Close
Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 121
    JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Per mendimin tim Islamofobia tek Shqiptaret egziston vetem tek nje pakice dhe tek ta jane pikerisht arsyet qe permenden me siper sikur injoranca qe vjen nga keqdashesit dhe histeriket. Nuk jane te gjithe Shqiptaret sikur ti dhe shume te tjere ketu qe shpenzojne gjithe kohen duke treguar perralla me sulltane. Shqiptaret kane plot halle te tjera qe i prokupojne sikur fukaralleku e papunesia e disa qe kane 5 leke e kane mendjen per tallava e buzuku.

Sa per viktimizimin ate mbaje e kultivoje se qekur ja ke mesuar kuptimin ne forum te ka pelqyer si fjale dhe kushedi te duket fjale e madhe me u duk i mencur . Une nuk quaj askend ketu armik biles po te ngulesh kembe te jap dhe nje link qe jam shprehur sot e muaj me pare kur kam thene se shume nga anetaret e forumit qe hiqen si Islamofobe nese do ti takoja nje dite nuk do kisha dyshimin me te vogel qe do sillen tjetersoj dhe kurrsesi aq patetike sa hiqen ne forum.
    Ti a e sheh veten se nuk e dini se cka thoni? Njeri thot Shqiperia eshte Islamofobe, dikush thot qe disa jane Islamofob dhe dikush nuk thot asgje. Ne duhet ta themi se ne pergjithesi Muslimanet jane te perqar, eshte e vertet se vet Muslimant perfaqesojne rryma te ndryshme, nuk kane nje unitet ne ate cka perfaqesojne. Ketu kemi te bejm me nje pasiguri te popullit ne ate se cka duhet besuar te Muslimant.

Ndersa ne ate qe thua ka disa se jane islamofob ajo eshte palidhje se cka thua, sepse ne cdo shoqeri ka "disa" jane ndryshe nga te tjeret dhe ne kete rast edhe mund te jen islamofob, sikur mund te ket edhe fobi te tjera. Mirepo deshira e juaj qe ta identifikoni tersisht shqiperine si Islamobofe ekziston.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Gogi Lexo Postimin
    Ti a e sheh veten se nuk e dini se cka thoni? Njeri thot Shqiperia eshte Islamofobe, dikush thot qe disa jane Islamofob dhe dikush nuk thot asgje. Ne duhet ta themi se ne pergjithesi Muslimanet jane te perqar, eshte e vertet se vet Muslimant perfaqesojne rryma te ndryshme, nuk kane nje unitet ne ate cka perfaqesojne. Ketu kemi te bejm me nje pasiguri te popullit ne ate se cka duhet besuar te Muslimant.
    Persa i perket ndarjeve ne Islam nuk e shikoj te llogjikshme ta sjellesh per diskutime duke marre parasysh se vete je i Krishtere dhe te Krishteret jane akoma me te avancuar ne kete drejtim. Nese e ke per mendimet e ndryshme qe shikon rreth kesaj teme prej Muslimaneve pergjigja eshte qe Muslimanet nuk thone sikur te Krishteret fluturon gomari? Po thua ti fluturon, nese thote dikushi prej jush( per ta perkrahur)? Cdo njeri ka mendjen e tij dhe llogjikon sipas eksperiences personale. Une ju quaj islamofobe dikush tjeter anti-islamike , c'rendesi ka te dyja termat ne nje fytyre te shpien .

Ndersa ne ate qe thua ka disa se jane islamofob ajo eshte palidhje se cka thua, sepse ne cdo shoqeri ka "disa" jane ndryshe nga te tjeret dhe ne kete rast edhe mund te jen islamofob, sikur mund te ket edhe fobi te tjera. Mirepo deshira e juaj qe ta identifikoni tersisht shqiperine si Islamobofe ekziston.
    Kete nuk e di nga e nxorre sepse une se kam thene po ashtu edhe autori i temes nuk e ka thene , ndoshta e ke thene vete ndonjehere kur ke bere sikur je Musliman.

Kjo eshte ajo qe kam thene une;

Per mendimin tim Islamofobia tek Shqiptaret egziston vetem tek nje pakice
    Ndryshuar për herë të fundit nga angmokio : 27-11-2012 më 14:03
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    As un nuk besoj se ka Islamo nder shqiptare. Ka elemente anti-Islamike qe nuk duan te shohin musliman ne keto troje, sic ishte rasti i Anton Kçires dhe Kastriot Myftaraj, dy persona qe bekojn çetniket e Milloshevic Kopiliçit.
    Ju merreni me individin, por nuk merreni me problemin. Reagimi i Anton Kcires dihet pse erdhi, po te mos perdorte Anton Kcira fjale te pamatura 90% e shqiptareve do te ishin me te. Ne 'Islamofobi' krejt gjindemi, perfshire shumicen e myslimaneve tradicionale, dhe jo vetem tek ne.

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ju merreni me individin, por nuk merreni me problemin. Reagimi i Anton Kcires dihet pse erdhi, po te mos perdorte Anton Kcira fjale te pamatura 90% e shqiptareve do te ishin me te. Ne 'Islamofobi' krejt gjindemi, perfshire shumicen e myslimaneve tradicionale, dhe jo vetem tek ne.
    Me behet qejfi qe kesaj rradhe 90% e Shqiptareve nuk jane me te. Dhe turpesisht dhe fatkeqsisht per ty qe i perket pakices prej 10% te Shqiptareve

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Jo aspak! Ne shqiperi te them te drejten (opinioni im ky) nuk ka as besimtare ekstrem as nga ata qe urrejn besimtaret. Jemi tolerant ose indeferent kur behet fjale per besime te ndryshme.
    I LOVE GOD

j&g

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Don te thuash, se islamofobia jote eshte per nga vlera e njejte me ate te Adelgunde Mertensackers ??? (aktiviste e partise fundamentaliste Christliche Mitte ne gjermani, njeherit edhe autore e disa librave te famshem me teori edhe me te egzajtuara nga ato te anetarit "jeta01"), apo te permendim edhe rastin ekstrem Anders Brejvik ???

Friga eshte "celesi" i fobise. Fobia jote eshte thjesht e "luajtur", eshte nje "akt", nuk eshte e "natyrshme". Ti asnjehere nuk do ta kesh fobine "cilesore", ngase e njeh ndergjegjesisht natyren e islamit. Andaj edhe islamofobet shqiptare, sa e sa te shfaqin antipati ndaj islamit, ASNJEHERE nuk do te mund te kultivojne nje islamofobi "origjinale". Ajo cdohere do te mbetet vetem nje veti kohore, nje "mode". Pikerisht ju "islamofobet" - light, do te jeni ata, qe NESER, do te thuani "hajt mor, hajgare ishte ajo"....
    Pike se pari ti nuk din c`flet... nuk behet fjale per fobi por per principe qe nuk munde ti pranosh nga ligjerimet e nje feje si Islami & company.Islami si njeri nder religjionet e medha te institucionalizuara jane religjione te masave te medha njerezish dhe ritualeve te medha.Ky fakt per njeriun me INDIVIDUALITET te theksuar,paqesor,te lire e shqeteson sepse njeriu i lire "freethinker" nuk don te zhytet ne mase dhe te behet pjese e vetedijes kolektive.Me te drejte njerezit me shpirt te tille tmerrohen nga imponimet e autoriteteve e aq me pak te njerezve mesjetar aka Muhamed,Mojsije etj.
    Ata te cilet duan te jene pjese e mases dhe madhesine e vet duan ta shohin permes "kopese" ne te vertet jane frigacak,te dobet (ngordhalaq ),te zbrazur dhe te "shtypur",shpirta pa liri, me mungese energjije qe duan ta kompenzojne permes mases....Kur shpirtit i mungon energjija,kurreshtja individuale ata vetmashtrohen se keto cilesi do i gjejne ne masen ~ per kete njerezit grupohen ne entitete te medha religjioze (madje edhe ne forma tjera shoqerore).Ndersa njeriu i lire dhe me energji vetanake iken nga keto seanca iluzionistike masovike sepse eshte plot force,dashuri dhe eshte i pavarur.
    Te gjitha religjionet jane ne mase destruktive sidomos Islami me ambicien e vet qe te penetroj ne sferen shoqerore / shteterore.Mjafton vetem kjo (midis tjerash) qe te jesh kunder sepse per Islamin Kurani nuk eshte vetem liber fetar por edhe ligj qe duhet te implementohet permes institucioneve.
    ???, dhe ???, ne regull, eshte instinktive kjo, madje edhe ne natyren e kafsheve eshte keshtu.
    Prap nuk kupton gje....Kafshet nuk i parashtojne qellimet vetedijshem.Por njeriu neqoftese vendos nje objektiv deri te ajo vie permes vuajtjes,sakrifices,nenshtrimeve ekstreme fizike dhe mendore ...keshtu qellimi arsyetohet ~ testohet karakteri.Shumica e njerezve nuk kane qasje te tille ndaj sfidave te jetes,por ikin ne te ashtequajturin "linja e rezistences se dobet".Kafsha mbetet kafshe ne "hedonizmin" e tyre (meqenese insiston qe kafshet jane hedoniste !!!)."Instinkti eshte hedonizem " haha, EC o njeri nuk din c`flet !

Nje dallim thelbesore ka, perderisa hedonisti veprom me plot vetedije dhe vullnet, fetari e ben thuajse instinktiv. Hedonisti eshte ne shkeljen e normave dhe vlerave absolut i vetedijshem, andaj edhe "fajtore", kurse fetari nuk eshte, edhe nese i shkel normat. Keto dallime shoqeria i heton me lehtesi, andaj edhe e ka shpik termin "hedonist". Pra, tregoju forumisteve "cka" deshe me u thane me referimin me larte ???
    "Hedonizmi nuk eshte i moralshem ndersa fetaret abolohen sepse e bejne pa vetedije " - kete duash te thuash ?!!!
    Kenaqesija dhe morali (meqenese e fut termat fajtor / pa fajesi ) nuk jane dic pozitiv e as negative ,por hedonizmi mban pozita neutrale.Nje njeriu munde te ja pranojme vepren qe kryen si te moralshme edhe kur kerkohet nga ai sakrifica sublime ( qe do i shkaktonte vuajtje),edhe anasjelltas nuk ka arsye ta denojme moralin e tij kur kenaqet....Kenaqesija dhe gezimi nuk jane terme qe permes tyre ti deferencosh njerezit (fetar/jofetare).Njeriu i lumtur eshte i lire ,ndersa i lire eshte kur ballafaqohet me vendime te veshtira dhe ne keto lloj situatash vendos sipas arsyes dhe jo epshit.Kjo eshte lirija e paralel me te vie edhe gezimi.Kenaqesit trupore ketu jane opcionale,munde te jene por nuk jane te domozdoshme.
    Pra,morali fetar (asket) i cili trumbeton qe nga kenaqesit duhet te apstenojme cdo here behet nga lakmija ( e sheh hedonizmin) dhe me kete jo-etik.Kjo eshte keshtu sepse tendenca per nje jete ku nuk ka vend per kenaqesit munde te mirret si lakmi ndaj krenarise,tentim qe te pranohet nga njerez te tjere kinse fetari yne vetsakrifikohet nga "kenaqesit".Instanca e fundit e ketij josinqeriteti eshte qe te nxjerr nga rrethi qe eshte i Vecante !!!
    Na del qe Ego-ja e nje fetari eshte arrogant,sepse AI mendon qe kenaqesit ne kete bote jane nen nderin e tij,ai tenton te arrij njefare kenaqesije te mbrendshme (perulje para autoriteit ,dhurim i lirise vetjake = njejte me mazohizmin ) dhe me kete e verteton mendjemadhesine kolosale te tij qe e mban ~ kenaqesija e till e arriturr ne vetvete eshte par exallance narcizoizem .... Te pranosh qe vetvetja (mos e barazo me individualizmin ) te eshte e mjaftueshme don te thote qe je i pushtuar nga deshira te te shikojne si nje krijese madheshtore.Jo vetem hedonizem fetar por edhe narcizoizem ne katrore.
    Ajo ne bold eshte thjeshte qendrim individual, i cili sipas cdo norme civilizatore nuk mund te argumentohet......
    Argumentohet,argumentohet edhe ate shume mire por si te ndegjohet argumentimi kur bie ne veshte e shurrdher...edhe veshet i keni te indoktrinuar haha...eshte ndjenje "racionale" sepse jane te arriturra qe nuk perputhen me synimet e besimit tuaj...per fat te keq !
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 27-11-2012 më 20:48
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Me behet qejfi qe kesaj rradhe 90% e Shqiptareve nuk jane me te. Dhe turpesisht dhe fatkeqsisht per ty qe i perket pakices prej 10% te Shqiptareve
    Edhe mua me behet qejfi qe TI bie ne ate pakicen e shqiptareve pa turp qe i aprovojne metodat e ndeshkimit : "Zvarritje me makine te njerezve te gjall ne rruget e qytetit " (Gaza).
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 27-11-2012 më 20:51
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Edhe mua me behet qejfi qe TI bie ne ate pakicen e shqiptareve pa turp qe i aprovojne metodat e ndeshkimit : "Zvarritje me makine te njerezve te gjall ne rruget e qytetit " (Gaza).
    Shqiptaret kane nje shprehje te vyer ''Vdekje Tradhtareve''. Do isha njeriu me i privilegjuar ne Shqiperi edhe sikur i vetmi neqoftese do me besohej detyra e XHELATIT''

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-11-2012
    Vendndodhja
    Vojnovc Shtime
    Postime
    412
    .............

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-11-2012
    Vendndodhja
    Vojnovc Shtime
    Postime
    412
    Citim Postuar më parë nga mario_kingu Lexo Postimin
    Vetem Fakti Se Shqiptari Beson se Feja E Shqiptarit Eshte Shqiptaria hedh posht cdo gje tjeter

Pastaj ku e keni par islamin a shum te hapur en shqiperi :S
    E kemi par gjat historis

E kemi par me 10 qershor 1878 ne Prizeren ku prijs i lidhjes ishte prijsi islam dhe shumica e kuvendarve ishin prijs islam nuk kishte prijs te fes se shqiptaris
    E kemi par ne Lidhjen e Pejes
    E kemi par se islami eshte pjes e pandashme e shqiptarve dhe Shqiperis edhe me 28 Nentor 1912; nga 47 nenshkrusit e pavarsis 27 kan qen prijes islam Hoxhollar
    Ti permenda vetem keto trija pasi qe jan ngjarjet nder me te rendesishmet te kombit shqiptar ,nuk ti permenda luftrat dhe betejat qe hoxhollaret ishin ne vijat e para t frontit duke komandu trimat shqiptar

Islami ka qen dhe eshte i perhapur ne gjith trojet shqiptare, ju pelqeu apo sju pelqeu juve ai do jet i perhapur deri sa te ket shqiptar ne ket tok sepse eshte pjes e pandashme e kombit ton

Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •