Keto lloj qendrimesh jane antillogjike dhe jane thjesht paragjykuese ndaj Shqiperise,..po te shohesh me kujdes shumica e tyre jane mosmirenjohes, dhe me mbartje nacionaliste,..sepse nuk pranojne ekzistencen e Shqiperise,..duan thjesht shtrirje kufijsh,...shovinizmo-nacionalizmi eshte aresyeja e ketyre qendrimeve,...dhe rracizmi e mbivleresimi i rraces se tyre..rracizem pra,.., per kete aresye mendoj per raporte partneriteti, nuk i duhet celur shume syri ketyre, se nuk ta dine,..por kete nuk ka kush ta beje ne shqiperi, shteti shqiptar nuk ka dinjitet
Duaje te afermin tend si veten
[QUOTE=altin55;3632957]Ti e di shume mire, kot pjyet, por po ta rikujtoj. Thjesht!Shume e vertete, por me nje ndryshim , qe urejtja nuk ka as kah as perkatesi te njeres pale , ajo eshte pjese e te dyve.Kurre nuk mund te egzistoje qe njeri e dahuron dhe tjetri e urren, por te dy urrejne njeri tjetrin.Atehere cfar del si detyre ?natyrishte te largojme shkakunShkaku eshte islami ne peto troje historikishte te krishtera dhe ato qe kane devcijuar jeni ju islamiket.Pra jeni pikerishte ju qe duhet te ndryshoni qe te vendoset paqja ne rajon.Ti me vaatarin tende duket qe je arabizu dhe une nuk besoje se ka musliman ne forme ketu ne forum qe te respektoje islamizimin tend.Eshte epshti i urejtjes qe valvitet ne tupat ortodokse kundrejt muslimanve.
Kjo eshte nje shprehje perj njeriu primitive , por dhe ketu shohim shqiptarine tende ,qe jo ka vdeke ,por dhe turperuar.Turp te keshe!Por ky epsht egersohet kur nje popull musliman eshte i dobet, sic eshte rasti i shqiperis. Kurse kur behet fjal per popull musliman si Turqia, ortodokset e tu ju fillojn pikan neper pandallona, sa qe tmerohen nga frika.
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
... Jo vetem kunder Shqiperise por ata jane a priori kunder etnise shqiptare.Edhe ortodokset shqiptar i urrejne me te njejtin intenzitet.Natyrisht:... shteti shqiptar nuk ka dinjitet
- Greqia vendos embargo tregtare dhe mbyll kufirin me Maqedonine,Shqiperia i ofron Maqedonise portin e Durresit per ta thyer embargon....Qeveria e Sllavo maqedoneve refuzone ndihmen shqiptare ,neper koridoret qeveritare munde te ndegjosh arsyetimin :" Nuk duam as ndihme nga ata ,e lere me tjeter gje " !!
- Presidenti sllavo maqedon Ivanov refuzon ftesen per te marre pjese ne 100 vjetorin e shtetit shqiptar,Shqiperija pak me vone ploteson hiret e nje grushti sllavesh " Liqenasin e duam Pustec ".Pandelush Majkos deklaron " Jam krenar per votimin per nderrimin Liqenas - Pustec,kisha perkrahjen e plote te Korcareve " !!
- Kryeministri shoven maqedon Gruevski,fshehtas pa e lajmeruar qeverin shqiptare,viziton pakicen sllave ne fshatrat e Liqenasit....Qeveria shqiptare qetaz " Nuk e kemi ditur kete,pse ben problem kjo gje " !!
- Prifti shoven ortodoks nga Mali i Zi Radovic " Shqiptaret jane mbetje osmane,islamik te ndyre,dhe duhet kthyer Kosoven prap nen ombrellen ortodokse serbe pa marr parasysh mjetet"... Qeveria shqiptare e lejon te hyje ne Shkoder dhe para syve te gazetareve shqiptar ne Shkodren shqiptare deklaron " Ne Shkoder kane lene kockat mijera Serb,ajo nuk eshte vetem shqiptare..." !!
... etj.etj.... Kur je keshtu i mjere,mir na bene bota gjitone sllavo - helenike.
Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 27-05-2013 më 07:50
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Kendveshtrimi i tyre eshte subjektiv, dashuria dhe urrejtja ( armiqesia) jane shume personale pra nuk mund ne t'u tregojme se cilin e duan si mik dhe cilin si armik. Per dallim nga ne ata kane vizion te qarte dhe e dine se shtetin dhe kombin e tyre artificial e kane ndertuar mbi trojet shqiptare,me nje pjese te popullates te asimiluar shqiptare ( Ortodokset e Krahines Rekes dhe me gjere, maqedonet muslimane ne krahina te Maqedonise Perendimore) ,dhe mbi kufomat shqiptare ne perpjekjen per te na zhdukur sidomos keto 100 vjetet e fundit. Ndersa ne jemi armiq te vetvetes dhe miq te popujve-vendeve fqinje qe le qe na kane marre me shume se gjysmen e Shqiperise por, na quajn armiq dhe perpiqen te na porteretizojne zi e me zi karshi botes.Fqinjet qe perjetesisht na luftojne qe te na zhdukin. Ne i njohim pa kushte, ne i duam pa kushte dhe ne budallenjte e Ballkanit( budallai fal dhe harron) harrojme historine qe perjetojme dhe nuk e mesojme historine tone te kaluar. Do merzitemi ende se na quajn armiq keta bishat pa idenditet , ne qe jemi 100 here me te forte si komb se ata !
Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 27-05-2013 më 10:26
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
urrejtja ka te beje ne thelb me diferencat kulturore. qe automatikisht keto diferenca perkthehen si etnike.
nuk eshte kaq ordinere urrejtja, jo me mori trojet para 100 vjetesh etj justifikime si keto qe qellimisht dikush i promovon duke fshehur arsyen Kryesore qe eshte Diferenca Kulturore.
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
Për maqedonasit, armiku më i madh është…Shqipëria
Dhe...?!
Fakt i njohur qe vite dhe dekada.
Zotrote Ordinere eshte dallimi kulturor ( Diferenca kulturore- une dalloj me cdonjerin ketu ku jetoj por nuk urrej asnje per ate fakt.Vi edhe nga trojet shqiptare nen Maqedoni dhe nuk i urrej sllavomaqedonasit per "kulturen e tyre" por per ate se me kane perzene nga shtepia,me kane persekutuar me kane marre token dhe oborrin...dhe me larg e kane marre token shqiptare per te ndertuar shtet te tyre ) .Ngritja e shtetit qe nga themeli mbi truallin dhe mbi gjakun e nje kombi tjeter eshte thelbesore dhe jo ordinere.
Ndersa per 100 vjetet une e kam thene ne postin e pare. Ne qe harrojme na perseriten 3 here ne 100 vjet zezonat mbi kurrizin tone.
Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 27-05-2013 më 10:35
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
Krijoni Kontakt