Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të legalizohet prostitucioni në Shqipëri ?

Votues
16. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

4 25.00%
  • Jo

10 62.50%
  • Nuk më intereson

2 12.50%
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 54
    i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Për: A duhet të legalizohet prostitucioni në Shqipëri ?

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Semiku është pro mbajtjes së 4 grave në shtëpi , dhe është kundra prostitucionit Atëhere unë propozoj që të miratohet një ligj ku edhe grave t'u lejohet të mbajnë 4 burra
    Mbajtja e 4 grave ne shtepi te bota islamike eshte eufemizem per Prostitucionin.
    Une jam Imam i xhamise me te madhe ne Damask,por vetes dhe xhematit i them: qe burri duhet te kete nje grua ne shtepi - edhe ate per tan jeten.!...dashuri e perjetshme
    Pra,Imam liberal

Pergjigje imami eheheh! Zere se po e ben ti ligjin, per ate pune eshte tema! C'fare denimi do ti jepje ti si ligjvenes prostitutave?

Deme afatgjata kane shume gjera! Edhe te jesh i shendoshe eshte e demshme. Them se edhe te punosh si pastrues ka deme psikologjike ne shoqeri ku ata shukohen sin jerez te ulet. Edhe Alkoli ka deme. Por kur keto gjera behen me deshire duhen lejuar! Keta njerez vet zgjodhen. Kush jemi ne ti themi mbase kjo nuk eshte zgjidje e mire? Ata menduan se kjo ishte me e mire dhe e bene. Mua me than pr nje vajze (shume e pashme) qe ishte dashnore e disa burrave per para e madhe. Kjo mundet te ishte gjeja me e mire pr ate, pse duhet ti them une eshte gje e keqe? Po qe se e pelqen dhe morri shume para i lumte! Kush jemi ne t'ja heqim kete liri asaj? Kjo eshte gje imorale.

Une pash interviste me nje prositute Shqiptare dhe me erdhi shume keq per ate. Ajo kishte mbetur jetime dhe nuk kishte menyre tjeter per te ushqyer veten. Ky sistem qe hedh njerzit ne rruge eshte shume i keq, pro po qe se i heq edhe ate rruge asaj vajze, ajo duhet te vdesi per buke? Ajo nuk ka bere gje imorale.

Njerzit edhe kur kane partenr prape kane deshra per njerez te tjere. Kush jame une ti ndaloj ato deshira apo ti vjedh lumturite natyrale nje personi tjeter. Nuk duhet te kete asnje relationship ku nje prson i kontrollon seksin personit tjeter (po qe se eshte i mbrojtur). Keto jane zgjedhje personale dhe nuk ka njeri te drejte te imponoje. Te jesh nejri nuk eshte nder. Hiene po

Citim Postuar më parë nga semiku Lexo Postimin
    ... Me pyete cfar denimi do i jepshe nje prostitute (pra personalisht),dhe te pergjigja.Do i ndihmoja...sa/si i denon ligji kete nuk e di.
    Mirepo pro ligjit per ndalimin e prostitucionit,lirisht munde ti permendim disa gjera,pasojat afatgjata te legalizimit nuk do ishin te mira,munde te supozojme: deshperimi i prostitutes,pendimi,crregullime mendore,marrja me aktivitete te tilla gati gjithmon eshte e percjellur me aktivitete kriminale - vjedhja,kercenime,shantazh,mashtrime,kontraband,ab uzim,,gati ne teresi boten e prostitucionit e kontrollon mafija.
    Ndalesa ligjore per prostitucionin me siguri duhet ti sherbeje si barierre atyre me me pak aftesi dhe njerez naiv qe i perplas jeta ne situata te tilla,qe te mos behen "rober te mishit te barrdhe",por ne fund te fundit le te punojne dic madje edhe pune qe dobet paguhen. ..Nga ana ligjore nuk duhet ti ipet personave te tilla iluzione qe parimisht eshte e Njejte si te punohet ne uzina ,me ate si te behet fellacio njerezve te panjohur !!
    Njete si ndalohet me ligj ( te disa shtete) kumari/bixhozi - per shkak te pasojave.

...Nuk flasim vetem per dashuri,por edhe per Sex... dhe te ndash (sex-dashuri) partnerin tend me te cilin ndan jeten, me njerez te tjere...eshte e papranueshme edhe per ty,por nejse duhet te tingellojme me shume lbreal se sa jemi... Morali eshte gjeja e fundit qe duhet relativizuar ne kete fushe,nese e bejme nje gje te tille atehere me gati nuk jemi njerez !
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

Neve duhet te denojme ata qe detyrojne femra, qe eshte ilegale ne te gjithe Perendimin. Por jo prostitucionin. Keto jane gjera te ndryshme.

Po qe se nuk ka ligj kundra nje vepre si mundet ti shpetosh ligjit? Kur nje gje nuk eshte ilegale a priori nuk ka denim, te cilit keta mundet ti shpetojne!

Por edhe kur ka shfrytzim nga burrat (pimps) duhet denuar burri jo gruaja, e cila eshte viktima. Pra personi qe ben prostitucionin ne asnje rast nuk duhet denuar. Ata qe jane pimps duhen denuar rende.

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Relativisht e thjeshte...
    Perderisa biznesi i tille eshte ilegal denimi i cdonjerit qe merret ilegalisht me nje biznes te tille, qe detyrone femrat ne prostitucion, mund te jete shume me lehte dhe me i rende.
    Ndersa kur bznesi eshte legal, atehere ne shtete si Shqiperia ekzistojne shume mundesi per t'i ikur pergjegjesise apo denimit, duke u mbeshtetur ne ligjet dhe rregullat perkatese, por edhe ne disa tradita specifike te shoqerise etj.

Perndryshe, eshte ceshtje shume e komplikuar dhe teme e gjere pse femrat, fjala eshte per shumicen, nuk jane ne gjendje apo nuk duan te bejne vete (te pavarura) kete biznes, por "zgjedhin" ndihmen dhe ndermjetesimin e meshkujve. Edhe ne shtetet me te zhvilluara eshte keshtu dhe edhe atje ndodhin shfrytezime dhe keqperdorime shume te medha. Mbi 90% te viktimave jane femra te huaja, kryesisht nga vende te varfera te Europes Lindore dhe Afrikes. Edhe kjo eshte nje nga arsyet pse shoqerite vendase megjithate tolerojne biznese te tilla.
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

Tek e fundit e quajne ndryshe : " Profesioni me i vjeter"!
    Pra veshtire se ka sistem qeveritar ta zhduke, nuk e zhduk as edhe fanatizmi fetar...
    Pra mbetet qe te legalizohet, te vihet rregull dhe te kontrollohet...
    Flitet per kontroll taksash, por edhe kontroll mjekesor, per sigurine e vet prostitutave pasi
    shpesh gjinden neper kanale te vdekura...
    Eshte nje plage qe ka shoqeruar historikisht njerezimin, pra kot skandalizohen disa, nje dukuri shoqerore qe
    sipas sisteve del me ne pah o zhytet deri ne ilegalitet kjo mvaret nga perndjekja qe u behet...
    Sidoqoft sot per sot ku idealizmi ka marre hov te papare, nuk ka se si te vriten me gure, pra mbetet qe
    to jepet nje rregull ketij "profesioni" te shpifur por prezent ne tere shoqerite bashkekohore, deri ku sundon shaharia!
    Pra duhet gjykuar ne avantazhin ekonomik qe sjell ky lloj biznesi i piset, por shume fitimprures, pasi parate qe fitohen me to
    fryjne arkat e trafikanteve, pra me mire te kontribuojne ne ekonomine e vendit...
    Legalizimi sjell edhe deri ne nje fare mase izolimin dhe bllokon perhapjen pa kontroll.
    Me mire ne nje vend te caktuar, se ne çdo rruge, dhe poshte pallateve, neper fusha dhe lendina........!
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar arbereshi_niko për postimin:

Scion (20-10-2013)

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793

Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Une votova PO, me nje kusht qe te jete me platforme ligjore, pasi vetem ashtu mund te kesh kontroll ligjor mbi shtepite publike.
    Te gjith variantet tjera jane te papranueshme perfshi ketu dhe ilegalitetin.
    Keshtu te pakten i paguajn taksa shtetit .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

7. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Izadora për postimin:

Scion (20-10-2013)

Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Keshtu te pakten i paguajn taksa shtetit .
    Aha,shteti me siguri paguan nga buxheti shume me shume para per sherimin e semundjeve veneriane,se sa fiton taksa nga nje aktivitet i tille.
    Shteti para se te mendoje si te mbush buxhetin nga prostitutet,le ti denoj rende klientet e saj,tutoret dhe gjithe ata qe jane ne nje far menyre logjistik e ketij biznesi,kjo menyre sjell me shume para per shtetin.

Le te behet si ne Suedi,prostituta nuk denohet por ata qe jane afer saj ne aktivitet, ligji i denon ne menyre drastike.

P.s: nuk besoj qe jeni e brengosur per buxhetin e shtetit.Miliarda munde te sillen ne buxhet nese luftohet evazioni fiskal.
    Perndryshe edhe Kryeministri i juaj Rama,ne nje interviste parazgjedhore tha : Legalizimi i prostitucionit nuk vie ne shprehje,e shoqeruar me nje "Jo" kategorike.

Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar më parë nga hof Lexo Postimin
    Pergjigje imami eheheh! Zere se po e ben ti ligjin, per ate pune eshte tema! C'fare denimi do ti jepje ti si ligjvenes prostitutave?
    ...Une nuk jam nga profesionet juridike,nuk e di si eshte rregulluar kjo pune.Nuk besoj qe femra qe mirret me prostitucion,klasifikohet si veper penale.
    Le te shkruaj ndokush nga kjo fushe se si eshte rregulluar me ligj.
    Ndersa nese do isha ligjvenes do te votoja kunder legalizimit.Viktima/prostituta mos te denohet por logjistika e saj.
    Deme afatgjata kane shume gjera! Edhe te jesh i shendoshe eshte e demshme. Them se edhe te punosh si pastrues ka deme psikologjike ne shoqeri ku ata shukohen sin jerez te ulet. Edhe Alkoli ka deme. Por kur keto gjera behen me deshire duhen lejuar! Keta njerez vet zgjodhen. Kush jemi ne ti themi mbase kjo nuk eshte zgjidje e mire? Ata menduan se kjo ishte me e mire dhe e bene. Mua me than pr nje vajze (shume e pashme) qe ishte dashnore e disa burrave per para e madhe. Kjo mundet te ishte gjeja me e mire pr ate, pse duhet ti them une eshte gje e keqe? Po qe se e pelqen dhe morri shume para i lumte! Kush jemi ne t'ja heqim kete liri asaj? Kjo eshte gje imorale.
    ...Me fal ,por keto gjera nuk behen me deshire ... ne boten e prostitucionit hyhet per shkak te gjendjes se rende financiare.

Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Prostitution laws of the world

Burimi : Wiki-anglisht

E kuqe - e ndaluar
    E kalter - shtepit publike te ndaluara,shkembimi para per sex eshte OK
    E gjelbert - shtepite publike legale,shteti i tatimon

Turqija me Bordelo

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

@Semiku
    C'nenkupton ti me Legalizim?
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •