Close
Faqja 7 prej 44 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 433
    ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809

Pėr: Videoja e debatit qe rrezoi te gjithe argumentin per Islamin e sotem mbarboteror

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    ne rradhe te pare neve nuk ndjekim asnje qenjie njerezore , por vetem Zotin dhe librat e Zotit,

vetem Kurani ishte libri qe predikoi Muhamedi dhe Kuranin e kemi,
    Zoti thote qe besimtare jane vetem ata qe nuk bejne dallim mes te derguarve te Tij,
    kur permnedet vetem eemri i profetit Muhemed, a nuk eshte dallim??...perderisa emrat e te derguarve te tjere nuk permenden???
    Prap ti sjell argument kunder vetit, ti nuk ndjek kur'anin por genjen per kete. Nese i je i sinqert ne ndjekjen e kura'nit patjeter duhet te ndjekesh rrugen e pejgamberit a.s. Thot Allahu ne kur'an 3:31: Thuaj o muhamed a.s, Nese e doni Allahun, me ndjekni mua (Muhamedin a.s ) qe Allahu t'ju doje dhe t'ju fale..... Pra kush nuk e pranon kete, eshte genjeshtar i kur'anit.

Sa i perket dallimit te te derguareve, ne nuk bejme dallim ndaj tyre, ju jeni qe beni dallim, bile aq me teper e keni shtuar edhe nje te "derguar" genjeshtar ne listen e te derguarve te ndershem.
    Dallimin qe e beri ne mesin e te derguarve qe Allahu, jo ne. Pse Allahu nuk tha ne tere kura'nin, Besoni Allahun dhe junusin apo ismailin apo isain alejum selam, por i gjith kur'ani eshte keshtu Besoni Allahun dhe te derguarin,, Bindju te derguarit a.s do tju bindeni Allahut, kur Allahu te vendos per nje qeshtje dhe i derguari a.s mjafton....
    Shih pra Allahu eshte Ai qe e ngriti jo ne. Ne as nuk e ngritim as nuk e ulim veq aq sa Allahu e ka graduar.

Ndersa sa i perket dallimit te derguarve, qe ne nuk bejm ne mesin e tyre, dhe qe qellimi i ajetit:2: 285 Ne nuk bejme dallim mes tyre..... eshte: Ne pa perjashtim i besojm se te gjithe te derguarit a.s kan qene te njejt ne thirrjen e tyre, te gjithe ata thirren ne tewhid (njehsimin e Allahut), la ilahe il lall llah, te gjith mohuan shirkun dhe u distancuan prej tyre. Pra nese e shikon kur'anin kur Allahu rrefen per te gjith te derguarit, ateher shofim se ata te derguarit thirren te gjith ne fjalen la ilahe il lall llah dhe ben kufer shirkun.
    Kjo na jep me tregu se ne nuk bejm dallim mes te derguarve prej te parit deri te i fundit ne misionin e tyre, perkunder te tjerve qe bejn dallim psh jahudit dhe te krishteret. Jahudit nuk i pranuan disa te derguar, ose ata te derguar qe nuk ishin nga gjiri i tyre, dhe te krishteret ashtu sikur qe nuk e pranojn te derguarin tone muhamedin a.s. Pra keta jan qe bojn dallim e jo ne....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Pėr: Videoja e debatit qe rrezoi te gjithe argumentin per Islamin e sotem mbarboteror

Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin

Ndersa sa i perket dallimit te derguarve, qe ne nuk bejm ne mesin e tyre, dhe qe qellimi i ajetit:2: 285 Ne nuk bejme dallim mes tyre..... eshte: Ne pa perjashtim i besojm se te gjithe te derguarit a.s kan qene te njejt ne thirrjen e tyre, te gjithe ata thirren ne tewhid (njehsimin e Allahut), la ilahe il lall llah, te gjith mohuan shirkun dhe u distancuan prej tyre. Pra nese e shikon kur'anin kur Allahu rrefen per te gjith te derguarit, ateher shofim se ata te derguarit thirren te gjith ne fjalen la ilahe il lall llah dhe ben kufer shirkun.
    Ju, kur bisedoni me besimtaret e vertete thoni: "Ne besojme, Ne kemi besuar vetem ne Allahun!" Por, posa largoheni nga besimtaret e vertete, ju menjehere pergenjeshtroni fjalet e juaja duke i bere shok Allahut dhe duke bere dallim ne mes te profeteve...

Vete e paske cekur ne shkrimin tend se te gjithe profetet thirren vetem "La ilahe il lall llah", por ti me shoket e tu, posa te takoheni me djajt thoni "La ilahe il lall llah - Muhamed resul lall llah"!

I nderuar, kerko ne Kuran se ne nje ajet Kuranor mund ta gjesh edhe veten tende ne mesin e atyre qe i bejne shok Allahut, dhe Allahu betohet se ata do te kene nje denim te rende ne boten tjeter

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809

Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Ju, kur bisedoni me besimtaret e vertete thoni: "Ne besojme, Ne kemi besuar vetem ne Allahun!" Por, posa largoheni nga besimtaret e vertete, ju menjehere pergenjeshtroni fjalet e juaja duke i bere shok Allahut dhe duke bere dallim ne mes te profeteve...

Vete e paske cekur ne shkrimin tend se te gjithe profetet thirren vetem "La ilahe il lall llah", por ti me shoket e tu, posa te takoheni me djajt thoni "La ilahe il lall llah - Muhamed resul lall llah"!

I nderuar, kerko ne Kuran se ne nje ajet Kuranor mund ta gjesh edhe veten tende ne mesin e atyre qe i bejne shok Allahut, dhe Allahu betohet se ata do te kene nje denim te rende ne boten tjeter
    Tani po e sheh qe ju qenkeni te njejte, pasi te gjithe jeni me nje nikename, "Nenshtruar". Tani une nuk po e di a jeni te nenshtruar ndaj dreqit dhe msuesit tuaj genjeshtar,a po kujt.
    pasi qe ky emri juaj nuk po percakton se kujt i nenshtroheni, e them kete sepse ne bote ka shum qe jane te nenshtruar, disa idhujve te tyre disa dreqit dhe keshtu me radhe.

Po te tregoj une ty se ti nuk edin as qka eshte tewhidi(njehsimi ne Allahun) dhe as nuk e din qka shirku (te shoqerosh ne adhhurim diken bashk ose ne vend te Allahut)

Une kur e njehsoj Allahun, them La ilahe il lall llah, pra mohoj qdo gje qe adhurohet ne vend te Allahut, (la ilahe) dhe pohoj tere adhurimin e ligjesuar me fjalen (il lall llah)

nderse deshmija e dyte nuk ka te bej asgje me adhurimin as me idhujtarin, dhe ketu e po e shof se ti ske lidhje qka eshte tewhidi dhe shirku... kjo eshte vetem deshmi, dhe nuk pohon ndonje adhurum apo nuk mohon ndonje idhujtari, thjesht deshmi se pejgamberi a.s eshte i derguar i Allahut.

Kete deshmi e thot edhe Allahu ne suren 4 :79 inne erselneke lin nasi resule, we kefaa bil lahi SHEHIDE, gjithashtu edhe ne suren Furkan 29:52 kul kefaa bil lahi bejnii we bejnekum SHEHIDE.... Ashtu qysh thot per veten e Tij Allahu ne suren Ali imran 3 : 18: SHEHIDE Allahu en nehu laa ilahe il la hu....

A ka ndonje ndryshim ne kete deshmi te Allahut ndaj vetes se Tij dhe te derguarit ....pergjigja eshte JO.

Pra qysh deshmoj Allahu, po deshmoj edhe une : Deshmoj se laa ilahe il lall llah we muhameden resulullah

mos ke kunder diqka me kete, nese ti nuk pajtohesh me kete ateher je genjeshtar ndaj kuranit...

Sa i perket dallimit ne mes te profeteve, po te them edhe njeher se ne nuk bejm dallim ne misionin e tyre, ne i pranojm te gjithe si te derguar te Allahut te cilet thirret ne tewhid dhe largim nga shirku.
    Ndersa kur e permend ALlahu qe nuk bejn dallim besimtaret ndaj te derguarave, Allahu don me na vequ neve besimtareve musliman nga jahudit dhe te krishteret te cilet nuk i pranuan te derguarit qe nuk ishin prej beni israileve pra sikur qe Muhameadi a.s ishte prej arabeve kete nuk e pranuan, pra benin dallim ne mes te derguareve disa i pranuan dhe disa jo. kurse ne i pranojm te gjithe panvaresisht a jan prej beni israileve apo prej arabeve.

Ndersa Allahu i ka dalluar disa nga te derguarit a.s jo ne thirrjen e tyre, por ne pergjegjesin dhe misionin e tyre te madh tek njerzit.
    Psh thot Allahu per Dawudin: Ne e dalluam Dawudin duke i dhene atij zeburin si liber......
    Pastaj Muhamedi a.s eshte i derguar tek gjithe njerzimi si pejgamber per dallim nga pejgamberet e tjere qe ishin te derguar vetem tek popullu i tyre dhe librat e tyre u shfuqizuan.
    Ndersa kur'ani mbet liber per krejt njerizmin deri ne kijamet.
    Ky eshte dallim qe Allahu i beri atyre ne gradat dhe pergjegjesite e tyre, e jo ne.

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809

Neve kur bisedojm me besimtaret e vertet por edhe me te gjithe jemi njejte, nuk jemi hipokrit ndryshe me besimtaret dhe ndryshe me te tjeret. A e ka pa qe ne para te gjitheve deshmojme La ilahe il lall llah we muhameden resulull lla, pra jo siq thua ti vetem kur ne vetemohemi e deshmojm per Muhamedin a.s.
    Kjo eshte deshmija jone e hapur para te gjithve, dhe mund ta ndegjosh ne tere xhamijet e botes islame ne ezan, pastaj njerzit kur pranojn islamin, e deshmojn haptas dy deshmite para krejt publikut, pra ketu nuk ka asgje te mfshefur apo jo......
    Goni
    Ndersa sa i perket asaj se une jam ne idhujtari me kete qfar po te them, ateher une i them lirisht qe Allahu le tme mallkoj dhe tme shkarroj tani dhe ne boten tjeter, nese jam ne idhujtari apo kufer, jam i gatshem qe te them kete, sepse Allahu besimtareve i hap gjoksin dhe ia mundeson atyre ta kuptojn te verteten, ndersa kete nuk e them per juve sepse betohem ne Allahun qe ju jeni ne te koten, dhe genjeni per kuranin, ju jeni rrenacaket me te mdhenje, pjelle dhe vazhdimesi e grupeve te devijuara gjate historise sikur qe ishin Ahmedite, para nje shekulli e me shume, i cili pretendoj se ishte profet dhe ate e ndoqen disa te humbur dhe pasues te verber ashtu qysh jeni ju.. dhe keshtu si ju do te ket ende deri ne diten e gjykimit te cilet do te dalin si profet te rrejshem dhe mjere per ata qe i pasojne.

Une e di qe ju jeni te hamendshem dhe te hezitueshem ne kete grup, e njihni te verteten por e mohoni nga mendjemadhesia dhe zilia. Me kete cilesi ka humbur edhe iblisi i mallkuar edhe pse e njifte te verteten.
    Nuk eshte turp me pranu te verteten, por eshte turp qe duke e dite te verteten e refuzon nga mendjemadhesia dhe zilia.

Me fal Arber ..por ti po thua qe une duhet te kerkoj burim tjeter fetar per gjykim pos librit te Zotit , Kuranin ,
    ti me thua te ndjek hadithet dhe sunetin ..nderkohe qe une po te them qe me mjafton libri i Allahut,

Surja 6
    114. (Thuaj) A pos All-llahut tė kėrkoj unė gjykatės ? Kur Ai ėshtė qė zbriti librin nė mėnyrė tė shkoqitur? Atyre qė u
    dhamė librin e dinė se ai (Kur'ani) ėshtė i zbritur prej Zotit tėnd
    saktėsisht, pra mos u bė prej atyre qė dyshojnė.

ty a te mjafton Kurani???

te besosh ne dicka tjeter pos Kuranit eshte shirk , sepse Zoti e shpalli mesazhin e Tij per boten ne kete liber, ne Kuran dhe nese deshironte mund ti perfshinte ne kete liber edhe hadithet...por Zoti deshi qe Kurani te jete kaq sa eshte, dhe duhet ndjekur vetem fjala e Zotit, burimet e tjera jane shirk ..thjesht pasi nuk jane pjese e mesazhit qe Zoti ia dha njerzimit ne Kuran

SURA 7. A'RAF
    Me emrin e All-llahut, Mėshiruesit, Mėshirėbėrėsit
    1. Elif, Lam, Mim, Sadė.
    2. (Ky ėshtė) Libri, qė tė ėshtė zbritur ty, qė me tė t'u tėrheqėsh
    vėrejtjen dhe t'i kėshillosh besimtarėt, pra tė mos ketė shtrėngim nė
    gjoksin tėnd (pėr kumtimin e tij).
    3. Pėrvetėsoni atė qė ju ėshtė zbritur nga Zoti juaj, e mos zini miq
    (pėrkrahės) pos Tij
    . Pak ėshtė ajo qė po merrni pėrvojė.

Vetem Kurani iu shpall profetit Muhamed per ate gjenerate e per te gjithe gjeneratat deri ne kjamet ...jo hadithet ..
    Surja 6
    19. Thuaj: "Cili send ka dėshminė mė tė madhe?" Thuaj: "All-llahu ėshtė
    dėshmues mes meje e jush, e mua mė ėshtė shpallur ky Kur'an qė me tė
    t'ju tėrheqė vėrejtjen juve dhe atij qė i komunikohet (dhe tė gjithė
    atyre qė vijnė pas jush deri nė ditėn e kijametit).
    Ju po dėshmoni se
    pos All-llahut ka edhe zota tjerė, a?" Thuaj: "Unė nuk dėshmoj!" Ai
    ėshtė vetėm njė Zot dhe unė jam i pastėr nga ajo qė ju i shoqėroni!"

i njejti shembull ndodh edhe ne librat e meparshem ,
    Zoti u kerkon njerezve ti permbahen vetem shkrimit qe iu zbrit atyre ...asgje me teper..

Surja 7

145. Dhe i pėrshkruan atij nė pllaka ēdo gjė (qė i nevojitej), si
    kėshillim dhe sqarim pėr secilin send. "Merri kėto me seriozitet dhe
    urdhėroje popullin tėnd qė t'i pėrvetėsojė
    mė tė mirat e tyre
    (dispozitat me shpėrblim mė tė madh). Unė do t'ua tregoj vendbanimin
    mėkatarėve.

169. E pas tyre erdhi brezi qė trashėgoi librin. Kėta merrnin mjete tė
    pavlerė tė kėsaj bote (lakmues qė nuk dallonin tė mirėn a tė keqen) e
    thonin: "Do tė na bėhet falje", e merrnin atė pėrsėri. A nuk ėshtė
    marrė prej tyre zotimi nė librin (Tevratin) se nuk do tė thonė ndaj
    All-llahut tjetėr pos tė vėrtetės dhe ata e dinim mirė se ēka nė tė
    (libėr).
    Po, a nuk po kuptoni se bota tjetėr ėshtė mė e mirė (se ajo
    ēka merrnit ju) pėr ata qė ruhen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 08-02-2013 mė 16:30
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809

Me fal Arber ..por ti po thua qe une duhet te kerkoj burim tjeter fetar per gjykim pos librit te Zotit , Kuranin ,
    ti me thua te ndjek hadithet dhe sunetin ..nderkohe qe une po te them qe me mjafton libri i Allahut,
    Mos kerko falje nga une, sepse une nuk te obligoj me asgje, kerko falje nga Ai (Allahu) qe nuk pranon ate qfar te urdheron libri(Kur'ani). Une nuk them asgje, por kur'ani thot qe te ndjekesh burim tjeter per gjykim pos kur'anit. Vallahi nese ke zemer qe ja ke dorezuar (nenshtruar) Allahut, patjeter se do te pranoje kete. Shikoje ajetin qe thot Allahu se duhet te ndjekesh burim tjeter per gjykim bashk me kur'anin: 4:65. Pėr Zotin tėnd jo, ata nuk janė besimtarė (tė asaj qė tė zbriti ty as tė asaj para teje) derisa tė mos zgjedhin ty pėr tė gjykuar nė atė konflikt mes tyre, e pastaj (pas gjykimit tėnd) tė mos ndiejnė pakėnaqėsi nga gjykimi yt dhe (derisa) tė mos binden sinqerisht.
    ja edhe nje ajet tjeter:
    4:59. O ju qė besuat, bindjuni All-llahut, respektoni tė dėrguarin dhe pėrgjegjėsit nga ju. Nėse nuk pajtoheni pėr ndonjė ēėshtje, atėherė parashtrojeni atė te All-llahu (te libri i Tij) dhe te i dėrguari, po qe se i besoni All-llahut dhe ditės sė fundit. Kjo ėshtė mė e dobishmja dhe pėrfundimi mė i mirė.
    Shikoje kete frazen me ngjyre te kuqe, ateher pse Allahu nuk mjaftoj qe qeshtjet tona t'i parashtrojm vetem ne librin e Zotit, por gjithsesi e shtoj qe ne duhet t'i parashtrojm qeshtjet tona ne kura'n dhe tek e derguari a.s

Gjithashtu ne nje ajet tjeter Allahu nuk e veqon vetem kur'anin por edhe diqka me shume, qe i derguari a.s ka per t'na msuar neve: 3:164. Eshtė e vėrtetė se All-llahu u dha dhuratė tė madhe besimtarėve, kur ndėr ta nga mesi i tyre dėrgoi tė dėrguar qė atyre t’u lexojė shpalljen e Tij, t’i pastrojė ata, t’ua mėsojė Kur’anin dhe sheriatin, edhe pse, mė parė ata ishin krejtėsisht tė humbur.
    Shikoje kete ne te kuqe, krejt qka dua eshte te te pyes ty, pse Allahu nuk mjaftoj ketu veq me kur'anin, po edhe diqka tjeter, fjala eshte kitebun(librin), dhe hikmete (Sherif Ahmeti perkthues i kur'anit e ka perkthu si sheriat, por si do quaje, ndash sheriat ndash menquri ndash tradit, urtesi, etj.,)po du me than qe Allahu e obligoj te derguarin a.s qe perveq kur'anit t'na mesoj edhe diq me teper, e qe ne po e quajme traditen pofetike.
    Dic ngjashem me kete Allahu zbret edhe nje ajet ne bekare 2:151. (Sikurse plotėsova mirėsinė Time ndaj jush) Ashtu siē dėrguam nga gjiu i juaj tė dėrguar t’u lexojė ajetet Tona, t’ju pastrojė, e t’ju mėsojė librin dhe traditėn, e edhe t’ju mėsojė atė qė nuk e dinit.
    Dhe keshtu ajete me radhe, te mbushura perplot qe urdhrojn te ndjekum Kur'anin dhe traditen e pejgamberit a.s ashtu sikur thot Allahu ne kur'an ne suren el hashr 59:7 Cka t’ju japė Pejgamberi, atė merrnie, e ēka t’ju ndalojė, pėrmbanju dhe kini frikė All-llahun, se All-llahu ėshtė ndėshkues i ashpėr.

E shef bani, goni dhe ju te tjer qe jeni, nuk po e them une kete dhe as hoxhollaret tane, kete po e thot Allahu.
    Surja 6
    114. (Thuaj) A pos All-llahut tė kėrkoj unė gjykatės ? Kur Ai ėshtė qė zbriti librin nė mėnyrė tė shkoqitur? Atyre qė u
    dhamė librin e dinė se ai (Kur'ani) ėshtė i zbritur prej Zotit tėnd
    saktėsisht, pra mos u bė prej atyre qė dyshojnė.
    S'kam asgje kunder!...
    te besosh ne dicka tjeter pos Kuranit eshte shirk , sepse Zoti e shpalli mesazhin e Tij per boten ne kete liber, ne Kuran dhe nese deshironte mund ti perfshinte ne kete liber edhe hadithet...por Zoti deshi qe Kurani te jete kaq sa eshte, dhe duhet ndjekur vetem fjala e Zotit, burimet e tjera jane shirk ..thjesht pasi nuk jane pjese e mesazhit qe Zoti ia dha njerzimit ne Kuran
    Ti vertet nuk din qka eshte shirku dhe kufri, prandaj ke ra ne kufer me kete duke mohuar vet fjalet e kur'anit dhe sunetin e pejgamberit a.s

shikoje kete video:

Arber ,
    ti merr fjale jashte kontekstit dhe i perdor sipas deshires pastaj,
    e shikoj te paarsyehsme qe te vazhdoj me tutje biseden me ty ,
    qofsh mire.
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    Arber ,
    ti merr fjale jashte kontekstit dhe i perdor sipas deshires pastaj,
    e shikoj te paarsyehsme qe te vazhdoj me tutje biseden me ty ,
    qofsh mire.
    Si te duash ti, mire po une nuk e shoh qe kam dal jashta vijave te kontekstit dhe as qe kam ve deshiren time mbrenda asaj qe eshte dashur te themi, por gjithnje jam pergjigjur me librin e Zotit. Keni kerkuar deshmine per pejgamberin a.s ne kur'an, kam sjellur 3 ,4 ajete, keni kerkuar per burim tjeter ne sheriat perveq kur'anit, edhe kete e kam argumentuar me disa ajete.

Mos eshte arsyea e largimit tend se humbe perball argumenteve, dhe tani ske cfar te thuash?....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2010
    Postime
    51

Si te duash ti, mire po une nuk e shoh qe kam dal jashta vijave te kontekstit dhe as qe kam ve deshiren time mbrenda asaj qe eshte dashur te themi, por gjithnje jam pergjigjur me librin e Zotit. Keni kerkuar deshmine per pejgamberin a.s ne kur'an, kam sjellur 3 ,4 ajete, keni kerkuar per burim tjeter ne sheriat perveq kur'anit, edhe kete e kam argumentuar me disa ajete.
    Nuk desha te nderhyj ne diskutimin tuaj por, e shikon se cfar flet?

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809

Citim Postuar mė parė nga Valmir.Nuhiju Lexo Postimin
    Nuk desha te nderhyj ne diskutimin tuaj por, e shikon se cfar flet?
    Une e shikoj cfar po flas, po ti? Nese nuk ke qen ne rrjedha te temes, atehere me mire mos fol!...

Faqja 7 prej 44 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •