Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Thumbs down Hoxha i Mitrovicës, Enis Rama: Gruaja nuk është e barabartë me burrin

Deri më tash, disa imam kosovarë e kanë pasur në thumb sjelljen e gruas shqiptare, për të cilën kanë përdorur edhe terme ofenduese. Për mënyrën se si duhet të sillet një grua së fundi ka folur edhe hoxha i Mitrovicës, Enis Rama i cili e thotë hapur që gruaja nuk është e barabartë me burrin, prandaj edhe nuk duhet të kërkojë të drejta me burrat.

Hoxhë Enis Rama, në një ligjëratë që fillimisht është publikuar në rrjetin social, youtube më 30 shtator dhe një pjesë e saj është ri-publikuar të mëkurën, akuzon gratë për mos respektim të bashkëshortit. Sipas tij “është e njohur se zakonisht gruaja është më e dobët se burri”, e cila “nuk mundet të durojë sa një burrë” prandaj ju bën thirrje grave që mos të kërkojnë të drejta të barabarta më burrat.

Ndër të tjera, Enis Rama beson se ky “degjenerim” ka ardhur nga serialet latino-amerikane, duke shtuar se gratë sot nuk e dëgjojnë bashkëshortin. “Pse me ngu burrin, du me dal, unë e dua jetën tem etj, unë mendoj se sot në këtë gjendje kemi ardhur sa gruaja e lëshon burrin, ky është diskriminim, sepse te na burri e ka në dorë shkurorëzimin”, thotë hoxhë Enis Rama. Hoxha thotë se ato gra që e mbrojnë nderin, që ruajnë bashkëshortin e tyre, ato gra hyjnë në parajsë dhe secila derë e tyre është e hapur.

Hoxha thotë se gratë para se me qenë një grua intelektuale duhet me qenë një grua e shtëpisë. Këtë “barabartësi” sipas definicioneve para-historike të disa hoxhallarëve e kanë përfolur edhe hoxhallarë të tjerë të Kosovës.

Hoxha i xhamisë kryesore të Prishtinës, Shefqet Krasniqi në një nga postimet e tij të mëhershme, thoshte se gruaja është e barabartë me burrin, atëherë kur burri punon, ndërsa ajo kujdeset për punët e shtëpisë dhe nderin e burrit të saj.

Shumë më i rëndë në fjalorin e përdorur për gratë shqiptare ka qenë hoxha i Prizrenit, Irfan Salihu i cili thoshte se shumica e femrave shqiptare janë “rruspia dhe kurva”.

Të gjithë këta hoxhallarë që po e keqshfrytëzojnë paftyrësisht atë të liri të shprehjes që ekziston në Kosovë janë punonjës të Bashkëisë Islame te Kosovës e udhëhequr nga Naim Tërnava, e cila asnjëherë të vetme nuk ka ndërmarrë masa ndaj tyre. /Zëri/

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Për: Hoxha i Mitrovicës, Enis Rama: Gruaja nuk është e barabartë me burrin

Keta definitivisht nuk e kan konceptin e qarte te barazis,perderisa barazin e matin me pesha dhe kg!

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar më parë nga zANë Lexo Postimin
    Keta definitivisht nuk e kan konceptin e qarte te barazis,perderisa barazin e matin me pesha dhe kg!
    zane
    sa peshon ti? :P

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

cfare injorance...keta jane 1000 vjet mrapa...

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Citim Postuar më parë nga Mistrec_çun Lexo Postimin
    zane
    sa peshon ti? :P
    Aahahahah

Aq sa duhet...

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar më parë nga zANë Lexo Postimin
    Aahahahah

Aq sa duhet...
    hehe

temen do e lexoj me vone.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

...kur ju thosha perpara disa vitesh se shqiptaret po shkojn drejt humneres,sepse po ju prijne"njerez"te dyshimt_islamik te shitur,disa anetar te forumit nuk shihnin,mandej disa akoma i mbajn syte mbyllyr dhe pallin si shtazet.Si do qe te jete,nje gje eshte e qart,se me islamin ne balle,shoqerija jone do te shkoj drejt e ne humnere te pafundme....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

..nuk ka faj hoxha,,hehehe.E kemi vene re se femra nuk mundet me fal ne xhamij sepse nuk mundet me i qu ****** perpjete eheh,pra nuk eshte barabart me mashkullin.Mandej edhe kesaj radhe pame dhe ishim deshmitar se neper"xhamijat tona"nuk kemi pare asnje femer,sepse femra duhet te rri e shtepi ngase meshkujt luten edhe per to,eheh..Femra nuk guxon te merr pjese ne varrim,sepse sipas hoxheve nuk jane si meshkujt,heheee...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-11-2012
    Vendndodhja
    Vojnovc Shtime
    Postime
    412

[QUOTE]
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Hoxhë Enis Rama, në një ligjëratë që fillimisht është publikuar në rrjetin social, youtube më 30 shtator dhe një pjesë e saj është ri-publikuar të mëkurën, akuzon gratë për mos respektim të bashkëshortit. Sipas tij “është e njohur se zakonisht gruaja është më e dobët se burri”, e cila “nuk mundet të durojë sa një burrë” prandaj ju bën thirrje grave që mos të kërkojnë të drejta të barabarta më burrat.
    Zoti ka vendos qe ne meshkujt dhe femrat te mos jemi te barabarta ,natyrisht se gruaja eshte e dobet dhe nuk mund te duroj sa nje burr ,gruaja nuk mund dhe nuk eshte kriju te punoj pun te renda Fizike ne gurthys ne minier ,ndertimtari ,bujqesi etj etj ,per kete shpesh hoxhollart her bejn thirrje qe femra te shkollohet sepse meshkujt nese nuk shkollohen kan mundesi mi gra kacis

Nuk jemi te barabart sepse mashkulli eshte i obliguar te kujdeset qe tju siguroj te gjitha gjerat e nevojshme per jet per gruan dhe femijet ,ndersa femra mund te punoj por nuk eshte e obliguar qe me rrogen e saj ta mban bashkshortin dhe femijet e saj

Hoxha i xhamisë kryesore të Prishtinës, Shefqet Krasniqi në një nga postimet e tij të mëhershme, thoshte se gruaja është e barabartë me burrin, atëherë kur burri punon, ndërsa ajo kujdeset për punët e shtëpisë dhe nderin e burrit të saj.
    Po por shpesh her Shefshet Krasniqi ka then se gruas me se shumti i pershtatet te jet edukatore mesuse profesoresh ,dhe shpesh her i keshillon meshkujt qe kur te ken koh ti ndihmojn gruas ne punet e shtepis

Shumë më i rëndë në fjalorin e përdorur për gratë shqiptare ka qenë hoxha i Prizrenit, Irfan Salihu i cili thoshte se shumica e femrave shqiptare janë “rruspia dhe kurva”.
    Nuk e di si nuk kini turp te shpifni ai ka then se qdo femer qe ben mardhanje seksuale jasht martese sipas fes islame quhet kurv rrespi e njejta vlen edhe per meshkujt

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-11-2012
    Vendndodhja
    Vojnovc Shtime
    Postime
    412

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    ..nuk ka faj hoxha,,hehehe.E kemi vene re se femra nuk mundet me fal ne xhamij sepse nuk mundet me i qu ****** perpjete eheh,pra nuk eshte barabart me mashkullin.Mandej edhe kesaj radhe pame dhe ishim deshmitar se neper"xhamijat tona"nuk kemi pare asnje femer,sepse femra duhet te rri e shtepi ngase meshkujt luten edhe per to,eheh..Femra nuk guxon te merr pjese ne varrim,sepse sipas hoxheve nuk jane si meshkujt,heheee...
    Femra nuk e ka te ndaluar me shku ne xhami, por nuk eshte e obliguar,dhe kjo eshte nje lehtesim per femren ,ne disa vende ne vendin ton edhe femrat falen ne xhami,mirpo ne kemi munges te objekteve fetare saqe jo rrall her besimtaret islam falen edhe ne shi e ne bor

Femra mund te shkollohet mund te behet mesuese ,profesoresh, doktorresh ,shkenctare etj etj dhe te mos rri ne shtepi ,mirpo nese shkollen nuk ja don ather me mir eshte me nejt ne shtepi mu ba sherbetore e femijve te saj se sa mu ba sherbetore e njerzve te huaj

Islami e ngriti femren më shume se çdo ideologji, fe dhe kanun, jo shume vite para nesh gjykohej ne shume toka shqiptare me kanunin e Leke Dukagjinit,i cili femren e sheh si nje teprice, nje rob qe nuk ka vlere

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •