Close
Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 139
    i/e regjistruar Maska e April
    Anėtarėsuar
    28-04-2012
    Postime
    36

Pėr: Syri i Artė 2013. Pjesa I. -Vende.

Citim Postuar mė parė nga Elian70 Lexo Postimin
    Ky version nuk eshte ai qe imagjinoj si imazh final, pasi une duke u bazuar ne imazhin e marre nga konkursi doja te theksoja idene time te te vezhguarit te fotografise. Duket pak si qesharak dhe i egzagjeruar, por pikesynimi im personal eshte qe duhej te ndiqej rruga qe propozoj.

Per mua kjo foto eshte e mbisaturuar ne ngjyra. Me duket si ajo kenga mesiper, thjesht e rendomte dhe shume lodhese (te pakten nisur nga ngjyrat qe shfaqen ne ekranin tim). Ndersa foto e postprocesimi qe ka bere ai/ajo qe ka shkrepur foton per ekranin tim jane sic duhet te jene. Thjesht e bere "sharp" me shume se duhet pak per mua. Tani po behem madje kurioz te mesoj se kush e ka shkrepur e perpunuar ate foto.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga April : 20-02-2013 mė 04:28

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119

Citim Postuar mė parė nga April Lexo Postimin
    Tani po behem madje kurioz te mesoj se kush e ka shkrepur e perpunuar ate foto.
    Mos u merzit, edhe 10 muaj te ndajne nga shuarja e kureshtjes
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Jo me Fleur jo... ishte thjesht ajo qe meritove ti per ironine katunareske qe deshtove te besh.
    Jo mėr grup, se s'ta zė vendin ty Fleuri pėr kėto gjėra, madje as tentoj.

...dhe tjetra, ti ē'pate qė u hodhe kot sė pupthi, se fundja s'e kishte njeri me ty qė ndėrhyre, se nė atė pjesėn e shkrimit tim lidhur me xhupin, le qė s'kishte ironi, por pėrdora pjesė nga shkrimi i dikujt tjetėr, se nėse e kam me ty tė citoj direkt si pėrherė. Oki doki? Kėshtu qė qetėsohu... s'ta zė vendin njeri...

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anėtarėsuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    1,938

@-->April
    Ate qe s'ke kuptuar akoma eshte se une nuk perdor kurre ate qe ju e quani Saturim, kjo per faktin e thjeshte(pasi fotografia ime origjinale nga ato qe kam shpjeguar me lart te ka krijuar idene e monokromatizmit) se po te rris saturimin do te shikosh gjithmone nje ngjyre(ate te monotonise), dhe kur ti nuk ke bere ne fillim korrigjimin e ngjyrave dhe mbi te gjitha kerkon edhe saturim, rezultati do te jete ajo qe ke arritur te me tregosh. Nese imazhi im ndryshon nga monitori ne monitor atehere bej kalibrimin e monitorit pasi imazhi im final e ka nje profil ne vetvete ose shihe ne nje monitor tjeter nese deshiron. Pastaj tjetra, mos te ishe lodhur shume sepse po te perziesh imazhin origjinal me rezultatin final dhe te ulesh opacitetin deri aty ku zoteria juaj preferon do marresh nje rezultat shume here me te mire se ky qe ke tentuar te besh.
    Edhe njehere i uroj fituesit pergezime, kushdoqofte(ate e votoi publiku sovran), sepse une isha fare jashte teme me imazhin tim.

p.s. kujdes qiellin se aty ka perseri ngjyre vjollce(ate qe punove vete ti) dhe jam i bindur qe s'ia ke idene e psese. Do te isha plotesisht dakort me ty po te thonit se aty kam lene pak posterizim tek rete, gje qe dua te tregoj se maksimumi qe arrihet ne kete foto eshte rezultati final qe kam postuardhe ky do duket shume me qarte ne printim(duhet menduar edhe printimi ne fund te fundit)

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910

Citim Postuar mė parė nga Fleur Blanche Lexo Postimin
    Jo mėr grup, se s'ta zė vendin ty Fleuri pėr kėto gjėra, madje as tentoj.

...dhe tjetra, ti ē'pate qė u hodhe kot sė pupthi, se fundja s'e kishte njeri me ty qė ndėrhyre, se nė atė pjesėn e shkrimit tim lidhur me xhupin, le qė s'kishte ironi, por pėrdora pjesė nga shkrimi i dikujt tjetėr, se nėse e kam me ty tė citoj direkt si pėrherė. Oki doki? Kėshtu qė qetėsohu... s'ta zė vendin njeri...

Ok robo m'fal pra se as un s'e kisha me ty... ec t'jap i birre e bohena shoqe t'ngushta prap

Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Ok robo m'fal pra se as un s'e kisha me ty... ec t'jap i birre e bohena shoqe t'ngushta prap
    Jo mo shpirtttttttt se s'prish qejfe unė pėr kėsoj gjėrash, por problemi ėshtė se mė ngatėrrove sėrish... se me siguri e kishe me kėtė shoqen e ngushtė kėtu tek linku: "dy shoqe ne, dhe duhemi si motra...."

P.S. - Gjss meqė u pajtuam, ec tė puē i ēik se vduqa... ėmmm... muahhhhhhh.... opsssss tė bėra pak me tė kuq tek jaka e kėmishės, por dreqin: ē'e ke kėtė qafė tė shkurtėr!

i/e regjistruar Maska e April
    Anėtarėsuar
    28-04-2012
    Postime
    36

Citim Postuar mė parė nga Elian70 Lexo Postimin
    @-->April
    Ate qe s'ke kuptuar akoma eshte se une nuk perdor kurre ate qe ju e quani Saturim, kjo per faktin e thjeshte(pasi fotografia ime origjinale nga ato qe kam shpjeguar me lart te ka krijuar idene e monokromatizmit) se po te rris saturimin do te shikosh gjithmone nje ngjyre(ate te monotonise), dhe kur ti nuk ke bere ne fillim korrigjimin e ngjyrave dhe mbi te gjitha kerkon edhe saturim, rezultati do te jete ajo qe ke arritur te me tregosh. Nese imazhi im ndryshon nga monitori ne monitor atehere bej kalibrimin e monitorit pasi imazhi im final e ka nje profil ne vetvete ose shihe ne nje monitor tjeter nese deshiron. Pastaj tjetra, mos te ishe lodhur shume sepse po te perziesh imazhin origjinal me rezultatin final dhe te ulesh opacitetin deri aty ku zoteria juaj preferon do marresh nje rezultat shume here me te mire se ky qe ke tentuar te besh.
    Edhe njehere i uroj fituesit pergezime, kushdoqofte(ate e votoi publiku sovran), sepse une isha fare jashte teme me imazhin tim.

p.s. kujdes qiellin se aty ka perseri ngjyre vjollce(ate qe punove vete ti) dhe jam i bindur qe s'ia ke idene e psese. Do te isha plotesisht dakort me ty po te thonit se aty kam lene pak posterizim tek rete, gje qe dua te tregoj se maksimumi qe arrihet ne kete foto eshte rezultati final qe kam postuardhe ky do duket shume me qarte ne printim(duhet menduar edhe printimi ne fund te fundit)
    Po te kishe qene aq i kujdesshem sa tentoke te jesh me fotografine, do lexoje qe kam thene vete qe ka shume magenta tek rete, ne versionin qe paraqita. Por perpunim versioni te .jpg ishte, nuk pres te bej mrekullira. Por asnje moment nuk kam bere saturim apo shtim ngjyrash se perndryshe do perfundonte si versioni i fotos fituese qe na servire.
    Per te qene te sinqerte, Zoteria ime e ka te kalibruar ekranin, por faleminderit per kujdesin.

Citim Postuar mė parė nga BvizioN Lexo Postimin
    Mos u merzit, edhe 10 muaj te ndajne nga shuarja e kureshtjes
    Nuk ka prb, presim ne....

not exist Maska e skender76
    Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790

Citim Postuar mė parė nga skender76 Lexo Postimin
    Fotografia 2: Natyre ne Paqe 5 pike
    Fotografia 3: Dubrovnik Qyteti i Vjeter 3 pike
    Fotografia 6: Mali i Tartarit 1 pike
    Njeēik thashethem tashi...

Fotografia 2: Natyre ne Paqe i dhash 5 pike per guston. Mendoj se ne duart e nje profesionisti te vertet do dilte nje kartoline e perkryer.

Fotografia 3: Dubrovnik Qyteti i Vjeter i dhash 3 pike se kishte hyp n'maj t'malit per me ba foton

Fotografia 6: Mali i Tartarit i dhash 1 pike per vetbesimin. Komplimente per cilesin e fotos, por per guston time perzgjedhja esht e varfer.

Nese themi "SYRI I ARTE" e kemi fjalen per perzgjedhjen/guston dhe aftesin per t'marre nepermjet objektivit diēka qe t'na emocionoje.
    Nese zgjedhim objekte/peisazhe qe jane te perkryer ne vetvete, atehere i ikim temes...
    paqen, e sjell vetem drejtsia

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anėtarėsuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    1,938

Zoti April!
    Une pashe ate rezultat qe ofrove(qe e shohin te gjithe) dhe duke u bazuar ne te dhashe edhe konkluzionet e mia. Persa i perket leximit, lavdi zotit di te lexoje shqip. Ke shkruar: "Ngjyrat, balancin e bluse dhe kontrastin neper cepa kam ndryshuar". E perkthyer ne shqip domethene dicka ke bere, ose ke ndryshuar ngjyren, ose e ke saturuar, ose e ke desaturuar. Edhe kontrasti ne vetvete eshte energji, pra duke ndryshuar ate(ne menyre te egzagjeruar) ke ndryshuar edhe ngjyren. Kalibrimi i kompiuterit eshte per ata qe e kane luks, kurse ai si puna ime qe nuk e ka kete mundesi, perdor ate qe ofron fotoshopi dhe qe nuk gabon kurre e qe quhet Eydropper. Edhe pse ekranin mund ta kesh ne bardhe e zi leximi i numrave ne fotohop(me eyedropper) do te krijoje idene e asaj ngjyre qe ne realitet ndodhet ne imazh(provoje dhe hiqja ngjyrat ekranit). Kurse une pasi edhe e verifikova kete gje(do thone qe jam cmendur) arrita ne kete konkluzion qe te kam shkruar. E kisha idene se do ta kishe te kalibruar ekranin pasi mund te jesh edhe fotograf dhe per zanatin qe ben eshte nje lloj detyrimi i akseksoreve; kjo pasi e shtrove vet si problem. Une te dhashe pergjigjen se nuk eshte shume e detyrueshme ky kalibrim, sidomos per ne qe s'i kemi mundesite. Le mos ta egzagjerojme, fjalen zoteri duhej ta kisha shkruar ne thonjeza "zoteri", pardon :b.
    p.s. ne fund te fundit fitoi ai qe kishe deshire, cfare do me shume......

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005

se nuk po kuptoi shum ,ka kohe te votoi edhe une?
    Fotografia 5: Qyteti Poshte Bedenave 5 pike
    Fotografia 3: Dubrovnik Qyteti i Vjeter 3 pike
    Fotografia 6: Mali i Tartarit 1 pike

Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •