Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Papa Françesku zbut qëndrimin e Kishës Katolike

Emri:  71800_2.jpg

Shikime: 550

Madhësia:  27.3 KB
    VATIKAN-Papa Françesku shprehet se Kisha Katolike duhet ta distancojë veten nga obsesioni i mësimeve në lidhje me abortin, kontraceptivët dhe homoseksualitetin.
    Papa ka thënë se kisha duhet të bëhet më e mëshirshme ose rrezikon shkatërrimin e të gjithë godinës morale si të ishte “një shtëpi e bërë prej letrave të lojës”.
    Në një intervistë për gazetën jezuite, “Civilta Cattolica”, Françesku ka thënë se ai flet për një rol më të madh të gruas në komunitetin katolik që vlerësohet se përbëhet prej 1.2 miliardë njerëzve.

Megjithatë ai thotë se ky rol nuk nënkupton lejimin e priftërinjve femra.

Papa ka thënë se priftërinjtë katolikë nuk duhet të jenë të ftohtë, burokratë dogmatik dhe ka shtuar se dhoma e rrëfimit nuk duhet të jetë një dhomë e torturës.
    Qëndrimi i Françeskut është krejt ndryshe prej politikave të para-ardhësit të tij konservativ, Benedikt, i cili dha dorëheqje në muajin shkurt.

(d.b/BalkanWeb)
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Për: Papa Françesku zbut qëndrimin e Kishës Katolike

Shenime nga intervista origjinale:
    Po i sjell si citime ne anglisht, pasi nuk kam shume kohe per ti perkethyer ne shqip. (Me mirekuptoni)

By saying this, I said what the catechism says. Religion has the right to express its opinion in the service of the people, but God in creation has set us free: it is not possible to interfere spiritually in the life of a person.
    Obsessed with the transmission of a disjointed multitude of doctrines to be imposed insistently.
    We cannot insist only on issues related to abortion, gay marriage and the use of contraceptive methods. This is not possible. I have not spoken much about these things, and I was reprimanded for that. But when we speak about these issues, we have to talk about them in a context. The teaching of the Church, for that matter, is clear and I am a son of the Church, but it is not necessary to talk about these issues all the time.
    Konkretisht mbi homoseksualet:

We must always consider the person. Here we enter into the mystery of the human being. In life, God accompanies persons, and we must accompany them, starting from their situation. It is necessary to accompany them with mercy. When that happens, the Holy Spirit inspires the priest to say the right thing.
    Roli i Femrave ne kishe.
    We must therefore investigate further the role of women in the Church. We have to work harder to develop a profound theology of the woman. Only by making this step will it be possible to better reflect on their function within the Church.
    The feminine genius is needed wherever we make important decisions. The challenge today is this: to think about the specific place of women also in those places where the authority of the Church is exercised for various areas of the Church.

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Nuk eshte pjese e kesaj interviste,por para disa kohesh permendi edhe Ateistet ne nje meshe.
    Duke folur para besimtareve " te gjithe jemi te krijuar nga perendija dhe te gjithe jemi te obliguar te bejme vepra te mira".Shtoi qe te gjithe jemi te cliruar nga gjaku i Jezu Krishtit dhe kjo vlen edhe per ateistet.
    Lexoi edhe kete : " Mirepo, une nuk besoj,une jam ateist ... Nese ben vepra te mira,do te takohemi ne perjetesi ".

Citati i tere ne anglisht :

" The Lord has redeemed all of us, all of us, with the Blood of Christ: all of us, not just Catholics. Everyone! 'Father, the atheists?' Even the atheists. Everyone! And this Blood makes us children of God of the first class. We are created children in the likeness of God and the Blood of Christ has redeemed us all. And we all have a duty to do good. And this commandment for everyone to do good, I think, is a beautiful path towards peace. If we, each doing our own part, if we do good to others, if we meet there, doing good, and we go slowly, gently, little by little, we will make that culture of encounter: We need that so much. We must meet one another doing good. 'But I don't believe, Father, I am an atheist!' But do good: We will meet one another there."

The lord has redeemed all of us even atheist

Papa i ri eshte doreshlire.Ateist shihemi ne parajse
    Ndryshuar për herë të fundit nga semiku : 20-09-2013 më 10:52

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Zoteri Semiku Papa e askush tjeter nuk mund te te dergoje ne parajse perpos Birit te Perendise. Ky eshte ne kontradikte madje me vet fene katolike se me per Biblen qe e ka vene ne raft nuk kemi cka te flasim. Ky flet ate cfare njerezit deshirojne te ndegjojne, e jo cka eshte e verteta.

Krejt kjo cka po behet nga fete nuk eshte gje tjeter perpos nje manipulim i madh. Ne nuk mundemi qe te shkojme ne parajse duke bere vepra te mira, vepra te mira duhet te bejme por nuk ndihmojne asgje ne shpetim. Shpetimi eshte dhurate e Perendise. Jezusi thote se Rruga e vetme per tek Ati eshte nepermjet Tij. Dikush po genjen, ose Jezusi ose Papa, une them se po genjen me te madhe Papa. Kush thote se po genjen Jezusi eshte me mire qe te behet ateist sesa te manipuloje keshtu.
    Nese do te ishte ashtu sic thote Papa atehere pra perse nuk po e prish krejt fene katolike pasi spaska nevoje as per katolicizem, as per besim, as per Biblen, por neve vetem po na u dashka qe te bejme vepra te mira dhe do te jemi OK me Perendine. Ka ardhur koha qe te vetedijesohemi e te mos manipulohemi me te madhe sic po na manipulojne fete. Ateistet dhe myslimanet nuk mund t'i dergoje askush ne parajse perpos Jezus Krishtit, Perendia i tyre, nese deshironi te besoni se Papa apo Muhamedi do ju dergojne ne parajse nuk kam cka ju bej.

Pershendetje

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Zoteri Semiku Papa e askush tjeter nuk mund te te dergoje ne parajse perpos Birit te Perendise. Ky eshte ne kontradikte madje me vet fene katolike se me per Biblen qe e ka vene ne raft nuk kemi cka te flasim. Ky flet ate cfare njerezit deshirojne te ndegjojne, e jo cka eshte e verteta.

Krejt kjo cka po behet nga fete nuk eshte gje tjeter perpos nje manipulim i madh. Ne nuk mundemi qe te shkojme ne parajse duke bere vepra te mira, vepra te mira duhet te bejme por nuk ndihmojne asgje ne shpetim. Shpetimi eshte dhurate e Perendise. Jezusi thote se Rruga e vetme per tek Ati eshte nepermjet Tij. Dikush po genjen, ose Jezusi ose Papa, une them se po genjen me te madhe Papa. Kush thote se po genjen Jezusi eshte me mire qe te behet ateist sesa te manipuloje keshtu.
    Nese do te ishte ashtu sic thote Papa atehere pra perse nuk po e prish krejt fene katolike pasi spaska nevoje as per katolicizem, as per besim, as per Biblen, por neve vetem po na u dashka qe te bejme vepra te mira dhe do te jemi OK me Perendine. Ka ardhur koha qe te vetedijesohemi e te mos manipulohemi me te madhe sic po na manipulojne fete. Ateistet dhe myslimanet nuk mund t'i dergoje askush ne parajse perpos Jezus Krishtit, Perendia i tyre, nese deshironi te besoni se Papa apo Muhamedi do ju dergojne ne parajse nuk kam cka ju bej.

Pershendetje
    Ma, kush eshte duke te thene qe Papa i ofron Parajsen > Ateisteve ??!! ... Jam duke u talluar me Papen.
    Vatikani edhe zyrtarisht ka reaguar dhe e ka demantuar ate qe Ti dhe shume Besimtar e keqkuptojne fjalimin e Papes , qe kinse Papa i ofron shpetimin / Parajsen edhe Ateisteve.
    Papa ne fakt flet per rrugen ku munde te takohen Besimtaret dhe Ateistet,e ajo rruge eshte Berja e Veprave te Mira.Don te na thote qe edhe Ateistet jane te afte te bejne Vepra te mira (WTF nga Papa)....Lexo ndermjet rreshtave tekstin e Papes.As nuk i rehabiliton Ateistet ,e as nuk i vendos ne nje rang te njejte me Katoliket.
    Kjo eshte "Kozmetika Vatikana " ,e jo nderrim mendimesh te thella.Ne stilin,Ateistet jane nje grumbull njerezish dhe munde te fitohet ,te kthehet ne rrugen e mbare ndonje ateist nese nuk hyjme ne konflikt me ata por i perkedhelim disi..... Ndersa nese ka perendi,patjeter qe duhet te vlejne Veprat ( e mira ),e jo vetem besimi dhe pranimi i djalit te Marijes si shpetimtar i vetem.Sepse vetem Besimi pa Vepra nuk vlen,eshte i vdekur.Sikur nuk egziston fare.

"Shkon ne Parajse VETEM ai qe e pranon Jezusin si shpetimtare..." !!!
    E cka te duhet shpetimi dhe Parajsa ?! ...
    TI je me i shpetuar ! Ne kete Bote gjindesh per te Mesuar dhe Ngritur shpirterisht vetveten, e jo qe te SHPETOSH nga leksionet qe ti mesojne te tjeret
    Ndryshuar për herë të fundit nga semiku : 23-09-2013 më 00:15

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Papa Françesku nuk eshte "doreshlire" e megjithese eshte shaka e lezetshme, s'po ben gje tmeter perveçse pastrimit te doktrines kristiane nga varaku i vjeter i kastes ekleziastike!! Ndersa ti Messia, s'je hiç ndryshe nga Shefqet Krasniqi .....!
    Jarigas

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Pershendetje
    te paska infektu nuh musa

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Jarigas une nuk po perdore presione as ketu ne forum dhe as nuk po mundohem ta frikesoj aske. Parajse eshte e vertete dhe ferri eshte i vertete dhe ata qe nuk pranojne Jezusin si Shpetimtarin e tyre Biblikisht mund te argumentohet se ata do te perfundojne ne ferr. Kush e mohon kete nuk eshte asgje tjeter perpos nje genjeshtar i madh. Epo une dua te besoj se kam te drejte te hyj ne nje banke e te vjedh nja 100 milione euro dhe te them se nuk ka ligj e nuk ka gjykate qe te me shtije ne burg pasi keto nuk ekzistojne, por ja qe keto ekzistojne. Ky eshte shembull i Perendise qe predikohet ne Bibel dhe atyre qe e mohojne.

Une nuk besoj ne dhune e presione e ne diskriminim te atyre qe nuk mendojne njejte si une. Une besoj ne Perendi per vete, as per protestantet, e as per katoliket, e as per ateistet. Une thjesht kam ardhur ne perfundim se Perendia i Bibles ekziston. Qe prej pranimit te vargut te pare te Bibles (Ne fillim Perendia krijoi qiejt e token) une de fakto po pranoj ekzistimin e ketij Perendie si krijues te njerezimit. Me keto gjera nuk ben te behet shaka, ateistet, myslimanet dhe te tjeret i krishteri e ka per detyre t'i therrase qe te pendohen per mekatet dhe ta pranojne Jezusin si Shpetimtarin e tyre dhe te mos bejne shaka me jetet e tyre pasi nje dite, neser, pas nje muaji, pas 1 viti, 20, 50, 90 viteve do te vdesin dhe do te perballen me Perendine ne gjyq. Nuk ka as edhe nje njeri ne bote qe do te mund t'i ike ketij gjyqi dhe fajtoret do te denohen. Kete e ke garance ne Bibel. Nese mendon se Bibla eshte vetem nje liber per t'u lene ne raft dhe si 'nje perralle e bukur', kjo eshte e drejta juaj, une e respektoj mendimin tuaj pasi une mund te vendos vetem per vete, po te vendosja per ju te gjithe shqiptaret do i beja te krishtere 100%, por ja qe une nuk vendose per ju. Eh me ra ndermend nje rast se po dal pak jashte temes. Kisha nje shok qe vraponte pas femrave per cdo 2 jave i nderronte pasi ndiqte cdo lokal te nates, e keshilloja, nuk ndegjonte, por nje dite beri ndeshje me veture dhe vdiq se kur te qohet peshe njeriu edhe e gjen ate cka kerkon... Epo jeta nuk eshte tallje, jeta eshte krijuar nga Perendia qe te jetohet sipas urdherave te Tij e jo me tallje.
    Islami, ateizmi, evolucioni, etj. konsiderohen nga te krishteret si fe dhe filozofi te rreme te nje sistemi qe kontrollohet plotesisht nga satani dhe keto jane nje mallkim i madh per ata njerez qe u besojne. Per fene katolike e kam thene edhe me heret Biblikisht nuk qendrojne pretendimet e kesaj feje, cka do qe te thone keta nuk caktojne asgje sa i perket besimit krishter. Cka po don fakt me te madh se Biblen. Por duhet te ekzistoje kjo fe, se pastaj kush te dale e te flase gjepura e te thote se ateistet dhe myslimanet do te shkojne ne parajse nese bejne vepra te mira. Perse pra paska qene nevoja qe te kryqezohet Jezusi ne kryq?!

Vatikani po mundohet ta permiresoje imazhin e tij pas gjithe atyre dramave me prifterinje qe abuzojne me femijet. Por imazhi nuk permiresohet duke thene genjeshtra dhe duke e shtremberuar Biblen. E keqja eshte se keta abuzues njihen si te krishtere, krejt po thone se 'te krishteret po abuzojne me femije' po pergjithesohen shpeshhere krejt besimi krishter.

Perkundrazi Drague fete e rreme qellimin e tyre e kane qe te fusin me shume konfuzitet qe t'i pengojne njerezit per te ardhur ne shpetim. Sa une a di me ndertu nje rakete, aq din Nuh Musa per besimin krishter. Dallimi mes meje dhe Nuh Musas eshte se perendia ku thirret Nuh Musa therret per masakrimin tend dhe timin pasi tipa si ti e une Kuranin e shohim vetem si manipulim e asgje me shume, ndersa Perendia qe besoj une urdheron (jo keshillon, apo thote) qe t'ju duam, ateistet jane armiqe te besimit krishter por perseri i krishteri eshte i urdheruar t'i doje ateistet, perfshire edhe ata qe sulmojne besimin krishter. Te krishteret e pare e dinin se rrezikoheshin edhe qe te vriteshin, por perseri ndoqen urdherimin e Perendise.

Tung tung

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Jarigas une nuk po perdore presione as ketu ne forum dhe as nuk po mundohem ta frikesoj aske. Parajse eshte e vertete dhe ferri eshte i vertete dhe ata qe nuk pranojne Jezusin si Shpetimtarin e tyre Biblikisht mund te argumentohet se ata do te perfundojne ne ferr. Kush e mohon kete nuk eshte asgje tjeter perpos nje genjeshtar i madh. Epo une dua te besoj se kam te drejte te hyj ne nje banke e te vjedh nja 100 milione euro dhe te them se nuk ka ligj e nuk ka gjykate qe te me shtije ne burg pasi keto nuk ekzistojne, por ja qe keto ekzistojne. Ky eshte shembull i Perendise qe predikohet ne Bibel dhe atyre qe e mohojne.

Une nuk besoj ne dhune e presione e ne diskriminim te atyre qe nuk mendojne njejte si une. Une besoj ne Perendi per vete, as per protestantet, e as per katoliket, e as per ateistet. Une thjesht kam ardhur ne perfundim se Perendia i Bibles ekziston. Qe prej pranimit te vargut te pare te Bibles (Ne fillim Perendia krijoi qiejt e token) une de fakto po pranoj ekzistimin e ketij Perendie si krijues te njerezimit. Me keto gjera nuk ben te behet shaka, ateistet, myslimanet dhe te tjeret i krishteri e ka per detyre t'i therrase qe te pendohen per mekatet dhe ta pranojne Jezusin si Shpetimtarin e tyre dhe te mos bejne shaka me jetet e tyre pasi nje dite, neser, pas nje muaji, pas 1 viti, 20, 50, 90 viteve do te vdesin dhe do te perballen me Perendine ne gjyq. Nuk ka as edhe nje njeri ne bote qe do te mund t'i ike ketij gjyqi dhe fajtoret do te denohen. Kete e ke garance ne Bibel. Nese mendon se Bibla eshte vetem nje liber per t'u lene ne raft dhe si 'nje perralle e bukur', kjo eshte e drejta juaj, une e respektoj mendimin tuaj pasi une mund te vendos vetem per vete, po te vendosja per ju te gjithe shqiptaret do i beja te krishtere 100%, por ja qe une nuk vendose per ju. Eh me ra ndermend nje rast se po dal pak jashte temes. Kisha nje shok qe vraponte pas femrave per cdo 2 jave i nderronte pasi ndiqte cdo lokal te nates, e keshilloja, nuk ndegjonte, por nje dite beri ndeshje me veture dhe vdiq se kur te qohet peshe njeriu edhe e gjen ate cka kerkon... Epo jeta nuk eshte tallje, jeta eshte krijuar nga Perendia qe te jetohet sipas urdherave te Tij e jo me tallje.
    Islami, ateizmi, evolucioni, etj. konsiderohen nga te krishteret si fe dhe filozofi te rreme te nje sistemi qe kontrollohet plotesisht nga satani dhe keto jane nje mallkim i madh per ata njerez qe u besojne. Per fene katolike e kam thene edhe me heret Biblikisht nuk qendrojne pretendimet e kesaj feje, cka do qe te thone keta nuk caktojne asgje sa i perket besimit krishter. Cka po don fakt me te madh se Biblen. Por duhet te ekzistoje kjo fe, se pastaj kush te dale e te flase gjepura e te thote se ateistet dhe myslimanet do te shkojne ne parajse nese bejne vepra te mira. Perse pra paska qene nevoja qe te kryqezohet Jezusi ne kryq?!

Vatikani po mundohet ta permiresoje imazhin e tij pas gjithe atyre dramave me prifterinje qe abuzojne me femijet. Por imazhi nuk permiresohet duke thene genjeshtra dhe duke e shtremberuar Biblen. E keqja eshte se keta abuzues njihen si te krishtere, krejt po thone se 'te krishteret po abuzojne me femije' po pergjithesohen shpeshhere krejt besimi krishter.

Perkundrazi Drague fete e rreme qellimin e tyre e kane qe te fusin me shume konfuzitet qe t'i pengojne njerezit per te ardhur ne shpetim. Sa une a di me ndertu nje rakete, aq din Nuh Musa per besimin krishter. Dallimi mes meje dhe Nuh Musas eshte se perendia ku thirret Nuh Musa therret per masakrimin tend dhe timin pasi tipa si ti e une Kuranin e shohim vetem si manipulim e asgje me shume, ndersa Perendia qe besoj une urdheron (jo keshillon, apo thote) qe t'ju duam, ateistet jane armiqe te besimit krishter por perseri i krishteri eshte i urdheruar t'i doje ateistet, perfshire edhe ata qe sulmojne besimin krishter. Te krishteret e pare e dinin se rrezikoheshin edhe qe te vriteshin, por perseri ndoqen urdherimin e Perendise.

Tung tung
    Qeshje me fotografi
    Emri:  obama_laughing.jpg

Shikime: 159

Madhësia:  72.4 KB

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •