Close
Faqja 15 prej 17 FillimFillim ... 51314151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 170
    fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar mė parė nga I KTHYERI Lexo Postimin

Jo mor djalė KOASH nuk ėshtė nė luftė me asnjė besim tjetėr, por fatkeqėsisht tė gjithė jeni sulur kundėr KOASH-it. Ėshtė e turpshme kur shikon soj e sorollop turq e iranianė qė shqetėsohen e ju japin mend orthodhoksve, se si e qysh duhet tė udhėhiqen e tė drejtohen. E kam thėnė shumė herė nė kėtė forum qė pėr ju nuk ėshtė shqetėsim se kush ėshtė nė krye tė KOASH-it, por ju duhet njė aventurier fetar qė ta shkatėrrojė KOASH-in.

Kush i hyn ne hak Shqiperise shkon dhe pushon dy metra nen toke...
    Perse i kerkoni te metat e difektet tuaja tek te jeret dhe jo tek vetja ?
    Perse nuk e shikoni rezultatin e censusit si nje denim qe ju bejne vete besimtartet ortodoks ?
    A nuk eshte koha te reflektoni e te kuptoni me ne fund se per shqiptarin eshte e rende dhe fyese te drejtohet nga nje i huaj??
    Kur erdhen ata te censusit dhe me pyeten se kujt feje i perkas ju bera nje kunderpyetje.....A mund te deklarohem si shqiptar ortodoks ???
    Pergjigja ishte jo, se nuk e kemi te specifikuar nje pyetje te tille .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-12-2006
    Postime
    172
    Citim Postuar mė parė nga prenceedi Lexo Postimin
    Perse i kerkoni te metat e difektet tuaja tek te jeret dhe jo tek vetja ?
    Perse nuk e shikoni rezultatin e censusit si nje denim qe ju bejne vete besimtartet ortodoks ?
    A nuk eshte koha te reflektoni e te kuptoni me ne fund se per shqiptarin eshte e rende dhe fyese te drejtohet nga nje i huaj??
    Kur erdhen ata te censusit dhe me pyeten se kujt feje i perkas ju bera nje kunderpyetje.....A mund te deklarohem si shqiptar ortodoks ???
    Sepse jemi te bindur se kjo qe paraqit sensusi eshte nje precedent madje i rezikshem dhe se jemi te bindur qe nuk pasqyron realitetin, madje kemi evidenca dhe argumenta te mbeshtetura ne terren, ne metodologjine e censusit, ne te drejten boterore dhe praktikat e ngjashme si edhe ne regjistrat e pagezimeve qe disponojme nga 1990 dhe ne vazhdim, si edhe nga regjistrat e pagezimeve qe ndodhen AQSH.
    Ky census nuk eshte reagimi i orthodhokseve qe nuk e shiten besimin ne 500 vjet te sundimit turk, por tregon nje mendje te mbrapshte qe ndodhet nga pas dhe fillimin e nje genocidi qe ndonse ne leter flet shume.
    Dhe perseri me vjen mire qe edhe ti vete ke konstatuar nje shkelje qe do te ishte e mjafte per te mos pranuar si te verteta rezultatet e shpallura, sepse sipas ligjit te sensusit ata nuk duket te te thonin se nuk mund te deklarohesh si orthodhoks shqiptar, sepse kjo cenon kufijte e vete deklarimit dhe eshte dhune psikologjike, pse mijra te tjere e kane bere kete deklarim?
    Dhe menyra si te kane dhene pergjigjen eshte per te te ngatruar, por vertet nuk kishte nje klauzole te tille pergjigjeje por ama kushdo mund te deklaronte dhe fene dhe etnine ne dy kuadrata te ndryshem.
    Arsye si keto qe tregojne se makineria CENSUS, jo vetem kishte nje metodologji te komplikuar dhe jo te pa qellimte por edhe anketuesit paskan qene aut, pervec difekteve te tjera si njerez te pa pyetur, shenime te mbajtura ne fletore dhe nje mendje djabolike qe ne rezultat ka kalukuluar cdo gje me detaje. Grupet e interesit nuk paten akses ne kete proces.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-12-2006
    Postime
    172

Kisha orthodhokse autoqefale e shqipėrisė -deklaratė zyrtare

KISHA ORTHODHOKSE AUTOQEFALE E SHQIPĖRISĖ DEKLARATĖ ZYRTARE
    Tė dhėnat e Censusit 2011, pėr tė krishterėt orthodhoksė tė Shqipėrisė,
    janė tėrėsisht tė pasakta dhe tė papranueshme.

1. Tė dhėnat e fundit, tė shpallura zyrtarisht nga INSTAT-i mbi pėrkatėsinė fetare tė popullsisė, nė Censusin e fundit tė vitit 2011, shpallin se tė krishterėtorthodhoksė nė Shqipėri janė 6,75%. Pa dyshim bėhet fjalė pėr njė gabim statistikor fare tė qartė ose mė saktė pėr njė gėnjeshtėr. E tėrė metodologjia qė u ndoq pėr regjistrimin e pėrkatėsisė fetare nuk iu pėrgjigj aspak metodės elementare objektive qė ndiqet nėvendet evropiane. Pėr rrjedhojė, njė gjė e tillė, fyen jo vetėm tė krishterėt orthodhoksė, tė cilėt qė nga fillimi i shtetit shqiptar janė komuniteti mė i madh i krishterė nė numėr, por edhe tė gjithė tė krishterėt, tė cilėve iu zvogėlohet nė mėnyrė tė ndjeshme madhėsia nga 31% nė 17%. Si pėrfundim, ky veprim errėson pamjen e pėrgjithshme tė Komuniteteve Fetare nė Shqipėri.
    Propozimi ynė pėr organet kompetente ishte qė pyetja nė lidhje me fenė tė ishte e detyrueshme, si tė gjitha pyetjet e tjera, e qartė dhe e saktė, pėr tė nxjerrė rezultate tė drejta: Jam:

Politikanė tė ndryshėm, por edhe qarqe fetare, u rreshtuan kundėr kėsaj pyetjeje dhe u kultivua njė frikė e pėrhapur kudo se mos ndoshta feja lidhet me deklarimin e kombėsisė. Komuniteti Orthodhoks, nuk formuloi asnjė kundėrshtim, por u kufizua nė theksimin e detyrimit pėr tė pasur objektivitet dhe seriozitet gjatė gjithėzhvillimit tė regjistrimit. Si pėrfundim, pyetja mbi fenė u bė fakultative, e paqartė dhe e vėshtirė pėr qytetarėt, veēanėrisht pėr ata me arsim tė kufizuar. Kjo siē duket, pėr tė diktuar pėrgjigjet nė njė drejtim tė caktuar dhe pėr t’i regjistruar qytetarėt nė mėnyrė arbitrare. Fleta e regjistrimit tė INSTAT-it shkruan:

Siē shihet mė sipėr del shumė nėpah pyetja ngatėrruese nr.2. Nuk ka nė botė term pėr tė denominuar fe me emrin “besimtar”. Besimtar i kujt? I cilės fe saktėsisht? Megjithėkėtė rezultatet u dhanė me pėrcaktim tė qartė tė fesė: myslimanė 56,70%, katolikė 10,03%, orthodhoksė 6,75%, bektashinj 2,09%, ungjillorė 0,14%, tė krishterė tė tjerė 0,07%, ateistė 2,50%, besimtarė tė pacilėsuar 5,49%. Pasues tė feve tė tjera 0,02%. Nuk u pėrgjigjėn 13,79%.

2. Gjatė dy tė dielave tė fundit, 9 dhe 16 dhjetor 2012, tek orthodhoksėt pjesėmarrės nė meshimet nė kishat e Tiranės, Durrėsit, Beratit,Korēės, Vlorės, si dhe nė qytete tė tjera,ndamė pyetėsorė nė lidhje me Censusin. Rezultatet ishin tronditėse. Anketimit tonė iu pėrgjigjėn me emėr, mbiemėr dhe adresė 7118 persona. Prej kėtyre 2469 persona ose 34,68% deklaruan se u vizituan dhe u pyetėn pėr pėrkatėsinė fetare gjatėCensusit. Ndėrsa nuk u vizituan fare nga regjistruesit ose u vizituan dhe nuk u pyetėn mbi pėrkatėsinė fetare 4643 persona ose 65,23%. Gjithashtu 56 persona deklaruan se regjistruesit i shėnuan tė dhėnat me laps ose nė njė fletore tjetėr dhe 11 persona pohuan se regjistruesit nuk donin ta shėnonin fenė ose e shėnuan atė pas shumė kėmbėnguljeje. Pėr mė tepėr, kemi dėshmi tė shumta se regjistrimi nė njė pjesė tė madhe tė tij ėshtė kryer nga regjistruesit me shėnime nė fletore, jo siē e kėrkon procedura tė shkruhet nė pyetėsor dhe as nuk janė firmosur nga deklaruesit.
    3. Gjatė 100 viteve tė pavarėsisė sė shtetit shqiptar janė kryer vetėm dy regjistrime nė tė cilat pėrfshihej pyetja mbi pėrkatėsinė fetare. Sipas statistikės sė vitit 1927 kemi kėto tė dhėna: myslimanėt sunitė dhe bektashinj pėrbėnin 67,5%; orthodhoksėt 22,3% dhe katolikėt 10%. Ndėrsa sipas regjistrimit tjetėr tė kryer nga autoritetet italiane, nė vitin 1942, tė dhėnat e nxjerra ishin: myslimanė 68,9% tė popullsisė (nga tė cilėt sunitė 54,17% dhe 14,73% bektashinj) dhe tė krishterė 31% (nga tė cilėt orthodhoksė 20,7% dhe katolikė 10,3%).
    Pas persekutimit tė gjatė antifetar dhe ardhjes sė demokracisė nė vitin 1991, ėshtė shumė i qartė pėr tė gjithė nė kėtė vend ringritja e tė gjitha Komuniteteve Fetare Tradicionale, si dhe lulėzimi mjaft i dukshėm i Kishės Orthodhokse Autoqefale tė Shqipėrisė. Pra ėshtė shumė e ēuditshme dhe e dyshimtė, pėrse disa qarqe tė caktuara synuan me makinacione tė ndryshme tė tregojnė se orthodhoksėt u pakėsuan me 2/3.
    Sipas tė dhėnave kishtare qė ne disponojmė (regjistrat e pagėzimit, para dhe pas persekutimit, si dhe nga regjistrat e 460 famullive orthodhokse nė tė gjithė vendin) numri i tė krishterėve orthodhoksė e tejkalon 24% tė popullsisė sė Shqipėrisė. Me tė drejtė mund tė ngrihet pyetja: Ku janė mbi 17% e orthodhoksėve tė tjerė qė i fshehu regjistrimi?
    Tė gjitha tė dhėnat mbėshtesin faktin se nėn pėrqindjet e regjistrimit qė pėrcaktohen si “Nuk u pėrgjigjėn 13,79%” dhe “besimtarė tė pacilėsuar 5,49%” ndodhen tė krishterėt orthodhoksė nė shumicėn e tyre dėrrmuese: a) Ata qėvendosėn me dėshirėn e tyre tė mos marrin pjesė nė regjistrim, p.sh shumica e minoritetit grek, ndoshta edhe e vllahofonėve, malazezėve, si dhe e minoriteteve tė tjera. b) Ata qėiu shmangėn deklarimit direkt tė fesė, pas njė presioni psikologjik qė krijuan disa qarqe ekstremiste dhe pas kėrcėnimeve nė lidhje me deklarimin me dėshirė tė besimit fetar dhe kombėsisė. c) Tė gjithė ata tė cilėt regjistruesit nuk i vizituan (janė mijėra persona qė e vėrtetojnė kėtė fakt), si edhe fshatra dhe lagje tė tėra orthodhokse. d) Ata persona qė u vizituan, por nuk u pyetėn fare pėr pėrkatėsinė fetare, ose kur u deklaruan orthodhoksė, regjistruesit nė mėnyrė arbitrare i vendosėn nė njė kategori tė pacilėsuar.
    E ndėrsa pyetja pėr fenė u pėrcaktua si fakultative, me dėshirė, bashkė me atė tė kombėsisė, u kthye nė fund fare nė karakteristikėn qendrore tė kėtij regjistrimi. (Vlen pėr t’u shėnuar fakti se vetė regjistrimi, ndaj pyetjes sė kombėsisė, nxjerr kėto rezultate: nė fillim shqiptarė 82,58% dhe nė fund: nuk u pėrgjigjėn 13,96%).
    Sipas Kėshillit tė Evropės (“Third Opinion of the Council of Europe on Albania adopted 23.11.2011”), procedura e regjistrimit nė lidhje me ēėshtjen e kombėsisė nuk ėshtė bėrė sipas standarteve tė pranuarandėrkombėtarisht dhe duhet tė pėrdoret “me kujdesin mė tė madh” (with the outmost caution)dhe tė mos mbėshteten ekskluzivisht nė kėto vendimet e autoriteteve politike.
    * *
    Pas fakteve tė mėsipėrme, deklarojmė: Denoncojmė metodėn antishkencore qė u ndoq pėr kėtė ēėshtje tė ndjeshme fetare. Protestojmė pėr shtrembėrimin flagrant tė etikės profesionale. Nuk njohim tė dhėnat mbi pėrkatėsinė fetare tė popullsisė qė jep statistika e fundit e vitit 2011 bėrė nga INSTAT. Plane dhe veprime tė tilla mund tė minojnė bashkekzistencėn dhe harmoninė fetare pėr tė cilėn jemi pėrpjekur.
    Kėrkimi i sė vėrtetės ėshtė diēka themelore pėr njė shoqėri tė qytetėruar, veēanėrisht nė ēėshtje kaq delikate, si besimi fetar i qytetarėve. Dhe vetėm e vėrteta mund ta ndihmojė Shqipėrinė nė ecurinė e saj drejt Evropės sė Bashkuar dhe nė pėrgjithėsi pėrparimin nė shekullin e njėzet e njėtė.
    Kėshilli Kishtar Kleriko-laik i Kishės Orthodhokse Autoqefale tė Shqipėrisė*
    (*Nė kėtė organ institucional tė Kishės marrin pjesė tė gjithė anėtarėt e Sinodit tė Shenjtė, si dhe priftėrinj dhe laikė - burra, gra dhe tė rinj, pėrfaqėsues tė Kryepiskopatės dhe tė Mitropolive).
    Tiranė, 17 dhjetor 2012

Read more: http://www.ortodoksikoritsa.com/2012...#ixzz2FoFWOKiT

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar mė parė nga Kryeengjelli Lexo Postimin
    Sepse jemi te bindur se kjo qe paraqit sensusi eshte nje precedent madje i rezikshem dhe se jemi te bindur qe nuk pasqyron realitetin, madje kemi evidenca dhe argumenta te mbeshtetura ne terren, ne metodologjine e censusit, ne te drejten boterore dhe praktikat e ngjashme si edhe ne regjistrat e pagezimeve qe disponojme nga 1990 dhe ne vazhdim, si edhe nga regjistrat e pagezimeve qe ndodhen AQSH.
    Ky census nuk eshte reagimi i orthodhokseve qe nuk e shiten besimin ne 500 vjet te sundimit turk, por tregon nje mendje te mbrapshte qe ndodhet nga pas dhe fillimin e nje genocidi qe ndonse ne leter flet shume.
    Dhe perseri me vjen mire qe edhe ti vete ke konstatuar nje shkelje qe do te ishte e mjafte per te mos pranuar si te verteta rezultatet e shpallura, sepse sipas ligjit te sensusit ata nuk duket te te thonin se nuk mund te deklarohesh si orthodhoks shqiptar, sepse kjo cenon kufijte e vete deklarimit dhe eshte dhune psikologjike, pse mijra te tjere e kane bere kete deklarim?
    Dhe menyra si te kane dhene pergjigjen eshte per te te ngatruar, por vertet nuk kishte nje klauzole te tille pergjigjeje por ama kushdo mund te deklaronte dhe fene dhe etnine ne dy kuadrata te ndryshem.
    Arsye si keto qe tregojne se makineria CENSUS, jo vetem kishte nje metodologji te komplikuar dhe jo te pa qellimte por edhe anketuesit paskan qene aut, pervec difekteve te tjera si njerez te pa pyetur, shenime te mbajtura ne fletore dhe nje mendje djabolike qe ne rezultat ka kalukuluar cdo gje me detaje. Grupet e interesit nuk paten akses ne kete proces.
    Urate une i ngaterrova ata ......dhe jo ata mua.Me teper ishte nje loje fjalesh.
    Sepse kur une deklaroj kombesin shqiptare nese deklaroj dhe besim fetar automatikisht behet ortodokse/apo tjeter shqiptare.
    Atyre dokumentave te pagezimit "piju lengun" thone nga anet e mia se nuk deshmojne asgje.........mund te jete pagezuar dhe ka ndryshuar drejtim
    Kur pagezon, femijet nuk jane te vetdijshem per ate qe bejne por jane prinderit qe vendosin ne emer te femijes,dhe gjate rruges ka edhe firo.
    Po ta perseris edhe njehere urate nuk jam besimtar por po te isha nuk do kisha deklaruar qe jam ortodoks perderisa drejtohem nga shtetas te huaj.Dhe te jesh i sigurt se si une mendojne edhe shume te tjere.

i/e regjistruar Maska e I KTHYERI
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Postime
    85
    Perse i kerkoni te metat e difektet tuaja tek te jeret dhe jo tek vetja ? Perse nuk e shikoni rezultatin e censusit si nje denim qe ju bejne vete besimtartet ortodoks ?

Me atė qė thua mė poshtė je orthodhoks, po ti si orthodhoks nuk gjen asnjė mashtrim tek ky census? Vallė nuk ndihesh i fyer kur shikon ato shifra?! Unė, nga sa orthodhoksė kam takuar kėto kohė kam parė qė ata ndihen tė fyer nga ky trajtim qė u ėshtė bėrė nga shteti me kėtė regjstrim tė turpshėm dhe mė kėto shifra qė sbėjnė gjė tjetėr veēse komunitetin mė tė hershėm nė kėto troje, qė fatmirėsisht i ka dhėnė kėtij vendi kaq kulturė dhe vepra tė mrekullueshme e sakatosin nė kėtė formė pėr tė treguar se ky vend ka tė qenė vetėm me "babėn".

E kam thėnė shpesh nė kėtė forum qė Kryepiskopi Anastas ėshtė ORTHODHOKS dhe ėshtė nė nderin e ne orthodhoksėve qė kemi atė nė krye. Nė krye tė Kishės Orthodhokse ai ėshtė si ORTHODHOKS. Po e pėrsėris se ata soj shqiptarėsh qė duan largimin e Kryepiskopit nuk e kanė problemin tek origjina e tij, sepse pėr ata problemi ėshtė prokopia qė Kisha Orthodhokse ka bėrė nėn drejtimin e tij, ata thjesht duan njė aventurier fetar qė ta heqin prej hune, dhe tė bėjė ato qė do filia e "dumbabistve".

Unė jam njė SHQIPTAR ORTHODHOKS qė fatmirėsisht (dhe fatkeqėsisht pėr disa) kam nė kėtė vend mijra vjet dhe askush smund tė mė akuzojė se jam shitur apo blerė nga tė tjerė, sepse pėr 500 vjet as fe ndėrova e as vendi se lashė, dhe e kam pėr nder qė nė krye tė Kishės Orthodhokse ėshtė Kryepiskopi Anastas , qė me hirin e tėnė Zoti e ngriti Kishėn Orthodhokse nė nivelin e simotrave tė saj nė tė gjithė botėn. Por pėrsakohe Spahinjtė, Shehlerėt e Idrizėt do tė na japin leksione patriotizmi TURP pėr ne ORTHODHOKĖT SHQIPTARĖ qė nuk ngrejmė zėrin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga I KTHYERI : 23-12-2012 mė 10:19

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar mė parė nga I KTHYERI Lexo Postimin

Me atė qė thua mė poshtė je orthodhoks, po ti si orthodhoks nuk gjen asnjė mashtrim tek ky census? Vallė nuk ndihesh i fyer kur shikon ato shifra?!

E kam thėnė shpesh nė kėtė forum qė Kryepiskopi Anastas ėshtė ORTHODHOKS dhe ėshtė nė nderin e ne orthodhoksėve qė kemi atė nė krye. Nė krye tė Kishės Orthodhokse ai ėshtė si ORTHODHOKS. Po e pėrsėris se ata soj shqiptarėsh qė duan largimin e Kryepiskopit nuk e kanė problemin tek origjina e tij, sepse pėr ata problemi ėshtė prokopia qė Kisha Orthodhokse ka bėrė nėn drejtimin e tij, ata thjesht duan njė aventurier fetar qė ta heqin prej hune, dhe tė bėjė ato qė do filia e "dumbabistve".

Urate une nuk ndihem i fyer per sa kane deklaruar ortodokset......perkundrazi jam i gezuar qe me ne fund avash-avash edhe ortodokset po i hapin syte dhe po e kuptojne se nga kush drejtohen.......dhe nese vazhdon ne kete ruge kisha ortodokse me vjen keq urate, por do shkoje edhe me keq.Percarja sapo ka filluar.
    E zeme se eshte sic thua ti qe kerkojne te vene krye nje aventurier shqiptar qe ta terheqin per hunde....
    Me mire urate te terheqin per hunde shqiptaret se sa greket.............. ky eshte mendimi im urate.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2009
    Postime
    389
    Une sic e dini jam ORTODOKS ,por nje gje dua te pyes , nqs censusi perben pjese te politikes te brendshme te Shqiperise APO JO???
    Nqs po atehere perse Qeveria Greke eshte shqetesuar kaq shume nga rezultatet e censusit, a nuk eshte kjo nje nderhyrje ne punet e brendshme te nje shteti tjeter??? C'fare interesi ka Greqia qe shqetesohet kaq shume se sa ORTODOKSE ka Shqiperia??

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-12-2006
    Postime
    13
    megjithese kam kohe pa hyre ne kete forum me keqardhje shoh se niveli i shumices se shqiptareve eshte nen 0.
    po shkruani o njerez per temen qe eshte hapur dhe mos u merrni me njeri tjetrin megjithese nuk u ngelet ju te gjykoni KISHEN E SHENJTE TE THEMELUAR ME GJAKUN E ZOTIT TONE.
    KRISHTI U NGJALL

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,277
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga prenceedi Lexo Postimin
    Urate une nuk ndihem i fyer per sa kane deklaruar ortodokset......perkundrazi jam i gezuar qe me ne fund avash-avash edhe ortodokset po i hapin syte dhe po e kuptojne se nga kush drejtohen.......dhe nese vazhdon ne kete ruge kisha ortodokse me vjen keq urate, por do shkoje edhe me keq.Percarja sapo ka filluar.
    E zeme se eshte sic thua ti qe kerkojne te vene krye nje aventurier shqiptar qe ta terheqin per hunde....
    Me mire urate te terheqin per hunde shqiptaret se sa greket.............. ky eshte mendimi im urate.
    Ti thua: Jam mesuar une te me terheqin prej hunde, dhe per aq kohe sa ajo dora qe ma terheq hunden eshte "dore shqiptare" atehere nuk ka problem qe mua me behet hunda gjak. Njeri me mentalitet skllavi. Ideja e censusit ishte qe cdo shqiptar te deklaronte me gojen e tij ate qe ishte, ne menyre qe per here te pare ne historine e atij populli, te mos ishte nje Sulltan apo nje Diktator qe diktonte se cfare ishin shqiptaret, por ishin vete shqiptaret qe deshmonin me gojen e tyre e ne liri te plote ate qe ishin.

Une sic e dini jam ORTODOKS ,por nje gje dua te pyes , nqs censusi perben pjese te politikes te brendshme te Shqiperise APO JO???
    Nqs po atehere perse Qeveria Greke eshte shqetesuar kaq shume nga rezultatet e censusit, a nuk eshte kjo nje nderhyrje ne punet e brendshme te nje shteti tjeter??? C'fare interesi ka Greqia qe shqetesohet kaq shume se sa ORTODOKSE ka Shqiperia??
    Misioni i tellalleve te paguar turq mes shqiptareve si Spahiu eshte qe te largoje vemendjen e censusit nga shqiptaret e interesuar per numrat, tek "greket". Dhe duke pare reagimin tend, ia kane arritur me sukses te te hedhin ty trute e gomarit. Censusi nuk mbahet per llogari te Greqise apo Turqise, censusi mbahet per llogari te shtetit shqiptar, per llogari te gjithe shqiptareve ne menyre qe shqiptaret te kene mundesi jo vetem te levrojne lirine e tyre e te deshmojne me gojen e tyre se cfare jane e cfare besojne, por edhe qe ne si popull te mesojme keto te dhena te rendesishme qe dalin nga censusi.

Censusi u mbajt e deshtoi totalisht ne misionin e tij dhe ky eshte nje deshtim i shtetit shqiptar. Shteti shqiptar eshte ai qe e mbajti censusin dhe ai qe mban pergjegjesi per te. Dhe me kete pakenaqesi qe censusi krijoi ne popull, politikanet e burrat e shtetit shqiptar do ta marrin pergjigjen ne 23 qershor 2013, ku do te dalin ne pah numrat reale te censusit ne perqindje votash.

Fatkeqesia e Shqiperise eshte se i ka budallenj plot jo vetem ne rruge por edhe ne majat e shtetit shqiptar.

Albo

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Ti thua: Jam mesuar une te me terheqin prej hunde, dhe per aq kohe sa ajo dora qe ma terheq hunden eshte "dore shqiptare" atehere nuk ka problem qe mua me behet hunda gjak. Njeri me mentalitet skllavi. Ideja e censusit ishte qe cdo shqiptar te deklaronte me gojen e tij ate qe ishte, ne menyre qe per here te pare ne historine e atij populli, te mos ishte nje Sulltan apo nje Diktator qe diktonte se cfare ishin shqiptaret, por ishin vete shqiptaret qe deshmonin me gojen e tyre e ne liri te plote ate qe ishin.

Albo
    Mos i qaj hallin hundes sime .....e kam prej druri si pinoku.
    Shiko ate tenden me mire.
    Χέσε μέσα πολυχρονι.... i thone kesaj pune Albo.
    Dhe me kete pakenaqesi qe censusi krijoi ne popull, politikanet e burrat e shtetit shqiptar do ta marrin pergjigjen ne 23 qershor 2013, ku do te dalin ne pah numrat reale te censusit ne perqindje votash.
    Ju fetaret sikur nuku mereni me politike mo Albo........c'jane keto kercenime ????

Faqja 15 prej 17 FillimFillim ... 51314151617 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •