Postuar mė parė nga
Fishtani1
Nėse do tė mė duhej tė zgjidhja njė fe, Dielli dhėnėsi i jetės do tė ishte zoti im.
- Napoleon Bonapart
Mjeranėt e shkretė i kanė mbushur mendjen vetes se do tė jenė tė pavdekshėm dhe do tė rrojnė nė pėrjetėsi, nėse adhurojnė atė sofistin e kryqėzuar e nėse jetojnė sipas ligjeve tė tij... e i marrin kėto doktrina goja-gojės pa ndonjė provė tė qartė. Kėshtu kur mashtruesit e sharlatanėt hyjnė mes tyre, kaplojnė menjėherė pasuri tė mėdha duke sunduar mbi kėta leshko.
- Lukiani
Kisha thotė se Toka ėshtė e rrafshėt, por unė e di qė ėshtė e rrumbullakėt, pasi kam parė hijen e saj mbi Hėnė e mė tepėr besim kam tek njė hije se sa tek kisha.
- Magelani
Njerėzit i krijojnė zotat sipas vetes, jo vetėm pėr nga pamja, por edhe pėr nga mėnyra e jetesės.
- Aristoteli
Kur shoh detarė, njerėz tė shkencave natyrore e mendimtarė, njeriu ėshtė mė i urti mes gjallesave. E kur shoh priftėrinj, profetė e shpjegues ėndrrash, asgjė s'mė vėshtirohet mė keq se njeriu.
- Diogjeni
Sa i pėrket fesė, tėrė njerėzit pranojnė pa pyetur besimin e tė jatit, sipas zakoni, tė paaftė pėr tė dalluar tė vėrtetėn nga gėnjeshtra.
- Abdul al Maari
Bota mban dy kategori njerėzish: njerėz inteligjentė pa fe dhe njerėz fetarė pa inteligjencė.
- Abdul al Maari
Tėrė problemi me botėn ėshtė se idiotėt dhe fanatikėt janė aq tė sigurt ndaj vetes, ndėrsa tė menēurit plot me dyshime.
- Bertrand Rasėll
Feja ėshtė kryevepra e artit tė stėrvitjes sė kafshėve, sepse stėrvit njeriun nė atė se ēfarė duhet tė mendojė.
- Artur Shopenauer
Kleriku i parė ishte mashtruesi i parė qė takoi idiotin e parė.
- Volteri
Tėrė fetė janė themeluar mbi frikėn e tė shumtėve dhe zgjuarsinė e tė paktėve.
- Stendali
Feja konsiderohet prej popullit tė rėndomtė si e vėrtetė, prej tė menēurve si e rremė dhe prej sunduesve si e dobishme.
- Seneka i Riu
Besim do tė thotė tė mos duash tė mėsosh ēka ėshtė e vėrtetė.
- Fridrih Niēe
Feja ėshtė nga sendet mė tė mira pėr tė heshtur popullin e rėndomtė.
- Napoleon Bonapart
Tėrė institucionet kombėtare kishtare, qofshin kėto hebraike, kristiane a myslimane, s'mė duken asgjė mė shumė se krijime njerėzore, tė ngritura pėr terrorizimin dhe skllavėrimin e njerėzimit, pėr monopolizimin e pushtetit dhe tė fitimit.
-Tomas Pein
Krijoni Kontakt