Close
Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 139
    Perjashtuar nga Mod.
    Anėtarėsuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Pėr: Syri i Artė 2013. Pjesa I. -Vende.

Citim Postuar mė parė nga hot_prinz Lexo Postimin
    Elian re ti qenke profi,
    me duhet ti dergoj ca foto te miat, se paske mundesine me m'bo i cik te bukur.
    Une thash te me bente nga plak persri djalosh te ri.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910

Citim Postuar mė parė nga Toffee Lexo Postimin
    FI te bej komente konstruktive ne fund t votimit
    Plako keto fotot e fundit me pelqyen me shume Ti mos e vrit mendjen po bej qejf e fotografo se per konstruktivitet kemi plot te tjere... me ler te behem i keqi aman se mbaroj :P

Toffee, do i ishte dashur ta zhvishte atė me tė kuqe para se ta fotografonte, me sa duket...
    Mund edhe te mos e zhveshesh por te presesh 15 sekonda e ta ribesh foton fjala vjen me sa duket...si te duket? Meqe pemet edhe dritat nuk eshte se do iknin.
    Nejse pune gustosh sic e the edhe ti.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657

Intruder , whats up with this song lately ? Ka Rene gje epidemi atje?! lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910

Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    ...u mean u don't like REAL MUSIC? o.O
    Pjesa qe m'pelqe me shume te teksti eshte rima lol

Pune katnaresh POR gjithesesi ceshtje shijesh

Perjashtuar nga Mod.
    Anėtarėsuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    si ben

ti vdes per keto kenge

Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    ... me sa duket...si te duket? Meqe pemet edhe dritat nuk eshte se do iknin.
    Nejse pune gustosh sic e the edhe ti.

ėmmm... jam nė mėdyshje mes humor ēerrash apo katnarėsh...

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119

Si kaluam nga fotografia tek muzika keshtu? Din te na spjegoje ndonjeri?
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anėtarėsuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    1,938

@-->Pink
    Rregullimi i fotografive behet per dy arsye
    1. Qellime teknike
    mund te kemi te bejme me fotografi me cilesi jomaksimale (nga veshtiresia e marrjes se imazhit te shkaktuara nga problemet e ndricimeve); dhe diferencat e brendshme te
    makinave fotografike (p.sh. dy makina modelesh te ndryshme me te njejtat parametra japin rezultate te ndryshme ne te njejtin vend e per te njejtin imazh)
    2. Arsye fizike-biologjike
    syri yne dhe makina fotografike jane shume te ndryshem. Ne kete rast preferojme qe makina te kape ato qe sheh syri ne momentin e shkrepjes.
    Ajo qe kemi ne mendje eshte perafrimi i nje imazhi fotografik me ate qe syri do te kete pare ne ate moment.
    Kjo nuk e prek natyrisht interpretimin artistik. Nese ndonje do te beje nje fytyre jeshile(HUlk) le ta beje, kush e ndalon.
    Korrigjimet na sherbejne e na mesojne ti bejme te besueshme fytyrat jeshile, nese do na duhen.
    Fotografet apo fotoamatoret kerkojne te paraqesin realitetin qe i rrethon me mjetet qe ata disponojne(kush me te shtrenjta e kush me te lira).
    Cfare ka si baze nje fotografi?
    -tredimensionalitetin
    -shumeformesh
    -kompleksitet
    -zbukurimet
    Per fat te mire ne i kemi ne dispozicion mjete te tilla per t'ja arritur qellimit. Sistemi viziv ka mijera vjet evoluim, kurse makina fotografike dicka me pak. Sistemi yne viziv riprodhon realitetin ne nje lloj menyre, kurse makina fotografike ndryshe. Kur shohim, kapim nje sasi te madhe informazioni, kurse makina zbaton nje proces komplet ndryshe.
    Atehere a mund t'i afrojme keto dy bote?
    Drita e bardhe qe shperbehej edhe para Newtonit kalojne nepermjet fotoreceptoreve tane dhe na japin ne njefare procesi ndjesine e imazhit kromatik, etj etj etj.
    Makina fotografike perpiqet te imitoje(si syri yne) kete tip kapjeje te dhenash dhe kete e realizon nepermjet sensorit qe eshte i ndjeshem vetem ndaj ndricimit(jo ngjyrave pasi aty nuk ka). Mbi sensor ndodhet filtri Bayer qe filtron disa perberes te drites dhe si rezultat prodhohet imazhi(fillimisht ne sensor ne shkalle grije) me kete filter (piksel x piksel) ne makine.
    Ekrani perdor te njejtin parim si te makina fotografike dhe imazhin mund ta zmadhojme derisa te shohim pikselat e krijuar me ngjyrat e tyre korrispondues. Afersia jone e konceptimit te llojit te ngjyres eshte e perafert, ose te themi punojme me numra e jo me syte tane. Kjo edhe ne fotoshop, sepse numrat jane te besueshem kurse syte infuencohen (prandaj perdor eyedropper per te zbuluar ngjyrat vjollce).
    Po te shohesh foton time origjinale mund te rrish me medyshje, jo se nuk kisha nje makine te mire, por kur drejton makinen fotografike ne nje pjese qe mungon kontrasti edhe pse syri sheh ndryshe rezultati do jete ky. Prandaj edhe njerezit perdorin fotoshopin, per te ndjekur nje menyre permiresimi te imazhit qe ata marrin. Pra rezultati final i imazhit tim ka shfrytezuar ato qe fotografia origjinale i permbante brenda, pa furca e penela por duke shfrytezuar dhjete kanalet qe ka normalisht nje fotografi. Perfundimisht edhe pse rezultati final mund te duket i tepruar jam gati te hedh bast qe une pashe afersisht finalen dhe jo ate qe me ofroi makina.

p.s. foton origjinale le ta publikoje organizatori i konkursit(une se kam problem), pasi mund te ndodh ndonje keqkuptim apo thyerje rregulloreje.

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910

Citim Postuar mė parė nga BvizioN Lexo Postimin
    Si kaluam nga fotografia tek muzika keshtu? Din te na spjegoje ndonjeri?
    Kerkoj ndjese Bvizion... po ne fund te fundit te dyja menyra te shprehjes artistike jane ... :P

ėmmm... jam nė mėdyshje mes humor ēerrash apo katnarėsh...
    Jo me Fleur jo... ishte thjesht ajo qe meritove ti per ironine katunareske qe deshtove te besh.

i/e regjistruar Maska e April
    Anėtarėsuar
    28-04-2012
    Postime
    36

Pėr: Syri i Arte 2013. Pjesa I. -Vende.

Citim Postuar mė parė nga Elian
    @--> April
    E di qe gustot e mia mund te jene te diskutueshme per disa fotografe(apo fotoamatore te apasionuar), por ajo qe per mua ka me shume rendesi eshte sistemi i te menduarit qe ndodhet pas fluksit te punes sime. Madje nuk injoroj edhe mundesine e te zgjedhurit nga nje rezultat ne tjetrin ne nje kohe shume te shkurter (si p.sh egzagjerimi i qiellit blu, kjo per arsye personale si futje e pak dramaciteti ne imazh). Fakti qe jam ne grade te coj nje imazh deri ne maksimumin e mundesive, nuk me shkarkon nga kontrolli i teknikave. Fuqia nuk ben dot pa kontrollin dhe ajo qe DUA une eshte te percjell nepermjet imazhit emocionin tek njerezit. Nejse secili ka mendimin dhe idete e veta qe i respektoj, por si gjithmone une aplikoj filozofine time themelore: t'u sugjeroj mendime te tjereve pa dhene arsyet pasi ne te kundert eshte kunderproduktive.
    Absolutisht qe po:imazhi duhet te percjelle emocion. Duhet te sqarojme ketu qe ngjyrat ndryshojne dhe nga ekrani ne ekran e ndoshta kjo ben qe cdokush ta perceptoje ndryshe nga cfare ke realizuar ti ne te vertete.
    Per te te konkretizuar sugjerimin dhe ate cfare doja te thoja po te parashtroj nje alternative ne perpunim. Ngjyrat, balancin e bluse dhe kontrastin neper cepa kam ndryshuar. E mira ne fotografi eshte qe cdokush cfare do pamje ti japesh do ta postprocessoje ndryshe. Kjo qe bera, sa per sqarim, eshte thjesht kendveshtrim im per foton tende pa synim ti ule vlerat postprocessimit tend (:

Madje tani qe e postova po shoh qe paska shume magenta ne qiell altenativa ime.

Citim Postuar mė parė nga BvizioN Lexo Postimin
    Fotografia 6: Mali i Tartarit

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga April : 20-02-2013 mė 05:06

Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •