Close
Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 189
    i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    [QUOTE=jarigas;3527159]
    Sado qe ti nuk mund te jesh ne gjendje te vertetosh se Muhamedi ka qene apo jo analfabet, si mund te me hakerrehesh mua qe i "besuakam" genjeshtrave "arabistike"QUOTE]

Ne fillim ka qene anlfabet kur i eshte shpallur kurani pastaj nuk e dime.
    Hadithi i Ibn Sadės pėrmend tėrthorazi faktin qė ai shkruante. Ibn Sadi shkruan:

“Profetin, Allahu ta bekojė atė, u sėmur tė enjten. Pas kėsaj ai, Ibn Abaz filloi tė vajtojė e tė thotė: “Mjerė kjo e enjte! Ēfarė e enjte”! Sėmundja e Profetit, Allahu e bekoftė atė, u keqėsua; ai tha: “Sillni njė kamare me bojė dhe diēka pėr tė shkruajtur. Unė do tė (shkruaj pėr ju) njė dokument dhe ju kurrė nuk do tė keqtrajtoheni”. (Ibn Sadi, f.302)

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Pshttt qetesi ! Se toka egziston vetem qe 6'000 vite sipas bibles !

Ec mos thuaj tani qe nuk i ka fut hundet, turli far syleshi !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Jam ketu, mos u merzit...nuk keni nga me shpetoni!!
    Avash o Jari se je mesuar vec me gas gas, nuk shkon kshu se nuk i dihet kesaj pune, shiko;

Duhet t'i jap pergjigje nje postimi qe fillon me "...leri ekspertet se ēfare kane vertetuar..."??!Gjithmone logjike kuranore kjo apo vetem perpelitje e pules pa koke?!
    Jo, por Kurani nuk eshte paralel me shkencen, ai eshte para saj

Sado qe ti nuk mund te jesh ne gjendje te vertetosh se Muhamedi ka qene apo jo analfabet, si mund te me hakerrehesh mua qe i "besuakam" genjeshtrave "arabistike", ne nje kohe qe mendoj se Kurani eshte kryegenjeshter e harapit Muhamed?!
    Ah, ti qenke njeri prej atyre qe gjuan me gur pas shpine dhe mundohesh te perdoresh genjeshtrat e vockla arabistike kunder nje libri Gjigant! Se ste ka mbetur ndonje menyre tjeter per sfidim, vetem me ato hadithe merresh tashi... Je larg o Jari, shume larg, kot mundohesh t'i japesh gas se nuk arrin kurr qe te sfidosh Kuranin, sepse jo vetem qe je larg, por je edhe i vockel shume : ).

Pse ti i besoka harapit Muhamed por jo atyre te tjereve??!!
    Jo, une i besoj Kuranit...

Patjeter qe "gremisen"!! Gremisen malet, zhduken ishujt, thahen detet, "mbijne" male te reja,permbytet Meka,zhduken lloje kafshesh pergjithmone, etj.....po te kishe shkuar ne shkolle te shtetit, do t'i kishe mesuar keto gjera, Gon i dashur!!
    Interesante!! Po gremiskan aaa??!! Jo deri atehere kur Zoti te vendos...
    Ne shkolle te shtetit kam shkuar o Jari, por nuk mund te gremisen te gjitha per njehere, sepse atehere do te behej Apokalips!!

Prape perpelitesh si pula pa koke!!Ishte vetem nje pyetje retorike per te nxjerre ne pah "logjiken" e llogjeve islamike!!
    Edhe per mua ishte vetem nje pergjigje retorike ndaj llogjikes inferiore-kristiane, asgje me teper
    ....ahahahah....ne u mashtruam nga nje njeri i permasave te Krishtit, ndersa ju prej nje beduini analfabet e gjakatar!!
    Qofshi te lumtur.....por pse e kruani gjithmone me ne te "mashtruarit" nga Krishti??!! Ndjenje e poshtersise islamiko-harape apo mendimi se keni "logjike" per te mos u mashtruar nga analfabetet harape??!!
    Hapi syte, shiko rreth e rrotull botes dhe do te kuptosh se kush eshte me permasa me te medha, Jezusi apo Muhamedi. Me sa me kujtohet nje studiues amerikan ne librin e tij Muhamedin e ngritur ne liste ne vendin e pare, i cili ishte me me influenc ne te gjithe boten, ndersa Jezusi ishte i katerti me sa e mbaj mend une!! Ne nuk e kruajme me juve, por mundohemi t'u japim leksione, sepse jeni vertete inferiore ne ate cfare besoni. Termin pagan e shpiket vete dhe pastaj ate term ia mveshet vetes, ufff sa keq.. : ) : )

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga klajdi wolf Lexo Postimin

Hadithi i Ibn Sadės pėrmend tėrthorazi faktin qė ai shkruante. Ibn Sadi shkruan:

“Profetin, Allahu ta bekojė atė, u sėmur tė enjten. Pas kėsaj ai, Ibn Abaz filloi tė vajtojė e tė thotė: “Mjerė kjo e enjte! Ēfarė e enjte”! Sėmundja e Profetit, Allahu e bekoftė atė, u keqėsua; ai tha: “Sillni njė kamare me bojė dhe diēka pėr tė shkruajtur. Unė do tė (shkruaj pėr ju) njė dokument dhe ju kurrė nuk do tė keqtrajtoheni”. (Ibn Sadi, f.302)
    Klajdi, mesoje nje here e mire kete; profeti Muhamed nuk ka qene analfabet, leri hadithet arabe te lutem. Po te propozoj miqesisht per kete...

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Jo, por Kurani nuk eshte paralel me shkencen, ai eshte para saj
    Aha, prandaj lexoj vetem gomarlleqe "shkencore" prej Kuranit, une!!
    Ah, ti qenke njeri prej atyre qe gjuan me gur pas shpine dhe mundohesh te perdoresh genjeshtrat e vockla arabistike kunder nje libri Gjigant! Se ste ka mbetur ndonje menyre tjeter per sfidim, vetem me ato hadithe merresh tashi... Je larg o Jari, shume larg, kot mundohesh t'i japesh gas se nuk arrin kurr qe te sfidosh Kuranin, sepse jo vetem qe je larg, por je edhe i vockel shume : ).
    O rob' i Allahut!! Une nuk me duket se te solla ndonje hadith....thjesht je ti ai qe tallesh me genjeshtrat "arabistike", duke harruar "arabistikun" Muhamed!!
    Jo, une i besoj Kuranit...
    E pra, i beson nje libri "arabistik" prej nje harapi, por nuk i beson harapeve te tjere!!!Problemi yt....
    Interesante!! Po gremiskan aaa??!! Jo deri atehere kur Zoti te vendos...
    Ne shkolle te shtetit kam shkuar o Jari, por nuk mund te gremisen te gjitha per njehere, sepse atehere do te behej Apokalips!!
    Kush tha "te gjitha pernjehere"??! Po diskutonim nese mund te gremisen malet dhe ti mbroje tezen se nuk eshte e mundur!!U pendove?!
    Edhe per mua ishte vetem nje pergjigje retorike ndaj llogjikes inferiore-kristiane, asgje me teper
    Aha...."pergjigje retorike"!!!! Ne mederese i ke mesuar keto gomarlleqe?!
    Hapi syte, shiko rreth e rrotull botes dhe do te kuptosh se kush eshte me permasa me te medha, Jezusi apo Muhamedi.
    Pa dyshimin me te vogel se eshte Jezusi!! Nuk ka filozof qe te mos mahnitet me te!! Muhamedi eshte thjesht nje idhull per diktatoret!!
    Me sa me kujtohet nje studiues amerikan ne librin e tij Muhamedin e ngritur ne liste ne vendin e pare, i cili ishte me me influenc ne te gjithe boten, ndersa Jezusi ishte i katerti me sa e mbaj mend une!!
    Me duket se eshte edhe Hitleri ne ate listen, apo jo?! Ndikimi(influenca), nuk eshte tregues i madheshtise apo i miresise.....a e kupton dot kete nje islamik?!
    Ne nuk e kruajme me juve, por mundohemi t'u japim leksione, sepse jeni vertete inferiore ne ate cfare besoni. Termin pagan e shpiket vete dhe pastaj ate term ia mveshet vetes, ufff sa keq..
    Edhe kete e ke mesuar ne medrese, Gon i dashur?!Ja, tashi e kuptoj se pse jeni kaq te "ditur"....!(pagan=malanak)
    Jarigas

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga klajdi wolf Lexo Postimin

Per t'u habitur se si qindra miliona myslimane besojne te kunderten!!E prape, Kurani duhet te ishte i kuptueshem per te gjithe....harapet!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Aha, prandaj lexoj vetem gomarlleqe "shkencore" prej Kuranit, une!!
    Vetem injorantit shkenca mund t'i duket gomarllek

O rob' i Allahut!! Une nuk me duket se te solla ndonje hadith....thjesht je ti ai qe tallesh me genjeshtrat "arabistike", duke harruar "arabistikun" Muhamed!!
    E pra, i beson nje libri "arabistik" prej nje harapi, por nuk i beson harapeve te tjere!!!Problemi yt....
    Kete e ke thene ti:
    Te kujtoj se po flet per nje ajet kuranor te shpallur prej nje analfabeti harap!! Mos e kruaj me analfabetet....!
    Dhe kete fjali mund t'a gjesh vetem ne mesin e haditheve arabe

Kush tha "te gjitha pernjehere"??! Po diskutonim nese mund te gremisen malet dhe ti mbroje tezen se nuk eshte e mundur!!U pendove?!
    Syri i njeriut nuk e mbane mend se jane gremisur(fundosur teresisht ne humner) male te tera
    Aha...."pergjigje retorike"!!!! Ne mederese i ke mesuar keto gomarlleqe?!
    Ti e di se une nuk e kam studiuar medresen, perse pyet atehere?!
    Pa dyshimin me te vogel se eshte Jezusi!! Nuk ka filozof qe te mos mahnitet me te!! Muhamedi eshte thjesht nje idhull per diktatoret!!
    Ky eshte vetem nje mendim i yti personal, asgje me teper, sepse te tjeret, "te ngriturit" qe shkruajne libra e thone ndryshe...

Me duket se eshte edhe Hitleri ne ate listen, apo jo?! Ndikimi(influenca), nuk eshte tregues i madheshtise apo i miresise.....a e kupton dot kete nje islamik?!
    Por edhe Jezusi eshte aty, ne ate liste bashk me Hitlerin, apo jo?!

Edhe kete e ke mesuar ne medrese, Gon i dashur?!Ja, tashi e kuptoj se pse jeni kaq te "ditur"....!(pagan=malanak)
    Prap e permende medresen Jari?! A ke harruar qe te kam treguar per kuptimin e termit 'pagan' dhe kush ishin shpikesit e ketij termi??
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 06-11-2012 mė 10:19

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Vetem injorantit shkenca mund t'i duket gomarllek
    Jo shkenca, Gon, por "shkenca kuranore"!! Kjo e dyta futet tek gomarlleqet....!Ndersa per te paren, ishe ti qe s'doje t'ia dije per ēka kane vertetuar ekspertet...!
    Kete e ke thene ti:

Dhe kete fjali mund t'a gjesh vetem ne mesin e haditheve arabe
    Kete e thone mbare "dijetaret" islamike dhe qindra miliona myslimane anembane; sidoqofte, ēeshtja ishte tjeterkund:Pse t'i besojme harapit Muhamed dhe jo harapeve te tjere?!
    Syri i njeriut nuk e mbane mend se jane gremisur(fundosur teresisht ne humner) male te tera
    Ishulli Fernandea, zhdukur pergjithmone me 1832!!Ti perseri, perdridhesh si pula pa koke duke kerkuar qe t'i ndryshosh kahjen debatit: nuk eshte ne diskutim fakti nese nje fenomen egziston vetem ne pranine e vrojtuesve, por nese egziston! Jane shume pjese te botes qe po gremisen(Qiribati, psh dukshem), jane gjeologet qe na e thone, pra ekspertet, ata qe ti nuk i fut ne llogari!
    Ti e di se une nuk e kam studiuar medresen, perse pyet atehere?!
    Eshte retorike, o Goni!
    Ky eshte vetem nje mendim i yti personal, asgje me teper, sepse te tjeret, "te ngriturit" qe shkruajne libra e thone ndryshe...
    Absolutisht asnje "i ngritur" nuk e perfill Muhamedin si mendimtar, por e shumta si strateg pushtimesh!! Perndryshe , sill shembuj...
    Por edhe Jezusi eshte aty, ne ate liste bashk me Hitlerin, apo jo?!
    Prape s'e kuptove Gono??! Po pra, qenesia e ketyre personazheve ne ate liste eshte vetem tregues i ndikimit qe keta personazhe kane patur ne bote, por jo i "miresise" se tyre, perndryshe nuk ka pse t eishin bashke me Hitlerin! Pikerisht sepse e kuptojme kete, ne kristianet e "palogjike" nuk krenohemi me ate liste per te cilen islamiket pellasin aq shume!
    Prap e permende medresen Jari?! A ke harruar qe te kam treguar per kuptimin e termit 'pagan' dhe kush ishin shpikesit e ketij termi??
    Gono, thote populli :"sa te thuash ti rrush, une kam ngrene nje kosh"! Une te solla rrenjen e fjales "pagan" e ti vazhdon me llogje......ti s'ia ke fare idene se per ēfare flet, perndryshe do ta kuptoje se ē'gomarllek ke thene!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Gono, thote populli :"sa te thuash ti rrush, une kam ngrene nje kosh"! Une te solla rrenjen e fjales "pagan" e ti vazhdon me llogje......ti s'ia ke fare idene se per ēfare flet, perndryshe do ta kuptoje se ē'gomarllek ke thene!!
    Qe te mos zghatem me shume me ty se nuk ia vlen te humbesh kohe kot se kot, termi 'pagan' rrjedh nga fjala latine 'paganus' qe do te thote njeri i fshatit-fshatar-gjungllash dhe kete term e perdoren te krishteret ne shekullin e IV duke u munduar te perhapin fene e tyre neper zona te ndryshme rurale, por qe nuk ia dilnin dot dhe nga inati i quajten pagan . Keshtu pra te krishteret na quajten neve pagan ne fillim, dhe te gjithe shqipetaret sot mendojne se para se te beheshin te krishter ishin pagan, dhe kete term e nenkuptonin duke menduar qe kane qene edhe pa fe...

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Muhamedi eshte thjesht nje idhull per diktatoret!!
    Jo vetem idhull per diktatoret,por ka qene edhe CIONISTI I PARE ne gadishullin arabik !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 06-11-2012 mė 20:52
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •