Close
Faqja 18 prej 31 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 301
    i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Pėr: Papa Benedikt XVI : "Jap dorėheqje !"

Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    - "...Te tjerat religjione jane te fallsifikuara...",dhe kete ju e besoni sepse ju tha Muhamedi ?!...

E din ti se ne c`far menyre rigoroze i kane trajtuar Hebrejet tekstet e tyre,e din metoden e pershkrimit nder shekuj gjersa u shpik shtypshkronja,e din se si fshehishin ne rast rreziku keto tekste Hebreje (kishte ceromoni strikte te "varrimit" te ketyre teksteve p.sh. shkrimet e Kumranit) etj.
    Duket qarte sa shume i paskan ruajtur...

-A i gjen ti dot keto tekstet e tyre te vjetra qe permenden ne librat e tyre te sotem....

http://www.forumishqiptar.com/thread...=1#post3520847

Na thuaj kur ti kesh gjetur qe te tregosh dhe si i trajtonin ata shkrimet hyjnore....

Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Citim Postuar mė parė nga Korca 123 Lexo Postimin
    Kete shprehje qe citon ti nuk e kam hasur gjekundi,perkundrazi kam hasur nje shprehje ku thote se zotin e kam ndjere prane cdo dite dhe ai nuk me braktisi kurre...
    Pjese nga filmi ''Passion of Christ'' i pelqyer edhe nga papa.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Citim Postuar mė parė nga pejani34 Lexo Postimin
    Kurrrvnija ma e madhja del nga vatikani me shekuj me radh,
    Ka mundesi te jete e vertete, por kurvari, mashtruesi dhe pedofili me i njoher ne bote eshte nje i ashtuquajtur profet.
    A thue e gjen se kusjh eshte ai?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069

O moderator, ca lidhje kane keto postimet me temen?
    La verita' ti rendera' libero!

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Citim Postuar mė parė nga Korca 123 Lexo Postimin
    Kete shprehje qe citon ti nuk e kam hasur gjekundi,perkundrazi kam hasur nje shprehje ku thote se zotin e kam ndjere prane cdo dite dhe ai nuk me braktisi kurre...
    Mendon per thenien e Papes gjate fjalimit te abdikimit apo per thenien e Jezu Krishtit ne kryq "Eli,Eli lama sabahtani." ? !

Papa gjate fjalimit te doreheqjes se tij ne katahezen e fundit para nje audience,mes te tjerash tha (perkthim i imi) : "...Kur me 19. prill para 9 vjeteve pranova te marr sherbimin e Pjetrit,kisha ndjenjen e sigurise ne vehte qe me percillte ; Sigurine,rehatine qe Kisha jeton nga fjala e perendise.Ne ate moment,sic kam thene ne shume raste,ne zemer me tingellonin fjalet : Perendi,cka kerkoni nga une ? Kjo eshte barre e rende mbi supet e mia,mirepo nese ti kerkon nga une,ne fjalet e tua do te hedhi rrjetat,i sigurte qe ti do te me udheheqesh,me te gjitha dobesite e mia.
    Dhe mbas 8 vitesh munde te them qe perendija me ka udhehequr,ishte afer meje,mund ta hetoja cdo dite prezencen e tij.Kjo ishte nje etape historike per Kishen qe kishte ne vete momente gezimi dhe drite,por edhe momente te veshtira.Ndihesha ne momente sikur Shen Pjetri dhe apostolet ne barke ne liqenin e Galilejes.Zoti na dha shume dite me diell dhe fllad te lehte,dite kur peshkimi ishte me bollek ;...Mirepo kishte edhe dite kur liqeni trazohej fryente era ne kahjen e kundert,sikur gjate gjith historise se kishes,dhe dukej qe perendija flinte....
    Mirepo gjithmon e kam ditur qe ne ate barke eshte perendija dhe ajo barke nuk eshte e imja,nuk eshte e jona,por ajo eshte e atij dhe nuk do lejoj qe te fundoset ; Ai eshte qe barken e udheheq,pa dyshim me ndihmen e njerezve qe ai ka zgjedhur,sepse keshtu deshironte ai.Kjo edhe ishte nje rehati qe askush nuk munde ta erresoj.Dhe per kete sot zemra ime eshte e mbushur me falemenderime ndaj Perendise sepse asnjehere nuk e ka fshehur ndaj gjithe Kishes,ngushellimin e tij,driten e tij dhe dashurine..."

"Perendija flinte " !...

Te ky abdikim ka nje ngjashmeri mes Papes dhe Jezu Krishtit,por ketu Papa tregohet me dinak.Jezu Krishti e luste Atin perendi gjate gjith nates para se te shkonte ne Jeruzalem (sipas Bibles) qe ta kursente dhe ta shpetonte nga vuajtjet ,qe te mos e shpetoje njerezimin nga ferri me kryqezimin e tij ( sic ishte profetizuar me pare).Jezu Krishti i lutej Atit qe ta shpetoje nga turperimi ne Golgote (qe do ndodhte te nesermen),por Ati heshti ne keto lutje te Jezu Krishtit,dhe Jezui e pranoi kete heshtje si injorim per thirrjet e tij.(keto jane disa sekuenca te nates se fundit te Jezu Krishtit para se te kryqezohet,sipas Bibles).

Por,nga ky arsyetim i Papes gjate doreheqjes (lexo me larte) shihet qe Ratzingeri eshte shume me finok se sa Jezu Krishti.Papa e lut perendine e tij ne stilin "A ka dic KUNDER pse e len karrigen e shenjte te Vatikanit...".Meqenese prap Perendija heshti "flinte",Papa nxjerr perfundimin qe veprimi i tij eshte i drejte sepse Perendija nuk e kundershtoi (heshti,sic ka heshtur gjate gjithe historise se njerezimit ),dhe me kete akrobaci jo te sinqerte Papa done te na thote qe "ja une shkoj ne penzion te merituar me shpirtin e qete" !!!

Si nje intelektual dhe njeri i vjeter e me pervoje,Ratzingeri don te na hedh qe e din "Zoti fle ne gjum".Dhe i parashtroi pyetjen "Bera dic te keqe qe leshova karrigen e shenjte ?",duke e ditur qe pyetja e tij nuk do e zgjoj nga gjumi "Perendine"
    Per ish Papen ,tani qytetari i zakonshem Ratzinger vlen ajo e Jezu Krishtit "Cdo kush,pa marre parasysh vuajtjeve,sfidave,pleqerise,friges duhet ta mbaje Kryqin e tij mbi supe" !...Ratzingeri e tradhetoi fjalen e Jezu Krishtit,u dorezua ,e braktisi barken !!!!!!!!!!

* Ndersa nese mendon qe nuk e ke hasur fjalin e Jezu Krishtit "Eli,Eli lama sabahtani...", Perendi,Perendi pse me braktise ?",shiko Ungjillin sipas Mateut dhe Markut ,te LLuka dhe Gjoni e ke ndryshe.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 03-03-2013 mė 22:08
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Citim Postuar mė parė nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Duket qarte sa shume i paskan ruajtur...

-A i gjen ti dot keto tekstet e tyre te vjetra qe permenden ne librat e tyre te sotem....

http://www.forumishqiptar.com/thread...=1#post3520847

Na thuaj kur ti kesh gjetur qe te tregosh dhe si i trajtonin ata shkrimet hyjnore....
    Kjo eshte OFF temes,por nese te pergjigjem do te me kursesh Copy/pastet e tua si carcafe nga sajtet Islamike.Apo do te mbrosh qendrimin tend me fjalet e tua !

Vendos.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 03-03-2013 mė 22:11
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Nuk eshte normal qe perendia te flej, e papa te punon !

Mir i'a ka be papa qe dha dorehqeje, me shpres se do te "zgjohėt" nga gjumi perendia (se paku njeri nga 3 qe jan).

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

beri buje rasti i nje prifti ne itali qe dje dogji fotot e papes, si shenje proteste per derheqjen e tij.
    "ka braktisur dhente e tij" - thoshte.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Dexhalli nuk sheh me syrin e majt.
    Dexhalli sheh goxha bukur me te dy syte.
    Dallimi eshte se syte i ka te uritur...me gjak...

*
    klipp&klar

Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    Dexhalli sheh goxha bukur me te dy syte.
    Dallimi eshte se syte i ka te uritur...me gjak...

*
    Hape ne kohen 3.33 minuta dhe shih ikonen e filmit ''pasion of Christ''.
    C'lidhje ka ky film me masonet dhe dexhallin?(i pelqyer edhe nga papa me kleriket)

Faqja 18 prej 31 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •