Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 71
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Për: Maqedoni - Qytetarët bëjnë thirrje për qetësi në komunat etnikisht të përziera

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    akoma me corcafe ti anesti??? nuk i lexon kush 7 faqe leksione te tuat, jo. mos i bjer unazez kot.
    nese e dike mire historine e rrethimit te shkodres, si ke goje te thuash qe mes serbeve dhe shqiptareve nuk ka pasur konflikt?
    Nuk eshte faji im qe ti nuk lexon dhe kerkon te besh replike.Kete pune bejne dhe te tjere nuk je vetem, per me teper e keq interpretojne dhe hajde te merresh me to.
    Nejse si shkodran po te lehtesoje dhe po ste sjell ate pjese qe te takonte ty ne ate shkrim.
    Dhe une jam gjysem shkodrani dhe natyrishte e di dhe kete histori, di dhe perpjekejen e shqipatreve per egzistence, por dhe tradhetine mes tyre.Te gjitha keto drama i perkasin perfundimit te luftes ballkanike, produkt i shperberjes se perandorise osmane.Percarja qe osamnet sollen , rreshtimi ne aleance te gabuar te bejlereve shqiptare (jo te popullit), sollen coptimin, sollen konfrontimin me ne, si nje popull qe u idnetifikua si turk dhe qe te gjithe veprimtarine e tije historike, ja kushtoi perandorise.Shqiptaret musliman jo vetem u ndien me deshire e krenari per turq, por dhe kushdo qe u perballe me to ndjeu se kishte te bente me turq dhe jo shqipatre, pasi ky identitet nuk njihej nga kerkush.Kjo ndjesi dhe kjo krenari ka gjurmet e saj dhe sot e kesaj dite mes albaneve,te cilet kaluan dhe ne reforma gjate diktatures.Komunitetet katolike dhe muslimane te Shkodres ka qene nje vater baroti perej shekujsh.Se mos me flet per harmoni !!! Sa pak martesa te perziera kemi ne kete komunitet te civilizuar te veriut, ne nje komunitet qe genishtja kendon dhe jo shprehet, ku humori dhe kontributet kulturore jane idntitet i kultures se ahqiptareve , ku arti , letersia , patriotizmi, ndjehen ne shtepin e vet.Vecoje ketu komunitetin katolik qytetare dhe vetem qyetatre.Aty ka dhe nje komunitet ortodoks dhe une qe i kam njohur nga afer, mund te them se jane model.Me vjen mir qe ti je nga ky vend , por une nuk kam shume memorje dhe avatari qe ti ke zgjedh me corjenton me shume.Une nuk shtirem si pacifist, une jam vertete njeri i tille. Pacifist nuk do te thote te pajtohesh me te keqen, por te bashkohesh , per te luftuar ate me mjete demokratike.Me duket se dhe une kete bej.Prek , sensibilizoje shoqerine tone qe te dalin ne siperfaqe te metet dhe ti kancelojme ato, permes debatit konstruktiv dhe jo arrogances , fyerjeve , qe sjellin ndasi , urrejtje etj.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Për: Maqedoni - Qytetarët bëjnë thirrje për qetësi në komunat etnikisht të përziera

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Nuk eshte faji im qe ti nuk lexon dhe kerkon te besh replike.Kete pune bejne dhe te tjere nuk je vetem, per me teper e keq interpretojne dhe hajde te merresh me to.
    Nejse si shkodran po te lehtesoje dhe po ste sjell ate pjese qe te takonte ty ne ate shkrim.
    Dhe une jam gjysem shkodrani dhe natyrishte e di dhe kete histori, di dhe perpjekejen e shqipatreve per egzistence, por dhe tradhetine mes tyre.Te gjitha keto drama i perkasin perfundimit te luftes ballkanike, produkt i shperberjes se perandorise osmane.Percarja qe osamnet sollen , rreshtimi ne aleance te gabuar te bejlereve shqiptare (jo te popullit), sollen coptimin, sollen konfrontimin me ne, si nje popull qe u idnetifikua si turk dhe qe te gjithe veprimtarine e tije historike, ja kushtoi perandorise.Shqiptaret musliman jo vetem u ndien me deshire e krenari per turq, por dhe kushdo qe u perballe me to ndjeu se kishte te bente me turq dhe jo shqipatre, pasi ky identitet nuk njihej nga kerkush.Kjo ndjesi dhe kjo krenari ka gjurmet e saj dhe sot e kesaj dite mes albaneve,te cilet kaluan dhe ne reforma gjate diktatures.Komunitetet katolike dhe muslimane te Shkodres ka qene nje vater baroti perej shekujsh.Se mos me flet per harmoni !!! Sa pak martesa te perziera kemi ne kete komunitet te civilizuar te veriut, ne nje komunitet qe genishtja kendon dhe jo shprehet, ku humori dhe kontributet kulturore jane idntitet i kultures se ahqiptareve , ku arti , letersia , patriotizmi, ndjehen ne shtepin e vet.Vecoje ketu komunitetin katolik qytetare dhe vetem qyetatre.Aty ka dhe nje komunitet ortodoks dhe une qe i kam njohur nga afer, mund te them se jane model.Me vjen mir qe ti je nga ky vend , por une nuk kam shume memorje dhe avatari qe ti ke zgjedh me corjenton me shume.Une nuk shtirem si pacifist, une jam vertete njeri i tille. Pacifist nuk do te thote te pajtohesh me te keqen, por te bashkohesh , per te luftuar ate me mjete demokratike.Me duket se dhe une kete bej.Prek , sensibilizoje shoqerine tone qe te dalin ne siperfaqe te metet dhe ti kancelojme ato, permes debatit konstruktiv dhe jo arrogances , fyerjeve , qe sjellin ndasi , urrejtje etj.
    nuk e njihke mire kete histori pra...
    nuk e dike se cfare ndodhi ne lagjet katolike dhe muslimane gjate bombardimeve te komshinjve tane nga veriu. te ftoj te informohesh me mire.
    mos me trego mua per harmoni.

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Shqiperia u njoht sovrane ne 1913 , mali i zi i shpalli lufte POs dhe Rizai lutoi kunder tyre nen flamurin turk dhe jo ate shqiptar.
    shko mashtro dike tjeter me keto genjeshtra te shpifura. ja fjalet e at gjergj fishtes.
    Në vjetin 1912 kërcet lufta turko-ballkanike dhe ballkanikët pushtojnë Shqipninë. Nji herë mbysin pak me thanë dyqindmijë shqiptarë, vrasin meshtarë katolikë sepse nuk ndigjonin me e mohue fenë ; grijnë mysliman sepse edhe ata nuk duen me dalë dinit. Rrenojnë me themel qindra e qindra katunde, veçse si e si me e farue kombin shqiptar.

ja ku i kekujtimet e nje prifti tjeter katolik qe i ka perjetuar castet e bombadimit te qyteti.
    http://www.balkanweb.com/gazetav5/artikull.php?id=78986
    Edhe pse Perandoria turke tashmâ i kishte ditë e numrueme në vendin e arbënit, nga ana tjeter Shqipnia po kërcënohej përseri në pamvarësinë së saj: grekët në jug e në veri ushtria serbe e malazeze. Rrethimi i Shkodrës zgjati plotë 8 muej. Këto “momenta tragjik për qytetin” siç i quen gjuhëtari Rrota e gjunjëzuen Shkodren si në aspektin politik e administrativ, edhe në atë humanitar deri në mungesë totale të elementeve kryesore për jetesë.
    Kryekomandanti i ushtrisë turke Hasan Rizaja si strateg i mirë me kulturë e formim gjerman e mbrojti shumë mirë Shkodrën, tue mos u lanë hapsinë aspak ushtrisë malazeze të dëpertoj brenda rrethimit. Në pamundësi të thymjes së rrethimit ushtria malazeze filloi bombardimin e qytetit, tue krijue panikë, vujetje, frikë, terror e viktima nder qytetarët e pafajshem. Gjatë bombardimeve nuk pati dallime lagjeve apo zonave, u fillue me bombardimin e vendbanimeve myslimane, mandej me lagjet e të krishteneve, të përfaqësive nderkombëtare, si dhe me institucionet fetare myslimane e katolike. U bombardue Katedralja e kompanjeli i Shkodrës, Kuvendi Françeskanë, shkolla e Stigmatineve, etj.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Nuk po bej shume teori, por ja ku e keni mendimin e historianit ne kete ceshtje te krijimit te identitetit dhe shtetit shqiptare.
    Shqioptaret kane qene nje popull i pa organizuar, pa ide, ndoshta u desh shperberja e Jugosllavise qe te inicioje nje deshire per te krijuar kombin shqipatre.Realishte jemi grupime etnike, por qe po kerkojme te bejme nje konfigurim te pakten dy shekuj vonese.Keto dy shekuj jane shekujt kur shkenca lulezoi dhe transformoi njerzimin dhe menidimet primitive te se shkuares jane te skaduara.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

shko mashtro dike tjeter me keto genjeshtra te shpifura. ja fjalet e at gjergj fishtes.
    Në vjetin 1912 kërcet lufta turko-ballkanike dhe ballkanikët pushtojnë Shqipninë. Nji herë mbysin pak me thanë dyqindmijë shqiptarë, vrasin meshtarë katolikë sepse nuk ndigjonin me e mohue fenë ; grijnë mysliman sepse edhe ata nuk duen me dalë dinit. Rrenojnë me themel qindra e qindra katunde, veçse si e si me e farue kombin shqiptar.

ja ku i kekujtimet e nje prifti tjeter katolik qe i ka perjetuar castet e bombadimit te qyteti.
    http://www.balkanweb.com/gazetav5/artikull.php?id=78986

ku qendron genjeshtra e shpifur ne kete rast? ???? lol

"Shqiperia u njoht sovrane ne 1913 , mali i zi i shpalli lufte POs dhe Rizai lutoi kunder tyre nen flamurin turk dhe jo ate shqiptar."
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    ku qendron genjeshtra e shpifur ne kete rast? ???? lol

"Shqiperia u njoht sovrane ne 1913 , mali i zi i shpalli lufte POs dhe Rizai lutoi kunder tyre nen flamurin turk dhe jo ate shqiptar."
    genjeshtra e shpifur e jotje eshte qe ti kerkon te fshehesh faktin qe mali i zi ka dashur te pushtoje shkodren.
    kerkon ta deformosh ngjarjen dhe ta sjellesh sikur ushtaret serbo-malazeze te kene luftuar kunder turqve.
    nderkohe qe ata qe kane luftuar kunder tyre, kane qene thuajse te gjithe shkodrane e fshatar te fshatrave rreth e rrotull.
    e lexove tregimin e atij priftit qe i kishte perjetuar ata dite?
    i lexove fjalet e njerit nga personalitetet me te shquara te kombit shqiptar (at gj. fishta)?

p.s. edhe ti e mendon si ai ortodoksi me lart?! qe serbet nuk kane qene pushtues, por shpetimtare??? ky eshte edhe versioni yt?
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 12-04-2013 më 21:02
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Për: Maqedoni: Qytetarët bëjnë thirrje për qetësi në komunat etnikisht të përziera

Admiral , ajo qe ngaterron ti eshte motivi i luftrave.Me kapitullimin e perandorise per shkak te fitores se koalicionit dhe Rusise me to, per troje shqiptare nuk behej me fjale , pasi ne si te vetcilesuar ne truq dhe duke luftuar ne 5 shkuj per turqine , ishim pala humbese.Ne ligin e luftes fituesi ndan placken.Prandaj greket bene thirrje (dhe se kishte arvanitas brenda saje)qe cfar fitohet ne lufte me turqit( ku luftetare kryesishte ishin shqiptare)quhet toke greke.Ku e shef ti gabimin ketu? po keshtu bene thirrje serbet, malazezet , bullgaret , romunet, maqedonet, etj.Nese koalicioni do te kishte durim dhe te ndant tokat ne menyre demokratike ne do te kishim mbaru pune dhe sote ne kete formum do te silleshim si qenje te tjera,por me siguri ne paqe me njeri tjetrin.Lufta ballkanike ishte grindje per placken e luftes me turqine (ku luftetare kishte shqiptaret dhe ndonje aziatik te mbetur). Pra lufta e shqipatreve nuk kishte aspirate , as qellim te perbashket dhe as u organizuan te gjithe bashke per tju kundervene pushtuesve, por nje lufte per egzistence, ku ne popull shihej thjeshte ndryshim i bejlerve, pasi si popull troke ishin e troke do te mebteshin.Shqiptaret deri ne vitet 20 ishin te vdekurit e gjalle , per te mos thne se dhe me vone per shume kohe qene ne nje situate te tille.Njeriu lufton per pronen , per te jep jeten ,prandaj dhe me pare ndertohen kombe , qe i bashkojne njerzit ne interesa te perbashketa , ku prona quhet e perbashket, ku aspirimi per ndertim e zhvillim eshte i perbashket, etj elemente nderlidhese qe e lidhin njeriun me atedheun dhe kombin, shtetin. Por shekujt e mesuan ate te te bashkejtoje me pushtues dhe te ndryshem dhe gjndja e popullit nuk ndryshoi, por vetem se ndryshonte ajo e bejlereve dhe sundimtareve.Kjo ishte pak e rendesishme.keshtu qe historite e rrethimit te Shkodres , apo rrethimit te Ali Tepelens, nuk sillnin ndonje risi.E reja eshte vendimi i fuqive te medha, qe i thna stop, kujdo te shkelte ne keto kufi te percaktuara prej tyre.Dhe ne pame te terhiqej Austria, Greqia, Italia, bullgaria, Serbia, mali Zi, te cilet kishin vite qe ishin prezente dhe perse jo pinin te njetin uje me shqipatret.Nuk ka moral lufta e shqipatreve , pasi luftuan , ose per perandorine , ose per sundimtarin, qofte dhe beun e fshatit, per ti rrujte ndonje lek, apo mall.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

genjeshtra e shpifur e jotje eshte qe ti kerkon te fshehesh faktin qe mali i zi ka dashur te pushtoje shkodren.
    kerkon ta deformosh ngjarjen dhe ta sjellesh sikur ushtaret serbo-malazeze te kene luftuar kunder turqve.
    nderkohe qe ata qe kane luftuar kunder tyre, kane qene thuajse te gjithe shkodrane e fshatar te fshatrave rreth e rrotull.
    e lexove tregimin e atij priftit qe i kishte perjetuar ata dite?
    i lexove fjalet e njerit nga personalitetet me te shquara te kombit shqiptar (at gj. fishta)?

p.s. edhe ti e mendon si ai ortodoksi me lart?! qe serbet nuk kane qene pushtues, por shpetimtare??? ky eshte edhe versioni yt?
    Per nder ju te lodhni kot se koti. kush luftoi nen rrethimin e shkodres? bej google Hasan Riza Pasha (1871 – 1913) se do gjesh materiale sa te duash. Per sa kohe lufton nen flamurin turk, quhesh turk dhe pik muhabeti. Pastaj sido qe te ishte, fuqite e medha e kishin vendur qe perpara per fatin e shkodres ( te qendronte brenda kufijve te shtetit te sapo formuar shqipetar), keshtu i dashur admiral dhe sikur ta mirte mali i zi ( ashtu si dhe beri) do ta dorzonte prape shqiptareve. Dhe ngjarjen nuk e deformoj une po ti...ose kemi te dy te drejte po te quajme ushtaret nen komanden e rizait si shqiptare.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Për: Maqedoni: Qytetarët bëjnë thirrje për qetësi në komunat etnikisht të përziera

Ajo qe thote Korcar-L1 eshte se Shkodranet duhej te mos e mbronin qytetin, thjeshte duheshte ti presin Serbet me lule ne duar si clirimtare!
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

Pra, ti Scion, don te thuash, se ketyre si Koqkarit e Anestit, u ka mbetur merak se si nuk na kan pushtuar dhe nuk po mund te na pushtoj sllavo-greku. Kete bindje kam edhe une.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sami Hyseni : 13-04-2013 më 11:52

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Citim Postuar më parë nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Pra, ti Scion, don te thuash, se ketyre si Koqkarit e Anestit, u ka mbetur merak se si nuk na kan pushtuar dhe nuk po mund te na pushtoj sllavo-greku. Kete bindje kam edhe une.
    Po mire mer truqeli, se une nuk kam cfar epiteti ti ve ty, mire une nuk e dashkam vendin tim , por dhe Astrit Nurja ne videon me siper, apo dhe historiania Elena Kocaqi armiq jane?Po ne po flasim per Albanine dhe ty me te ste lidh asgje , vecse gjuha , si me del qe e dashke ti vendin tim me shume se une?Po une kam lindur ne Durres, por kam jetuar dhe ne Shkoder, por kam dhe tre nipa shkodran, pra ku e gjen tagrin ti per te me vene epitete , kur asnje lidhje nuk ke as me Albanine e as me kete qytet.Ti i perket nje etnije qe fjet gjuhen tima dhe kaq.Ne kendej nuk jemi pylle, por trajtojme historine mbi bazen e vertetesise , se e verteta , sjell edukimin per nje shoqeri te shendoshe , e verteta na ben te nxjerrim gabimet dhe te vetkorigjohemi, e verteta trgon sekush eshte miku dhe armiku i vertete.Ju shqipfolesit, keni tjeter trajtim historik, tjeter mardhenie memejdisin ku keni jetuar , te pakten dhe keto 100 vjet, ku na ndane dhe kufite.keto mardhenie , ju kane transformuar , duke ju krijuar nje moral me brumin e urrejtjes se ligjeshme dhe te pa ligjeshme.Per kete ju , nuk dine te silleni ne bashkesi, nuk kuptoni se c'shte demokraci, nuk kuptoni se rracat njerezore jane njelloje por jane sjelljet e tyre qe hapin probleme , dhe qe keto probleme , jane te riparueshme , vetem nese ka vullnet per ti ndryshuar ato.Ti ke te drejte te diskutosh , por jo te me tregosh kufirin mu ne vendin tim.Per kete une e ngrej me te madhe, se ju po shkelni rregullat e lojes, me nacionalizmin tuaj, abuzoni me emrin Shqiperi dhe shqiptare.Keto dy emra jane tashme virtuale dhe le te merren historianet me to.Une kam vendin tim dhe ti tendin, nuk mund ti ngaterrojme delet me dhite.Nese Berishen po kerkojne ta hedhin poshte si kryeminister , eshte pikerishte kjo, ngaterres e deleve me dhite, qe kerkoi te beje me pasaportat,bashkimin e shqipatreve , trajtimi i nacionalizmit ne keshillin e BE-se, apo ajo shprehja e prej idioti e tije, duke permendur Prevezen.Pra respektoni Albanine, respektoni Kosoven, respektoni Maqedonine dhe te gjithe bashke e te flasim per te rrahur problemet permes dashurise si etnike, per te rrgulluar probelamtikat ne vendet respektive , per nje jete me cilesore.Kjo eshte e gjith dhe permbajuni ketij rregulli ne diskutimet tuaja.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •