Close
Faqja 8 prej 85 FillimFillim ... 6789101858 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 847
    fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

Pėr: Pėrmet, hiqet kryqi, flamur nė Pallatin e Kulturės

Citim Postuar mė parė nga Archon Lexo Postimin
    Sinodi ka 8 peshkope,4 shqiptare,1 arvanitas,3 greke(perfshire kryepeshkopin)

Ndersa klerike ne terresi jane 150 shqiptare dhe 5 greke
    Numurat nuk i ke te sakt.....
    Dhe ma shpjego pak kete arvanitas se nuk e kuptoj cfare kombesie eshte.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar mė parė nga prenceedi Lexo Postimin
    me sill nje shembull ku Kryepeshkopi predikon ne gjuhe te tjera pervec greqishtes.
    Per shkak se website i kishes ortodokse eshte rindertuar disa here kohet e fundit nuk mund te gjej nje audio qe e kam degjuar vete kur kryepeshkopi predikon ne anglisht sepse ne kishe ndodhen disa studente nga Amerika.

Megjithate figura e kryepeshkopit flet vete,eshte ai qe ne mes te Athines dhe Beogradit meshoi shqip,eshte ai qe ringriti nga themelet me qindra kisha,etj
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Archon : 17-08-2013 mė 09:41

Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Numurat nuk i ke te sakt.....
    Dhe ma shpjego pak kete arvanitas se nuk e kuptoj cfare kombesie eshte.
    Numrat i kam 100% te sakte.

Sa per arvanitasin : Eshte nje peshkop i lindur ne Greqi por qe ka shqipen per gjuhe te nenes.

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

Numrat i kam 100% te sakte.

Sa per arvanitasin : Eshte nje peshkop i lindur ne Greqi por qe ka shqipen per gjuhe te nenes.
    Te lutem ...... te pyeta per kombesine.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Di gje per veprimet e kishes ne varrezat e Kosines.....?????
    Apo do edhe te tjera.
    Ti njohke shume mire historine e Kosines. Vetem nje pyetje? Une e di qe ajo kishe eshte monument kulture, nese nuk jam gabim nga padituria ime. Di qe monumentet e kultures menaxhohen nga shteti shqiptar, madje po flas nje cik me troc celsat e tyre i ka Ministria e Kultures. Si ka mundesi u germoka pa lejen e saj?
    Se dyti si ka mundesi qe greket kerkokan ne Kosine pa lejen e shtetit shqiptar? Kush ishte kryeminister se nuk e mbaj mend?
    Gjithashtu duhet te dish dicka qe nuk e di sa i jepnin greket atij varrmihesit per hapjen e varreve? Ka shume pikepyetje? Prifti ishte pergjegjes per anen e sherbesave ne fshat por nuk banonte atje me kohe te plote mesa di, plus pronari i kishes ishte shteti dhe si monument kulture ne ate kohe kishte nje roje. Ka shume gjera qe duhet te dime rreth saj dhe te dy do te vazhdojme me justifikime pafund, por kerkoni llogarine diku tjeter tek ata qe i lejojne dhe keto jane strukturat shteterore. Derisa ata e mbyllen shpejt si ceshtje do te thote se politika eshte mjaft e implikuar ne te gjitha keto raste, por kisha ka ndjekur nje rruge qe ne keta 20 vjet nuk ka dashur te padise asnje rast ne gjykate sepse perndjekja kurre nuk do te ndaloje, KJo le hapesire te lire qe media sipas interesit te komentoje si te doje, por mos harro se dy raste komuniteti ortodoks mbrojti fuqishem rastin e filmit ballkan pazar kur ata me lejen e ministrise perdhosen kishen e Laboves e cila njihet si e ndertuar ne kohen e Justinianit perandorit me origjine shqiptare dhe per Kryqin nga druri i Krishtit cudiberes. Ata e perdhosen me imoralitete. Rasti tjeter kur namik dokle perdhosi Onufrin ikonografin e njohur elbasanas dhe beratas duke e bere murg te shthurur kur ai ishte i martuar dhe i biri i tij Nikolla eshte perseri nje ikonograf i vleresuar. Por te gjitha keto pa padi ne gjykate thjesht duke lene te lire ndergjegjen qytetare.

Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Tu pergjigja,kombesine nuk e percaktoj une,sja kam pare ndonjehere pashaporten,di qe ka thene se e ka shqipen gjuhe te nenes,e flet per mrekulli,meshon dhe predikon ne ate gjuhe,kaq mua me mjafton..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

me sill nje shembull ku Kryepeshkopi predikon ne gjuhe te tjera pervec greqishtes.
    Po kur ka nderruar jete Linet Hope nje misionare amerikane e cila nderroi jete ne Shqiperi e cila ishte e konvertuar ne ortodoksi nga protestantizmi dhe ne sherbesen e varrimit te saj predikoi anglisht para gjithe komunitetit kristian amerikan ortodoks, protestant, katolik. Ne kishen e manastirit te Shen Vlashit Durres.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Cfare kombesie jane arvanitasit sipas teje?

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

Tu pergjigja,kombesine nuk e percaktoj une,sja kam pare ndonjehere pashaporten,di qe ka thene se e ka shqipen gjuhe te nenes,e flet per mrekulli,meshon dhe predikon ne ate gjuhe,kaq mua me mjafton..
    και εγώ μιλάω ελληνικά.... τι παει να πει αυτo????????

Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

και εγώ μιλάω ελληνικά.... τι παει να πει αυτo????????
    I do not understand

Faqja 8 prej 85 FillimFillim ... 6789101858 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •