Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 49
    100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

Greqia, ne vend te parë në botë për sulmet me motive raciste

Greqia është vendi i parë në botë sa i përket ushtrimit të dhunës raciste. Ky është përfundimi shokues në raportin e Komisionerit të Lartë të OKB-së për Refugjatët, referuar vitit 2012. Sipas këtij raporti, thuajse të gjitha viktimat e racizmit janë emigrantë.

Vetëm gjatë vitit 2012, janë regjistruar 154 incidente të dhunës raciste. Ndër viktimat, 151 janë emigrantë apo refugjatë dhe vetëm 3 evropianë, një rumun, një bullgar dhe një grek.

107 rastet e dhunës kanë ndodhur në Athinë dhe kryesisht në zonat qendrore të saj si Shën Pantelejmoni, sheshi Atiki, Sheshi Amerika dhe lagjet vendosura rreth sheshit Omonia, ndërsa 23 raste janë regjistruar në rajonet e tjera të Atikës. Incidente janë regjistruar edhe në Korinth, Igumenica, Evros, Rodos, Kios, Konicë etj.

Shumica e sulmeve sipas raportit janë bërë në vende publike (6 raste janë regjistruar në transportin publik), ndërsa 16 prej tyre kanë ndodhur brenda hapësirave private, në shtëpitë apo dyqanet e emigrantëve.

Llojet e krimeve janë kryesisht lëndime të rënda (66 raste) dhe dëmtime të thjeshta (76 raste) të kombinuara me kërcënime, abuzim verbal dhe dëmtim të pronës.

Nuk është hera e parë që Greqia bëhet objekt i kritikave për dhunë raciste, veçanërisht pas daljes në skenë të partisë neonaziste "Agimi i Artë".

http://www.balkanweb.com/rajoni/2687...te-129851.html

Po e tregojne veten PLERAT. Fatkeqsisht PLERA te tille kane hyre edhe ne forum!
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e Doni-88
    Anëtarësuar
    09-02-2013
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    248

Për: Greqia, vendi i parë në botë për sulmet me motive raciste

Djepi i civilizimit dhe demokracise............................te leshit.

Magjupe azie te bastarduar nga turku ku i ckerdheu mire e ja dha nje ngjyre te m..tit ashtu si e meritojne.

i/e regjistruar Maska e mardo
    Anëtarësuar
    06-04-2011
    Postime
    325

gjithmon kan qen te fundit e do vazhdojne te jen .........rrace injorante e bastarde

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

nuk me duket si news.nejse aqillo e di me mire

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    Greqia është vendi i parë në botë sa i përket ushtrimit të dhunës raciste. Ky është përfundimi shokues në raportin e Komisionerit të Lartë të OKB-së për Refugjatët, referuar vitit 2012. Sipas këtij raporti, thuajse të gjitha viktimat e racizmit janë emigrantë.

Vetëm gjatë vitit 2012, janë regjistruar 154 incidente të dhunës raciste. Ndër viktimat, 151 janë emigrantë apo refugjatë dhe vetëm 3 evropianë, një rumun, një bullgar dhe një grek.

107 rastet e dhunës kanë ndodhur në Athinë dhe kryesisht në zonat qendrore të saj si Shën Pantelejmoni, sheshi Atiki, Sheshi Amerika dhe lagjet vendosura rreth sheshit Omonia, ndërsa 23 raste janë regjistruar në rajonet e tjera të Atikës. Incidente janë regjistruar edhe në Korinth, Igumenica, Evros, Rodos, Kios, Konicë etj.

Shumica e sulmeve sipas raportit janë bërë në vende publike (6 raste janë regjistruar në transportin publik), ndërsa 16 prej tyre kanë ndodhur brenda hapësirave private, në shtëpitë apo dyqanet e emigrantëve.

Llojet e krimeve janë kryesisht lëndime të rënda (66 raste) dhe dëmtime të thjeshta (76 raste) të kombinuara me kërcënime, abuzim verbal dhe dëmtim të pronës.

Nuk është hera e parë që Greqia bëhet objekt i kritikave për dhunë raciste, veçanërisht pas daljes në skenë të partisë neonaziste "Agimi i Artë".

Po e tregojne veten PLERAT. Fatkeqsisht PLERA te tille kane hyre edhe ne forum!
    ne greqi 66 raste dhune dhe 76 kercenime.

ne shqiperi vriten 150 veta ne vit me shkakun "pse me pe ne sy".
    me mijera qe dhunojne perdite. ne cdo ambient te jetes private dhe publike,
    dhe 3 milion banore qe kercenojne njeri-tjetrin nga mengjesi ne darke.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akili-A : 25-04-2013 më 17:19
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2010
    Postime
    51

Une nuk kam asgje kunder kur 1 gjerman mburret me shtetin dhe racen e tij(gje qe se kan bere me kurre pas luftes se dyte), por kur mbeturinat e azis mundohen te tregohen racist ndaj ndonje populli tjeter ateher kjo me ben te cmendem.

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Citim Postuar më parë nga Valmir.Nuhiju Lexo Postimin
    Une nuk kam asgje kunder kur 1 gjerman mburret me shtetin dhe racen e tij(gje qe se kan bere me kurre pas luftes se dyte), por kur mbeturinat e azis mundohen te tregohen racist ndaj ndonje populli tjeter ateher kjo me ben te cmendem.
    Gjermant ata e kane ne shpirte nacionalizmin,por nuk e shprehin,ata jane tipa sinkron te njerzve ku agresivitetin dhe dozen e tepert nacionaliste e shprehin ne pune dhe ne ide kreative ,une e kame pa vet me sy te mi kur i ka deshtu nje formule ne tabel prej nervozes i ka meshuar tabeles me koke per shkak te inatit.
    VENI,VIDI,VICI

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Valmir.Nuhiju Lexo Postimin
    imagjino kur kritika vjen nga dikush qeeshte pjestar i shoqerise me te dhunshme ne europe.
    ku njerezit vriten per nje fjale goje. si duhet te cmenden te tjeret.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    ne greqi 66 raste dhune dhe 76 kercenime.

ne shqiperi vriten 150 veta ne vit me shkakun "pse me pe ne sy".
    me mijera qe dhunojne perdite. ne cdo ambient te jetes private dhe publike,
    dhe 3 milion banore qe kercenojne njeri-tjetrin nga mengjesi ne darke.
    Akil,shume here kam vene re qe kur nuk ke argumenta mundohesh te kapesh mbas budallalliqeve.
    Mos i ngaterro konceptet qe ty te pelqejne jashte mase,sepse i ngelet hatri dhe te lene ne balte pastaj.
    Krimet ordinere qe permend ti per shoqerine shqiptare jane krejt te kunderta me krimet rasiste te shoqerise greke dhe cdo lloj shoqerie tjeter,boll infektove cdo teme me idiotesira te kota.
    Nuk mbulohet mu..i me shu..re

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

gjithe evropa eshte e semure nga rracizmi. te gjithe e perbuzin njeri-tjetrin.
    ne france rracizmi shifet me krenari si nje fare snobizemi.
    ne evrope duhet nje enver hoxha qe futi nga nje jevg per c`do kat te pare ne gjithe shqiperine.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •