Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anëtarësuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtë (Oeneum), aty ku ajri i freskët më bën të ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968

Për: Akademikët turq kërkojnë heqjen e termit pushtim nga tekstet shkollore

Është hendikep i madh se shumica e literaturës hisoriografike, që në thelb ka historinë e popullit shqiptar gjatë periudhës osmane, përcillet me mungesë të dokumenteve osmane. Mirëpo, derisa historianët tanë përdorin dokumente nga provenienca të huaja si angleze, franceze, italiane, gjermane, ruse, greke, serbe, bullgare, malazeze etj., shpalosin të vërteta të pa kontestuara për probleme të caktuara me të cilat është përpballur populli shqiptar nën sundimin osman. Emërtimet si “turq” në vend të “osmanë”, derisa kjo perandori shpërbëhet vlerësojmë se janë të gabuara në kuptimin e asaj kur hasim Perandori Turke në vend të Perandori Osmane.
    "Fet` e besëtë t`i kemi, po të ndarë të mos jemi." Naim Frashëri

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anëtarësuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

Po kta legenat turk a kan harru masakrimet qe u kan ba grave e fmive e baballarve shqiptar per tu konvertuar nga kaurr siç i thon turqit ne Musliman turk i zi e i vogel
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

i/e regjistruar Maska e Lonide
    Anëtarësuar
    31-08-2013
    Vendndodhja
    aty ku ka shqiptar
    Postime
    58

Siq kan pohuar akademiket per kontribut i shqiptarve ne turqi si psh himni i turcis etj etj po te shkoni ne turci ( stamboll ) shum inxhinjeri e gjeni me emra shqiptare si psh Ure, Xhami apo ndrtesa te ndryshme interesante projektoret kan qen shqiptar dhe vet turqit e pohojn nje gje te till, pasi turqia u be nje popull melez lindi zgjuersia turk a shka bjeri o vlla

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

...e une Dielli po u them juve ketu ne forum,se le te maten mire keta "akademiket tane"se si te sillen me kete qeshtje,se me turqit bese nuk ka patur dhe nuk ka kurre...E pasha BESEN E MADHE TE BURRAVET ARBEROR TE LEZHES,une vete kam me i kall,nje nga nje,po i hengren parate,kan me ju ngel ne fyt.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-07-2013
    Postime
    38

Bravo Dielli1 jemi dy atehere

i/e regjistruar Maska e Gentian_gr
    Anëtarësuar
    30-08-2007
    Postime
    2,520

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    ...e une Dielli po u them juve ketu ne forum,se le te maten mire keta "akademiket tane"se si te sillen me kete qeshtje,se me turqit bese nuk ka patur dhe nuk ka kurre...E pasha BESEN E MADHE TE BURRAVET ARBEROR TE LEZHES,une vete kam me i kall,nje nga nje,po i hengren parate,kan me ju ngel ne fyt.....
    Mos u shqeteso mor Dielli 1 sepse ata po e arrijne me se miri ate c'ka duan!
    Asimilim ne Luginen e Presheves me lenden mesimore ate fetare,,,,!

Me te peshtire jane keta qe u lejne hapesire per ti quajt byrazer,vella,e pisa e ku ta di c'fare jane duke u nis nga ata servilet (politikane)me nje te qeshme te ftohte!

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anëtarësuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

Ai Shqiptar qe e quan vedin islamik mos te harrojn qe i duhet te kete parasysh qe islami ne thelb ka martesen mes njerzve ma te afert te fisit siç jane vajz daje halle etj etj qe ky od te thot te jesh i e martuar me njeriun e gjakut te vet kjo ne kuran eshte felligeshti,diçka qe muslimant shqiptar nuk e kan per arsyen e vetme qe tepart e tyne kur e nderrun me forc fen nga osmanet turk keta shqiptar nuk e pranuan kurr martesen me gjakun e tyre pra kjo eshte shenje e kristianizmit qe tregon mjaft mir qe ne kete pikpamje jena ken tetan te krishter ,pavarsisht fes qe ne mbartim si popull si komb,kshu qe mos e quani vedin islamik sepse nuk u bie mir pershtat,perndryshej duhet ta pranoni martesen mes farefisit tuj,dhe mos te harrojme se islamikve te vertet u vjen era e keqe si grave ashtu edhe burrave,ne sna lidh as i gja me islamiket, ne kombin tone na lidh gjaku qe kemi por ne na ndan vetem feja qe ne mbartim historikisht nga tparet tane,kjo eshte nje e keqe qe na erdhi historikisht nga TURQIT PUSHTUES flm per mirkuptimin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mitjuk : 01-11-2013 më 15:34
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808

Citim Postuar më parë nga mitjuk Lexo Postimin
    Ai Shqiptar qe e quan vedin islamik mos te harrojn qe i duhet te kete parasysh qe islami ne thelb ka martesen mes njerzve ma te afert te fisit siç jane vajz daje halle etj etj qe ky od te thot te jesh i e martuar me njeriun e gjakut te vet kjo ne kuran eshte felligeshti,diçka qe muslimant shqiptar nuk e kan per arsyen e vetme qe tepart e tyne kur e nderrun me forc fen nga osmanet turk keta shqiptar nuk e pranuan kurr martesen me gjakun e tyre pra kjo eshte shenje e kristianizmit qe tregon mjaft mir qe ne kete pikpamje jena ken tetan te krishter ,pavarsisht fes qe ne mbartim si popull si komb,kshu qe mos e quani vedin islamik sepse nuk u bie mir pershtat,perndryshej duhet ta pranoni martesen mes farefisit tuj,dhe mos te harrojme se islamikve te vertet u vjen era e keqe si grave ashtu edhe burrave,ne sna lidh as i gja me islamiket, ne kombin tone na lidh gjaku qe kemi por ne na ndan vetem feja qe ne mbartim historikisht nga tparet tane,kjo eshte nje e keqe qe na erdhi historikisht nga TURQIT PUSHTUES flm per mirkuptimin.
    Martesa me anëtarë të afërm familjes është një dukuri e praktikuar në mesjetë e më përpara jo vetëm nga muslimanët por edhe nga vetë europianët si shkak që prona familjare dhe titujt e ndryshëm aristokratik të mos kalojnë në duar të huaja, raste të shumta të kësaj natyre kemi te aristokracia e vendeve të ndryshme evropiane në krye me familjet mbretërore deri në gjysmën e dytë të shek. XIX.

Ndërsa sa për kërkesa për ndryshimin e historisë sonë, le të bëjnë kush të dojë kësi lloj kërkesash por nëse vetëm një historian me ndërgjegjeje të pastër ekziston atëherë ato kërkesa kurrë nuk do të realizohen.
    Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •