Close
Faqja 7 prej 85 FillimFillim ... 567891757 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 847
    fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

Pėr: Pėrmet, hiqet kryqi, flamur nė Pallatin e Kulturės

Citim Postuar mė parė nga neokastra Lexo Postimin
    Nuk di qe ne greqisht te kete mbiemer Thomollari, por dukesh qe nuk je e krishtere, pavaresisht pohimit qe ben ne fillim. Ti nuk shkon as ne kishe dhe besoj se kjo vjen se ndjek vetem televizorin. Megjithate ti vetem flet per greke, por harron se aty ne ate vend sot u shemb per here te dyte kisha e Shen Marise, per here te pare komunistet e prishen pjeserisht dhe nje pjese te mureve te saj e perdoren si pallati i kultures. Sot kur kisha u prish perseri. Ajo qe me shqeteson eshte kur ti quan grek cdo klerik ortodoks shqiptar pa shkuar ne kishe, pa degjuar e pare se cfare behet ne kishen prishur dje, imagjino sa ti e nderon familjen tende, traditen tende dhe ate qe je shqiptare vetem ne emer sepse ne veper sapo bere nje shqiptar grek qe duket nga mbiemri te cilin te pakten tregon trungun familjar.
    Ti qe flet per mbiemra grek duket qe nuk e ke haberin fare.....
    Mbiemra grek nuk ekzistojne....jane mbiemra te kombeve te tjeta qe u eshte vene nje S nga mbrapa dhe i kane pagezuar grek.
    Nese ti di ndonje mbiemer grek shkruaje ketu dhe une do ta hedh posht me nje shembull shume te thjesht.
    Persa u perket prifterinjeve ...... nuk mund ti quash shqiptar perderisa vene besimin fetar para kombit.
    Persa i perket vajtjes ne kishe.....une nuk shkoj ne nje kishe ku mesha mbahet ne gjuhen greke.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Citim Postuar mė parė nga prenceedi Lexo Postimin
    Ti qe flet per mbiemra grek duket qe nuk e ke haberin fare.....
    Mbiemra grek nuk ekzistojne....jane mbiemra te kombeve te tjeta qe u eshte vene nje S nga mbrapa dhe i kane pagezuar grek.
    Nese ti di ndonje mbiemer grek shkruaje ketu dhe une do ta hedh posht me nje shembull shume te thjesht.
    Persa u perket prifterinjeve ...... nuk mund ti quash shqiptar perderisa vene besimin fetar para kombit.
    Persa i perket vajtjes ne kishe.....une nuk shkoj ne nje kishe ku mesha mbahet ne gjuhen greke.
    Po si more veka fene mbi atdheun ku e sheh ne kete rast. A po ke te drejte kishen e kthyen ne shtepi kulture dhe kur e kerkuan perseri per kishe e quajne se ve fene mbi atdheun, kur u thua do te ndihmojme te ngreme nje shtepi te re kulture e nuk pranojne e quan anti kombetare, e perseri kur ti nuk shkon ne kishe kudo je si e verteton. Une shkoj ne kishe prej shume vitesh dhe shoh vetem shqip. Ikonat ne i kemi pikturuar dhe shkruar ne shqip. Libraria e kishes i ka te gjithe titujt shqip. Po tani eja shih. Prishe nje cik gjumin e mengjesit dhe shih. Cfare te them me shume po nuk erdhe ne kishe si do ta vertetosh. Persa i perket prifterinjve te Permetit ata jane nga Permeti dhe une qofsha i paditur nuk di qe ka ndonje fshat ne permet qe jane greke. Kur keta jane nga Permeti si na dolen greke. Ejani ne kisha dhe shihni, kjo eshte e vetmja gje qe mund them te tjerat shihi atje. Hap dhe shih predikimet e te dielave po ketu dhe do shohesh qe jane shqip. Cdo gje shqip dhe perseri nuk doni. Mgjth shkuarja ne kishe nuk ka qellim kombetar sesa shpirteror. Ashtu mendoi dhe Stalini kur mbylli e luftoi kishen ne BS me miliona besimtare te vrare, por ndodhi cudia kur shoku i tij Hitleri e sulmoi ishte duke humbur dhe vetem besimtaret e mobilizuan BS madje ti nuk e di por ai urdheroi qe ikona cudiberese e qytetit te Kazanit te fluturonte tre here perqark Moskes me avjon qe te rritej morali i popullit. Ne e tregojme cdo dite devotshmerine ndaj atdheut, si ne kishe si jashte saj. Kete ju mund ta vertetoni vetem po te vini ne kisha, derisa nuk vini eshte ceshtje tjeter, por nuk eshte justifikim.

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

Po si more veka fene mbi atdheun ku e sheh ne kete rast.
    Di gje per veprimet e kishes ne varrezat e Kosines.....?????
    Apo do edhe te tjera.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Di gje per veprimet e kishes ne varrezat e Kosines.....?????
    Apo do edhe te tjera.
    Ky vendimi i gjykates per ceshtjen e kishes te duket i drejte dhe pozitiv,ndersa ai gjyqi qe e shpalli te pafajshem Thomollarin dhe varrezat e Kosines per ate tymnajen e gatuar nga mediat te duket jo i sakte???

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

[QUOTE=neokastra;3665967. Une shkoj ne kishe prej shume vitesh dhe shoh vetem shqip. Ikonat ne i kemi pikturuar dhe shkruar ne shqip. Libraria e kishes i ka te gjithe titujt shqip[/QUOTE]

Nese per ty ketu ne video te duket se flitet shqip, pervec spikerit te lajmeve, atehere shko ne doktor se ke probleme.......

Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Nese per ty ketu ne video te duket se flitet shqip, pervec spikerit te lajmeve, atehere shko ne doktor se ke probleme.......
    Nese keto nuk jane shqip,atehere ke nevoje ti per doktor

http://www.forumishqiptar.com/thread...%C3%AB-dielave
    http://www.forumishqiptar.com/thread...C3%ABshajet%29
    http://www.forumishqiptar.com/thread...%285-Mateut%29
    http://www.forumishqiptar.com/thread...%287-Mateut%29
    http://www.forumishqiptar.com/thread...%286-Mateut%29
    http://www.forumishqiptar.com/thread...IV-ekumenik%29
    http://www.forumishqiptar.com/thread...%282-Mateut%29

..............

I vetmi qe predikon ne greqisht apo edhe ne gjuhe te tjera eshte vetem Kryepeshkopi i cili edhe pse e di shqipen,nuk e ka ate lehtesi ta beje ne shqip,ai shoqerohet me perkthyes ndersa lutjet i ben ne shqip
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Archon : 17-08-2013 mė 09:24

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

A ka gje pa perkthyer? Sa vjec je? Nese do te ishe 70 vjec e do te shkoje ne nje shtet tjeter gjuhen e te cilit nuk e njeh sa do te mesoje ne ate moshe? Une kam veshtiresi per ti mesuar miqve te mi rreth moshes 50 vjet e lart perdorimin e disa funksioneve te celularti qe jane thjesht mekanike jo me per te mesuar nje gjuhe te huaj dhe ta flasesh rrjedhshem. Ajo eshte gjuha qe ai flet me rrjedhshem, por asnjehere nuk e ka lene pa perkthyer, madje e kam degjuar vete ka nderhyre ne perkthim per ndonje fjale qe tregon se eshte perpjekur te mesoje dhe per moshen ka mesuar mjaft, por nuk e flet rrjedhshem, te njejtin problem qe kam une e ti me gjuhet e huaja. Dhe sa per sa i perket predikimit. Ajo eshte nje pjese shume e rendesishme pasi duhet te jesh i kujdesshem dhe fjalet duhen zgjedhur me kujdes. Kete ben dhe ai. Ai predikim qe ti e degjon shperndahet ne te gjitha kishat e Shqiperise shqip dhe ketu nuk ka asnje moskuptim.
    Sa klerike te tjere te rinj qe jane jo shqiptare njeh dhe nuk flasin shqip?

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

A ka gje pa perkthyer? Sa vjec je? Nese do te ishe 70 vjec e do te shkoje ne nje shtet tjeter gjuhen e te cilit nuk e njeh sa do te mesoje ne ate moshe? Une kam veshtiresi per ti mesuar miqve te mi rreth moshes 50 vjet e lart perdorimin e disa funksioneve te celularti qe jane thjesht mekanike jo me per te mesuar nje gjuhe te huaj dhe ta flasesh rrjedhshem. Ajo eshte gjuha qe ai flet me rrjedhshem, por asnjehere nuk e ka lene pa perkthyer, madje e kam degjuar vete ka nderhyre ne perkthim per ndonje fjale qe tregon se eshte perpjekur te mesoje dhe per moshen ka mesuar mjaft, por nuk e flet rrjedhshem, te njejtin problem qe kam une e ti me gjuhet e huaja. Dhe sa per sa i perket predikimit. Ajo eshte nje pjese shume e rendesishme pasi duhet te jesh i kujdesshem dhe fjalet duhen zgjedhur me kujdes. Kete ben dhe ai. Ai predikim qe ti e degjon shperndahet ne te gjitha kishat e Shqiperise shqip dhe ketu nuk ka asnje moskuptim.
    Sa klerike te tjere te rinj qe jane jo shqiptare njeh dhe nuk flasin shqip?
    Sa klerik te sinodit njeh ti qe jan shqiptar.....??

Anėtarėsuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Sa klerik te sinodit njeh ti qe jan shqiptar.....??
    Sinodi ka 8 peshkope,4 shqiptare,1 arvanitas,3 greke(perfshire kryepeshkopin)

Ndersa klerike ne terresi jane 150 shqiptare dhe 5 greke

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120

Citim Postuar mė parė nga Archon Lexo Postimin
    Nese keto nuk jane shqip,atehere ke nevoje ti per doktor

..............

I vetmi qe predikon ne greqisht apo edhe ne gjuhe te tjera eshte vetem Kryepeshkopi i cili edhe pse e di shqipen,nuk e ka ate lehtesi ta beje ne shqip,ai shoqerohet me perkthyes ndersa lutjet i ben ne shqip
    me sill nje shembull ku Kryepeshkopi predikon ne gjuhe te tjera pervec greqishtes.

Faqja 7 prej 85 FillimFillim ... 567891757 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •