pyete bashkesine apo komunitetin dhe te tregojne..une jam nje individ dhe nuk di te te pergjigjem por ama jam i detyruar te rrespektoj ne maksimum teresine e rregullave ligjore , morale dhe zakonore te asaj shoqerie ku une dua te jetoj..ashtu si edhe ti je i detyruar te besh te njejten gje..ashtu siq ka qene i detyruar edhe ky i shkrete te zbatoje ne maksimum rregullat e shoqerise pakistaneze ku ky ka ngritur biznesin e tij..nuk ka rendesi a me pelqejne mua dhe ty dhe te tjereve kjo teresi rregullash..i pelqejne shoqerise dhe ti po vete te kjo shoqeri apo komunitet e jo komuniteti tek ti..
une si person them qe shenjteria nuk varet nga copa letrash apo ikonash..ashtu siq edhe jeta e nje njeriu eshte shume me e vlefshme se nje cope leter apo ikone druri..por ndryshe nga une kjo shoqeri mendon ndryshe nga une dhe ka bindjen se shejteria perfaqesohet edhe me nje leter apo nje ikone..nuk eshte e detyrueshme qe kjo shoqeri apo nje tjeter shoqeri te mendojne si une..ky eshte diversiteti por akoma ne shqiptaret nuk jemi mesuar se kjo bote eshte e ndertuar mbi diversitetin dhe jo unitetin..ajo qe mua dhe shoqerise sime i duket absurde , nje personi apo shoqerie tjeter i duket mjaft normale bile edhe norme zbatuese..nje shoqeri , komunitet apo komb nuk eshte krijuar nga nje njeri dhe nuk eshte krijuar ne nje dite te vetme..per ngritjen e saj jane dashur qindra e mijera vite dhe nje numur personash kushedi se sa ..shoqeria apo komuniteti im gjate historise se vet ka menduar se per te jane te vlefshme keto e ato norma dhe ligje morale , politike apo fetare apo verja nje emer si te duash qe jane detyrim per cdo pjestar te ketij komuniteti..edhe kjo shoqeria atje ku ka ndodhur ngjarja jam shume i sigurte se ka rregullat e normat e ligjet e verja nje emer si te duash dhe qe jan te detyrueshme per cdo individ qe ben pjese ne kete shoqeri..nese mua nuk me pelqejne bej mire qe perpara se ti shkeli dhe te denohem te paketoj plackat dhe tja mbath tek nje shoqeri tjeter ku rregulat e saja me duken me te pershtatshme per mua..pra fare e qarte dhe e lehte..nuk ka qe po vij te shoqeria , kultura apo komuniteti jot por dua te veproj si te me teket mua..bujrum tek une por ama do te jetosh e veprosh si cdo pjestar i komunitetit e jo si te teket ty..ndryshe deren e ke te mbyllur..cdo gje mbi kete bote eshte krijuar dhe vepron mbi ca ligje e norma te caktuara ..nuk ka shoqeri liberta..ndryshe do kishim anarki..
Krijoni Kontakt