Shum e vertet, Gjuha nuk e bashkon kombin por kombin e bashkon deshira per mbijetes dhe arritje te dickaje me te madhe se vetem nje cop shteti ne ballkan qe nuk e pyet askush per asgje.Po dhe kete ide nuk e perjashtoje.Une nuk pranoje bashkim shqipatresh thjeshte se flasin ne te njeten gjuhe.Nuk eshte gjuha qe formon kombin , por eshte vetem nje lement i saj.
Une nuk e di se ku jeton ti, nShqipni nuk ka urrejtje ndaj sjelljeve Turke, cdoher qe shikoj kanalet e Shqiperis shoh filma Turq, pastaj shijet muzikore nuk ndryshojn aspak. (te ka lali canShumica e shqipareve jashte Albanise , sillen si arabe apo turq dhe kane vizione te ndryshme.Shikoni ndertimet, shikoni arredimin e shtepive, shikoni shijet muzikore ne tallava , shikoni fanatizmin ,)
Ky eshte problemi i vetem por esht problem edukimi, Shqiptaret e Kosoves jan shum me PRO-Amerikan dhe shum me PRO-Europian se Shqiptaret e Shqiperis ndersa Shqiptaret e Maqedonis do bien ne vete shum shpejt me gjeneratat e rejashikoni urrejtjen ndaj perendimit dhe civilizimit perendimore, shikoni urrejtjen ndaj SHBA-se
Flamurin e hamasit e valvisin radikalet qe jetojn ne Maqedoni, une kam gjith jeten qe jetoj ne Kumanov dhe nuk kam pa asnje flamur Arab pos atij Shqiptar dhe Maqedon.shikoni tendencat per arabizim, vehabinrradikal, shikoni se si po tundeni BE-se flamurin e hamasit,
Edhe ky problem eshte i vogel, jan nje pakic shum shum e vogel ata qe urrejn Skenderbeun edhe ata qe jan nuk guxojn te flasin ndonje gje ne jeten reale,60%-70% te Shtepive qe kam vizituar ne Kumanov kan ndonje figur apo foto te Skenderbeut ne mure,eshte e vertet se gjeneratat e vjetra anojne me shum nga feja por gjeneratat e reja jan shum Pro-Europiane dhe te garantoj per kete, kam mbaru shkollimin ne qytetin tim dhe ende skam ndegjuar njeri qe ofendon ndonje hero kombetar.Qe te sigurohesh te kshilloj ta vizitosh qytetin tim sepse do shohesh se ne Maqedoni njerzit jane shum me nacionalist dhe pro-Shqiptarizmit se ne Shqiperi.shikoni qendrimin ndaj heroit kombetare , shikoni qendrimin ndaj figurave kombetare,
Ngadal ngadal, se ne ballkan jemi dhe jo ne ndonje ishull ku nuk ka pasur luftra e masakra.shikoni tendencen per te qe ne te medhenje, per te luftuar te tjeret dhe jo te medhenj per te mundur vetveten , per tu futur ne reforma si cdo popull tjeter pas lufte, apo pas perandorise.
Kemi ngjajshmeri edhe shum, une kam taku Shqiptar te Shqiperis dhe pervec dialektit nuk ndryshon asgje.Shikoni se si po deformoni historine ne Wikipedi, shikoni si po ndryshoni historine ne librin mesimore , shikone ne cdo gje qe ka te beje me ju dhe do te shihni se nuk keni asnje ngjashmeri me te shqiptareve te Albanise.
Po ta perseris edhe njehere se Bashkimin e Shqiptareve e mbeshtes "NE MBIJETES" dhe "SIGURI" ndaj popujve fqinj, kemi shekuj qe jetojme dhe vetem kan menduar si te na asimilojne,vrasin ose debojne nga trojet tona.Edhe ti nje dit do te jesh Pro-Bashkimit sepse do vij dita kur ndonje Avramopulos i gjat 1.60cm cigan te vij te fus thiken ne fyt vetem sepse je Alvanos ateher do te kuptosh sa i vlefshem eshte bashkimi i Shqiptareve.Ku e mbeshtet ti bashkimin? Shqiptaret muslimane ne forme ketu , kur arsimohen nuk ndjehen musliman, pra nuk jemi vetem ne te krishteret ne trashegimni, por dhe vete muslimanet ne forme jane njelloj si ne ne mendim dhe aspirim.
Pastaj nuk ka nevoj askush te ndjehet Musliman apo i Krishtere,feja me zor nuk shkon por te gjith duhet te jemi Pro-Shqiptar , ai eshte kushti primar!
Nuk e di ku deshiron ta hedhesh gurin me kete fjali, kush na ka bere ndere pervec Amerikes?Shko e lexo se cdo te thote komb, cdo te thote moral historik, cdo te thote falweminderit ndaj atyre qe na kane bere ndere , cdo te thote shqiptarzem , cdo te thote patriotizem , nacionalizem, cdo te thote komunitet , cdo te thote fashuri dhe urrejtje dhe pastaj ktheu e diskuto.
Sllavet vetem te verteta nuk kan thene, por ndonjeher ja vlen te jesh kunder sllaveve edhe po te ken te drejte sepse te mira nuk sheh nga ajo rrace e degjeneruar.Se fundit kam dhe nje pyetje, ty te duket e pa vertete nje e vertete e pa kundershtueshme , vetem se duhet te jesh ne mendim kunder sllaveve?
Shendet.
Krijoni Kontakt