Close
Faqja 9 prej 27 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 269
    i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anėtarėsuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    Citim Postuar mė parė nga Akili-A Lexo Postimin
    nuk ka asgje absurde tek ato qe thashe. une personalisht besoj te civilizimet.
    njerezit ndertojne civilizime qe tu sherbeje atyre ne fuqi, liri,perparim,mireqenie etj. nese nje komb ka arritje ne keto fusha atehere ai behet magnet per njerezit e tjere nga kultura te tjera.
    te cilet perqafojne ate civilizim qe i sjell benifite ne fuqi, liri,perparim,mireqenie etj.
    ke perceptim te gabuar mbi interesin dhe kulturen. ato nuk jane te shkeputura nga njera-tjetra. kulturat zhvillohen duke patur si motiv kryesor njeriun dhe mireqenien e tij, lirine e tij,
    Dakord o akil si thua ti........,ne fund te fundit secili ka mendimin e tij.
    MOS I NDY TEMAT no name

i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga gilberto Lexo Postimin
    bile jo vetem kaq,i ka mesuar dhe te tjera.si trim me flet i botes virtuale,guxon te shaj ne privat,e mban dhe veten per njeri te kulturuar pale.
    Vėrtetė po habitem dhe unė.. ka ik pėr lesh aqilua, se mė para nuk shante, e mbante veten! I fortė ka qen dhe kaq, one man against all! ha ha ha

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Arvanitet donin qe te quhet "Greqia tė quhet Shqipėria e Re "

Sipas ketij dokumenti del qe Arvanitet nuk luftuan per nje "greqi" si sote por per nje "Shqiperi te Re "!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-12-2010
    Postime
    121
    Citim Postuar mė parė nga Akili-A Lexo Postimin
    arvanitasit nuk identifikohen me shqiptaret e SOTEM per arsye te fese, dhe mentalitetit te Sotem shqiptare. qe eshte krejt i ndryshem nga ai i arvanitasve.

eshte mese e vertete qe po te ishte shqiperia si zvicera ata do identifikoheshin me shqiptaret e sotem.
    Ne fakt,ti ecen me fjalen e urte "greke"ENI LEH ATU KU I JAPIN PER TE NGRENE.Dhe un tani qe jam ne nje shtet si Italia duhet te ndroj identitet? E ke shum gabim mor djal,ju ndiheni me nje deluzion te tmerrshem per
    kurvicen tuaj.Ishit gati te quheshit dhe NIGERIAN mjaft qe tu hidhnin nje krothe.Kjo qe ndodhi ne greqi,qe te gjithe nderruat emra e identitet ju dha vetem nje nofke PLERA.Tani eshte mire te mos na vish me te na shkruash
    traplleqe.dhe sa per ate qe arvanitet nuk ndihen shqiptare,duhet te pyesesh arvanitasit vete.Un kam pasur fatin te flas me nje te till qe deri diten qe vdiq (vjet ne gusht)thosh UN JAM SPARTAN,UN JAM ALVANIKO,UN JAM
    SQIPETAR,dhe kurre nuk do te jem evreos.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Arvanitet = Shqiptare ,
    Botuar ne vitin 1814 nga William Martin Leake
    British writer, topographer and diplomat William Martin Leake (1777-1860) received his training at the Royal Military Academy in Woolwich (London). In 1799

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Genti.. : 16-12-2012 mė 18:38

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Citim Postuar mė parė nga Genti.. Lexo Postimin
    Arvanitet konsideroheshin = Shqiptare ,
    korigjoje pak po deshe,nuk konsideroheshin,poor jane Shqiptar :-)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar mė parė nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    korigjoje pak po deshe,nuk konsideroheshin,poor jane Shqiptar :-)
    ok , e korigjova nga respekti qe kam , perndryshe , per kohen e sotme ashtu do ishte pergjigje me mire , sidomos per disa (Albo) qe shkruanin para ca ditesh qe "ARVANITET AS QE E DININ FJALIN =SHQIPTARE"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    1821,Arvanitasi: Greqia nuk ka ekzistuar kurrė, qė nga lashtėsia

(Pjesė nga biseda e bėrė me kaēakėt shqiptarė, teksa zotėrinjtė anglezė, -autori i librit pėrfshirė - ishin zėnė robėr prej tyre)

"KAM QENĖ NJĖ MĖSUES," U SHPREH NJĖ NGA GRUPI."UNĖ KAM NJOHURI NĖ LIDHJE ME KOHĖN E VJETĖR, POR NUK DI ASGJĖ PĖR KĖTĖ GREQINĖ QĖ FLISNI JU. KU ISHTE AJO? ĒFARĖ BĖRI? NUK KA PASUR KURRĖ NJĖ GREQI DHE AS DI E AS NUK MĖ BĖHET VONĖ NĖSE DO TĖ KETĖ NJĖ NDONJĖHERĖ. PĖRSE DUHET TĖ FLAKIM JETĖT TONA PĖR NJĖ ĖNDĖRR?"

Postimi i "Thėnie pėr shqiptarėt"

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar mė parė nga PELL-AZGAN Lexo Postimin
    dhe sa per ate qe arvanitet nuk ndihen shqiptare,duhet te pyesesh arvanitasit vete.Un kam pasur fatin te flas me nje te till qe deri diten qe vdiq (vjet ne gusht)thosh UN JAM SPARTAN,UN JAM ALVANIKO,UN JAM
    SQIPETAR,dhe kurre nuk do te jem evreos.
    Ne fakt arvanitet ndihen arberor......per arsye te ndryshme nuk pranojne te barazohen me shqiptaret e sotem
    Propaganda greke ka bere punen e vet..
    Vajtja e emigranteve shqiptar ne greqi i dha nje shtyse gjuhes arvanitase e cila ishte pothuaj drejt zhdukjes se plote.
    Kush ka jetuar ne greqi e di se cdo te thote propagande(fushate) antishqiptare.
    TV qofshin keto shtetror apo private mernin fonde te vecanta per te bere propagande antishqiptare.
    Jasht 4 mureve te shtepise ishte e pamundur te flitej shqip
    Kur kam folur per here te pare me nje arvanitas kishte frike te fliste ne rruge ......eja te hyjme brenda me tha.

i/e larguar Maska e ionian
    Anėtarėsuar
    27-12-2002
    Vendndodhja
    *
    Postime
    200
    Po perpiqem te kuptoj mesazhin qe do te kalosh me dokumente te kohes qe po boton . Ne fund te fundit pse u asimiluan arvanitet? Perderisa ata ishin me te shumtit , kishin pushtetin si politik edhe ate ekonomik, ishin nga me te shkolluarit ....? Dmth ata votuan ligje ne Parlamentit grek per tu vetasimiluar? Perderisa grek , sipas atyre qe lexova , nuk kishte , kush i asimiloi? Nga ana tjeter nese nuk jane greket ata qe e meritojne te jene pasardhes te Grekerve te lashte atehere kush e meriton ? Me te njejten logjike mund te flasim edhe per pasardhesit e romakeve jane italianet , te Egjyptit te lashte jane egjyptianet e keshtu me radhe...

Faqja 9 prej 27 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •