Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 46
    i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Për: A. Moisiu: Priftërinjtë ortodoksë në Shqipëri predikojnë në greqisht

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Kush ka si synim te vertetoje se ne cfare gjuhe behen predikimet ne kishat ortodokse le te shohen link-et me poshte dhe do e vertetoje

http://www.forumishqiptar.com/thread...-verb%C3%ABrit

http://www.forumishqiptar.com/thread...uas-Samaritane

http://www.forumishqiptar.com/thread...%C3%AB-dielave

http://www.forumishqiptar.com/thread...e-Miroprurseve

Jane me ze dhe me figure dhe mos u merni me ata qe kane vite pa ja pare deren kishes
    Qashtu Korqar e verteta vetem me argumente duhet te tregohet,Feja jone eshte Shqiptaria pra kjo do te thote se duhet vetem ne gjuhen tone te dashur Shqipe ti drejtohemi Perendise secili sipas knaqesis se vet,Pershendetje!!
    VENI,VIDI,VICI

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Alfred Moisiu apo "gomar-presidenti" rri rri dhe e leshon ndonje xhevahir si per te treguar qe eshte nje cope gomar, ne kuptimin e plote te fjales gomar. I ka ngelur titulli "gomar-president" se ne cdo takim me te huajt, u insistonte perkthyesve shqiptare qe te perkthenin ne gjuhen e huaj shprehjen shqiptare shume te dashur per presidentin: "vetem i zoti e nxjerr gomarin nga balta". Keto gjera i mesuam nga nje liber qe shkruajti gruaja qe ishte pergjegjesia e stafit te tij ne presidence.

Dhe gjenerali ne pension, i brumosur dhe djegur nga koha komuniste ne te cilen u rrit e thinj, e shpalos pathosin e tij, ideologjine komuniste me te cilen u rrit, me batuta si keto me lart. Por keto nuk jane batuta te thjeshte nje njeriu dashakeq, keto jane batuta te nje njeriu injorant. Injorancen e tij e kupton ne fjalet qe nxjerr nga goja: Nje katedrale madheshtore orthodhokse u ndertua ne Tirane, jo shume larg Ministrise se tij te dashur te Mbrojtjes, por Moisiu nuk ka denjuar te shkoje te dielen ne Kishe, qe te mesoje se ne cfare gjuhe meshohet. Jo! Ai mban mend vetem vizitat mes minoritareve dropullite te Gjirokastres, dhe viziten mes arberesheve uniate ne Itali. Por edhe ne Itali ku shkoi, edhe atje gjenerali e ka lene "koqen e namit". I ka kerkuar priftit qe te "lexoje Ungjillin". Nuk e di gjenerali qe Ungjillin ne Kishe nuk e lexon askush pervec Peshkopit, dhe pervec atyre prifterinjve te autorizuar nga ai peshkop. As dhiaku, as psalltesi, as besimtaret e thjeshte, as murgu. Por gjenerali komunist i Enver Hoxhes, i dha urdher priftit qe ti jepte te lexonte Ungjillin.

Mos ia vini re budalleqet qe nxjerr nga goja gomar-presidentit!

Albo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Alfred Moisiu apo "gomar-presidenti" rri rri dhe e leshon ndonje xhevahir si per te treguar qe eshte nje cope gomar, ne kuptimin e plote te fjales gomar. I ka ngelur titulli "gomar-president" se ne cdo takim me te huajt, u insistonte perkthyesve shqiptare qe te perkthenin ne gjuhen e huaj shprehjen shqiptare shume te dashur per presidentin: "vetem i zoti e nxjerr gomarin nga balta". Keto gjera i mesuam nga nje liber qe shkruajti gruaja qe ishte pergjegjesia e stafit te tij ne presidence.

Dhe gjenerali ne pension, i brumosur dhe djegur nga koha komuniste ne te cilen u rrit e thinj, e shpalos pathosin e tij, ideologjine komuniste me te cilen u rrit, me batuta si keto me lart. Por keto nuk jane batuta te thjeshte nje njeriu dashakeq, keto jane batuta te nje njeriu injorant. Injorancen e tij e kupton ne fjalet qe nxjerr nga goja: Nje katedrale madheshtore orthodhokse u ndertua ne Tirane, jo shume larg Ministrise se tij te dashur te Mbrojtjes, por Moisiu nuk ka denjuar te shkoje te dielen ne Kishe, qe te mesoje se ne cfare gjuhe meshohet. Jo! Ai mban mend vetem vizitat mes minoritareve dropullite te Gjirokastres, dhe viziten mes arberesheve uniate ne Itali. Por edhe ne Itali ku shkoi, edhe atje gjenerali e ka lene "koqen e namit". I ka kerkuar priftit qe te "lexoje Ungjillin". Nuk e di gjenerali qe Ungjillin ne Kishe nuk e lexon askush pervec Peshkopit, dhe pervec atyre prifterinjve te autorizuar nga ai peshkop. As dhiaku, as psalltesi, as besimtaret e thjeshte, as murgu. Por gjenerali komunist i Enver Hoxhes, i dha urdher priftit qe ti jepte te lexonte Ungjillin.

Mos ia vini re budalleqet qe nxjerr nga goja gomar-presidentit!

Albo
    Nuk e mar dot me mend dhe e kam te veshtire ta mendoj , se si nje drejtues i forumi i shqiptar, ti drejtohet nje ish presidenti me fjalen "gomar". Nuk e di edukimin tuaj apo "skuten dhe provincen" ku ju jeni rritur, por te siguroj se nje gjuhe te tille e perdorin vetem injorantet. Por me ju ka nje gje se, me kete gjuhe i luteni Zotit, dhe po me kete gjuhe mallkoni dhe fyeni te paret tuaj. A thua se nga e njejta suline del uje i embel dhe uje i hidhur??????

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Nuk e mar dot me mend dhe e kam te veshtire ta mendoj , se si nje drejtues i forumi i shqiptar, ti drejtohet nje ish presidenti me fjalen "gomar". Nuk e di edukimin tuaj apo "skuten dhe provincen" ku ju jeni rritur, por te siguroj se nje gjuhe te tille e perdorin vetem injorantet. Por me ju ka nje gje se, me kete gjuhe i luteni Zotit, dhe po me kete gjuhe mallkoni dhe fyeni te paret tuaj. A thua se nga e njejta suline del uje i embel dhe uje i hidhur??????
    Te me falni qe po marr pjese ne forumin tuaj por nuk rrija dot pa e dhene nje koment timin ne lidhje me kete teme.

Deshmues, nuk dua te dal ne mbrotje te Albos por nje ish-presidenti nuk i takon aspak te jape deklerata te tilla pasi jane kundra cdo lloj llogjike tej shendoshe. Une jetoj ne nje shtet ku egziston nje fryme tolerance e jashtezakonshme midis feve dhe kombesive te ndryshme. Ti japesh mundesine nje minoriteti qe te kryejne ritet e tyre fetare ne gjuhen e tyre eshte nje e drejte njerezore dhe nuk tregon gje tjeter vetem se civilizim. Ndalimi i ketyre riteve ne gjuhen amtare te tyre eshte anti-njerezore dhe deklerata te tilla per mendimin tim jane dashakeqese ose ne rastin me te keq '' gomarllek'' .
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Te me falni qe po marr pjese ne forumin tuaj por nuk rrija dot pa e dhene nje koment timin ne lidhje me kete teme.

Deshmues, nuk dua te dal ne mbrotje te Albos por nje ish-presidenti nuk i takon aspak te jape deklerata te tilla pasi jane kundra cdo lloj llogjike tej shendoshe. Une jetoj ne nje shtet ku egziston nje fryme tolerance e jashtezakonshme midis feve dhe kombesive te ndryshme. Ti japesh mundesine nje minoriteti qe te kryejne ritet e tyre fetare ne gjuhen e tyre eshte nje e drejte njerezore dhe nuk tregon gje tjeter vetem se civilizim. Ndalimi i ketyre riteve ne gjuhen amtare te tyre eshte anti-njerezore dhe deklerata te tilla per mendimin tim jane dashakeqese ose ne rastin me te keq '' gomarllek'' .
    Edhe une, duke kerkuar falje per nderhyrje ne kete forum, dua t´i them nja dy fjale, duke e lidhur postimin tim me tendin Angmokio, qe une pajtoj plotesisht me ate qe ke thene ti. Mirpo, tani ne, se paku une (ndoshta nuk do te kishte edhe aq rendesi deshira ime), do te doja te dija me saktesisht, se keta minoritar, si thua ti, jane shqiptar te minoritorizuar ne grek e bejne meshe ne gjuhen greke, apo jane minoritar te mirefillte grek? Nese eshte e para do t`i kisha dhene te drejt Moisiut, nese e dyta, ateher jo! Tek ne myslimanet, p.sh. nje pjese e caktuar e shqiptareve, nese marrim gjuhen e lutjes per baze, jane te minoritarizuar ne arab...

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Nje cop injoranti si puna ime drejtues forumi ne internet te indinjoi me fjalet e mia me lart, por menyra se si ish-presidenti i vendit i drejtohet Kishes Orthodhokse dhe komunitetit me traditen me te lashte fetare ne vend, nuk te indinjoi? Pune e madhe se indinjohen qindra mijera orthodhokse qe shkojne ne kishe cdo te diele ne Shqiperi e degjojne meshen ne shqip nga fjalet e gomar-presidentit te tyre?!

Pikerisht. Brenda komunitetit orthodhoks ne Shqiperi kemi disa minoritete: arumun, grek, maqedon, serb, malazez. Te gjithe keta jane shtetas shqiptare e gezojne te drejten te njohur me ligj, qe te praktikojne gjuhen e tyre ametare jo vetem ne Kishe por edhe ne shkolla e ne pushtetin e tyre lokal. Kjo nuk eshte nje dobesi apo e keqe e KOASH apo Shqiperise. Kjo eshte nje arritje dhe arritje e madhe, pasi edhe pse u perkasim etnive te ndryshme, ndajme nje besim, nje vend, nje shtetesi. Eshte e turpshme kur palacot e politikes sulmojne minoritetet e vendit per te fituar pike ne syte e nje grupi te caktura zgjedhesish, por eshte e pafalshme per nje president te beje nje gabim te tille. Presidenti eshte simbol i unitetit kombetar dhe punon per ruajtjen e paqes e harmonise nderfetare.

Praktika e nderhyrjes ne punet e brendshme te komuniteteve fetare apo damkosja e minoriteteve te vendit eshte nje tradite komuniste e aspak shqiptare!

Edhe une, duke kerkuar falje per nderhyrje ne kete forum, dua t´i them nja dy fjale, duke e lidhur postimin tim me tendin Angmokio, qe une pajtoj plotesisht me ate qe ke thene ti. Mirpo, tani ne, se paku une (ndoshta nuk do te kishte edhe aq rendesi deshira ime), do te doja te dija me saktesisht, se keta minoritar, si thua ti, jane shqiptar te minoritorizuar ne grek e bejne meshe ne gjuhen greke, apo jane minoritar te mirefillte grek? Nese eshte e para do t`i kisha dhene te drejt Moisiut, nese e dyta, ateher jo! Tek ne myslimanet, p.sh. nje pjese e caktuar e shqiptareve, nese marrim gjuhen e lutjes per baze, jane te minoritarizuar ne arab...
    Shko e pyete gjeneralin se cfare mendon per hoxhen kur del e kendon ne arabisht ne minarete e Shqiperise e na thuaj cfare do te te thote. Une besoj se do te te thote: "No comment!" Eshte me e lehte te ofendosh e shpifesh ndaj orthodhokseve te urte, se sa ndaj muslimaneve.

Albo

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Ishe Presidenti Shqipetare duhet te jet i mature kur ne opinjon jape deklarata me tematike fetare,ai ishte nje Gjeneral i shquar ne Epoken e Komunizmt prandaj nuk eshte e arsyeshme te thot diqka qe e nevrikos opinjonin,sigurishte qe ne kohen te cilen ne jetojme veprojne forca te ndryshme te cilave disave nuk ju vjen era e mire,pra qelben para opinjonit me shprehje se gjoja Zoti nuk e kupton kete ne gjuhen amtare,Zoti nuk ka than keshtu e ashtu se kjo nuk perkthehet ne gjuhen shqipe duhet veq Arabishte apo greqishte,eshte Blasfemike mi qit durt keshtu apo kembet ashtu etj,pra sipas mendimit time sinqeriteti ,zemra e paster e mbushur me dashuri dhe shpirti i mire i qdo besimtari pamarrparasyshe qfar feje eshte pasqyre e edukates dhe e meshires tek perendia,perendia nuk na ngarkon me ate qe nuk mundemi ta bajme,por na ngarkon me meshir ,dashuri dhe me vepra bujare...
    VENI,VIDI,VICI

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    I nderuar Sami. Sikur te krishteret ta kishin kete themel qe kane Muslimanet (qe lutjen e bejne vetem ne arabisht) nuk do dilte Moisiu dhe te fliste per gomarlleqe. Muslimanet bejne nje lutje kudoqofshin ne Kine, Mozambik. Arabi apo ne Shqiperi dhe cdokush e kupton se per c'fare behet fjale. Ky eshte unitet dhe jo minoritarizim sic e kupton ti. Imagjino sikur te detyrohesh te shkosh e te jetosh diku ku nuk e flet gjuhen e atij populli. Ata do faleshin dhe ti qe do i shkoje nga mbrapa si robot pa e kuptuar qellimin dhe domethenien e asaj faljeje. Adhurimi ndaj zotit eshte unik dhe i perbashket nderkohe qe ne jeten tende nuk te detyron kush te flasesh arabisht.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1

Alfred Moisiu apo "gomar-presidenti" rri rri dhe e leshon ndonje xhevahir si per te treguar qe eshte nje cope gomar, ne kuptimin e plote te fjales gomar.
    ALBO!
    Jo, nuk jam dakord me kete cilesim, ai eshte i zgjuar ne punen qe ben, ai nuk karakterizohet nga "budallalleku" apo "injoranca" ateiste,..., fakti qe eshte shprehur ne kete kohe dhe jo me pare, ne kete kohe kur sulmet ndaj KOASH-it jane shtuar nga te gjitha anet, tregon se eshte vene ne sherbim te dikujt, pasi "komunistet" e moderuar nuk e kane per gje t`i shesin bindjet e tyre,..tani me ose pa shperblim kete nuk e di, por koha po tregon se askush nuk leshon "batuta" kot se koti..., kategorikisht nuk mund ta konsideroj alfredin injorant deri ne ate shkalle qe te mos e di se ne cilen gjuhe psalet ne Kishat shqiptare Orthodhokse, dhe as se ne c`gjuhe psalet ne Kishat e minoritetit grek, (Dropull, Vurg)...Jo, qellimi eshte te akuzoje KOASH-in , dhe sidomos Kryepiskopin Anastas, si "agjentura" per helenizimin e orthodhokseve dhe te gjithe sa ndjekin Kishen Orthodhokse...Sigurisht ketu eshte e qarte cilet segmente bejne pjese n.marku, akz, PDIU (jo dhe aq shume kjo), ..etj., por mendoj se fijet i ka ne dore ankaraja e erdoganit..,.dhe fatkeqesisht futet edhe intoleranca fetare, e cila nuk duhet lejuar kurre te hyje ne Shqiperi, sidomos ne orthodhokset kemi pergjegjesi te madhe per kete,
    Mosmirenjohja ndaj Zotit eshte nje e keqe e madhe.., Zoti e shpetoi ne 1984 nga vetvrasja, dhe ja shperblimi qe po i jep Zotit dhe ikones se tij, ish-presidenti dhe perfaqesuesi i unitetit te popullit,...po perpiqet te percaje Kishen Orthodhokse, dhe eshte bere vegel qorre e satanait..
    Nuk ka gje me te rende se perdorimi i besimit per perfitim politik dhe gjeopolitik...
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 17-06-2013 më 06:52
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Gjithmone problemi i vetem ne Shqiperi eshte se nuk flitet me fakte. Zoterinj nese eshte mundur jepni emra prifterinjsh dhe ku meshojne ata. Nese nuk keni emra ky eshte problem se shpifja ngelet shpifje. Ku meshohet ne cilen kishe te Tiranes, Durresit, Elbasanit, Beratit, Korces etj. ju duhet te thoni vetem emret. Pa keshtu ne pergjithesi tani u mesuam ne se kush beson ne krishterimin ortodoks eshte grek, serb etj pavaresisht se i bie te jete komuniteti qe ka kontribuar me shume per ceshtjen kombetare te pakten ne dy shekujt e fundit. Ju lutem jepni raste konkrete sepse eshte e pahijshme ju flisni pa vizituar asnje kishe ortodokse dhe derisa nuk i vizitone te pakten mos shpifni. Nuk duhet qe te lejohen komente te tilla fyese ne cdo drejtim. Administratoret duhet te fshijne te gjitha akuzat te cilat nuk faktohen. Pavaresisht se duket dicka e rende per natyren e shqiptareve se u heq dore nga thashethemet, por le ta nisim qe ketu sepse perderisa zoterinjte parafoles nuk sjellin fakte atehere te fshihen ato ngelen hipoteza te nivelit te ulet dhe thashetheme koti.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •