Postuar mė parė nga
Nuh Musa
häää ???
Cka nuk kuptove, tregoj lalit se ta bej akoma me cull.......ANGOLA e ka te njejtin FAT si shqiperia.....e PUSHTUAR nga portugalia (ne ishim te pushtuar nga turqia, APO ???.......a nuk ju zuri goja lesh se ishim te pushtuar ???)..............angolaniasit e sotem e kane HUMBE fene e te PAREVE, dhe jane kristianizuar nga pushtuesit, qe jav sollen krishterimin (bashke me kazmen, draperin, llopaten dhe zinxhirin per qafe)........kurse SOT, pas 600 vjet, KRENOHEN me fene e pushtuesit, sikur qe krenohen "muslimanet" (pra, une Nuh Musa - a nuk e kape se e diskreditova vetveten....) me fene qe na solli neve pushtuesi jone....
Tash, BINGOJA, dhe njekohesisht shperblimi me molle te kuqe nga une eshte......ne angola ndodh e njejta gje, po qe se une, NUh Musa, te kerkoj ISLAMIN si fee qe e nenvizon KULTUREN tone shqiptare, dhe mbi kete preteks ti "diskriminoj" duke i shtyp ligjerisht, fete josilame, pra, gjegjesisht te krishteret shqiptare ne kosove, ngase atje jane margjinal, me 60 000 fryma versus 2 000 000 muslimaneve....
E njejta gje ndodh ne angola, me fene e PUSHTUESIT, angonalasit, me emrat e tyre tipik per zezaket afrikan si Stefano, Alfonso, Fernando e Roberto Blanco, po i shtypin zezaket tjere me emrat Wamugunda, Mugambi, Adebamwe.......etj
tung
PS:
Krishterimi ne afriken qendrore (te zeze) eshte i sjellur, nuk eshte autokton......islami ka qene me pare prezent aty, respektivisht ngase vendet arabe qe kur eshte kurdis dynjaja jane sherbyer me skllever zezak....
Krijoni Kontakt