Une jam per nje "Painė". ;
Une jam per nje "Painė". ;
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Nje e keqe me pak , qe do te zevendesoet me nje te keqe me te madhe .
"Pjellat" e xhaxhi Fylerit do vazhdojn te jene neper kembe edhe per shum vite.
If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.
po. ka kerkuar falje ne menyre publike per shume gabime/krime... sidomos nje njeri i madh si Papa Gjon Pali II.
lind pyetja: a nuk ishtin nen frymezimin e Zotit apo te shpirtit te shenjte (sic pohon ajo me lat) ata njerez te kishes qe kryen keto krime?
apo jane vetem sot ne ate "frymezim"...
qe ajo kishe eshte nje nder kryeveprat me madheshtore te ndertuara nga dora e njeriut, kete nuk e mohon kush. une e kam admiruar vete me syte e mi.
gjithashtu nuk e mohon kush qe eshte ndertuar fale parave te fituara nga mashtrimi i popullit. indulgjencat.
apo nuk eshte e rendesishme kjo? rendesi ka te besh nje kryeveper. se me cfare parashe, kjo nuk i intereson askujt.
te duket gabim. verteton qe nuk je i informuar.Pa dashur te "mbroj" aspak kesilloj krimesh te tmerrshme ndaj njerezimit, me duket se dukuria e "shtrigave" e ka burimin ne Amerike e jo ne Vatikan, apo edhe kjo nuk te intereson??!
gjuetia e shtrigave nuk e ka burimin ne amerike pasi ka filluar perpara "zbulimit" te amerikes. rasti i famshem i amerikes eshte rasti ne salem.
sdq lidhet me vatikanin, sepse ishta papa innocenzo IV ai qe ne fund te shekullit XIII legalizoi torturen ndaj femrave qe dyshohej se ishin ""shtriga"".
ishte Innocenzo VIII ai qe firmosi "Summis desiderantes affectibus" ne vitin 1484 (perpara "zbulimit" te amerikes)
se si ajo diella mund t'i cilesoje njerez te tille si njerez te frymezuar nga Zoti, nuk e konceptoj dot.
nje prove te vetme??? qeshareke kjo kerkese.Ti, si "njohes" i madh i historise se Kishes Katolike, do te kesh edhe miresine te na sjellesh edhe sikur nje prove te vetme per kete qe pohon e, kjo nuk nenkupton qe te na sjellesh llogje kafeneje, por deshmi te provuara!!
ke dhjetra raste prifterinjsh kriminele. kisha i ka paguar qindra mijera euro viktimave dhe i ka transferuar keto maskarenj ne vende te tjera neper bote ku ata kane bere te njejten gje.
kane dhunuar femije te tjere. pra kisha i ka MBROJTUR.
http://www.blitzquotidiano.it/cronac...-abusi-327692/
e bejne pro apo kundra ligjit eshte tjeter gje. fakti qendron se e bejne. cdo vit vetem nga xhepat e italianeve marrin 1 miliard euro edhe kundra vullnetit te taksapaguesve. kete po them une.Me kete nenkupton se e bejne kunder ligjit apo thjesht e thua nisur vetem nga vrerri qe ke kunder Kishes Katolike??!! Perndryshe na sill ndonje prove se eshte e kalueshme ne ligj kjo lehja jote!!!
apo do prova edhe per kete?
jo. nuk eshte krim. tregon vetem hipokrizine e kishes katolike.E ky, eshte "krim" sipas teje??!!
Sipas cilit ligj demokratik apo sipas cilit "moral" tendin, ky fakt duhet te na beje qe te "zemerohemi" me Kishen Katolike e, se fundi, ē'lidhje kan eketo pellitjet e tua gjoja "moraliste" me temen e hapur??!!
kisha ne mbrojtje te "moralit" ndalon edhe perdorimin e prezervativeve, sepse gjoja seksi behet vetem per te krijuar jete. ndersa nga ana tjeter prodhon libra erotike.
e veshtire per ty ta kuptosh lidhjen.
sdq per pellitje jashte teme te kemi ty... e ben ne 90% te temave ku shkruan.
une iu pergjigja dikujt qe cileson njerezit e kishes si njerez te frymezuar nga Zoti dhe nga shpirti i shenjte...
Vasudhaiva Kutumbakam
Me vjen shume keq per ty admiral, ti bie ne gracken ku bien te gjithe shqiptaret. Sic duket, jane ndare nga nje kohe shume e gjate nga trupi i Krishtit, dhe gjithcka qe shohin eshte erresire dhe asgje tjeter. Po perse nuk sjell ketu ti vepra nga te shenjtoreve, ato jane te cilet perfaqesojne Kishen Katolike dhe gjithcka per te cilen Ajo aderon. Perse nuk sjell qindra mijera te mirat qe kane bere ato nder vite, gjera qe jane te denja per t'u treguar e ritreguar vazhdimisht e pambarimisht, e qe kane mbrujtur moralin Evropian e nga e cila duan aq shume tani te largohen e t'a zhbejne...Informohu me mire, e shiko te gjithe tablone, e do te shohesh qe kahu do te anoje nga ana tjeter e se kush eshte ne te vertete Kisha Katolike. Kaq, se edhe kjo ishte jashte teme, por sa per sqarim.
Kjo ka te beje me pikepamjen "shpirterore" te Dielles dhe nuk eshte ne diskutim!!Sipas meje, asnje krim nuk mund te jete nen frymezimin e Zotit!
Po pra, eshte gjithmone e nderlidhur e mira me te keqen!! Si mendon ti, kush i blente indulgjencat??!!(kjo, pavaresisht denimit te kesaj praktike si mashtrim sheshit)qe ajo kishe eshte nje nder kryeveprat me madheshtore te ndertuara nga dora e njeriut, kete nuk e mohon kush. une e kam admiruar vete me syte e mi.
gjithashtu nuk e mohon kush qe eshte ndertuar fale parave te fituara nga mashtrimi i popullit. indulgjencat.
apo nuk eshte e rendesishme kjo? rendesi ka te besh nje kryeveper. se me cfare parashe, kjo nuk i intereson askujt.
Perkunder "bolles" papale te Inocenzo IV, une mund te te sjell Canon episcopi te shekullit IX, kunder ēdo lloj superstizioni, por kjo nuk do te sillte asjefare ndihme ne debatin tone! Faktet historike flasin per nje epersi jashtezakonishte te madhe te numrit te egzekutimeve per "shtrigeri" ne substratin protestant te Evropes se krishtere ndaj pjeses katolike!! Kisha ne fakt, pikerisht ri rrjedhoje e perhapjes se gjuetise se shtrigave ne ambjentin e shtresave te ulta, organizoi komisione hetimi dhe madje istitucionalizoi figuren e avokatit mbrojtes te viktimave; sidoqofte, egzekutimet e bera nga vete kisha ishin shume te pakta, pasi detyra e komisioneve kishtare ishte vetem verifikimi i "krimit" e pastaj rastin ia kalonte drejtesise sekulare te vendit dhe nepermjet ketij te fundit vendosej denimi, gje kjo qe s'e lehteson aspak kete plage qe ka shenuar historine evropiane pikerisht ne momentin e lindjes se humanizmit; pra thjesht si sqarim mbi Kishen Katolike e jo si shfajesim te saj!! Nuk mund te justifikohet ne asnje menyre krimi i bazuar ne fč e Diella nuk kishte aspak parasysh krimet ,por pikerisht personat si papa Wojtila!!te duket gabim. verteton qe nuk je i informuar.
gjuetia e shtrigave nuk e ka burimin ne amerike pasi ka filluar perpara "zbulimit" te amerikes. rasti i famshem i amerikes eshte rasti ne salem.
sdq lidhet me vatikanin, sepse ishta papa innocenzo IV ai qe ne fund te shekullit XIII legalizoi torturen ndaj femrave qe dyshohej se ishin ""shtriga"".
ishte Innocenzo VIII ai qe firmosi "Summis desiderantes affectibus" ne vitin 1484 (perpara "zbulimit" te amerikes)
se si ajo diella mund t'i cilesoje njerez te tille si njerez te frymezuar nga Zoti, nuk e konceptoj dot.
Kujdes! Une te kerkova nje prove te vetme qe te deshmoje se Kisha ka mbuluar nje pedofil te provuar!! Une mendoj se eshte shume veshtire dhe shume e rende te akuzosh dike per nej krim kaq te peshtire siē eshte pedofilia, aq me shume kur ke perballe dike qe ne perkushtimin e tij ndaj Zotit, ka lene vendin, familjen dhe shoqerine e tij per misionarizem ne vendet me te humbura te globit!!! Fakti se me se fundi vete Kisha vendose qe te tilla krime te kalojne drejtpersedrejti ne duart e drejtesise ordinere, shpreh vullnetin e saj(e edhe pafuqine) per te denuar sipas merites kriminelet!!nje prove te vetme??? qeshareke kjo kerkese.
ke dhjetra raste prifterinjsh kriminele. kisha i ka paguar qindra mijera euro viktimave dhe i ka transferuar keto maskarenj ne vende te tjera neper bote ku ata kane bere te njejten gje.
kane dhunuar femije te tjere. pra kisha i ka MBROJTUR.
http://www.blitzquotidiano.it/cronac...-abusi-327692/
Pra, sipas mendimit tim, vetem ai qe eshte i krimbur vete, mund te akuzoje me zemer te lehte nje tjeter per nje krim kaq te poshter e kjo shpjegon edhe sjelljen e matur te Kishes ne te tilla raste; pastaj shtojme ketu edhe deshiren per te mos dhene skandal e kemi kuadrin e plote!!
Kush eshte pa mekat le te hedhe gurin e pare!!
Gabim!! Kete e ben shteti e jo Kisha; ajo s'ka fuqi te nderhyje ne punet e brendshme te shtetit italian!! Sa per vullnetin e taksapaguesve, me trego pakes se me ē'vullnet i paguan taksat ti??!! Sidoqofte, a e ke pyeteur ndonjehere veten se pse shteti italian ka vendosur t'i perkushtoje Kishes 8 per mijeshin(pjeserisht)??!! Ti je djale i shkathet ne kerkimin e statistikave(edhe pse miell nga i yti s'duket kerkund) e me siguri do te gjesh pergjigje, kuptohet nese nuk ke mendjemadhesine te ndjehesh me i zgjuar se baballaret e kushtetutes italiane!!e bejne pro apo kundra ligjit eshte tjeter gje. fakti qendron se e bejne. cdo vit vetem nga xhepat e italianeve marrin 1 miliard euro edhe kundra vullnetit te taksapaguesve. kete po them une.
apo do prova edhe per kete?
Kisha nuk "ndalon", pasi nuk ka fuqi ta beje nje gje te tille; ajo keshillon sipas fjales se Krishtit ose te pakten perpiqet ta beje nje gje te tille!!jo. nuk eshte krim. tregon vetem hipokrizine e kishes katolike.
kisha ne mbrojtje te "moralit" ndalon edhe perdorimin e prezervativeve, sepse gjoja seksi behet vetem per te krijuar jete. ndersa nga ana tjeter prodhon libra erotike.
e veshtire per ty ta kuptosh lidhjen.
Ti si "mendjendritur" qe je( e sipas meje edhe shume pak i rrahur me sferen erotike), menjehere vendos paralelizmin ndermjet prezervativit dhe onanizmit!! Erotizmi nuk eshte aspak i ndaluar as nga Kisha e as nga librat e shenjte e, nuk ka asnjefare paralelizmi ndermjet erotizmit dhe kurverise, pra vlerave "morale"!! Nese kisha eshte kunder perdorimit masiv te prezervativit, kete e ben pasi e sheh vetem si nje menyre per te ndihmuar "promiskuitetin", pra nderrimin e partnereve pa ktiter, duke u larguar keshtu nga ajo qe per Kishen eshte rruga e drejte, dmth familja e ndertuar mbi dy individe te perkushtuar njeri-tjetrit ne ēdo pikepamje, edhe ne ate erotike!!
Vertet??! Ne asnje teme nuk kam lexuar ndonje mendim tendin per ate teme, por vetem cic-mice me te tjeret duke sjellur vetem statistika e kundershtime pa kurrfare mendimi tendin!! Ne fakt akoma nuk dihet ne je mish a peshk........eshte shume e mundur qe te tillet te quhen "jokurrizore" ose "butake"!!sdq per pellitje jashte teme te kemi ty... e ben ne 90% te temave ku shkruan.
une iu pergjigja dikujt qe cileson njerezit e kishes si njerez te frymezuar nga Zoti dhe nga shpirti i shenjte...
Jarigas
anon andej apo kendej eshte pune tjeter. une permenda vetem anet negative. i hedh poshte ato qe kam shkruar? jane shpifje???
ishin te frymezuar nga Zoti edhe ata njerez te kishes qe kryen krime makabre???
gjithashtu ka me bollek edhe vepra pozitive. kete nuk e hedh poshte ne asnje menyre.
p.s. nje mik i mire i familjes sime eshte prift katolik.
p.p.s. mos me thuaj mua "informohu"!!! jo ti diella qe deri ne dhjetor mendoje se Jezu Krishti kishte lindur me te vertete me 25 dhjetor dhe nuk e dije qe kjo date vetem perkujton ate ndodhi por datat nuk perkojne.
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt