Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 75
    krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Për: Vritet pemëshitësi që mbështolli perimet me fletë nga Kurani

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    A eshte logjike qe "shenjteria" e nje bashkesie (komuniteti) te varet nga copa letrash te shtypura apo ikonash prej druri??!!
    pyete bashkesine apo komunitetin dhe te tregojne..une jam nje individ dhe nuk di te te pergjigjem por ama jam i detyruar te rrespektoj ne maksimum teresine e rregullave ligjore , morale dhe zakonore te asaj shoqerie ku une dua te jetoj..ashtu si edhe ti je i detyruar te besh te njejten gje..ashtu siq ka qene i detyruar edhe ky i shkrete te zbatoje ne maksimum rregullat e shoqerise pakistaneze ku ky ka ngritur biznesin e tij..nuk ka rendesi a me pelqejne mua dhe ty dhe te tjereve kjo teresi rregullash..i pelqejne shoqerise dhe ti po vete te kjo shoqeri apo komunitet e jo komuniteti tek ti..

une si person them qe shenjteria nuk varet nga copa letrash apo ikonash..ashtu siq edhe jeta e nje njeriu eshte shume me e vlefshme se nje cope leter apo ikone druri..por ndryshe nga une kjo shoqeri mendon ndryshe nga une dhe ka bindjen se shejteria perfaqesohet edhe me nje leter apo nje ikone..nuk eshte e detyrueshme qe kjo shoqeri apo nje tjeter shoqeri te mendojne si une..ky eshte diversiteti por akoma ne shqiptaret nuk jemi mesuar se kjo bote eshte e ndertuar mbi diversitetin dhe jo unitetin..ajo qe mua dhe shoqerise sime i duket absurde , nje personi apo shoqerie tjeter i duket mjaft normale bile edhe norme zbatuese..nje shoqeri , komunitet apo komb nuk eshte krijuar nga nje njeri dhe nuk eshte krijuar ne nje dite te vetme..per ngritjen e saj jane dashur qindra e mijera vite dhe nje numur personash kushedi se sa ..shoqeria apo komuniteti im gjate historise se vet ka menduar se per te jane te vlefshme keto e ato norma dhe ligje morale , politike apo fetare apo verja nje emer si te duash qe jane detyrim per cdo pjestar te ketij komuniteti..edhe kjo shoqeria atje ku ka ndodhur ngjarja jam shume i sigurte se ka rregullat e normat e ligjet e verja nje emer si te duash dhe qe jan te detyrueshme per cdo individ qe ben pjese ne kete shoqeri..nese mua nuk me pelqejne bej mire qe perpara se ti shkeli dhe te denohem te paketoj plackat dhe tja mbath tek nje shoqeri tjeter ku rregulat e saja me duken me te pershtatshme per mua..pra fare e qarte dhe e lehte..nuk ka qe po vij te shoqeria , kultura apo komuniteti jot por dua te veproj si te me teket mua..bujrum tek une por ama do te jetosh e veprosh si cdo pjestar i komunitetit e jo si te teket ty..ndryshe deren e ke te mbyllur..cdo gje mbi kete bote eshte krijuar dhe vepron mbi ca ligje e norma te caktuara ..nuk ka shoqeri liberta..ndryshe do kishim anarki..
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 12-12-2013 më 10:28
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Pse po te vjen keq ty?!
    Pse nuk te duket e aresyeshme petja ime?
    Pse te duket normal ty qe nje shqiptar te vej ne Persi o aty afer, e te luaj me kuranin...?
    Pra pasi nuk ishte as englez e as italian, as gjerman dhe as shqiptar, pra i bie te ishte njera nga delet e arabistanit, te kete luajtur me kuranin,
    a thua ti ky dereziu, te mos te kete ditur te lexoj zhgarravinat ne kuran?!
    E ty po te vjen keq pse une pyeta, nga ishte..., hajde mendje hajde!
    Po ti qenke ftohur ne te ndenjura, me duket!
    Tani jo vetem, po na duhet edhe te mos komentojme, pse keshtu na i dashka qejfi nuhes! Shko mer nuh shko...
    Pyetja ishte, nese nuk ishte perendimor ( ketu perfshi edhe patriote te mij, pra shqiptar ), ça dreqin ishte, jevg sigurisht!
    Pse pra nje prej tyre te kete bere kete sakrilegj??? Pasi nuk ka besim ne ato zhgarravina, por tipash si ju ketu, ju vjen keq!
    Ashtu sikur ka midis perendimoresh te mos kete fare besim, po keshtu me shune probabilitet i bie te kete edhe midis
    te ashtu quajturish popull islam, por qe vetem ne leter ( te firmosura me shenjat digjitale te gishtave !)... kaq!
    Shpresoj te me kesh kuptuar, pasi ishte nje pyetje shume e aresyeshme, te pakten per mua, e ketu ka liri mendimi!!!
    Pershendetje
    ....ok, gabimi im.....nuk u sqarova....thjeshte desha ta plotesoje ate intencionin tend....kjo teme, si shume tema tjera, ne fakt nuk kerkon ma shume se komente te tipit "futja" sic din me mire.....i ke perberesit qe te nevojiten (kuran, islam, afghanistan, vrasje me motive fetare)....pra me nje fjale, desha te them, MOS PYET, ngase tema nuk kerkon sqarime, por vetem muhabet....

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Publikuar: 11.12.2013 - 19:48

Islamabad, 11 dhjetor - Zyrtarë nga Pakistani bënë të ditur se një turmë e njerëzve të mllefosur kanë vrarë një njeri dhe kanë plagosur tre të tjerë në qytetin jug-perëndimor të qytetit Quetta, për shkak të përdhosjes së Kuranit.

Guvernatori i krahinës Baloçhistan, Asad Gilani tha se dhuna shpërtheu të mërkurën në një treg të gjelbër, pasi një person gjeti disa perime të mbështjella me fletë të librit të shenjtë të myslimanëve, transmeton Rel.

Turma brohoriste se këto perime kishin ardhur nga Irani dhe për këtë arsye për pak kohë ky incident rezultoi në protesta masive.

Policia po heton rastin, ndërsa nuk ka asnjë të arrestuar ende.

Lajmi eshte postuar ne Koha.net

http://koha.net/?page=1,16,168909
    Ne kete rast ky personi ose ka qene analfabet (se ka pas idene se cfare libri eshte) ,ose i semur menderisht ose qellimi i tij ishte vetevrasja ..midis kafsheve fetare te griset libri i tyre tjeter justifikim ska !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Hic meshire skom per kto qe i krruet menerja vete.

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Sayan2003 për postimin:

starbright (12-12-2013)

Gentle Creature Maska e starbright
    Anëtarësuar
    17-07-2007
    Postime
    884

Jeta e njeriut nuk barazohet me copa letrash. Jam shume dakort! Ne mes te Amerikes se qyteteruar njerzit po denohen dhe vriten se luajne me kuranin ne vecanti. Ne mes te pakistanit ku Shumica jane musliman madje fanatik te fese, pse e ben kete veprim? Pse kruhesh me gjethe fiku? Keto jan pasojat! Here tjeter te jen me te vemendshem te gjithe sepse ska rendesi nga vjen, ti ja dhe klientit. Ti do e hash!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga starbright Lexo Postimin
    Jeta e njeriut nuk barazohet me copa letrash. Jam shume dakort! Ne mes te Amerikes se qyteteruar njerzit po denohen dhe vriten se luajne me kuranin ne vecanti. Ne mes te pakistanit ku Shumica jane musliman madje fanatik te fese, pse e ben kete veprim? Pse kruhesh me gjethe fiku? Keto jan pasojat! Here tjeter te jen me te vemendshem te gjithe sepse ska rendesi nga vjen, ti ja dhe klientit. Ti do e hash!
    Habitem si nuk arsyetoni fare ..po a vrahet njeriu pse ka pshtjelle pemet apo perimet me fleta kurani ore ..ka mund te jete analfabet ,i semure mendersiht etj edhe sikur ta kete bere me qellim nuk justifikohet vrasja ,ka menyra tjera per ndeshkim ..absurditeti ketu eshte se besimtaret te cilet besojne se Zoti i tyre eshte i plotefuqishem i dalin ne "mbrojtje" po ketij Zoti!!

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Po mire çìfare ishte ky njeri qe na u tall me kuranin..., mos ishte i krishtere o budist?
    O mos erdhi nga Franca dhe Anglia dhe mbeshtolli perimet me kuran..., po pse e beri kete?
    Apo nuk shpjegohen ngjarjet dhe persete, vetem denimi!
    Pershendetje
    a thua ti ky dereziu, te mos te kete ditur te lexoj zhgarravinat ne kuran?!
    Duhet të dish ore palaco se Kur'ani nuk është shkarravina por gjuhë e lashtë sa edhe moderne prej mijëra viteve dhe po në atë formë dhe linguistikë po flitet edhe sot.
    Kur'ani është libër pa asnji gabim linguistik ose gramatikor,kurse ti vetëm me disa rrjeshta mundet të bësh gabime si të palacos.Për atë si ke të drejtë të kritikosh shkarravinat e Tij perfekte?
    Gjeje ti nji libër pa asnji gabim linguistik dhe grmatikor?
    Kur'ani është libri i vetmi në botë që mbahet në mend në detaje i tëri nga qindra mijëra njerëz që nga fillimi i tij e deri në fund të botës.Cili libër në botë e ka këtë cilësi?
    Kur'ani është i vetmi libër në botë që lexohet më së shumti nga miliona njerëz?cili libër ja kalon?Kush na del këtu palaço?
    Ju sa më shum folni kundra tij,ma shum ja ngritni vlerën lart sepse poshtëroni vetet e juaja.
    Sa i përket rastit në fjalë,me sa mora vesh ky njeri ka qen rrafida dhe e ka bërë me qëllim atë vepër kushedi palaqua ka menduar se jeton në amerik.
    Mirë ja kan bërë sepse me shenjtërit e tilla nuk ka tallje.Kjo është mësim edhe për të gjith ne dhe të tjerët.Edhe për juve që ndoshta nesër për çfar do rasti shkoni në Pakistan dhe atje bëni vaki të talleni diç me kur'anin duke kujtuar se jeni në amerikë
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar referi_1 për postimin:

starbright (12-12-2013)

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Ata qe vrasin ne emer te kuranit edhe islamit nderohen, nje i vobekt i shkreti qe as e ka iden pse ka mbeshtjelle perimet i merret jeta. Popull kafshe! Aty i shofin vlerat kafshet tek nje cope leter. Nese eshte i "shenjte" i tille ngelet per cfare do lloj arsye te perdoret!
    I LOVE GOD

j&g

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar loneeagle për postimin:

iliria e para (12-12-2013)

Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    Ata qe vrasin ne emer te kuranit edhe islamit nderohen, nje i vobekt i shkreti qe as e ka iden pse ka mbeshtjelle perimet i merret jeta. Popull kafshe! Aty i shofin vlerat kafshet tek nje cope leter. Nese eshte i "shenjte" i tille ngelet per cfare do lloj arsye te perdoret!
    Në pakistan mbi 90 % janë popull i vobegt,por asnji nuk e ka bërë këtë gjë.DHe ky nuk ka qen fëmij ose budalla ose i çmendur sepse këto kategori nuk dënohen me sheriat.
    Po për ju çudi e madhe pse dikush u vra për shkak të nji gabimi,kurse kur amerika po vret në pakistan me qindra njerëz gra deh fëmij të pafajshëm gati çdo ditë me aeroplanët pa pilot, që kurgjë nuk i kan bërë amerikës ,kjo ska problem...
    Spo mar vehs a jeni ju njerëz normal ore ..
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

*

Mua po me duket e gjitha pjelle e fantazise se semure gazetaruceske. Kryesore te prodhojne "lajm"!!!
    S'po e kuptoj dot si mbeshtillen pemet/perimet me faqe libri?! Sa peme/perime mund t'i mbeshtjelles me te?!
    Megjithate, nese do te me ndodhte mua te bleje peme te mbeshtjella me faqe te Kur'anit, Bibles apo cilitdo liber te shenjte...
    ...se pakut ia kisha kthyer per turinj me leter e me peme/perime bashkerisht.
    Disa qe duan te justifikohen se gjoja paska qene analfabet, me siguri qenkan rritur neper shpella.
    Sepse edhe pleqte me anelfabeta e mesojne qysh ne djep se...
    ...nuk guxon te demtohet, shqyhet, digjet 'qitapi' (libri). Kjo vlene sidomos per lePisMenat sikur ky qe e paska ngrene 'barin'

*
    klipp&klar

14. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Norça.li për postimin:

starbright (12-12-2013)

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •