Close
Faqja 12 prej 16 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 154
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

Për: Dy shpërthime në maratonën e Bostonit, 3 të vdekur e shumë të lënduar!

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    me duket se eshte genjeshter kjo gje. per tu tallur me saren.

ajo qe e di se Praga qenka kryeqyteti i cekise, nuk e di qe cekia eshte shtet i europes.
    edhe nje puntore fabrike ne amerike e njeh qe praga eshte nje nga qytetet me te bukura ne bote.
    amerika nuk eshte evrope, jane evropianet qe thone shqiperia ndodhet ne turqi, ose ne rusi
    patjeter qe eshte nje shaka per anti-burokraten sara palin.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Czech Republic Forced to Remind the Internet that Chechnya Is a Different Country After Boston Bombing

“War,” Ambrose Bierce said, “is God’s way of teaching Americans geography.” But despite all the lessons learned during the long-running War on Terror, Americans could probably use a little more instruction. The Czech Embassy issued a statement following the attacks to clarify that the two Boston bombing suspects actually traced their roots to Chechnya, not the Czech Republic, after waves of anti-Czech rhetoric swamped social media.

Expletive-filled postings on Twitter and Facebook were common, along with milder comments such as “So the Boston bombers were 19-year-old Russians of Czech descent… Why lord?” and “The guys that bombed Boston were Czech. What is it 1980?

So much vitriolic anti-Czech sentiment was aired online that one Tumblr user compiled a ‘shame list’ of erroneous hateful comments. And it was not only social media users getting confused; a former CIA agent commenting on the manhunt for CNN also got the two territories mixed up live on air.

Petr Gandalovič, the Czech Republic’s ambassador to the U.S., was naturally keen to clear up the confusion. “As more information on the origin of the alleged perpetrators is coming to light, I am concerned to note in the social media a most unfortunate misunderstanding in this respect,” he said in a statement. “The Czech Republic and Chechnya are two very different entities — the Czech Republic is a Central European country; Chechnya is a part of the Russian Federation.

Embarrassed Twitter users have been quick to delete posts as their folly was uncovered. And spoof media site The Daily Currant even produced its own satirical report of a Fox News interview in which former Republican vice-presidential candidate Sarah Palin insists that invading the Czech Republic is the only course of action open to the U.S.

To clarify, Chechens are an ethnic group occupying a small territory in Russia’s North Caucasus region, sandwiched between the Black and Caspian Seas and around 1,000 miles south of Moscow. The population of 1.2 million is overwhelmingly Muslim and three civil wars have been waged by separatist rebels over the past two decades. Chechen groups have also claimed responsibility for several terrorist attacks in Moscow in recent years.

The Czech Republic is one of two countries formed when Czechoslovakia split in 1993 — the other being Slovakia — and has been a member of the E.U. since 2004. Formerly part of the Soviet bloc, Czechs are one of the least religious peoples in the world; the largest organized faith, Roman Catholicism, is followed by just 10% of the population. Chechnya and the Czech Republic are about 2,000 miles apart.

Read more: http://newsfeed.time.com/2013/04/23/...#ixzz2RJlHq7CU

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    me duket se eshte genjeshter kjo gje. per tu tallur me saren.

ajo qe e di se Praga qenka kryeqyteti i cekise, nuk e di qe cekia eshte shtet i europes.

Ne rastin e Palin megjithate nuk eshte absolutisht e prejashtueshme...
    Une personalisht jam bazuar kryesisht ne shkrimin shqip dhe reagimin e ambasates ceke per te njejten problematike, edhe pse zakonisht nuk bazohem ne gazeta shqip, nese lajmi i njejte nuk vertetohet nga mediume serioze (nderkombetare).
    Sidoqofte, edhe ky reagim tregon se cfare konsideratash kane shume njerez per S. Palin.
    I besohen edhe gjera realisht te paimagjinueshme, si psh.:
    "...Let's set off a couple of nukes in Islamabad, burn down Prague"
    "Isn't Russia part of the Czech Republic?"

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Me e keqja e kesaj zonjes, nuk eshte fakti se eshte hajvane ne gjeografi, por se per dy mazlluma hesapi kerkon te sulmoje nje shtet te tere!!!!!!
    Pra, jovetem zero me xhufke ne gjeografi, por zero me dy xhufka ne politike e me tre xhufka ne diplomaci!!!

...aahahahhaahahahahhahahahahah.....
    Madheshtore......
    Hahah politika jote ! E di pse je kunder te pushtosh Cecenet ,sepse kemi plot ne ketu

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Palin: Të pushtohet Republika Çeke

Ish-kandidatja republikane për nënpresidente të SHBA-së, Sarah Palin, ka bërë thirrje për pushtimin e Republikës Çeke, në përgjigje të sulmeve terroriste në Boston.

Në një intervistë për Fox News, Palin ka thënë se, edhe pse hetuesit federalë nuk kanë përfunduar ende punën e tyre, “koha për veprim është tani”.

Nuk dimë ende gjithçka rreth të dyshuarve, por dimë se ata kanë qenë myslimanë nga Republika Çeke”, ka thënë Palin duke iu referuar vëllezërve Tamerlan dhe Dzhokhar Tsarnaev, të cilët akuzohen për kryerjen e sulmeve në Maratonën e Bostonit, më 15 prill.

Të mos ndalojmë vetëm në Republikën Çeke; t’i ndjekim të gjitha vendet arabe. Arabët duhet të dinë se nuk mund të vijnë këtu dhe të kryejnë shpëthime. Të vendosim bomba në Islamabad, të djegim Pragën dhe të bombardojmë Teheranin”, ka thënë Palin.

Edhe pse nikoqirët e emisionit, Steve Doocy dhe Gretchen Carlson, kanë duartrokitur qëndrimet e Palinit, ata kanë bërë përpjekje të përmirësojnë edhe gabimet e shumta të saj gjeografike.

Islamabadi është kryeqytet i Pakistanit, i cili nuk është arab, dhe Teherani është kryeqytet i Iranit, i cili dominohet nga persianët. Por, e kuptoj pikëpamjen tuaj”, ka thënë Carlson.

Sulmuesit e dyshuar të Bostonit është thënë se janë nga Çeçenia dhe jo Çekia.
    http://www.botasot.info/bota/221153/...epublika-ceke/

Rast tipik i 11 Shtatorit 2001 ! Mbas ketij ''akti terrorist'' , Amerika i shpalli Lufte Irakut dhe Afganistanit . Ndoshta Amerikanet me keto akte te terrorit , kane per qellim ndonje shtete ta pushtojne dhe ti shapllin lufte .

Une jam shume i bindur se keto akte terroriste i kryen AMERIKA . Jam shume i sigurt 100 % per kete . Kur permendet ISLAMI ne mesin e ktyre krimeve njerzore . Era i vjene'' POLITIKE AMERIKANE - ATESITE - JAHUDIKE . Po habitem me Shqiptaret , se si nuk u e mesuat kete teorin e terrorizmit ! Nje Qytetare Amerikane te mashtrohet nga kjo ''Teori e Djallit '' arsyetohet , ama ne Shqiptaret eshte absudre te besojm se ISLAMI apo Muslimanet jane Terrorista . terrorista jane ata qe po ja kontrollojne mendjen dhe jetrat tuaja kete mos e harroni kurr !

Paqe !
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

po pse u fsheh ne anije ai myslimani Cecen, ne qofte se ai s`kishte bere gje?
    keto i bejne ata qe nuk duan ta dine per familje, per atdhe, ata qe u ka mare ere koka.

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Rast tipik i 11 Shtatorit 2001 ! Mbas ketij ''akti terrorist'' , Amerika i shpalli Lufte Irakut dhe Afganistanit . Ndoshta Amerikanet me keto akte te terrorit , kane per qellim ndonje shtete ta pushtojne dhe ti shapllin lufte .

Une jam shume i bindur se keto akte terroriste i kryen AMERIKA . Jam shume i sigurt 100 % per kete . Kur permendet ISLAMI ne mesin e ktyre krimeve njerzore . Era i vjene'' POLITIKE AMERIKANE - ATESITE - JAHUDIKE . Po habitem me Shqiptaret , se si nuk u e mesuat kete teorin e terrorizmit ! Nje Qytetare Amerikane te mashtrohet nga kjo ''Teori e Djallit '' arsyetohet , ama ne Shqiptaret eshte absudre te besojm se ISLAMI apo Muslimanet jane Terrorista . terrorista jane ata qe po ja kontrollojne mendjen dhe jetrat tuaja kete mos e harroni kurr !

Paqe !
    Kush te tha ty se eshte pushtuar Afganistani. Mos degji mediat afgane dhe mediat qe perkthejne lajmet e tyre apo qe paguhen nga ata. Amerika nuk ka qene asnjehere ne Afganistan, eshte thjesht nje trillim Afganistan per ti prishuar emrin Amerikes. Ata qe vrasin njerez nuk mund te jene amerikane pasi Amerika e ka ligj qe nuk lejohet vrasja. Pra i eshte i konvertuar ne islam nese ben vrasje pasi nje amerikan i vertete nuk vret njeri. Mediat afgane dhe sherbimi i tyre sekret kontrollojne nje pjese te mire te mediave ne bote me milionat qe kursejne duke varfaruar popullin e tyre.

Ke mendua ndonjehere pse vendet arabe kane as shume nafte e as shume miliarda, por njerezit jane te varfer? Sepse i harxhojne leket per bakshishe mediatike per te perhapur lajme te rreme per Ameriken dhe per te influencuar jeten dhe mendjen tuaj, dhe duke pare komentet e tua, duket se miliardat e tyre ja kane arritur qellimit.

Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Amerika nuk ka qene asnjehere ne Afganistan, eshte thjesht nje trillim Afganistan per ti prishuar emrin Amerikes
    http://www.dw.de/amerika-e-lodhur-nga-lufta/a-16290545 ...... Ky shkrimi i mediave nga burimet ati-islame e thote te kunderten i nderuar !

. Mediat afgane dhe sherbimi i tyre sekret kontrollojne nje pjese te mire te mediave ne bote me milionat qe kursejne duke varfaruar popullin e tyre.
    A i shikon mediat ti ndonjehere ?!
    Ke mendua ndonjehere pse vendet arabe kane as shume nafte e as shume miliarda, por njerezit jane te varfer? Sepse i harxhojne leket per bakshishe mediatike per te perhapur lajme te rreme per Ameriken dhe per te influencuar jeten dhe mendjen tuaj, dhe duke pare komentet e tua, duket se miliardat e tyre ja kane arritur qellimit.
    Arsye se pse jane ne gjendje te tille te gjitha ato shtete muslimane eshte largimi i muslimaneve prej Kuranit (largimi prej fese se tyre ) . Sot ne Bote jane 1.5 miliard muslimane . Sa punojne keta muslimane me Kuran ? As 1 % perqind prej tyre ! Pa punuar 99 % e njerezve me Kuran , muslimanet asnjehere nuk do ta marrin veten sikur dikur qe kane qene Sundues te Botes me shekuj e dekada te tere !

Shpresoj se shume shpejte e ardhmeja e Botes do ti perket ISLAMIT . Sepse Paqja po i mungon njerezimit ne pergjethesi . Amerika apo me mire te them jomuslimanet sa e kane sunduar boten , vetem dhune dhe luftera i kane sjellur botes . Nese e bejme nje krhasim ndermjet sundimit te botes nga muslimanet , dhe jomuslimanet do ta kuptojm kush jane'' terroristet e vertete!''. Amerika , Russia , Evropa etj , vetem luftera , dhune , shpifje dhe te paverteta i kane sjellur botes . Muslimanet sa e kane sunduar Boten te bazuar ne Kuran , ka mbizoteruar: paqja , qetesia , e verteta . Por , a thua kush mendon per keto fakte ???!!!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Kush te tha ty se eshte pushtuar Afganistani. Mos degji mediat afgane dhe mediat qe perkthejne lajmet e tyre apo qe paguhen nga ata. Amerika nuk ka qene asnjehere ne Afganistan, eshte thjesht nje trillim Afganistan per ti prishuar emrin Amerikes. Ata qe vrasin njerez nuk mund te jene amerikane pasi Amerika e ka ligj qe nuk lejohet vrasja. Pra i eshte i konvertuar ne islam nese ben vrasje pasi nje amerikan i vertete nuk vret njeri. Mediat afgane dhe sherbimi i tyre sekret kontrollojne nje pjese te mire te mediave ne bote me milionat qe kursejne duke varfaruar popullin e tyre.

......ahahahahahahahhaha.....ke harruar t'i besh vizatimet Cenit, se me sa duket, s'e ka kuptuar ironine!!!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    ......ahahahahahahahhaha.....ke harruar t'i besh vizatimet Cenit, se me sa duket, s'e ka kuptuar ironine!!!!
    Faktikisht mendova qe eshte injorante apo '' i verber'' rrethe njohurive qe ndodhine ne bote ! Edhe ne kete kontekste ju pergjigja . Ama ai qe behet budalla , une s'mund ta kuptoj si njeri te zgjuar dhe njeri serioz . Se ne kete menyre flasin vetem njeerzit e ulet apo te semure menderishte ! Ne duhet te shkruajm per te na kuptuar tjeret , jo per ti ja bere qefin vetes . Ku e di une se Qyfyre cfare ka ne koken e tij ?! Por ,jam shume i sigurte se edhe Qyfyrit i eshte shperlare truri per Terrorizmin , se menyra se si shkruan sa po e lexoj eshte injorante fare DHE I BESON 100 % SE EKZISTOJNE ''TERRORISTET ISLAM'' pas ketyre ndodhive .

Faqja 12 prej 16 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •