Postuar më parë nga
jarigas
Pune pikepamjesh...! Per mua gazi i Shqiperise, jane krimbat qe krenohen me sulltanet osmane!!
E kemi diskutuar??!! Une e kam diskutuar, Kçira e ka diskutuar, Shqipet e kane diskutuar!! Krimbat jane i zvarritur gjjithmone tutje diskutimit!!
Une s'kam nga ky "muhabet"!! Le t'ia nxjerrim fundin njehere e mire, qe edhe krimbat ta marrin vesh!!
Por,nuk je shprehur asnjehere qarte mbi kete pike, per sa i perket Dukajve!! Beje te pakten njehere ketu perpara vellezerve te tu myslimane!! Thuaju te gjitheve se Dukajt, jo vetem qe nuk jane myslimane te mire, por jane copa idiotesh qe me idiotesine e tyre, na nxine faqen perpara botes!!
Pse do t'u acarokemi??!! Edhe ti je ne vathen e kelysheve te tyre??!!
Perndryshe, nuk shoh se si mund te acarohemi!!!
Deri ku arrin inteligjenca e nje Shqiptari si ti, po te mos kete perden e Islamit perpara syve??!! Ja ta shohim ne vijim...
Nese Dukajt nuk e kane njohur Islamin siç duhet, çfare i shtyu ata te kurdisin nje atentat kunder Amerikes?! Ti si Shqiptar, a ia bere vetes pyetjen??!! E çfare pergjigje i dhe vetes?!
Nese per ty Kçira eshte nje njeri i mprehte, pse menjehere me pas, shkruan se ai "sulmoi "vellezerit e tij(mua me duket se thote "na") vetem per hater te fese"??!! Kjo eshte kontradikta e pare e arsyetimit tend!
Pastaj flet per "moment te volitshem", sikur te ishte qene ai qe vendosi se ne çfare momenti do te dilnin ne skene Dukajt!! Kjo eshte kontradikta e dyte!!
Tashi, per sa i perket mendjes se mprehte, ky eshte nje gjykim subjektiv dhe nuk dua te hy ne merite;per mua, ajo qe mund te them me objektivitet, eshte se Kçira eshte kurajoz!! Duhej kurajo per t'iu perveshur plogeshtise se turpshme te Shqiptareve qe nuk u ngriten njezeri per te denuar aktin ne fjale dhe per t'i deshmuar shpetimtarit se Shqiptari nuk e pret kurre armikun ne bese!!
1) Pse nuk e bene Shqiptaret kete?!
Ti vazhdon ne kete kontradikte, me ate qe per mua eshte nje shpifje qe nuk gjen mbeshtetje ne asnjeren nga fjalet e Kçires, duke thene se e beri per hater te fese!!
2)Ne cilen fjali te tij, ai foli per fene e vet duke share ate te Dukajve?!
Per sa i perket kontradiktes se dyte, mua me duket se Kçira thirri tubimin e Shqiptarve ne Amerike(kush tjeter e beri nje gje te tille??), menjehere pas plasjes se rastit te Dukajve, pra duke treguar edhe gatishmeri perveç kurajos!!
3) Kush tjeter thirri nje tubim nder Shqiptare?
E para e punes, kur flet per Shqiptaret e gjithe Kosoves, ti bie ne kontradikte me vetveten, pasi me pare the se e beri vetem per hater te fese, ndersa kur flasim per Shqiptaret e gjithe Kosoves, pra pa dallim feje, feja eshte e paperfillshme!!
E dyta e punes, te thuash se "nuk e paskemi merituar çlirimin", nuk eshte si te thuash" dua t'iu shfaros", te pakten ne shqip!! Se si e lakoni ju ne Islam, pak me intereson!!
Pra, ti si Shqiptar, ne momentin qe merr vesh se nje tjeter "Shqiptar", i ka kurdisur atentat mikut qe te çliroi dhe ne te njejten kohe nuk bezan, si do ta vleresoje veten?!
Nuk mund te arsyetohet "kurajoja", aq me pak me krimbat!!
E vetmja gje qe une do te permiresoja ne kushtrimin e tij, eshte perdorimi i gjuhes letrare ne vend te asaj "malokçe", pasi pikerisht aty krimbat fillojne e interpretojne "deshira per shfarosje" apo " hatera fetare" te paqena!!
Drejt!! Dhe askush nuk ka ndermend ta beje kete dhe as Kçira nuk e beri, edhe pse, nese do te kishte qene nje fushate fetare siç mbrojne krimbat, sot do te mund te peshtyjme mbi parimet islamike qe predikojne "xhihadin" kunder Amerikes dhe Perendimit!!
Populli fajesohet per "plogeshtine" dhe "heshtjen" e turpshme!!! Une atij mikut qe me shpetoi jeten, do t'i dal gjithmone ne krah po te sulmohet nga ndokush e madje do te jap edhe jeten per te!! Ky eshte zakon i Shqiptarit!!!Imagjino pak se ç'do te bej sikur ai miku te sulmohet po nga bijt e mi te budallepsur??!! Do t'i tridhja me doren time!! Por nese une hesht, atehere une jam i pavlere dhe vertet nuk e meritoj jeten qe miku im i shtrenjte me shpetoi!!!
Atehere sillu si Shqiptar, pasi askush nuk mund te te mohoje ate qe ke ne zemer!!
Une do te te lutesha ta shikoje edhe njehere ligjeraten e Kçires pa perden e fese mbi sy!!
Behu per nje çast ateist dhe gjykoje aktin e Dukajve dhe sidomos mosreagimin e Shqiptareve ndaj ketij akti, nen driten e shpetimit te nje populli prej tragjedise perndryshe te pashmangshme!!!
Kete ta them si vella e, nese e ben,per mua ti vlen me shume se tere kishat e xhamijat e botes marre se bashku!!
Krijoni Kontakt