Close
Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 136
    i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Citim Postuar mė parė nga Alpha_Virginis Lexo Postimin
    Xhemis, feja natyrale e shqiptareve eshte krishterimi. Jam krenare per stergjysherit e stergjysherve te mi nuk e shiten fene e tyre!
    E nderuara Apha ...

Nuk e di cfare standarti perdor ti per te quajtur nje fe natyrale dhe nje fe tjeter denatyrale nese mendon se televizori bardhe e zi eshte me i mire se televizioni HD e ke gabim.Nuk eshte koha ajo qe vendos se kush eshte me e sakte ose e gabuar por eshte besimi.Shqiptaret kane pasur dhe radio Iliria ne kohen e paganizmit mirepo e nderruan me Tv Lura apo Butrinti pastaj zgjodhen Tv HD.Ska te beje fare se ckane qene stergjysherit e tu se feja nuk eshte tapi qe trashegohet eshte bindje dhe besim qe besohet dhe zbatohet.Krenaria me gjyshin apo stergjyshin jo gjithmone eshte e sakte, sikurse nuk eshte e sakte dhe krenaria e ateisteve me prejardhjen e tyre nga majmuni.

Lexo, vlereso, krahaso pastaj bindu.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

i/e regjistruar Maska e inez
    Anėtarėsuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne fantazi.
    Postime
    1,779
    Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    E nderuara Apha ...

Nuk e di cfare standarti perdor ti per te quajtur nje fe natyrale dhe nje fe tjeter denatyrale nese mendon se televizori bardhe e zi eshte me i mire se televizioni HD e ke gabim.Nuk eshte koha ajo qe vendos se kush eshte me e sakte ose e gabuar por eshte besimi.Shqiptaret kane pasur dhe radio Iliria ne kohen e paganizmit mirepo e nderruan me Tv Lura apo Butrinti pastaj zgjodhen Tv HD.Ska te beje fare se ckane qene stergjysherit e tu se feja nuk eshte tapi qe trashegohet eshte bindje dhe besim qe besohet dhe zbatohet.Krenaria me gjyshin apo stergjyshin jo gjithmone eshte e sakte, sikurse nuk eshte e sakte dhe krenaria e ateisteve me prejardhjen e tyre nga majmuni.

Lexo, vlereso, krahaso pastaj bindu.
    me pelqeu logjika juaj, feja eshte besim qe zgjidhet personalisht dhe nuk trashegohet, apo sic thuhet rendom "meqe babi im eshte mysliman edhe une jam myslimane''. E pare ne kete kendveshtrim, censusi ka shume defekte, dhe nuk eshte aspak i sakte ne shifrat qe nxjer. Kjo pasi per te deklaruar fene, ata perdorin thjesht fjalen e nje anetari te familjes i cili zakonisht i bie shkurt dhe thot direkt 'Myslimane mysliman..." edhe pse ky zoteria nuk e ka idene e ritualeve, zakoneve, kultures etj etj myslimane, ai i bie shkurt. Per tmos permendur pastaj faktin kur gjykojne direkt nga mbiemri:
    "Censusi"- Familja Hoxha( ose Prifti ) ?
    Individi - PO
    C - Sa anetare jeni ne familje ?
    I - 6...
    C - ok flm. Mirupafshim. - dhe nderkohe opa shenon 6 myslimane (ose te krishtere) te tjere.
    Duke iu referuar logjikes suaj, kjo eshte e padrejte perderisa besimi eshte tejet personal dhe nuk mund te gjykohet ne baze te familjes. (Logjike me te cilen une jam tejet dakort). Une mendoj se pjesa me e madhe ne Shqiperi jane ende te pavendosur plotesisht ne lidhje me zgjedhjen e nje feje.
    Themi se kemi tolerance fetare, por bejme censuse dhe krijojme paragjykime; themi se besojme ne Zot por nderkohe festojme gjithe festat , besojme gjithe bestytnite pagane te mundshme, dhe shkojme tek cdo 'fallxhor' per cdo hall... Kjo mua me duket krize identiteti fetar, dhe jo tolerance.

p.s: Keto i thash ne pergjithesi, dhe jo per ata persona qe jane plotesisht te bindur per besimin e zgjedhur.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    74% muslimane. aq sa kane qene.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anėtarėsuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Citim Postuar mė parė nga Akili-A Lexo Postimin
    Jane 57% ne fakt.

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anėtarėsuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar mė parė nga Alpha_Virginis Lexo Postimin
    Xhemis, feja natyrale e shqiptareve eshte krishterimi. Jam krenare per stergjysherit e stergjysherve te mi nuk e shiten fene e tyre!
    me kete llogjik qe ben ti as krishterimi nuk eshte feja natyrale e shqiptareve sepse tamam tamam ka qene paganizmi feja origjinale qe nga iliret pastaj vjen krishterimi dhe pastaj vjen islamizmi. keshtu qe dhe ju te krishteret e humbisni betejen tuaj ta quani krishterimin si fene origjinale apo fene e vertet te shqiptareve etj etj. me kete rast paganizmi ju thote te gjithve hapni krahun se jam vete i pari. por gjithsesi per ta mbyllur dua te them vetem se fete vijne e shkojne si ne shqiperi ashtu dhe ne te gjithe boten ajo qe mbetet eshte shqiptaria kombi dhe indentiteti jone kombetar.

Anėtarėsuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    o akil te ka ngel ora me duket. kemi ecur perpara jane bere 57%(hajt mos u merzit)

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar mė parė nga Kanina Lexo Postimin
    o akil te ka ngel ora me duket. kemi ecur perpara jane bere 57%(hajt mos u merzit)
    ajo perqindje nuk e ndryshon faktin qe shqiperia eshte shtet me shumice myslimane
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anėtarėsuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    ajo perqindje nuk e ndryshon faktin qe shqiperia eshte shtet me shumice myslimane
    mire ore mire por jane 57 dhe jo 74 kjo ka nje ndryshim.

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anėtarėsuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Gjithsesi te mos harrojme keto shifra duhet te bazohen mbi 30% te personave qe iu pergjigjen pyetjes mbi fene.

Anėtarėsuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    ore di njeri te na thoje sa ka qene perqindja e atyre qe nuk i jane pergjigjur pyetjes mbi kombesine? se ketu po flitet vetem per fene por une jam me shume i interesuar te di per kete tjetren.

Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •