Per shkak se website i kishes ortodokse eshte rindertuar disa here kohet e fundit nuk mund te gjej nje audio qe e kam degjuar vete kur kryepeshkopi predikon ne anglisht sepse ne kishe ndodhen disa studente nga Amerika.
Megjithate figura e kryepeshkopit flet vete,eshte ai qe ne mes te Athines dhe Beogradit meshoi shqip,eshte ai qe ringriti nga themelet me qindra kisha,etj
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Archon : 17-08-2013 mė 09:41
Ti njohke shume mire historine e Kosines. Vetem nje pyetje? Une e di qe ajo kishe eshte monument kulture, nese nuk jam gabim nga padituria ime. Di qe monumentet e kultures menaxhohen nga shteti shqiptar, madje po flas nje cik me troc celsat e tyre i ka Ministria e Kultures. Si ka mundesi u germoka pa lejen e saj?
Se dyti si ka mundesi qe greket kerkokan ne Kosine pa lejen e shtetit shqiptar? Kush ishte kryeminister se nuk e mbaj mend?
Gjithashtu duhet te dish dicka qe nuk e di sa i jepnin greket atij varrmihesit per hapjen e varreve? Ka shume pikepyetje? Prifti ishte pergjegjes per anen e sherbesave ne fshat por nuk banonte atje me kohe te plote mesa di, plus pronari i kishes ishte shteti dhe si monument kulture ne ate kohe kishte nje roje. Ka shume gjera qe duhet te dime rreth saj dhe te dy do te vazhdojme me justifikime pafund, por kerkoni llogarine diku tjeter tek ata qe i lejojne dhe keto jane strukturat shteterore. Derisa ata e mbyllen shpejt si ceshtje do te thote se politika eshte mjaft e implikuar ne te gjitha keto raste, por kisha ka ndjekur nje rruge qe ne keta 20 vjet nuk ka dashur te padise asnje rast ne gjykate sepse perndjekja kurre nuk do te ndaloje, KJo le hapesire te lire qe media sipas interesit te komentoje si te doje, por mos harro se dy raste komuniteti ortodoks mbrojti fuqishem rastin e filmit ballkan pazar kur ata me lejen e ministrise perdhosen kishen e Laboves e cila njihet si e ndertuar ne kohen e Justinianit perandorit me origjine shqiptare dhe per Kryqin nga druri i Krishtit cudiberes. Ata e perdhosen me imoralitete. Rasti tjeter kur namik dokle perdhosi Onufrin ikonografin e njohur elbasanas dhe beratas duke e bere murg te shthurur kur ai ishte i martuar dhe i biri i tij Nikolla eshte perseri nje ikonograf i vleresuar. Por te gjitha keto pa padi ne gjykate thjesht duke lene te lire ndergjegjen qytetare.
Po kur ka nderruar jete Linet Hope nje misionare amerikane e cila nderroi jete ne Shqiperi e cila ishte e konvertuar ne ortodoksi nga protestantizmi dhe ne sherbesen e varrimit te saj predikoi anglisht para gjithe komunitetit kristian amerikan ortodoks, protestant, katolik. Ne kishen e manastirit te Shen Vlashit Durres.
Krijoni Kontakt