Close
Faqja 48 prej 51 FillimFillim ... 384647484950 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 471 deri 480 prej 510

Për: Çfarë ju ka mësuar jeta?

Jo te gjithe jane aq te ditur sa une

Citim Postuar më parë nga broken_smile Lexo Postimin
    po ti sidomos je dhe shume i guximshem. as rita levi montalcini s'do fliste per trurin me aq siguri sa flet ti
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Citim Postuar më parë nga hof Lexo Postimin
    Me strukture dua te them renditjen e materjes ne tru. Kjo dikton sjelljen tone. Po qe struktura ishte njesoje ose e ngjashme nuk do kishte c'rregullim mendore. C'rregullime mendore ka, keshtu qe struktura eshte ndryshe fjalen po e ngaterron ti, lol, une s'bej gabime ehehehe

Per ate po flasim, per probleme mendore. por shume here njerzit fokusohen vetem tek ekstremi. Edhe shume problema mendore qe nuk konsiderohen te medha nuk jane zgjedhje por jane te shkaktuara nga struktura sic ndodh per ata me probleme te medha.

Matematika kerkon shume pune sic bejne espertet por edhe zgjuarsi (talent par ate dege), nuk mjafton puna. Pa talent, nje nejri mundet te doje 100 fishin e kohes qe te arrije te njejtin nivel si i talentuari. Per te gjitha eshte puna edhe talenti. Pa talent nuk behesh dot i mire.

C'fare pelqen nuk e zgjedh! Edhe talentin nuk e zgjedh! Per disa nejrez edhe me vullnet te madh nuk mundet te behen te mire tek nje gje, edhe kur e merr me mend kete mendon c'fare vlere pati gjith ky vullnet kur koha mundet te ishte shpenzuar per gjera me produktive? Eshte me mire te dorezohesh se te ndjekesh te pamunduren. Kjo te pakten te jep nje ndjenje lirie dhe relief. Me mire me kete se sa ta pozicionosh veten for perpetual failure! Edhe te mundohesh nuk ka sukses prandaj me mire te fokusohesh tek gjerat qe mundet ti besh.

Shi kjo, sille moj litarin te thashe! C'e do qe jam pro feminist se ta tregoja une qefin :P lol I am kidding of course :=)
    Nuk kam ndonje lidhje me mjeksin,kimin apo biokimin a ku di une edhe mund te jem gabim,pak sa mbaj mend nga psikologjia perbersit e trurit jan njesoj te te gjithe,prap them edhe mund te kem harruar se xhanem gjerat qe nukpraktikohen edhe harrohen,dhe nese ka ndonje te ma konfirmoj nese perbersit struktural jan te njejt apo jo,do i falenderoja

Ti ketu iken dhe nga debati dhe i jep kahje tjeter,lol.E para po thosha per defektet mendore jo problemet...
    Nuk ka sense te mendosh se po behej fajle per se si lind njeriu zgjedh te lind i zgjuar apo jo,ketu po behet fajle per menyren e jeteses,mund ta zgjedhesh si ta jetosh apo jo.

Cdo gje kerkon shume pune per te pasur sukses apo per tu quajtur ekspert,nese ke lind pa ndonje defket prap po e theksoj ateher njerezit zgjedhin te behen matematicien apo doktor,te gjitha mund ti beje nje person me nje mendje te shendosh dhe me zgjuarsi,thjesht do ta beje vetem ate gje qe zgjedh ta beje,ne kete rast nje person zgjedh ta beje matematiken sepse eshte zgjedhja e tije,jo se ka lind per nje gje te till.

Nuk mjafton puna?Po talenti mjafton?
    Cfare mund te beje nje njeri qe ka talent p.sh dhe nuk ka punuar per nje profesion?Sa mund te arrij nje person qe ka talent p.sh per matematiken e nese nuk ka bere asnjeher matematik?
    Pse ky talent i matematikes p.sh nuk behet matematicient?Sepse nuk do.Qe dmth eshte qeshtje zgjedhje apo jo....Pse nuk behesh dot i mire pa talent?Sa talenta i njef ti ne mjeksi p.sh?E sa Doktor jan gjithesej neper bote?Apo ekonomista,apo politikan me qe u permenden,lol.....pak jan qe njifen si talenta por ka plot te sukseseshem,suksesi varet nga puna me shume se talenti,mund te kesh sa te duash talent per balerin por nese nuk punon rreth asaj sje gje fare...

Pse nuk zgjedh cfare pelqen?Ti nuk do ta mesosh matematiken sepse ske qef,ja dhe zgjedhja jote.Se kuptoj pse duhet ti lidhesh gjerat me talentin,ose po e ngatrron me deshiren
    Per cdo gje qe ke me veret deshir ama ta kesh me vertet deshir,(jo te mendosh se ke deshir,sepse ketu ngatrrohen njerezit) ti perkushtohesh me vullnet,te ja kushtosh kohen dhe vemendjen e duhur do kesh dhe sukses....

E cfare quan ikje nga liria ti ateher?Per ty ikje nga liria eshte nese e provon te zgjedhesh ate qe me vertet e deshiron?
    Per mendimin tim,eshte e kunderta..:-)

P.S.Merre litarin tani.....dhe ma ruaj deri neser :P
    Ndryshuar për herë të fundit nga zANë : 09-10-2013 më 17:36

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    po jo mi goc, e kisha per temen,

se ti ate qe the e the se e ke msuar nga jeta,...lol

pastaj, po u doxhi xhe atyre, ske faj ti...

se shaka po bejme.

ps.

je goc sh e mire, mgjths ke dal si qun ne foto e vogel.
    Neve nuk na djeg asgje....sepse zgjedhim te mos na djeg

Apo jo hof,

lol

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Ji vetvetja.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261

mos u sill gjithemone i/e mire se mund te marrin advantage
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

6. 2 antarët më poshtë falenderuan *~Rexhina~* për mendimin e shprehur në këtë postim:

Linda5 (09-10-2013),Meriamun (09-10-2013)

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Rruga e drejte ka qene deri ne kashar, pastaj vazhdonte me kthesa.

Tani o bo autostrade, deri ne durres.
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Citim Postuar më parë nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    mos u sill gjithemone i/e mire se mund te marrin advantage
    Te drejte ke Rexhi

Shume njerez e morin si dobesi kur tjetri sillet mire dhe padjallezi. Madje perfitojne prej kesaj, dhe si perfundim njeriut te mire I jepet nje mesim I keq nje arsye qe te mos jete I mire.

Kur digjesh njehere prej qumeshtit I fryn kosit thote nje fjale e urte apo bashke me te thatin digjet dhe I njomi dmth padashje pastaj I fusim te gjithe ne nje thes.

Kur tjetri te sillet mire, te respekton, te flet hapur dhe padjallezi, ndersa ti nga ana tjeter ja merr si te mete dhe e perdor kundra tij, per mua eshte tradheti e paster ndaj atij njeriu qe te ka besuar miresine dhe ciltersine.

Keto lloj njerezish te bejne mosbesues.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

9. 2 antarët më poshtë falenderuan Meriamun për mendimin e shprehur në këtë postim:

*~Rexhina~* (09-10-2013),Linda5 (09-10-2013)

Truri eshte makine fizike si kompjutri. Po qe se dy kompjutra kane strukture identike (renditjen e materjes) njesoje do funksionojne njesoje. Po ashtu per njerzit. Por neve te gjithe e kemi strukturen ndryshe. Po neve kemi te perbashketa por struktura nuk eshte identike. Ka edhe grupe njerzish qe kane strukture me te ngjashem me njeri tjetrin se sa grupe te tjera njerzish, dhe keto sjellin sjellje/deshira/aftesi karakteristike per kete grup. Kjo nuk eshte kontroversiale. Neve mudnet te kemi nder mend gjera te ndryshme kur flasim per strukture. Po qe se eshte ashtu mosperputhja eshte vetem semantike dhe jo e rendesishme.

Edhe une per difektet po flisja, mbase me llaf tjeter, por semantika nuk eshte e rendesishme per konceptin qe po diskutohet. Menyren e jeteses mundet ta zgjedhesh por me shume kufinj. I meti nuk behet dot profesor. Sakati nuk behet dot futbollist. Shume nga aftesite dhe mangesite na vene kufinj ne jete. Nje person me difekt ne pjese te trurit apo trupit qe ben te mundur nje aftesi eshte ne disavantazh serioz ne ate aftesi ne krahasim me nje person qe nuk e ka te njejtin difekt ose eshte edhe me dhuneti (i.e. ajo pjese funksionon me mire se mesatarja). Neve jemi makina dhe si makina kemi kufizime ne baze te pjeseve qe na perbejne. Nuk krahasohet makina e 30s me makinen e 90s. Njesoje per njerzit. Keshtu qe per shume gjera kemi zgjedhje por kemi edhe shume kufizime natyrale.

Jo te gjithe do te behen Mikelanxhelo sado te praktikojne ne jete. Jo te gjithe do te behen Einstein sa do te praktikojne ne jete. Jo te gjithe jane Godel sado te praktikojne ne jete. Jo te gjithe jane Shakespeare, sado te mundohen. Jo te gjithe behen Sali Berisha sado te mundohen ahahahaha

E shikon ku dua te dal? Nuk e bejne dot te gjithe matematiken apo letersine. Biles shumica nuk e ben dot ne nivelin e ekspertit. Po qe se praktiokjne atehere ne krahasim me veten mundet te perparojne shume. Por ne krahasim me te tjeret, jo te gjithe mundet te jene te sukseshem. Ekspertet profesore shpenzojne shume kohe ne degen e tyre. Keta jane me nje fare talenti per ate qe bejne, tani nje person pa talent po te bente te njejten gje (per te njejten kohe) nuk do kishte te njejtin rezultat. Kur vjen puna per competition (konkurs) kuptohet qe vetem i talentuari do te jete i sukseshem. Kuptohet qe ka shume dege qe nuk kerkojne shume talent, dhe keto mundet ti bej shumica e njerezve. Une dua te dal se njerzit kane dhunti te ndryshme, dhe keto nuk i zgjedhin. Nuk ka barazi ne dhunti! Jo te gjthe behen me te miet ne nje sport, edhe me praktike me shume nga te tjeret.

Talenti nuk mjafton, duhet dhe puna. Te dyja jane te domosdoshme. Me sa di une mjeksia eshte memorizim i fakteve, dhe nuk do ndonje talent te vecante, vetem pune te madhe. Edhe prap ka konkurence shume te madhe per te hyr ne shkolle, nuk e bejne dot te gjithe. Pataj shume ngelin. Por kur vjen puna per gjeni nuk jane te gjithe gjeni.

Une nuk e dua matematiken, po ta doja do ta mesoja. E kupton se pelqimi te jep motive te madhe per ta bere apo mos ta bere nje gje? Une edhe mundet ha dhe por jo pelqimi i ketij me jep motive te madhe mos ta bej. Kur nuk te pelqen edhe nuk je i afte ne nje gje je dyfishi ne disavantazh. Se edhe ta besh nuk do besh gje. Une kam deshire te lexoj por lexoj ngadale dhe po qe se do hyja ne nje dege si historia do isha ne disavantazh te madh edhe se e kam qef!

Ka shume njerez me mangesi te ndryshme qe shkaktohen nga struktura e trurit. Kur kjo bashkohet me lack of desire for it eshte gje qe nuk duhet ta ndjekesh pa motive shume te madhe qe te ben te mendosh se ajo motive e justifikon arritjen e vogel qe pret dhe merzia qe do te ndjesh kur ta besh.

Nuk e kuptova ate me te zeze.

Lol do ta marr e s'ta kthej me

Citim Postuar më parë nga zANë Lexo Postimin
    Nuk kam ndonje lidhje me mjeksin,kimin apo biokimin a ku di une edhe mund te jem gabim,pak sa mbaj mend nga psikologjia perbersit e trurit jan njesoj te te gjithe,prap them edhe mund te kem harruar se xhanem gjerat qe nukpraktikohen edhe harrohen,dhe nese ka ndonje te ma konfirmoj nese perbersit struktural jan te njejt apo jo,do i falenderoja

Ti ketu iken dhe nga debati dhe i jep kahje tjeter,lol.E para po thosha per defektet mendore jo problemet...
    Nuk ka sense te mendosh se po behej fajle per se si lind njeriu zgjedh te lind i zgjuar apo jo,ketu po behet fajle per menyren e jeteses,mund ta zgjedhesh si ta jetosh apo jo.

Cdo gje kerkon shume pune per te pasur sukses apo per tu quajtur ekspert,nese ke lind pa ndonje defket prap po e theksoj ateher njerezit zgjedhin te behen matematicien apo doktor,te gjitha mund ti beje nje person me nje mendje te shendosh dhe me zgjuarsi,thjesht do ta beje vetem ate gje qe zgjedh ta beje,ne kete rast nje person zgjedh ta beje matematiken sepse eshte zgjedhja e tije,jo se ka lind per nje gje te till.

Nuk mjafton puna?Po talenti mjafton?
    Cfare mund te beje nje njeri qe ka talent p.sh dhe nuk ka punuar per nje profesion?Sa mund te arrij nje person qe ka talent p.sh per matematiken e nese nuk ka bere asnjeher matematik?
    Pse ky talent i matematikes p.sh nuk behet matematicient?Sepse nuk do.Qe dmth eshte qeshtje zgjedhje apo jo....Pse nuk behesh dot i mire pa talent?Sa talenta i njef ti ne mjeksi p.sh?E sa Doktor jan gjithesej neper bote?Apo ekonomista,apo politikan me qe u permenden,lol.....pak jan qe njifen si talenta por ka plot te sukseseshem,suksesi varet nga puna me shume se talenti,mund te kesh sa te duash talent per balerin por nese nuk punon rreth asaj sje gje fare...

Pse nuk zgjedh cfare pelqen?Ti nuk do ta mesosh matematiken sepse ske qef,ja dhe zgjedhja jote.Se kuptoj pse duhet ti lidhesh gjerat me talentin,ose po e ngatrron me deshiren
    Per cdo gje qe ke me veret deshir ama ta kesh me vertet deshir,(jo te mendosh se ke deshir,sepse ketu ngatrrohen njerezit) ti perkushtohesh me vullnet,te ja kushtosh kohen dhe vemendjen e duhur do kesh dhe sukses....

E cfare quan ikje nga liria ti ateher?Per ty ikje nga liria eshte nese e provon te zgjedhesh ate qe me vertet e deshiron?
    Per mendimin tim,eshte e kunderta..:-)

P.S.Merre litarin tani.....dhe ma ruaj deri neser :P
    Ndryshuar për herë të fundit nga hof : 09-10-2013 më 18:33
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Te drejte ke Rexhi

Shume njerez e morin si dobesi kur tjetri sillet mire dhe padjallezi. Madje perfitojne prej kesaj, dhe si perfundim njeriut te mire I jepet nje mesim I keq nje arsye qe te mos jete I mire.

Kur digjesh njehere prej qumeshtit I fryn kosit thote nje fjale e urte apo bashke me te thatin digjet dhe I njomi dmth padashje pastaj I fusim te gjithe ne nje thes.

Kur tjetri te sillet mire, te respekton, te flet hapur dhe padjallezi, ndersa ti nga ana tjeter ja merr si te mete dhe e perdor kundra tij, per mua eshte tradheti e paster ndaj atij njeriu qe te ka besuar miresine dhe ciltersine.

Keto lloj njerezish te bejne mosbesues.
    jam shume dakort meriamun, e marrin si dobesi dhe nuk vlersojn sinqertin dhe miresine tende... nje dobesi me njerez te sinqert dhe te sjellshem eshte se presin te njejten sjellje nga dikush tjeter dhe kur dikush nuk ja kthen ndihem te mashtruar
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360

.....qe mos te besoj ne fjale, por vetem ne vepra,

Faqja 48 prej 51 FillimFillim ... 384647484950 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë keni mësuar nga filmat që keni parë gjatë jetës tuaj?
    Nga ^Pretty_Girl^ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 04-03-2024, 07:56
  2. Ç'mendoni mbi akademik Rexhep Qosja?
    Nga kosovar në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 1189
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 17:52
  3. Cfare kemi mesuar prej filmave te frikshem
    Nga Leila në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 01-05-2009, 12:37
  4. Meditime të krishtera
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 135
    Postimi i Fundit: 16-06-2007, 18:36
  5. Justin Dëshmori: Apologjia e parë
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •