Close
Faqja 15 prej 26 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 254
    fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Si mundet te paragjykosh keshtu nje Kishe te tere, se paska bere te tilla gjera, thjesht pa patur asnje fakt,...kjo tregon thjesht urrejtje ndaj Kishes Orthodhokse dhe asgje tjeter.... keto jane thjesht mllefe islamike
    Nuk eshte urrejtje ndaj kishes ortodokse or grek me kombesi shqiptare por urrejtje ndaj grekeve qe kane uzurpuar kishen shqiptare.
    Une jam ortodoks vete nga origjina por nuk kam per ta pranuar kurre kete kishe qe udhehiqet nga greket.
    Ndryshuar për herë të fundit nga prenceedi : 23-11-2012 më 09:04

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga shofer Lexo Postimin
    "argument" me vlere zero.
    mjafton te shkosh tek spitali i te cmendurve, do gjesh persona te cilet ndjehen jezu krisht, ka te tjere qe ndjehen prej qelqi.
    eshte kaq e thjeshte, nese ke lindur nga dy prinder shqiptare, s'ka sesi te jesh grek, mund te genjesh qe je grek per interesa personale, per te perfituar pension, leje qendrimi a ku di une. dhe kur keto interesa te mos jene me, iken si me magji te ndjerit grek, por nuk vlen me asgje, shqiptaret e tjere do te te konsiderojne shqiptar langaraq, shqiptar legen, shqiptar qe mohon veten.

ndoshta te kujtohet si e shane piro dhimen greket, e pra ai s'eshte me as grek, ai s'iu hyn me ne pune grekeve, dhe e hedhin tutje si limon te shtrydhur, as shqiptareve s'iu hyn ne pune, ky rob i perenduar...persona te tille jane murtaja e kesaj bote.
    meqe disa grek reaguan ne menyre folklorike e kafeneje ndaj p. dhimes kjo nuk mund te quhet argument per te arsyetuar.
    sepse nuk jane njerezit e kafenese qe percaktojne identitetin e nje personi, ...sepse p.dhima nuk u flak si limon i shtrydhur, por ai eshte deputet ne parlamentin grek. nje rruge ne athine mban emrin e tij.
    ai eshte nenshtetas grek, mesohet ne historine moderne greke si kampion olimpik etj,
    eshte njelloj sikur te thuash qe selaniksit jane bullgar, meqe tifozat e athines u thone atyre bullgar ne stadium.
    llogjika jote le shume per te deshiruar.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    Gjyshja ime dhe te gjithe te moshuarit e tjere flasin pothuaj te njejten shqipe qe flet plaku ne video (dialekti i zones eshte shume i perafert)
    personat ne video jane vendalinj nga nje fshat i Atikise(Athine) dhe qe deklarohen ne video si greke e jo si shqiptare.. nuk e di se nga je ti dhe se c'lidhje mund te kesh me ate dialekt...sidoqofte e shikoj pak te pamundur nje ngjashmeri te tille te arvanitesesh me gjuhen shqipe sot , pasi pak a shume i njoh dialektet e jugut...te jesh mire..
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 23-11-2012 më 09:34
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    personat jane vendalinj nga nje fshat i Atikise(Athine) dhe qe deklarohen ne video si greke e jo si shqiptare.. nuk e di se nga je ti dhe se c'lidhje mund te kesh me to...sidoqofte e shikoj pak te pamundur nje ngjashmeri te tille te arvanitesesh me me gjuhen shqipe sot , pasi pak a shume i njoh dialektet e jugut...te jesh mire..
    Nuk e di nga je ti bani po se paske haberin fare per arvanitasit dhe historine e tyre........
    Ngjashmeria e arvanitshes me shqipen eshte shume e madhe spse ne fund te fundit eshte e njejta gjuhe.
    Ka shume emra fshatra ne Atiki qe kane ruajtur emertimin e tyre ne shqip por pjeses me te madhe ja kane ndryshuar ne greqisht.
    Arvanitasit ne zonen e Atikise i ke te vendosur ne nje zone qe rethon ne menyre perimetrike Akropolin.
    Disa emra fshatrash sa per te shuar kuriozitetin jane Melisohori(dikur quhej Balsha) Kapareli(dikur quhej Kryekuq) keto te dyja i ke ne periferi te thives Ke pastaj Mavromati, Vilia, Skurta, Ano dhe Kato Suli, Spata etj etj se lista eshte shume e gjate.
    Ndryshuar për herë të fundit nga prenceedi : 23-11-2012 më 10:04

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    bani, personat ne video jane vendalinj nga nje fshat i Atikise(Athine) dhe qe deklarohen ne video si greke e jo si shqiptare..
    Pyetjes se bere ne greqisht se arvanitet qe flasin shqip (eshte pyetje idiote) jane shqiptare plaku i pergjigjet; ''ne ne jemi vllezer''
    pyetjes tjeter ''dhe ti shqiptar je'' i pergjigjet ne te njejten menyre ''pedhi mu jemi vllezer'' duke pohuar dhe me koke.
    sa per jevgun qe ka ne krah ose nuk e kupton ate qe thote plaku ose ben sikur nuk e kupton,
    megjithate dhe plaku duket sikur ka rjedhur pak nga trute.

nuk e di se nga je ti dhe se c'lidhje mund te kesh me ate dialekt
    Po te them vetem se vendlindja ime eshte ne kufi me Greqine.

.
    sidoqofte e shikoj pak te pamundur nje ngjashmeri te tille te arvanitesesh me gjuhen shqipe sot , pasi pak a shume i njoh dialektet e jugut.
    mund te njohesh dialektet e tanishme te cilat jane me te zhvilluara dhe ku te rinjte mundohen te mos flasin dialektin ashtu si eshte por perpiqen ta modernizojne ate,
    te siguroj qe pleqte ne zonen time thone ''c'te te thom'' nuku na honepsen neve'' (''neve'' perdoret dhe nga te rinjte,po ashtu dhe ''nuku'' si dhe shume fjale te tjera)etj etj.Gjithashtu tekstet e kengeve arvanitase jane pothuajse te kuptueshme dhe te ngjashme ne te folur apo kenduar me vecanti te fjaleve te vjetra te cilat nuk perdoren apo jane zhdukur.
    MOS I NDY TEMAT no name

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    shume bukur jane ato qe thua...por mua me pelqen ti permbahem realitetit dhe realiteti eshte qe nese shkon ti ne himare sot dhe ju thua qe ata jane greke mund te te vrasin(sepse jane edhe me grek se greket)...aty e mbrapa nuk ka nevoje me gjate per diskutime....eshte e habitshme qe shqipetare ne Nish te serbise sot jane serbe oetodokse dhe nese ju thua se jane shqipetare mund te te vrasin, ne Maqedoni ne Reke te eperme nese ju thua qe jane shqipetare mund te te vrasin edhe pse jane ortodokse...origjina e tyre deri para 100 vjetesh eshte shqipetare dhe nuk dinin Maqedonisht ...e njejta edhe me fshatrat e Sulit ne greqi e shume zona te tjera si keto....por nuk do te gjesh asnjehere te kunderten.....dmth qe nje grek,serb,maqedonas te doje me force te behet shqiptar...edhe ato pak turq ne prizren ..mbajne gjuhen dhe origjinen e tyre edhe pse perandoria otomane eshte fsire nga memoria e njerezve...
    psh , ne greqi do te shikosh shendrime mbiemrash te familjeve si
    shkurti..ne..konduriotis
    zeza..ne..mavriki..etj etj si keto...eshte e jashtzakonshme se si keta njerez kane ndryshuar kombesine ...qe do te thote qe edhe kombesia u ndryshoka ...cuditerisht....e pranoj qe ky fakt eshte teper neverites dhe shume larg principeve baze qe ka njeriu qe kur vie ne jete...por faktet po tregojne qe qenka e realizueshme ....e pranoj eshte nje fenomen i rralle dhe i jashtzakonshem...
    I nderuar bashkeforums, pajtohem me mendimet qe shprehni me siper. Prandaj edhe vete jam habitur nga permasat qe kjo tragjedi ka. Tragjedi ndofta nga me te vecantat ne bote ku disa faktore te brendshem dhe nje masa e madhe e atij te jashtemit na kane sh'nderruar qe armiqte me te medhenj ti kemi nga gjaku yne, gjak i cili u shprish, u deformua dhe me e keqia vazhdon te kete nje trajektore negative edhe ne ditet e sodit.
    Mosveprimi dhe mjegulla moskokcarese e vetedijes kombetare kane ngulur thelle ne shpirtrat e vobekte te njerezve skermitjen ndaj saj te dhembeve te prishur te harreses e padijes, ku kapur mbytazi prej lakut vetvarres se ndarjes fetare nuk kemi krijuar nje skelet edukimi shpirteror qe ti hedhe sado pak balsam krenarise te se qenit kombesi e vecante qe t'maje rreth saj fort elementin popull.
    Eshte ashtu sic shpreheni edhe ju nje fenomen i neveritshem, dhe behet edhe me i tille kur sot me rrezen e gjate te informacionit dhe paraqitjes se fakteve, elementi ekonomik ndikoka me shum se ai shpirteror ne stafeten e pecimit te neverise dhe kjo me ben te mos ndaloj se theni mendimin tim.
    Ne pervojen time personale kam takuar e njohur ne Greqi shum njeres si nje Suliot qe me thoshte se ata shikonin TVSH ne fshat, nje arvanitas emeigrant ne Gjermani ku me kerkoi libra e kaseta shqip me muzike.....etj dhe personalisht shoh drite ne kete llagem te hapur nga varremihes se historise ku te gjith duhet te punojme qe te mos na gropose ne te.
    tu ngjat jeta
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Një "grek" përze një shqiptar nga Himara. Dy grekë këtu në forum, ka rrezik të përzenë me dhjetëra shqiptarë nga ky forum. A mund t'i gjejmë në jetën reale këta dy grekët këtu, që t'ua shporrim b**hët nga tokat shqiptare?

Citim Postuar më parë nga cool_shqype Lexo Postimin
    I nderuar bashkeforums, pajtohem me mendimet qe shprehni me siper. Prandaj edhe vete jam habitur nga permasat qe kjo tragjedi ka. Tragjedi ndofta nga me te vecantat ne bote ku disa faktore te brendshem dhe nje masa e madhe e atij te jashtemit na kane sh'nderruar qe armiqte me te medhenj ti kemi nga gjaku yne, gjak i cili u shprish, u deformua dhe me e keqia vazhdon te kete nje trajektore negative edhe ne ditet e sodit.
    Mosveprimi dhe mjegulla moskokcarese e vetedijes kombetare kane ngulur thelle ne shpirtrat e vobekte te njerezve skermitjen ndaj saj te dhembeve te prishur te harreses e padijes, ku kapur mbytazi prej lakut vetvarres se ndarjes fetare nuk kemi krijuar nje skelet edukimi shpirteror qe ti hedhe sado pak balsam krenarise te se qenit kombesi e vecante qe t'maje rreth saj fort elementin popull.
    Eshte ashtu sic shpreheni edhe ju nje fenomen i neveritshem, dhe behet edhe me i tille kur sot me rrezen e gjate te informacionit dhe paraqitjes se fakteve, elementi ekonomik ndikoka me shum se ai shpirteror ne stafeten e pecimit te neverise dhe kjo me ben te mos ndaloj se theni mendimin tim.
    Ne pervojen time personale kam takuar e njohur ne Greqi shum njeres si nje Suliot qe me thoshte se ata shikonin TVSH ne fshat, nje arvanitas emeigrant ne Gjermani ku me kerkoi libra e kaseta shqip me muzike.....etj dhe personalisht shoh drite ne kete llagem te hapur nga varremihes se historise ku te gjith duhet te punojme qe te mos na gropose ne te.
    tu ngjat jeta
    nje rast tjeter edhe me i habitshem eshte qe nje miku im nga nje fshat i sarandes, qe nuk po i'a them emrin e fshatit se aty njihen te gjitha familjet me njera tjetren, me pat thene dikur qe : <>...dhe pastaj une e pyeta menjehere(meqe e pata degjuar diku) : ..Po ..a nuk jane Suliotet me origjine shqipetare?...dhe ai mu pergjigj qe : ..PO...dhe pastaj i thashe qe atehere ti qenke me origjine shqiptare...me tha : PO... dhe i thashe atehere nuk qenke grek por qenke shqiptar(pasi ne ate kohe punonim bashke dhe kishim shume koefidenca me njeri tjetrin ..benim shaka)..me tha <>..normalisht qe mbase fisi i tij i ardhur ne sarande para shume e shume vitesh ishte vetem nje rast i vecante dhe jo se te gjithe jane te tille ...por me beri pershtypje qe matematikisht pergjigja e fundit duhej te ishte PO dhe cuditerisht ai me tha JO...ne pergjithesi nuk kam kuptuar mire rolin e cameve ortodokse qe jetojne edhe sot ne greqi...duke qene se edhe Napolon Zerva ishte nje cam ortodoks nga Suli dhe qe kreu masakra ndaj cameve myslimane ..dhe jam i sigurte tanime qe edhe nese do te jetonte N.Zerva sot dhe do ta pyesja si sarandiotin do me pergjigjesh njelloj...dmth qe PO..PO..JO...eshte fare e pashpjegueshme llogjikisht dhe cuditerisht keto te konvertuarit greke jane edhe me greke se vete greket...

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Si mundet te paragjykosh keshtu nje Kishe te tere, se paska bere te tilla gjera, thjesht pa patur asnje fakt,...kjo tregon thjesht urrejtje ndaj Kishes Orthodhokse dhe asgje tjeter.... keto jane thjesht mllefe islamike
    I nderuar...po te them i nderuar megjithse nuk e meriton, por duke pare qe kesaj rradhe me neveritet qe mi emertuat mendimet e mia me shprehjen "mllef islamik".
    Si paragjykoj nje kishe te tere un??.....
    JO MOR ZOT NI, UN NUK E PARAGJYKOJ POR GJYKOJ PATRIARKANEN E STAMBOLLIT, KISHEN GREKE, DHE KISHEN E GREKOKRYESUAR TE SHQIPERISE DUKE PATUR 1000 VJET HISTORI MBUSHUR ME FAKTE QE FLASIN.
    Te siper permendurat kane qene dhe jane organizmat qe vepruan e veprojne ne kundershtim me statutet dhe rregulloren qe ato vete duhet te ndjekin. Kane ndikuar e ndikojne negativisht duke mbjellur e perhapur urrejtje nder popuj dhe midis vete pjestareve me besim te ndryshen ne Shqiperi. Kane bashkepunuar me mongolet osmane dhe i kane sjelle ne Ballkan. Edhe pas pushtimit kane qene bashkepuntoret me te zellshem te osmanllinjve ku bile perdoren parrullen qe ti e ke ndryshuar pakez dhe e ke ne postimet e tua "Duaje armikun si vehten" duke vulosur bashke qe verisjen me berbarin. Kane ber c'eshte e mundur qe te mois flitet e shkruhet gjuha jone.......E SHUM TE TJERA QE TI AS QE NUK DO TI DEGJOSH DHE AQ ME SHUM TE KERKOSH E HAPESH CA LIBRA ..E KJO ESHTE AJO QE DUHET TE BESH PERPARA SE TE ME ETIKETOSH MUA ME SHPREHJE ROBOTIKE...UN JAM SHQIPTAR DHE NUK ETIKETAOHEM ME ASNJE LLOJ ETIKETE FETARE QE ESHTE DICKA KREJT PERSONALE.
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

ti thuash nje shqiptari te maqedonise apo te kosoves per mllefet islamike edhe mund te hahet...por t'u drejtohesh shqipetareve te shqiperise per mllefe islamike ...thjesht u bie ne qafe kot...

Faqja 15 prej 26 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •