Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 71
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2010
    Postime
    51

Për: Maqedoni - Qytetarët bëjnë thirrje për qetësi në komunat etnikisht të përziera

Po dhe kete ide nuk e perjashtoje.Une nuk pranoje bashkim shqipatresh thjeshte se flasin ne te njeten gjuhe.Nuk eshte gjuha qe formon kombin , por eshte vetem nje lement i saj.
    Shum e vertet, Gjuha nuk e bashkon kombin por kombin e bashkon deshira per mbijetes dhe arritje te dickaje me te madhe se vetem nje cop shteti ne ballkan qe nuk e pyet askush per asgje.

Shumica e shqipareve jashte Albanise , sillen si arabe apo turq dhe kane vizione te ndryshme.Shikoni ndertimet, shikoni arredimin e shtepive, shikoni shijet muzikore ne tallava , shikoni fanatizmin ,
    Une nuk e di se ku jeton ti, nShqipni nuk ka urrejtje ndaj sjelljeve Turke, cdoher qe shikoj kanalet e Shqiperis shoh filma Turq, pastaj shijet muzikore nuk ndryshojn aspak. (te ka lali can )

shikoni urrejtjen ndaj perendimit dhe civilizimit perendimore, shikoni urrejtjen ndaj SHBA-se
    Ky eshte problemi i vetem por esht problem edukimi, Shqiptaret e Kosoves jan shum me PRO-Amerikan dhe shum me PRO-Europian se Shqiptaret e Shqiperis ndersa Shqiptaret e Maqedonis do bien ne vete shum shpejt me gjeneratat e reja

shikoni tendencat per arabizim, vehabinrradikal, shikoni se si po tundeni BE-se flamurin e hamasit,
    Flamurin e hamasit e valvisin radikalet qe jetojn ne Maqedoni, une kam gjith jeten qe jetoj ne Kumanov dhe nuk kam pa asnje flamur Arab pos atij Shqiptar dhe Maqedon.

shikoni qendrimin ndaj heroit kombetare , shikoni qendrimin ndaj figurave kombetare,
    Edhe ky problem eshte i vogel, jan nje pakic shum shum e vogel ata qe urrejn Skenderbeun edhe ata qe jan nuk guxojn te flasin ndonje gje ne jeten reale,60%-70% te Shtepive qe kam vizituar ne Kumanov kan ndonje figur apo foto te Skenderbeut ne mure,eshte e vertet se gjeneratat e vjetra anojne me shum nga feja por gjeneratat e reja jan shum Pro-Europiane dhe te garantoj per kete, kam mbaru shkollimin ne qytetin tim dhe ende skam ndegjuar njeri qe ofendon ndonje hero kombetar.Qe te sigurohesh te kshilloj ta vizitosh qytetin tim sepse do shohesh se ne Maqedoni njerzit jane shum me nacionalist dhe pro-Shqiptarizmit se ne Shqiperi.

shikoni tendencen per te qe ne te medhenje, per te luftuar te tjeret dhe jo te medhenj per te mundur vetveten , per tu futur ne reforma si cdo popull tjeter pas lufte, apo pas perandorise.
    Ngadal ngadal, se ne ballkan jemi dhe jo ne ndonje ishull ku nuk ka pasur luftra e masakra.

Shikoni se si po deformoni historine ne Wikipedi, shikoni si po ndryshoni historine ne librin mesimore , shikone ne cdo gje qe ka te beje me ju dhe do te shihni se nuk keni asnje ngjashmeri me te shqiptareve te Albanise.
    Kemi ngjajshmeri edhe shum, une kam taku Shqiptar te Shqiperis dhe pervec dialektit nuk ndryshon asgje.

Ku e mbeshtet ti bashkimin? Shqiptaret muslimane ne forme ketu , kur arsimohen nuk ndjehen musliman, pra nuk jemi vetem ne te krishteret ne trashegimni, por dhe vete muslimanet ne forme jane njelloj si ne ne mendim dhe aspirim.
    Po ta perseris edhe njehere se Bashkimin e Shqiptareve e mbeshtes "NE MBIJETES" dhe "SIGURI" ndaj popujve fqinj, kemi shekuj qe jetojme dhe vetem kan menduar si te na asimilojne,vrasin ose debojne nga trojet tona.Edhe ti nje dit do te jesh Pro-Bashkimit sepse do vij dita kur ndonje Avramopulos i gjat 1.60cm cigan te vij te fus thiken ne fyt vetem sepse je Alvanos ateher do te kuptosh sa i vlefshem eshte bashkimi i Shqiptareve.
    Pastaj nuk ka nevoj askush te ndjehet Musliman apo i Krishtere,feja me zor nuk shkon por te gjith duhet te jemi Pro-Shqiptar , ai eshte kushti primar!

Shko e lexo se cdo te thote komb, cdo te thote moral historik, cdo te thote falweminderit ndaj atyre qe na kane bere ndere , cdo te thote shqiptarzem , cdo te thote patriotizem , nacionalizem, cdo te thote komunitet , cdo te thote fashuri dhe urrejtje dhe pastaj ktheu e diskuto.
    Nuk e di ku deshiron ta hedhesh gurin me kete fjali, kush na ka bere ndere pervec Amerikes?

Se fundit kam dhe nje pyetje, ty te duket e pa vertete nje e vertete e pa kundershtueshme , vetem se duhet te jesh ne mendim kunder sllaveve?
    Sllavet vetem te verteta nuk kan thene, por ndonjeher ja vlen te jesh kunder sllaveve edhe po te ken te drejte sepse te mira nuk sheh nga ajo rrace e degjeneruar.

Shendet.

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Për: Maqedoni - Qytetarët bëjnë thirrje për qetësi në komunat etnikisht të përziera

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Ju po krijoni idene se Maqedonia eshte nje kopesht zoologjike.
    Po jo o Anesti,ti jo vetem qe ke paragjykime per shqiptaret jashta "Albanise" sate,por je krejtesisht i painformuar me realitetin ketu.Shqiptaret e Maqedonise nuk jane element destabilizues ne kete shtet,por jane garant i ketij shteti.Arsyeja pse qendron ne kembe ky shtet eshte vullneti i mir i shqiptareve,perkunder diskriminimit dhe majorizimit nga pala maqedonase !
    Nese sot arrihet te fitohet administrimi i komunave te ndryshme me shumice shqiptare, do te duhet te kuptoni se kjo ka ardhe si rrezultat i nje pune te mire te BDI-se te Ali Ahmetit, te cilin ju e kosideruat tradhetare.
    Nuk e di kush e ka quajtur tradhetar Ali Ahmetin ! Administrimi i komunave shqiptare ne Maqedoni nga shqiptaret nuk eshte merite e asnje politikani,por ndarja administrative (qe te perputhet me realitetin e popullesise ne terren) eshte parapare edhe me Marreveshjen e Ohrit,sidomos permiresimi i padrejtesise ne komunat e Struges dhe Kercoves ku me pare administroheshin padrejtesisht nga maqedonasit.Ndarja territoriale edhe pse shume e padrejte pak a shume e perfaqeson drejt elementin shqiptar ne nivelin lokal.
    Tani tere hapesira ku shqiptaret jane shumice ,administrohet ne nivel lokal nga shqiptaret.Mbetet edhe Kumanova te rregullohet.Cfare merite eshte ketu e Ali Ahmetit,Struga dhe Kercova eshte parapare me marreveshjen e Ohrit qe Ali Ahmeti as qe eshte nenshkrues i saje .Prej vitit 2004 Kercova duhej te reformohej sic eshte sot,Ali Ahmeti e shtyu 9 vite duke plotesuar orekset e maqedonasve dhe duke shkelur vet marreveshjet e nenshkruara !!
    Ju duhet te kuptoni se nuk shkohet perpara me konfrontime , me nacionalizma pylli, por me rrugen e urtesise , pajtimit, te mardhenieve mes paleve nder etnike , dhe jo kercenimit per destabilizim dhe shperberje te shtetit te perbashket Maqedone.
    E cilat jane kercenimet e shqiptareve drejtuar shtetit,dhe aspiratat per shperberjen e tij ?...Kjo me bold eshte arsye kryesore qe ne Maqedoni krijohen tensione,edhe ate nga vete Maqedonasit sepse ata nuk e konsiderojne shtetin e Maqedonise si prone e perbashket te dy etnive me te medha,POR e trajtojne ekskluzivisht si te tyrin.Natyrisht qe kjo eshte e papranueshme nga pala Shqiptare.Nuk munde te na trajtojne si qiraxhinj ne shtepin tone,as duke kerkuar lemosh ne shtepine tone per te drejtat qe na perkasin...Te jemi te qarte,maxima shqiptare eshte: Ose shteti do jete i perbashket,ose Maqedonija nuk do egzistoje.
    Dhe te jesh i bindur qe Maqedonasit ne te arrdhmen vet do propozojne ( sic kane propozuar me heret) qe Maqedonija te ndahet dhe nuk do pranojne bashkejetesen.Kete politikanet dhe elita e tyre e thone nen ze
    !Nese nje poitikan del me postera te luftes ne kohe paqe , do te thote se ai njeri nuk vlen, por me keq akoma i vihet nje pikpyetje dhe atyre qe e votojne dhe e perkrahin, pasi nuk kuptojne nje njeriu primitive eshte armiku me i madhe i cdo populli.
    Po sa here duhet te te thuhet qe ato foto jane te Facebook dhe nuk jane perdorur si materjal fushate.Kete e kane bere skandal gazetaret dhe mediat maqedonase qe jane totalisht nen kontroll te Gruevskit.E din ti qe ne Maqedoni eshte terr informativ dhe nuk ka liri te mediumeve ?...Edhe fjalimi i Deharit bere ne Chicago eshte i nxjerrur nga konteksti dhe i shfrytezuar per propagande elektorale nga mediumet e kryeminstrit Gruevski,sepse maqedonasit kane urrdher nga ana e tij qe me cdo kusht te fitohej kjo komune (Kercova).Krejt cka ndegjon dhe na akuzon neve per kryetarin e Kercoves z.Dehari eshte pjelle e mediumeve te partise ne pushtet dhe luftes speciale per te mos dorezuar kete komune atyre qe i takon,shqiptareve.
    Te te pyes dicka: Pse ti skandalizohesh nga fotot private te nje personi,qe jane keqperdorur per qellime te mprapshta politike nga maqedonasit,ndersa aspak nuk te prek fjalimet e kryeministrit maqedonas shoven qe ne fjalimet po ne kete qytet (Kercove) publikisht i kercenon shqiptaret te ikin dhe te jetojne ne Shqiperi ??
    BDI e ka vendose ate si kandidature te gabuar , ndoshta per ta larguar nje tip te tille prevers ne politike, pasi une shoh nga dekleratat e tije qe ai ka probleme me partine e tije.Me siguri qe ky do te kete qene terheqe nga qeveria , kur ju be thirrje Ali Ahmetit per te prishe koalicionin qeveritare.Ndoshta ka dale dhe si kandidate i pa varun.
    Haha,BDI per keto zgjedhje lokale ka pasur politike kadrovike te kunderta.Pikerisht kuadrot me te mira qe ishin edhe ne qeveri i ka shkarkuar nga funksionet per te garuar ne nivelin lokal

qeveria Blu, nese do te tentosh te me fyesh perseri, do ti drejtohem Scion te beje nje fatva per ty, sic ma beri ai mua.
    E ku eshte fyerja ketu ? Sipas meje je Vlleh dhe vllehet dihet qe kane qene coban ( bari) gjate gjithe historise !...Nuk duhesh te turperohesh nga prejarrdhja....Scion eshte bashkepatriot i imi nga Maqedonija,nuk e perjashton mikun.
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 10-04-2013 më 23:46
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Nu e di se cfar ndodhi , por i pelqeje replikat e me siperme, sepse jane te ndertuara ne menyre civile , percojne ide te debatit konstruktiv dhe se nuk pajtohem ne disa ide , per te cilat do te pergjgijem ne nje moment te volitshem. U ndjeva se dicka fitova , pra u ndjeva i gezuar qe po futet nje fryme civile ne diskutimet e forumit shqiptare , pikerishte aty ku individet cenohen , preken ne trajtimin e temave tabu.Sa pak e rendesishme eshte qe une te kem te drejte ne replike, ajo qe vlen eshte te dale e verteta dhe po aq e rendesishme eshte menyra per te qene bashke dhe kur nuk koordinojme ne mendime.Kjo e fundit ka munguar aq shume ne forum.Sot po kerkohet te pastrohet historia nga terma te fyerjes me epitete jashte etikes, qe cenojne te huajte dhe jo me te perdoren brenda se njetes etni.Uroj te vazhdohet keshtu.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

je shume i cuditshem ti zoteri anesti. kerkon te behesh si perparimtar e pseudopacifist, por harron historine e ketij vendi prej 28.000km2 qe eshte edhe vendi im, pasi jam lindur e rritur ne shkoder ne familje shkodrane.
    tani ti, kur thua qe serbet nuk kane pasur konflikt me shqiptaret (pasi konfliktin sipas mendjes tende e kane pasur me popullin "kosovar", te cilet jane nje popull tjeter qe rastesisht flasin te njejten gjuhe me ne), tregon qe historine ti ose nuk e njeh, ose ben sikur nuk e njeh.
    shko lexo per rrethimin e shkoders, per djegjen dhe plackitjen e pazarit te famshem. per bombardimin e qytetit dhe pastaj na thuaj qe ne shqiptaret nuk kemi pasur konflikt.
    lexo se cilin flamur ngriten ne kala rozafa ushtaret malazeze me ndihmen e serbeve...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Perse nuk thua ti admiral se ke flamur rezuan ata? ndoshta ate turk? Hasan Riza Pasha luftoi te mbronte perandorine dhe jo shkodren e shqiperise
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar Maska e Doni-88
    Anëtarësuar
    09-02-2013
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    248

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Perse nuk thua ti admiral se ke flamur rezuan ata? ndoshta ate turk? Hasan Riza Pasha luftoi te mbronte perandorine dhe jo shkodren e shqiperise
    Keshtu u arsyetuan serbet dhe greket qe te marrin gjithe shqiperine kinse duke ulur flamurin turk por qe ne fakt flamurin qe deshen ta rrezonin dhe ta poshtronin perfundimisht ka qene ai shqiptar te gjergj kastriotit Skendrbeut.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    je shume i cuditshem ti zoteri anesti. kerkon te behesh si perparimtar e pseudopacifist, por harron historine e ketij vendi prej 28.000km2 qe eshte edhe vendi im, pasi jam lindur e rritur ne shkoder ne familje shkodrane.
    tani ti, kur thua qe serbet nuk kane pasur konflikt me shqiptaret (pasi konfliktin sipas mendjes tende e kane pasur me popullin "kosovar", te cilet jane nje popull tjeter qe rastesisht flasin te njejten gjuhe me ne), tregon qe historine ti ose nuk e njeh, ose ben sikur nuk e njeh.
    shko lexo per rrethimin e shkoders, per djegjen dhe plackitjen e pazarit te famshem. per bombardimin e qytetit dhe pastaj na thuaj qe ne shqiptaret nuk kemi pasur konflikt.
    lexo se cilin flamur ngriten ne kala rozafa ushtaret malazeze me ndihmen e serbeve...
    Dhe une jam gjysem shkodrani dhe natyrishte e di dhe kete histori, di dhe perpjekejen e shqipatreve per egzistence, por dhe tradhetine mes tyre.Te gjitha keto drama i perkasin perfundimit te luftes ballkanike, produkt i shperberjes se perandorise osmane.Percarja qe osamnet sollen , rreshtimi ne aleance te gabuar te bejlereve shqiptare (jo te popullit), sollen coptimin, sollen konfrontimin me ne, si nje popull qe u idnetifikua si turk dhe qe te gjithe veprimtarine e tije historike, ja kushtoi perandorise.Shqiptaret musliman jo vetem u ndien me deshire e krenari per turq, por dhe kushdo qe u perballe me to ndjeu se kishte te bente me turq dhe jo shqipatre, pasi ky identitet nuk njihej nga kerkush.Kjo ndjesi dhe kjo krenari ka gjurmet e saj dhe sot e kesaj dite mes albaneve,te cilet kaluan dhe ne reforma gjate diktatures.Komunitetet katolike dhe muslimane te Shkodres ka qene nje vater baroti perej shekujsh.Se mos me flet per harmoni !!! Sa pak martesa te perziera kemi ne kete komunitet te civilizuar te veriut, ne nje komunitet qe genishtja kendon dhe jo shprehet, ku humori dhe kontributet kulturore jane idntitet i kultures se ahqiptareve , ku arti , letersia , patriotizmi, ndjehen ne shtepin e vet.Vecoje ketu komunitetin katolik qytetare dhe vetem qyetatre.Aty ka dhe nje komunitet ortodoks dhe une qe i kam njohur nga afer, mund te them se jane model.Me vjen mir qe ti je nga ky vend , por une nuk kam shume memorje dhe avatari qe ti ke zgjedh me corjenton me shume.Une nuk shtirem si pacifist, une jam vertete njeri i tille. Pacifist nuk do te thote te pajtohesh me te keqen, por te bashkohesh , per te luftuar ate me mjete demokratike.Me duket se dhe une kete bej.Prek , sensibilizoje shoqerine tone qe te dalin ne siperfaqe te metet dhe ti kancelojme ato, permes debatit konstruktiv dhe jo arrogances , fyerjeve , qe sjellin ndasi , urrejtje etj.

Me qene se pavarsia dhe krijimi i shtetit shqiptare, nuk ishte nje aspirim shqiptar, as produkt i ndonje evizje shqiptare, por thjeshte nje urdhnese e shtetformuesve, ketu nuk lindi asnje deshire per te ndermarre reforma pas perandorake dhe shqiptaret u sollen ashtu sic ndjeheshin nder shekuj,turq dhe pjese e perandorise.Nese shqiptaret do te kishin krjuar kombin shqiptare , me karakteristika baze sijuha, feja unike , aspirimi per nje qellim e nje deshire qe pershkruhet ne hymnin kombetare,te kontributit per te rritur ndjenjen e shqiptarizmit, qe do te thote pastrim , c'veshje nga kultura osmane ,qe do te thote ndeshkim te turqise, cilesim te saj jo vetem si pushtuese, por dhe armiqesore te shqipatreve , qe do te thote kembengulje per nje gjuhe te shkruar, qe do te thote bashkim mes etnive te ndryshme dhe kontribut per te pranuar reformimin e mardhenieve ndershqipatre ,per te zhdukur cdo faktore e ide te polarizimimit mes njerezve, qe do te thote me tej vullnet dhe kontribut, per krijimin e nje shteti qe do te vendoste ligjet e mardheneve mes tyre dhe do te ndertonte institucionet ne sherbim te popullit te vet.Kesaj i thone te krijosh komb, i cili ka aftesi per te krijuar shtet.Vetem shqipatret nuk e paten kete ndjesi...............!
    Fatkeqesishte , apo fatmiresishte , ne duke na pare si nje popull te pa organizuar , pa ndjesi te shtetformimit, na coptuan dhe na bene pjese te komuniteteve me te zhvilluara.Keshtu ne rajon, per shqiptaret u krjuan shtete qe do ti impononin idntitet kombetare , ne pa mundesi te krijohesh nje kombe, qe do te impononte krijimin e shtetit sic ndodhe ne kombe te zhvilluara.Ne kete pike une jam shprehur se eshte e pa kuptimte qe shtetin tone ta quajme Shqiperi, kur realishte eshte pagezuar Albani dhe identiteti qe ai iimponon banoreve te tije eshte alban.Ky eshte fati yne , kete na dhuroi historia me sjelljet pozitive dhe negative , por qe nuk ndodhen ashtu kot.Qe nga viti 1913, une respektoj dhe i perkushtohem vendit qe me takoje pas ndarjes, respektoje qeverine e tije, kushtetuten dhe ligjet, respektoje dhe ligjet nderkombetare, te cilat me imponojne te jem faktor stabiliteti dhe jo i destabilizimit dhe konfrontimit, ligjet te cilat me ndalojne cdo ide per bashkim etnik dhe permbysje te rregullave politike apo historise.Respektoje ato ligje te cilat fuqite e medha na imponojne neve te vegjelve , qe vetem perfitojme nga te medhenjte dhe kurre nuk jemi kontribues si ato, ne problemet qe ka gjithesia.
    Kjo sjellje imja,nga dikush ketu e konsideron armiqesore , tradheti te nje pakete standarte te shqiptarizmes, te konfiguruar si i do byytha e tije.
    Debatet ne tema tabu ne ceshtjen e mbrojtjes se popullit dhe vendit tim nga veprime te gabuara , natyrshem na fusin dhe ne trajtimin e temave historike dhe ketu njerez pa formimin e duhur na vene epitete , sapo shohin emrin apo fene te cilen mbrojme.E kjo eshte e pa pranueshme.

Shqiptaret e vende te tjera paten fatin e tyre dhe per nje shekull ato duhet te organizoheshin per te fituar identitetin e shtetit ne te cilin benin pjese.Kush eshte ai njeri qe asimilimin e konsideron si turp? Ne cilin fjalor ju gjeni definimin e kesaj fjale si te turpshme? natyrishte qe i ra per pjese te bashkejetoje me nje pjese qe ishin konfrontuar, por kush popull ne bote jetoi i qete e ne paqe? Ne cdo liber te sociologjise , te psikologjise , te shkencave politike, te mardhenieve mes njerezve , nuk imponojne ndasi per te krijuar shtet unik ne etni, por imponojne te gjenden rruget e marrveshjes dhe mirkuptimit.Komunitetet organizohen dhe hartojne programe te vecanta , por dhe te perbashketa me popujt qe bashkejetojne dhe nxjerrin detyra per te konfiguruar komunitetin qe te zhdukin problematikat qe sjellin polaritet.Me i vogli hap rruge dhe transformohet per hire te interesit paresore , qe eshte cilesia e jetes.Cdo individe ka detyrim paresore , qellim ne vetvete , cilesine e jetes dhe kjo vjen bukur dhe harmonishem kur behet mbi baza morale.

Po c'eshte morali?Morali eshte pikerishte privimi qe i ben individi apo komuniteti te drejtave natyrore, per hire te nje kauze me te larte.Ktu hyne shprehja ime kur them se shqiptaret duhet te bashkohen per te mundur vetveten dhe jo per te mundur te tjeret.Pra hajdeni te bashkohemi ne nje reforme mbare etno-shqipatre, per te pastruar gjurmet polarizuese qe na ka lene e shkuara, hajdeni te pastrojme folklorin dhe ta pasurojme ate, hajdeni te zbukurojme gjuhen e folur, hadeni te unifikojme letersine , idete qe ajo duhet te percoje ne popull, te fusim ne komunitet perrallen me turkun armik, t fusim poezine dhe kengen epike , te trajtojme permes artit ne te gjitha zharnet e tije historine e vertete dhe te krijojme vizionin e ri.Hajdeni te rrismim shqiptarizmen per te kontribuar tek secili qe ne vendin e tije te djehet me mire dhe jo ta nzxisim njeri tjetrin per akte dhune , per ti frymezuar ne idene e shperberjes se shteteve te tyre , gje te cilen nuk e pranon kerkush.kete nuk e pranon gjeopolitika, nuk e pranon as shteti shqipatre , lereni se cfar flasin, me mire nje e vertete prej meje se nje genjeshter nga te gjithe.E majta shqiptare nuk e pranon kurre, por dhe e djathta e cileson lajthitje te rradhes sjelljen e Berishes.Dhe sikur nje dite te jepet nje mundesi ligjore , bashkimi duhet te behet permes reformes dhe jo veprimit administrativ.Konfliktin e sjell ndryshimi ne sjellje , nuk sjellin ndryshimet rracore konflikt.Ne SHBA qe pas zbulimit te kontinetetit nga Kolombi u perplasen mekati dhe morali , por ishte ky i fundit qe fitoi dhe dha modelin e shteteve multi etnik, por unik ne fe , pra ne sjellje apo ne mardheniet mes njeri tjetrit.Te zinjte vriteshin nga organizata te Kikus klanit ndersa sot kemi nje president te zi.Pra te gjitha mundesite jane ne komunitetin tone dhe jo jashte nesh.Prandaj une keshilloje hapje te shqiptareve dhe dorzim i tyre tek perendimi, ku ti besojne atyre nje platforme qe do ta zbatojne me rigorozitet.Keshtu sic po shihen sot sjelljet ne rajon tregon se shqipatret jane po ato te shekujve te kaluar.
    Te me falni qe une ketu nuk mund te marre persiper te flas per sllavet, pasi as nuk i njoh, as nuk mund te flas ne vesh te shurdhet.Jepini forumit nje konfigurim internacional, me mundesi per gjuhe sllave dhe greke, e atehere diskutimi do te jete me efektiv.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 11-04-2013 më 11:08
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    po po. si thua ti eshte. ti dhe ky tipi keni te drejte.
    http://shekulli.com.al/web/p.php?id=10142&kat=111
    serbet ishin clirimtare e nuk deshen te pushtonin shkodren.

shqiperia tashme kishte fituar pavaresine. cfare perandorie mbronte ai. lini perrallat.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

akoma me corcafe ti anesti??? nuk i lexon kush 7 faqe leksione te tuat, jo. mos i bjer unazez kot.
    nese e dike mire historine e rrethimit te shkodres, si ke goje te thuash qe mes serbeve dhe shqiptareve nuk ka pasur konflikt?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    po po. si thua ti eshte. ti dhe ky tipi keni te drejte.
    http://shekulli.com.al/web/p.php?id=10142&kat=111
    serbet ishin clirimtare e nuk deshen te pushtonin shkodren.

shqiperia tashme kishte fituar pavaresine. cfare perandorie mbronte ai. lini perrallat.
    Shqiperia u njoht sovrane ne 1913 , mali i zi i shpalli lufte POs dhe Rizai lutoi kunder tyre nen flamurin turk dhe jo ate shqiptar.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •