Postuar më parë nga
Anesti_55
Nuk eshte faji im qe ti nuk lexon dhe kerkon te besh replike.Kete pune bejne dhe te tjere nuk je vetem, per me teper e keq interpretojne dhe hajde te merresh me to.
Nejse si shkodran po te lehtesoje dhe po ste sjell ate pjese qe te takonte ty ne ate shkrim.
Dhe une jam gjysem shkodrani dhe natyrishte e di dhe kete histori, di dhe perpjekejen e shqipatreve per egzistence, por dhe tradhetine mes tyre.Te gjitha keto drama i perkasin perfundimit te luftes ballkanike, produkt i shperberjes se perandorise osmane.Percarja qe osamnet sollen , rreshtimi ne aleance te gabuar te bejlereve shqiptare (jo te popullit), sollen coptimin, sollen konfrontimin me ne, si nje popull qe u idnetifikua si turk dhe qe te gjithe veprimtarine e tije historike, ja kushtoi perandorise.Shqiptaret musliman jo vetem u ndien me deshire e krenari per turq, por dhe kushdo qe u perballe me to ndjeu se kishte te bente me turq dhe jo shqipatre, pasi ky identitet nuk njihej nga kerkush.Kjo ndjesi dhe kjo krenari ka gjurmet e saj dhe sot e kesaj dite mes albaneve,te cilet kaluan dhe ne reforma gjate diktatures.Komunitetet katolike dhe muslimane te Shkodres ka qene nje vater baroti perej shekujsh.Se mos me flet per harmoni !!! Sa pak martesa te perziera kemi ne kete komunitet te civilizuar te veriut, ne nje komunitet qe genishtja kendon dhe jo shprehet, ku humori dhe kontributet kulturore jane idntitet i kultures se ahqiptareve , ku arti , letersia , patriotizmi, ndjehen ne shtepin e vet.Vecoje ketu komunitetin katolik qytetare dhe vetem qyetatre.Aty ka dhe nje komunitet ortodoks dhe une qe i kam njohur nga afer, mund te them se jane model.Me vjen mir qe ti je nga ky vend , por une nuk kam shume memorje dhe avatari qe ti ke zgjedh me corjenton me shume.Une nuk shtirem si pacifist, une jam vertete njeri i tille. Pacifist nuk do te thote te pajtohesh me te keqen, por te bashkohesh , per te luftuar ate me mjete demokratike.Me duket se dhe une kete bej.Prek , sensibilizoje shoqerine tone qe te dalin ne siperfaqe te metet dhe ti kancelojme ato, permes debatit konstruktiv dhe jo arrogances , fyerjeve , qe sjellin ndasi , urrejtje etj.
Krijoni Kontakt