Close
Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 136
    i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Pėr: Perse Ortodokset Shqipetare nuk Perdorin emra Shqipetare por emra Grek?

Citim Postuar mė parė nga MaqoKorca Lexo Postimin
    Un me ato qe kam pare kam kuptuar qe kur quajne nje njeri kaurr eshte me kuptim te mire, psh i shkolluar, perparuar etj sic u fol me lart, por edhe me pak ironi. Nejse un nuk i di mir kto gjera...
    kaurr do te thote i pabese,me aq sa di une,megjithate ka marre edhe nje ngjyrese tjeter duke e devijuar si i perparuar,apo i shkolluar sic thua ti,por kjo behet me shume ne forme shakaje

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Me thene te drejten vetem nje hall kam patur te martuar me te krishtere, orthodoks. Ai ishte njeriu me i "ftohte" nga te gjithe dhendurat ne fisin tone. Nga ky njeri nuk kam asnje lloj kujtimi as te mire as te keq edhe pse nuk jetonim larg cuditerisht. Ashtu jeni cik ju, se kot nuk dalin fjalet.

Sa per fjalen kaur shume vone e kam mesuar qe ishte ofendim per te krishteret, hahahah
    do kete rastisur se ska mundesi

Ashtu jeni cik ju, se kot nuk dalin fjalet.
    eh sa here e kam degjuar kete fjale
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Archon : 02-09-2013 mė 13:23

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Citim Postuar mė parė nga Ura e Cekajve Lexo Postimin
    Jam vet Ortodoks, neqoftese nuk besoni, mund te me kerkoni kontaktin e facebookut dhe mund te flasim me qete.

Perse Shqipetaret besojne se egzistojne emra Katolik dhe emra Ortodoks? Perse jemi kaq injorant ne krahasim me popujt e tjere te Ballkanit?

Te gjithe popujt e Ballkanit si Serbet, Greket, dhe Bullgaret jane Ortodoks, por Serbet mbajne emra Serb dhe Bullgaret emra Bullgare etj. Greket, kuptohet emra Grek. Po Shqipetaret Ortodoks perse Mbajne emra Grek dhe jo Shqipetare, siē mbajne Katoliket e Veriut?

Dihet qe deri ne shek.XVI Komuniteti Ortodoks dhe Katolik kane mbajtur emra Shqipetare. Mjafton te lexosh regjistrat Osman, apo te kesh nje njohje mesatare te historise tone dhe Ballkanase. Arbereshet dalloheshin nga popujt e tjere te Ballkanit pikerisht nga emrat e tyre, Neqoftese Ortodokset do perdornin emra Grek, ato do quheshin Grek, por dihet qe ato gjate kohes se Pushtimit Osman quheshin Arberesh dhe dalloheshin nga Greket. Shfarrosja e identiteti Arberesh Filloj me emigrimin e madhe Te Ortodokseve te Jugut drejt Italise dhe administrimi i ketyre territoreve nga Kisha Greke dhe ja ku fillojne dhe dalin emra si Jani ne vend te emrave si Gjon. Lexoni regjistrat Osman te zones se Vlores te fillim shek.XVI dhe do shifni qe gjithe emrat jane Gjon apo Gjin. Por ka edhe fshatra te zones se Vlores qe rrjedhin nga emrat Gjon dhe Gjin.

Me duket normale qe shteti Grek i quan Ortodokset Shqipetare si Grek perderisa keta perdorin emra Grek. Identiteti i nje Kombi vjen nga emrat qe ai perdore. Po te perdoreshin emra Shqipetare nga Ortodokset tane, Shteti Grek nuk kishte kurresesi se si ti quante Grek ata.
    Po sikur te kishte Grek me emra si Pal, Gjon, Ndre, Gjin, ne si do ti quanim ata, Grek apo Shqipetare?
    cfare eshte kjo teme mor bir?

te gjithe jane emra shqiptar

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Ortodokset nderojne emrat e shenjtoreve dhe festojne ate dite qe ka emrin shenjtori ndaj dhe mbajne ate emer. Ne ortodoksi nuk ka emra grek apo shqiptare, madje te them te drejten nuk jam xheloz qe emra si Kostandin perandori me origjine ilire eshte nje nder me te perhapurit, apo Justin, Justinian. Flor e Laur deshmoret tane ne Kosove Vlash nje tjeter deshmor i cili u vra ne Durres, Asti etj. Por ju si cdo gje e shihni bardh e zi. Ortodokset festojne shenjtoret e tyre dhe mbajne emrat e tyre sipas festave. Te gjithe ne kishat ortodokse diten kur festohet nje shenjtor prifti kujton dhe uron te gjithe ata qe kane ate emer.
    Ne fakt ka dhe shenjtore me emrin Ahmet apo me emra te tjere. Ne fakt eshte fatkeqesi qe njerezit e shohin besimin ortodoks si dicka jo shqiptare. Ky konstatim ndoshta eshte nje tjeter perpjekje per te zhdukur kete komunitet te cilit po i mohohet te kete edhe emrat e shenjtoreve te vet.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559

Citim Postuar mė parė nga Archon Lexo Postimin
    kurse tek myslimanet vihet re ofendimi i te krishtereve duke i quajtur "kaurr"

une kam degjuar nga disa miq te mi myslimane plot paragjykime ndaj te krishtereve,jo si njerez te ftohte,mendjemedhenj,etj qe nuk i kisha menduar kurre se mund te kishin lidhje me fene
    Kete pergjigje do ti kisha dhene edhe une, megjithese kaurr ka qene si epitet ofendues e perbuzes per ortodokset shqiptare. Por nga ana tjeter, ne rrethin tim familjar e pak me gjere, muslimanet i quanin turqelinj. Psh, kur dikush nuk martohej me ortodoks, i thonin 'ja ai ka marre turqelie'
    Elegance is an attitude.

Perjashtuar Maska e Ura e Cekajve
    Anėtarėsuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

O Shqipetar,

Nuk egzistojne emra Katolik apo Ortodoks!!!!!!!!!!
    Egsistojne emra qe jane pervetesuar nga Popuj te ndryshem, si emra me origjine Gjermanike, Hebraike, Greke, Latine etj.
    Ne popujt e Krishtere, perdoren emra qe jane me origjine Pagane Latine, Pagane Greke, Hebraike, Gjermanike, Sllave etj. Emrat e Krishtere kane egzistuar shume me pare se sa te shaqej Feja e Krishtere!! Prandaj Mjafte me keto dallime si emra Katolik apo emra Ortodoks se nuk ka lidhje!!!
    Tek Shqipetaret, verejme qe keto emra jane shqipetarizuar shum shpejt duke u pervetesuar dhe pershtatur me gjuhen e lashte shqipe.
    Te gjithe emrat qe perdoren nga popujt e Krishtere i gjejme edhe ne Gjuhen Shqipe. Emrat Gjon dhe Gjin jane shembujt me perfekt, pasi nuk i gjejm ne asnje gjuhe tjeter.

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anėtarėsuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

Ura e Cekajve qe ta dish ti dhe shum tetjer qe Ortodoksia eshte fe Shqiptare sepse shqiptart e perdoren tepart kete emertim kur u nda nga kisha Romake, dhe kuptoje njeher e mire se Greqishtja e vjeter ishte gjuhe qe e flisnin shqiptaret,Grekt e vertet jan gabel te vegjel thjesht ata u treuan dinak siē e kishin e kan dhe do ta ken zakon kete tradit te pa ndar nga mendja dhe zemra e tyre,kshu qe emrat sjan puro grek ata thjesht marrin historinat e tjerve dhe ja bashkangjesin vetvetes tyre,pikrisht shtet forimi i greqis u krijua ne menyr te atidhe qe gjuha te jet greqishtja e vjeter per ta tjetersuar teverteten historike te shqiptarve,thjesht ky grusht i vogel ēfutesh u treguan shum dinak dhe te menēur,thjesht ishin largpames.Ura e Cakrajve interesohu dhe kerko per Ortodoksin e vertet ,dhe sigurisht me pak kemngulje do gjesh tevereten e ortodoksise ,ja tju risjedh ca harta te shifni sa e vogel ishte greqia e populluar nga jevgjit e vegjel.

Anėtarėsuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    cfare eshte kjo teme mor bir?

te gjithe jane emra shqiptar
    Nuk ju kuptova, ēfare doni te thoni?

Anėtarėsuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar mė parė nga Lisidon Lexo Postimin
    Ura e Cekajve qe ta dish ti dhe shum tetjer qe Ortodoksia eshte fe Shqiptare sepse shqiptart e perdoren tepart kete emertim kur u nda nga kisha Romake, dhe kuptoje njeher e mire se Greqishtja e vjeter ishte gjuhe qe e flisnin shqiptaret,Grekt e vertet jan gabel te vegjel thjesht ata u treuan dinak siē e kishin e kan dhe do ta ken zakon kete tradit te pa ndar nga mendja dhe zemra e tyre,kshu qe emrat sjan puro grek ata thjesht marrin historinat e tjerve dhe ja bashkangjesin vetvetes tyre,pikrisht shtet forimi i greqis u krijua ne menyr te atidhe qe gjuha te jet greqishtja e vjeter per ta tjetersuar teverteten historike te shqiptarve,thjesht ky grusht i vogel ēfutesh u treguan shum dinak dhe te menēur,thjesht ishin largpames.Ura e Cakrajve interesohu dhe kerko per Ortodoksin e vertet ,dhe sigurisht me pak kemngulje do gjesh tevereten e ortodoksise ,ja tju risjedh ca harta te shifni sa e vogel ishte greqia e populluar nga jevgjit e vegjel.
    Nuk jam kunder Ortodoksise!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Jam kunder te perdorimeve te emrave Grek ne Vend te atyre Shqip ne Kishen Ortodokse Shqipetare.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559

Citim Postuar mė parė nga Ura e Cekajve Lexo Postimin
    Nuk jam kunder Ortodoksise!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Jam kunder te perdorimeve te emrave Grek ne Vend te atyre Shqip ne Kishen Ortodokse Shqipetare.
    Na jep disa shembuj te emrave grek, ta dime per cfare po flet.
    Elegance is an attitude.

Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Fjalėt Kyēe pėr Temėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •