Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 56
    JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669

Arabët e pasur po blejnë femra në kampet e refugjatëve sirianë

Lufta në Siri ka marrë mijëra jetë njerëzish e ka shkatërruar qindra mijëra jetë të tjera.
    Prej muajsh në Jordani, thuajse 10 kilometra larg kufirit me Sirinë, është ngritur një kamp për refugjatët sirianë. Kampi Zataari ka më shumë se 42 mijë sirianë,citon tema.
    Gjendja aty është katastrofike. Uji është i pakët, higjiena është e tmerrshme, kurse energjia thuajse mungon fare.
    Por tani vijnë lajme shokuese nga ky kamp. Femrat e reja siriane po u shiten pasanikëve arabë për tu martuar.
    Gazeta italiane Corriere della Sera raporton se për gratë paguhen mes 1 mijë deri në 2 mijë euro. Ndonjëherë edhe 4500 euro, kur refugjatet kanë humbur gjithçka. Bëhet fjalë edhe për vajza 15-16 vjeçare, që u shiten ofertuesve pasanikë.
    Për Washington Post, Abu Jusuf tregon historinë e vajzës së tij 27 vjeçare, që mbeti e ve. Ai ia shiti vajzën një inxhinieri saudit, 55 vjeçare. “Natyrisht do të doja që ajo të martohej me dikë nga zona jonë, por çfarë të bëjmë,” tha ai.
    Gazeta amerikane raporton edhe për rastin e Fatimes 19 vjeçare, që u shit tek një 45 vjeçar nga Kuvajti.
    “Bashari na ka shkatërruar shtëpitë dhe jetën. Me këtë martesë do të nis një jetë të re në një vend të ri,” thotë ajo.
    Pasanikët arabë vijnë në kampin e refugjatëve me taksi të posaçme për të kërkuar gra. Amira, një 56 vjeçare jordaneze, është sekseria e martesave./Indeksonline/
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Lajmi i mesiperm eshte nje disinformim nga njerez te pafytyre te cilet nuk tregojne realitetin e asaj qe ndodh realisht por si gjithmone hedhin balte ndaj moralit popujve Arabe qe deri diku simbolizojne Islamin. Ne fene Islame nje femer kur martohet merr ''MEHR'' nga bashkeshorti qe ne gjuhen Shqipe pak a shume ka kuptimin e ''PAJES'. Mehri perceptohet si nje dhurate qe bashkeshorti i ben bashkeshortes dhe ajo eshte dhurate simbolike duke nenkuptuar qe ajo mund te kete qofte dhe nje vlere te c'faredoshme dhe nuk eshte e percaktuar. Ate shume e merr bashkeshortja dhe jo familja apo ''protektori'' sic shprehet paturpesisht tema ne fjale. Femra me nje shume te marre nga Mehri merr ne nje fare menyre nje garanci prej bashkeshortit te saj te ardhshem qe ne rast te nje fatkeqesie te nje divorci ajo te kete mundesi te mbijetoje sadopak ekonomikisht.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Lajmi i mesiperm eshte nje disinformim nga njerez te pafytyre te cilet nuk tregojne realitetin e asaj qe ndodh realisht por si gjithmone hedhin balte ndaj moralit popujve Arabe qe deri diku simbolizojne Islamin. Ne fene Islame nje femer kur martohet merr ''MEHR'' nga bashkeshorti qe ne gjuhen Shqipe pak a shume ka kuptimin e ''PAJES'. Mehri perceptohet si nje dhurate qe bashkeshorti i ben bashkeshortes dhe ajo eshte dhurate simbolike duke nenkuptuar qe ajo mund te kete qofte dhe nje vlere te c'faredoshme dhe nuk eshte e percaktuar. Ate shume e merr bashkeshortja dhe jo familja apo ''protektori'' sic shprehet paturpesisht tema ne fjale. Femra me nje shume te marre nga Mehri merr ne nje fare menyre nje garanci prej bashkeshortit te saj te ardhshem qe ne rast te nje fatkeqesie te nje divorci ajo te kete mundesi te mbijetoje sadopak ekonomikisht.
    keshtu ndoshta eshte te Hadidhet. por realiteti njerezor eshte ndryshe.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    keshtu ndoshta eshte te Hadidhet. por realiteti njerezor eshte ndryshe.
    Keshtu dolen dhe fjalet nga dashakeqesit per motrat tona Kosovare ne kohen e luftes ne Kosove kur qendronin neper kampet e Shqiperise gjoja se shume prej vajzave Kosovare per te mbijetuar merreshin me prostitucion. Ata plehra qe i shkruajne keto shpifje dhe ato te cilet paturpesisht i shperndajne nuk bejne gje tjeter vetem se i denojne dy here ato njerez te vobekte te cilet prej luftes jane detyruar te lene vendelindjen e tyre. Nderi nuk shitet me para. Te vetmit qe e pranojne si realitet nje lajm te tille jane ata te cilet nuk do ta kishin problem qe ne nje situate te tille ti shisnin vete vajzat e tyre.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-10-2012
    Postime
    95
    Akil pse mendon se realiteti eshte ashtu sic thua ti,cdo here mendoni se ju keni te drejte dhe se tjeret jane gabim.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Keshtu dolen dhe fjalet nga dashakeqesit per motrat tona Kosovare ne kohen e luftes ne Kosove kur qendronin neper kampet e Shqiperise gjoja se shume prej vajzave Kosovare per te mbijetuar merreshin me prostitucion. Ata plehra qe i shkruajne keto shpifje dhe ato te cilet paturpesisht i shperndajne nuk bejne gje tjeter vetem se i denojne dy here ato njerez te vobekte te cilet prej luftes jane detyruar te lene vendelindjen e tyre. Nderi nuk shitet me para. Te vetmit qe e pranojne si realitet nje lajm te tille jane ata te cilet nuk do ta kishin problem qe ne nje situate te tille ti shisnin vete vajzat e tyre.
    e ke gabim, se shkrimi po nxjerre ne pah nje fenomen fatkeq.
    nuk i ndihmon ata njerez duke fshehur apo pergenjeshtruar lajmet.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga farang Lexo Postimin
    Akil pse mendon se realiteti eshte ashtu sic thua ti,cdo here mendoni se ju keni te drejte dhe se tjeret jane gabim.
    thjesht i besoj lajmit. kurse ti nuk je atje ne terren qe infot e tua te jene te besueshme.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-10-2012
    Postime
    95
    Nuk te ndal kush ti besosh lajmit ,por ndonjehere behesh naiv , ku din ti se ku jam une ??,pse ja fut kot

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    e ke gabim, se shkrimi po nxjerre ne pah nje fenomen fatkeq.
    nuk i ndihmon ata njerez duke fshehur apo pergenjeshtruar lajmet.
    Merr shembull veten tende , ti si nje antiShqiptar kur sjell nje lajm qe ka lidhje me Shqiperine mundohesh ti japesh kah te kundert prej asaj qe realisht ndodh. Te njeten gje bejne dhe antiArabet , nje tradite Islame sikur eshte ''Mehri'' qe permenda me siper e keqinterpretojne sikur ajo te jete blerje e femres kur faktikisht ajo eshte dhurate qe i behet femres.

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Citim Postuar më parë nga farang Lexo Postimin
    Nuk te ndal kush ti besosh lajmit ,por ndonjehere behesh naiv , ku din ti se ku jam une ??,pse ja fut kot
    Ti a i beson lajmit?
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •