Close
Faqja 8 prej 26 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 254
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    kjo do te thote se i kane rene me qafe.
    po ashtu eshte ...perderisa nuk njihen himariotet si minoritet i kane rene ne qafe ,

por cdo njeri lind me nje peshore ne mendjen e tij dhe peshorja thote qe :
    perderisa camet u vrane , u masakruan dhe u perzune nga tokat e tyre dhe atyre nuk u njihet e drejta te kthehen ne tokat e tyre dhe perderisa shihen tendenca nga qarqe te caktuara nacionaliste greke per te grekezuar jugun e shqiperise ...me vllehe, me shqiptare ortodokse ..e edhe me jevgjite e maqedone dhe perderisa ekziston rreziku qe me shtimin artificial te numerit te grekeve(nese ne nje fare menyre arrihet qe keto me lart te deklarohen si greke) ne shqiperi dhe qe mund te arrijne ne 10% te popullsise se pergjithshme qe do te thote qe me pas me ligjet nderkombetare shqiperia te shpallet shtet multietnik dhe te degjojme te flitet greqisht ne parlamentin shqiptar me gjoja nje popullsi greke mbi 10 % qe do te ishte e fallsifikuar...kjo do te ishte nje padrejtesi , dhe sidomos kur camet nuk kane te drejten te kthehen ne tokat e tyre dhe me pas te njihen si minoritet etnik sebashku me camet ortodokse dhe arvanitet si minoritet gjuhesor...

perfundimisht pyetja shtrohet qe ...pse te katandiset shqiperia nje vend multietnik , kur greqia jo vetem qe nuk njeh asnje te drejte te shqipetareve atje dhe ka perzene dhe ka kryer krime ne kurriz te shqipetareve qe jetonin ne greqi dhe per me teper eshte e qarte politika dinake me minoritetet ne shqiperi e greqise dhe rrezikut qe i kanoset shqiperise nga kjo politike qe nuk ka as turp as frike te fshihet por del haptas,

duke peshuar me ate peshoren qe ka cdonjeri ne zemer , himariotet qe kenget i kane shqipe dhe te vdekurit i qajne ne gjuhen shqipe duhet te tregohen te duruar , pasi zgjidhja e problemit himariot eshte i lidhur me zgjidhjen e problemit cam ...qe tek e fundit camet u masakruan , u perdhunuan dhe nje e dhjeta e popullsise u vra dhe ne fund u zbuan ...qe himariotet nuk i kane kaluar keto gjera dhe mos i kalofshin kurre ....
    smund te kerkohet nag dikush gjithcka e te mos jepet asgje ...greqia qe shtyn himariotet ne ate nacionalizem te shfrenuar ...duhet te jete me pare ne rregull me minoritetet brenda saj...cuditerisht greqia sipas shtetit grek eshte e paster etnikisht...pra nuk paska ne greqi as shqiptare as vllehe as turq as sllavomaqedone as jevgj e as cigane ...paska vetem greke...kesaj i thone : Nxirr nje here traun nga syri yt dhe pastaj thuaj vellait tend te heqe qimen nga syri i tij...

por problemi dhe gabimi i madh i grekeve eshte se ata nenvleftesojne dhe ky nenvleftesim do te behet shkak per disfaten e tyre ...opinioni mbarboteror eshte kthyer kunder greqise dhe tanime bota po e ndan shapin nga sheqeri ,askush nuk i beson me greket ne pretendimet e tyre ...biles shume me te besueshem jane serbet...nje mije here me shume..
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 21-11-2012 më 10:35
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    po e ben si camet musliman, qe erdhen si kolon nga turqia dhe thoshin se jemi pellazg.
    e ke degjuar ndonjehere kur thone "Shkodran prej Puket"
    o akil, thirri mendjes, ngjyra tende e lekures dallon nga e himarjoteve, do ta perseris, paraardhesit e tu te zinj kane ardhur ne fshatrat e sarandes ne kohen e zogut, himarjotet jane shiptare te bardhe, gjeja e vetme qe bashkon eshte qe dine greqisht, dhe une di greqisht e ca pastaj????
    greqisht dine 800 mije shqiptare, nga veriu dhe nga jugu. se mos vetem greqisht.

ti si grek i thekur qe je duhet ta dallosh aksentin e huaj kur flasin himarjotet greqisht apo jo
    Ndryshuar për herë të fundit nga shofer : 21-11-2012 më 10:31

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Behet greku racist ne Shqiperi?! Nuk e konceptoj dot se si mund te ndodh dicka e tille. Ai duhet denuar per shkelje te te drejtave. Nuk ka shtet ne Shqiperi se po te kishte as do pipetinte kafsha greke. Do rrinte si pule. ehhh!
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    pse ka jevgj ne greqi?
    a ka jevgj thua ahahaha

ik ne athine, te duket sikur je ne tunis apo ne kajro

po pe ndonje rob te bardhe e ke ose shqiptar ose arvanitas.

giuro

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga shofer Lexo Postimin
    o akil, thirri mendjes, ngjyra tende e lekures dallon nga e himarjoteve, do ta perseris, paraardhesit e tu te zinj kane ardhur ne fshatrat e sarandes ne kohen e zogut, himarjotet jane shiptare te bardhe, gjeja e vetme qe bashkon eshte qe dine greqisht, dhe une di greqisht e ca pastaj????
    greqisht dine 800 mije shqiptare, nga veriu dhe nga jugu. se mos vetem greqisht.
    cjane keto qe thua???? po ne himare perjetesisht kane folur greqisht. ato plakat nga 80 vjec vetem gr flasin qe nuk kane qene ne emigracion., dhe ne kohen e xhaxhit po
    greqisht flisnin.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Edhe vete Zogi I e ka njohur si pakice kombetare Himaren, vetem E.Hoxha nuk e njohu,..., me demek qenkan shqiptare, po para viteve 90 ku e dinin kur nuk kishin asnje kontakt,.... gjuha eshte elementi baze i kombesise
    Duaje te afermin tend si veten

Hajde gallate qe behet ne Shqiperi.

S'ka ligje qe mbrojne qiraxhiun? Mund ta nxjerri pronari ne rruge direkt ne cdo moment per cdo lloj arsye banale?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    cjane keto qe thua???? po ne himare perjetesisht kane folur greqisht. ato plakat nga 80 vjec vetem gr flasin qe nuk kane qene ne emigracion., dhe ne kohen e xhaxhit po
    greqisht flisnin.
    himara eshte toke labe, para disa shekujsh, vellezerit tane toske labe mikpriten shqiptaret nga veriu, pothuaj te gjithe himarjotet kane origjine mirditore dhe nga veriu i shqiperise, o koktul greqie.
    dhe bollano eshte nga veriu i shqiperise.

ne himare greqishtja flitet me aksent te huaj.

te flasesh nje gjuhe te huaj nuk te ben grek.
    Ndryshuar për herë të fundit nga shofer : 21-11-2012 më 11:15

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Nuk themi te heqim flamurin nga ballkoni i tjetrit, por qiraxhiu te mos heqe flamurin helen nga ballkoni i hanxhiut,..kjo eshte ceshtja,...
    jo te gjithe njerezit duan te njejtin flamur,,,

ketu nuk jam fare dakord, (megjithese autorit nuk i behet vone)..si u quajtka emigrant ekonomik nje qytetar shqiptar i cili nuk trashegon prone te vjeter???
    Po te gjithe bejleret (e sarandes, etj.), i moren pronat e tyre nga turku per sherbimet e medha qe i kishin bere ati gjate 500 vjeteve, ne kundershtim me interesat e shqiptareve,...beljeret jane ajka e antishqiptarizmit dhe e proturqizmit,..vertetohet edhe nje here aleanca e "turqve te rinj"...
    keto prona thene shqip ua vodhen shqiptareve dhe nepermjet sulltanit u bene pronare te nje pjese te mire te tokave, pa derdhur asnje qindarke dhe pa djerse,...ky eshte morali i bejlereve te sarandes e gjetke,...pasuri ne kembim te favoreve te pushtuesit 500 vjecar... nuk sundoi me kot turku 500 vjet, u ndihmua shume dhe perdori bejleret e gjithe sahanlepiresit,..ne kundershtim me interesat e Shqiperise dhe shqiptareve
    kjo pasuri per te cilen mburren eshte pasuri e grabitur
    minoritaret greke ne fshatrat sarandes dhe gjirokastres jane ardhacake, jo autoktone mer
    kane ardhur ne shqiperi per nje cope buke.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Duhet t'ua kthejmë sy për sy e dhëmb për dhëmb. Një shqiptar autokton në Greqinë e sotme, nuk ka të drejtë të vendosë flamurin shqiptar, e bile as të flasë në shqip. Një pjesë të mirë atje i vranë dhe i përzunë. Të njëjtën gjë duhet të bëjme dhe ne me këta "grekë"që janë në Shqipëri. Shqiptarët e Çamërisë ende sot nuk lejohen as të vizitojnë tokat e tyre, e jo më të venë flamuj aty. Kurse në Shqipëri, ca pseudogrekë, duan të na e ndalojnë flamurin. Unë them të djegim çdo flamur grek në Himarë, e të rrahim ata që kanë vënë këto flamuj.

Faqja 8 prej 26 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •