Close
Faqja 18 prej 24 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 237
    i/e regjistruar Maska e Doni-88
    Anëtarësuar
    09-02-2013
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    248

Për: Shpërthehet me eksploziv kryqi ortodoks në Elbasan

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ti po flet per teori, une te flas per gjera reale dhe te provuara. Ka ndryshim te madh. Plus ti po flet per nje territor shume te madh si Ballkani dhe po ngaterron dyndjen sllave me asimilim fetar. Dyndje te tilla ne histori, pavaresisht nga feja krijojne ndryshime demografike ne popullsi dhe nuk mund te merren si shembuj asimilimi, sidomos kur nuk dihet ende se cfare popullsie ka patur Bosnja apo Dalmacia. Sa per Iliret, ata thuhen se kane qene kudo dhe nje territor qe sot mund te perfshinte pothuajse gjithe ballkanin. Ti me ngre nje pyetje se pse shqiptare ortodoks apo katolik ne Kosove (sepse ne Shqiperi nuk ekziston ajo qe thua ti) u "asimiluan". Po kush i flaku tutje objektet e kultit kristian ne Kosove si jo shqiptare? Kush i quajti kishat ortodokse e katolike ne Kosove si serbe e italiane? A nuk ishin turkoshaket e Kosoves qe cdo gje jo myslimane e identifikonin si jo shqiptare? A nuk jane dhe sot vete myslimanet shqiptaret ne Kosove qe shfaqin qe urrejtje te hapur ndaj kristianeve shqiptare ne Kosove. Dhe fute mire ne koke ti imbecil, ska shqiptare ortodoks ne Shqiperi qe do te asimilohet apo identifikohet si grek. Keto jane propaganda e ndyre e myslove si puna jote, e idioteve taliban qe vjellin vrer kunder feve te tjera qe skane te bejne me islamin. Dhe ortodoksit nuk jane te paket ne Shqiperi, jane te shumte sic jane dhe katoliket te shumte sic jane dhe myslmanet te shumte dhe gjithmone kane jetuar ne harmoni te plote. Qe kur u futet ju te Kosoves e Maqedonise na filloi "sherri". Mbajini gomarlliqet tuaja fetare aty ku jeni mesuar. Pijini lengun ekstremizmit fetar, urrejtjen qe ju eshte futur ne gjak per cdo fe tjeter dhe mos na ndyni Shqiperine me kete mentalitet barbar.
    Keta "turkoshak" e financuan vete katedralen midis kryeqyteti dhe i dhane besimtareve Shqiptar katolik kishen qe ata meritojne....Por nese e ke fjalen per ate kishen mbrapa biblotekes kombetare, me fal ajo eshte e krijes e kryekasapit milloshevic mos prit qe ta adhurojme edhe ata si shqiptare ngase NUK ESHTE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Doni-88 : 15-02-2013 më 13:01

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    nuk po flasim per ty personalisht apo per shqiptaret e sotem ne maqedoni. po flasim per nje fenomen 100 e me shume vjecar. ku feja ka patur rolin primar te identitetit.
    Pikerishte, edhe une ketu e kam fjalen. Vetem se une them se, per ty e disa te tjere si ti, edhe sot ju identifikoni veten si ortodoks kombetare. Shqiptaria, me elementet e saja Kombetare, luan rol te dyte apo trete. Ose hiq.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Kjo eshte Propaganda me e rrezikshme qe mund te ekzistoj ndonjehere per te mire te nxitjes nderfetare dhe perqarjes Kombetare. Sdo koment !!!!
    "
    Propaganda me e rezikshme eshte ajo e islamit radikal qe po "lulezon" ne kosove dhe maqedoni duke e pare islamin si te vertete absolute dhe gjithe fete e tjera jane "djallezore" dhe duke u mbushur me dhune dhe urrejtje ndaj te krishtereve.Keta mendojne sikur ju ka folur zoti ne vesh dhe kane monopolin e se vertetes dhe ju eshte dhene detyra per ti shfarosur te krishteret.Lulezojne blogjet neper internet me urrejtje dhe kercenime ndaj te krishtereve dhe juve nuk ju ben aspak pershtypje...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Archon : 15-02-2013 më 13:04

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga Doni-88 Lexo Postimin
    Keta "turkoshak" e financuan katedralen midis kryeqyteti dhe i dhane besimtareve Shqiptar katolik kishen qe ata meritojne....Por nese e ke fjalen per ate kishen mbrapa biblotekes kombetare, me fal ajo eshte e krijes e kryekasapit milloshevic mos prit qe ta adhurojme ata si shqiptare ngase NUK ESHTE.
    Mos harro se keta "turkoshak" ishin ata qe u ngriten ne proteste kunder ndertimit te katedrales Nene Tereza ne prishtine.

Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Unë do isha shumë kurioz të dija se çfarë u mësojnë në librat e historisë këtyre që janë nga Kosova...

Kush gjen ndonjë libër historie për shkollat e mesme për Kosovën, e t'i hedhë një sy si trajtohet trefetarizmi i shqiptarëve.
    Une ne librat shkollor (ne fillore, 8 klase) kam mesuar per Pjeter Budin, Alexander Kristoforidhin, Naim Frasherin, Vaso Pasha, Sami Frasherin, Heroin tone Legjendar Gjergj Kastriotin-Skenderbeun, etj. etj. Ndersa per Fe, kurre nuk eshte ndegjuar nje fjale e vetme ne shkolle. Ok ishte kohe e nje sistemi tjeter (komunist). Tash nuk e di.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Pikerishte, edhe une ketu e kam fjalen. Vetem se une them se, per ty e disa te tjere si ti, edhe sot ju identifikoni veten si ortodoks kombetare. Shqiptaria, me elementet e saja Kombetare, luan rol te dyte apo trete. Ose hiq.
    kjo eshte gafa qe te ben te kesh moskuptim. kriteret e shqiptarise nuk i percakton ti. apo grupe te caktuara njerezish. kriteret e shqiptarise jane te perputhura me enderrat dhe aspiratat e shoqerise.
    ps ne vitet 90, shoqeria shqiptare ne rep. e shqiperise, ka ngjizur si aspirate kombetare sloganin "e duam shqiperine si gjithe europa"
    cdo lloj aspirate tjeter qe i del pengese kesaj quhet antishqiptare. mirpo vitet e fundit kane dale ne pah edhe zera te cuditshem te cilet po shtohen dita-dites me aspirata te tipit "e bejme shqiperine MES VEDIT".
    dhe keta te fundit akuzojne si antishqiptar dhe tradhetar te gjithe ata te aspirates se pare.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    "
    Propaganda me e rezikshme eshte ajo e islamit radikal qe po "lulezon" ne kosove dhe maqedoni duke e pare islamin si te vertete absolute dhe gjithe fete e tjera jane "djallezore" dhe duke u mbushur me dhune dhe urrejtje ndaj te krishtereve.Keta mendojne sikur ju ka folur zoti ne vesh dhe kane monopolin e se vertetes dhe ju eshte dhene detyra per ti shfarosur te krishteret.Lulezojne blogjet neper internet me urrejtje dhe kercenime ndaj te krishtereve dhe juve nuk ju ben aspak pershtypje...
    Nese thua keshtu, ok... nuk kam koment perpos asaj qe ta perserise edhe njehere, se jam kunder nje ekstremizmi fetar cilado cofte ajo, por jo te thuhet "ju shqiptaret e kosoves e maqedonise"

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767

Une ne librat shkollor (ne fillore, 8 klase) kam mesuar per Pjeter Budin, Alexander Kristoforidhin, Naim Frasherin, Vaso Pasha, Sami Frasherin, Heroin tone Legjendar Gjergj Kastriotin-Skenderbeun, etj. etj. Ndersa per Fe, kurre nuk eshte ndegjuar nje fjale e vetme ne shkolle. Ok ishte kohe e nje sistemi tjeter (komunist). Tash nuk e di.
    Po kam përshtypjen se që ata që janë marrë me gjuhën shqipe, kanë qënë në shumicë ortodokse, nuk e ke mësuar. Që disa nga shkrimtarët më të mirë që ka nxjerrë Shqipëria si: Fan Noli, Migjeni, Lasgush Poradeci e shumë të tjerë akoma. Që rreth 80% e Rilindasve kanë qënë ortodoksë, mbase nuk e ke mësuar.

Kjo sa për tu nxehur... pastaj ka dhe plot e plot akoma.

Shmiti për një gjë ka të drejtë: historiografia e trashëguar e komunizmit, është pengesë reale që njerëzve tu hapen horizontet.
    Ezekiel 25-17.

Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    kjo eshte gafa qe te ben te kesh moskuptim. kriteret e shqiptarise nuk i percakton ti. apo grupe te caktuara njerezish. kriteret e shqiptarise jane te perputhura me enderrat dhe aspiratat e shoqerise.
    ps ne vitet 90, shoqeria shqiptare ne rep. e shqiperise, ka ngjizur si aspirate kombetare sloganin "e duam shqiperine si gjithe europa"
    cdo lloj aspirate tjeter qe i del pengese kesaj quhet antishqiptare. mirpo vitet e fundit kane dale ne pah edhe zera te cuditshem te cilet po shtohen dita-dites me aspirata te tipit "e bejme shqiperine MES VEDIT".
    dhe keta te fundit akuzojne si antishqiptar dhe tradhetar te gjithe ata te aspirates se pare.

Or ti, nese deshirojme te futemi ne evrope, atehere si Shqiptare; me Gjuhe Shqiptare, Kulture Shqiptare, Histori Shqiptare etj. e jo ortodokse apo krishtere apo islame.

P.S. Ti si duket nuk e ke te kjarte, apo nuk done ta kesh te kjart.

Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857

Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Po kam përshtypjen se që ata që janë marrë me gjuhën shqipe, kanë qënë në shumicë ortodokse, nuk e ke mësuar. Që disa nga shkrimtarët më të mirë që ka nxjerrë Shqipëria si: Fan Noli, Migjeni, Lasgush Poradeci e shumë të tjerë akoma. Që rreth 80% e Rilindasve kanë qënë ortodoksë, mbase nuk e ke mësuar.

Kjo sa për tu nxehur... pastaj ka dhe plot e plot akoma.

Shmiti për një gjë ka të drejtë: historiografia e trashëguar e komunizmit, është pengesë reale që njerëzve tu hapen horizontet.
    Sigurisht qe edhe per keta kemi mesuar, por mua nuk mu kujtuan ne moment, por kurr nuk na u eshte thene Rilindasit ishin 60, 70 apo 30% ortodoks apo musliman apo, apo apo ...por SHQIPTAR. Nje gje e tille (shtyrese, nxitese fetare) po vje nga dikush tjeter qe ne nuk po na done te miren.

Faqja 18 prej 24 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •