Tė shqipėruar, unė i bie qė ta kem Ljarja, por edhe kėshtu si e kam sot, s'kam ankesa me thėnė tė drejtėn; jo vetėm pėr faktin se nuk vuaj nga komplekse pėrkatėsie, por as nga delire madhėshtie; paraardhėsit i kam shqiptarė dhe kemi qenė tė krishterė fillimisht nga ana e babit, por edhe sikur tė ishte e kundėrta, e rėndėsishme ėshtė sesi ndihem unė sot pėr vete dhe nuk ėshtė mbiemri qė e bėn njė njeri. Bie fjala, kemi kėta Bushatėt, qė iu duket vetja si 'ēifutėt' sikur kanė ndonjė kromozom tė veēantė, kur nė tė vėrtetė sot i ke sikur kanė pėsuar ndonjė mutacion gjenetik. I kanė meshkujt si me qenė turq, dmth njė pėllėmbė mbi tokė mashkull dhe si me penallti nė kokė.
Pastaj, duke marrė parasysh se kush i paska dhėnė sugjerime mbi kėto studime, bie fjala Faik Luli (dritė pastė se ka vdekur) dhe Islam Dizdari qė kanė qenė pjesė e fondacioneve turke, nuk habitem qė iu paskan dalė kaq shumė nga anadolli kėtyre. Sidomos kėta Dizdarėt mė shkatėrrojnė fare, kur e thonė me krenari: "ne kena ardh prej Stambollit"
Tė them diēka pa dorashka dhe, me kėmbė nė tokė tani nė fund; na rroftė mbiemri, kur Shkodrėn sot e kanė pushtuar .... lėre lėre se s'po e them mė mirė...
Krijoni Kontakt