Close
Faqja 24 prej 30 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 295
    fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    kush eshte mendimi yt? per ndryshim kufijsh? apo pranimin e realitetit.?
    nuk eshte faji yt por i drejtuesve te forumit qe te lene akoma te shkruash ketu......me sa duket e paske mik te forte Albon .........!!!!!!!!

Meqe kerkon te pranojme realitetin hidhi nje sy kesaj ketu........
    http://www.balkanweb.com/rajoni/2687...ja-109580.html

Beji nje koment kesaj qe te kuptojme se kush je

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    nuk eshte faji yt por i drejtuesve te forumit qe te lene akoma te shkruash ketu......me sa duket e paske mik te forte Albon .........!!!!!!!!

Aty , ne ate faqe e ke vazhdimisht kete derrezi duke provokuar shqiptaret , mundesh te lexosh neper tema tjera te balkanweb-it , me te njejtin nick po edhe kush e di sa tjere i ka ky faqezi .
    Tmerr qe i ja hoqen banin ketij idioti .
    Ndihet shqiptari si mysfafire ne forumin e vet .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Genti.. : 13-11-2012 më 14:32

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    po nese arvanitasit nuk duan te bashkohen me shqiperine? do ti dhunosh me force??? kjo quhet per ty drejtesi???
    Nuk po flet njeri për arvanitët, cili arvanit, grek a kushdo tjetër do të bashkohet me Shqipërinë, i mirëpresim. Por çamët kanë 100 vjet që presin drejtësi, si ata në Shqipëri e si ata që mbetën në Çamëri.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

dmth dashke ndryshim kufijsh??? dashke lufte me nje fjale?
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Nuk po flet njeri për arvanitët, cili arvanit, grek a kushdo tjetër do të bashkohet me Shqipërinë, i mirëpresim. Por çamët kanë 100 vjet që presin drejtësi, si ata në Shqipëri e si ata që mbetën në Çamëri.
    per ata qe mbeten andej,je i sigurte?,ke ndonje fakt qe e verteton kete?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    nami behet sot ketej me kete lajm,skane turp,dhe behet fjale per kopesht,ku edukatorja u kishte thene femijeve te vizatonin flamujt e vendeve te tyre ne nje kopesht ku ishin 12 grek dhe 8 shqiptare,flamuri pra ishte nje vizatim femijeje te cilin mesuesja kishte vene bashke me vizatimet e tjera.

Citim Postuar më parë nga Gentian_gr Lexo Postimin
    Kush eshte kafshe?
    E prift,edhe te flasesh barbar s'ben.

Kafshe jane ata edhe nuk mesuan ata o kryqi,por ji me i vetedijshem,se ata nuk shpiken paqe,por pabesine,edhe kal Troje.

Fakti qe tashme ne keto kohera po u hiqen breket zvarre iku edhe egoja e tyre nderthur me injorancen bashke,por jo te gjithe sepse nje sternip i Ali Pashait (nga Janina) ne Kakavije kish bllokuar autobuzin me pasagjere
    Mos u nxeh Gentian, nuk ka muptim ky ton qe percjell.
    Nuk thashe se jemi, jane apo ishim kafshe.Nese nuk ta lejon niveli i kultivimit po j'ua thjeshtesoj ate qe dhashe te kuptoni. Kur nje pjese jo e pakonsiderueshme e ketij globi jetonin te lidhur me zinxhire nga "padronet" greket e vjeter shpiken nje drite qe ndricoi gjithe shoqerite e paorganizuara duke i dhene keshtu nje shans te shijojne nje menyre tjeter jetese jashte zinxhireve te kohes. Pra greket u ndalen ne nje ceshtje qe akoma na provokon sic eshte ajo e berjes se ligjit dhe udheheqjes se shoqerise njerezore nga populli dhe te zgjedhurit e tij. Kaq besoj se mjafton per te kuptuar se nuk shpiken vetem artin e luftes se organizuar.
    E sotmja e Greqise eshte nje histori e disfates se sistemit te atjeshem dhe nuk ka lidhje me demokracine. Megjithate per shume ceshtje kombetare jane per t'u mare shembull nga menyra se si i operojne. Nuk duhet te veme ne dyshim se nder njerezit nuk ekzistojne stigma te mosnjohjes (apo injorances) por ne rastin konkret eshte ligji i shtetit grek qe veproi. Duhet te marrim edhe ne shembull si thua ti?
    Paqe!
    Paqe!

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    per ata qe mbeten andej,je i sigurte?,ke ndonje fakt qe e verteton kete?
    Po të udhëtosh në Çamëri, do të takosh të vjetër që flasin shqipe me dialekt çam, por të flasin vetëm kur e marrin vesh se je shqiptar dhe duke u ruajtur, pasi popullsia greke nuk i sheh me sy të mirë nëse flasin gjuhën e tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Edvin83 : 13-11-2012 më 15:18

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Po të udhëtosh në Çamëri, do të takosh të vjetër që flasin shqipe me dialekt çam, por të flasin vetëm kur e marrin vesh se je shqiptar dhe duke u ruajtur, pasi popullsia greke nuk i sheh me sy të mirë nëse flasin gjuhën e tyre.
    po dakord me ty ketu,dhe arvanitas po takove,shqip te flasin,por kjo eshte gje komplet tjeter me deshiren e tyre per bashkim me Shqiperine,pra njera ska lidhje me tjetren

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    A ka ende në Çamëri shqiptar, shtetas të Greqisë?
    Mendoj që nuk duhet të lind pyetja a ka çamë në Çamëri sepse pas masakrave të vitit 19945, shumë familje shqiptare nga Çamëria depërtuan thellë në Greqi për ti shpëtuat njëherë e përgjithmonë persekutimit shtetëror. Shqiptar autokton që kanë shtetësi greke jo vetëm ka në Çamëri por edhe në të tërë Greqinë.
    Gjatë kërkimeve të mia kam takuar disa shtetas grekë që ishin me origjinë shqiptare në Epir. Në qytezën e Konicës të cilën e kam vizituar disa herë kam takuar grekë me origjinë shqiptare. Mbaj mend se kishte edhe të fesë islame dhe quhej Ibrahim. Ai kishte një kafene në qendër të qytezës dhe gruan e kishte nga Leskoviku i Shqipërisë. Këta grek me origjinë shqiptare nuk shiheshin mirë me sy nga pushteti vendor. Në krahinën e Çamërisë ka shumë grekë që kanë krijuar familje me vajza nga Shqipëria. Shumë prej këtyre grekëve me origjinë shqiptare për ta ruajtur origjinën janë martuar me shqiptare. Fshati Aidonta dikur quhej Ftini dhe ndodhet në Prefekturën e Prevezës së Çamërisë. Nga ky fshat është studiuesi i njohur Nikos Stylos i cili jeton prej shumë vitesh në Gjermani. Ai e pohon origjinën e tij shqiptare dhe e flet shumë mirë gjuhën e mëmës, shqipen. Niko Stylos ka shkruar për racizmin grek ndaj fëmijëve që vinin nga familjet shqiptare në vitet 1950-1960 dhe ndiqnin shkollën greke. Ai është shprehur për një gazetë shqiptare: “Mësuesi na godiste me shkop, sa herë që flisnim arvanitisht (shqip, shën.A.Llalla), një shkop për një fjalë”.
    Gjithnjë prindërit e fëmijëve që vinin nga familjet shqiptare thirreshin në shkollë nga mësuesit për ecurinë e fëmijëve të tyre. Ata këshilloheshin që mos të flisnin përpara fëmijëve në gjuhën shqipe, por të bisedonin vetëm greqisht. Edhe pse nën një presion të tillë çamët që u shpëtuan masakrave të ushtrisë së Zervës e ruajtën gjuhën shqipe. Shumica e shqiptarëve nga Çamëria që i përkisnin besimit fetar ortodoks pas përzënies në çamëve të fesë islame u larguan për në qytetet larg krahinës së Çamërisë.
    Këto janë vetëm disa dëshmi që tregojnë se ende në Çamëri ka shqiptar që u kanë mbijetuar rrebeshëve të kohës me sakrifica të mëdha duke frymuar shqip.
    http://prishtinapress.info/cameria-p...jedh-ende-lot/

Faqja 24 prej 30 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •