Populli thotë : " Zoti e hedh aty ku e mban robi " dhe " Peri këputet aty ku është më i hollë "
Si mendoni ju ?
Populli thotë : " Zoti e hedh aty ku e mban robi " dhe " Peri këputet aty ku është më i hollë "
Si mendoni ju ?
Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !
Un mendoj qe jan thene per probleme , ceshtje , haesira te ndryshme! Pra per kendveshtrime te ndryshme te dyja shprehjet jane ok! Megjithse e perdor dhe vete shrehjen e pare,ndoshta per ti dhen zemer vetes (te shprehja e pare ka fryme optimizmi)nuk mendoj keshtu! Me vjen ne mend dhe shprehja, "Guri plas , dhe njeriu jo" qe ka pakshum kutpim me te paren,pra se njeru mban ndaj i ndodhin fatkeqsi!
Nuk jane te verteta keto dy shrehje per mendimin tim! shum njerez vrasin veten, te tjere kalojn ne depresjon, te tjere semuren! a thua se keta njerez kane mbajtur? apo nuk kane "plasu"r? jo, nese do mbanin ato qe zoti ju e jep nuk do ishin ne ate gjendje te mjerueshme!
shprehja e dyte po, me duket me e vertete! (eshte per njerezit me pesimist si puna ime :P)
Keto dy shprehje jane si puna e gotes, gjysem plot apo gjysem bosh, cdo kush beson njeren prej tyre,ose madje i njejti person ne situata te ndryshme i beson njeres dhe jo tjetres
"ia dha gurit e plasi ia dha njeriut e duroi"...keshtu e kam te degjuar se pse Zoti ia dha fatkeqsite njeriut....me duket me vend...sepse(mos na vente Zoti ne prove por...), por pas vdekjes te nje personi te dashur(nene,babe,evlat)....(pasi vdekjen konsiderojme si fatkeqsine me te madhe)....asnje si ka shkuar pas...jeta vazhdon themi ndryshe.....
...më ndje o Zot se fjala nuk sjell gje.
"Më e mira është armike e së mirës"
1-Dielli duket qe ne mengjes
2-Dardha e ka bishtin prapa
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
por flasim ne shumice te dukurise.di plot raste qe kane humbur femijen e vetem...dhe zemra ka duruar.(larg o Zot)
tani vetvrasje ka sh me shume pa pasur kete shkak(vdekjen e ndonje familjari)psh jane vetvrare se i ka lene i dashuri apo e dashura.ka raste se kane marre note pakaluse(truri koker gruri)....
depresioni eshte dukuria me e shpeshte pas kesi fatkeqsish....por me kohen kalon.
"Më e mira është armike e së mirës"
pak rendsi kan arsyet, rendsi ka ndodhia, e pra, keta njerez un them se kan "plasur"..
qengji i urte pi dy nene
qengjit te urte i q.ihet nena
Qeni qe leh nuk kafshon
Qeni qe le veq mish hane![]()
Krijoni Kontakt