Zbulesa 7:1 :
Pas kėtyre gjėrave, pashė katėr engjėj tė cilėt rrinin nė kėmbė nė tė katėr kėndet e dheut qė tė mos frynte erė mbi dhe, as mbi det, as mbi ndonjė dru.
Fjalet ne "kendet e dheut" ne biblen greke perkthehet [ne kendet e tokes].
Zbulesa 7:1 :
Pas kėtyre gjėrave, pashė katėr engjėj tė cilėt rrinin nė kėmbė nė tė katėr kėndet e dheut qė tė mos frynte erė mbi dhe, as mbi det, as mbi ndonjė dru.
Fjalet ne "kendet e dheut" ne biblen greke perkthehet [ne kendet e tokes].
ndricim, mos cito biblen vllau im, eshte e llogjikshme, qe nje pjate ka KATER kende!
Selam
albanish by nature
Pjata eshte e SHESHTE apo jo? toka nuk eshte e shehstePostuar mė parė nga Nuh Musa
ndricim, mos cito biblen vllau im, eshte e llogjikshme, qe nje pjate ka KATER kende!
Selam![]()
Me karrigjo perseri nese jam gabim
Kam kenaqesine te diskutoj.
Selam
PS: "Kater kendet" nenkuptojne formen katrore
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ndriēimi : 12-02-2003 mė 18:27
te lutem ndricim
bibla nuk llogjikohet por besohet
ja te ta shpjegoj une ty....
ai versi qe ke sjelle ti do te thote qe toka eshte e rrumbullaket por eshte shprehur ne ate menyre . ja te jap nje keshille une ty. ti kur ta lexosh lutju zotit tone JUZU krishtit qe te jape kuptimin e atij pasazhi nga bibla.
me respekt TE KRISHTERET
POPATE PYETJE MOS HESITO TE ME KONTAKROSH))))))
BISMILAHIRR RRAHMANIRR-RRAHIM
ASSALAM ALAIKUM WA RRAHMATULLAHI WA BARAKATUHU
VELLA NDRICIM BIBLA NUK KOMENTOHET AJO SHPALLET APO MA MIRR ME THON ZBULOHET PERNDRYSHE TI SKI SHANS SI UN QE SKAM PAS TE KUPTOJ PSE SHKOJSHEM NE KISH(BABEN KAM PAS KATOLIK)DHE TI LUTESHIM STATUJAVE SHPESH KURR NUK SHKOJSHA ME THOJSHIN SE KY KUJT SKA MI VYE KURR PER JET POR QKA KA QEN MA E KEQJA SE BABEN E KAM PAS HERETIK KATOLIK QKA D.M.TH KJO,KJO ASHTE SE BABA FORT SJA KA RAS KISHES (ME FALNI NE SHPREHJE)DHE TE GJITH ME THOJSHIN KY SI BABA I VET KESHTU QE KURR SKAM MUJT ME PA AT FAR ZBULIMI(ALHAMDULILAH).KESHTU VELLA I DASHUR NESE DON ME DIT PER BIBEL DUHET ME LUT ME TU ZBULUE DIKUSH KUSH AS UN VET NUK E DI POR NEJSE (INSHALLAH KURR NUK NDODH).GJYSHJA ALLAHU E MESHIROFT KA QEN KATOLIKE ME SHPIRT DHE KURR E VETESHA SE KUSH DUHET ME U ZBULUE THOJKE SE JE I RI DHE ENDE NUK I KUPTON GJERAT (KUR ISHA FEMI)MBASI U RRITA EDHE UN FORT SJA R.... KISHES KESHTU QE META PA KUPTUE SE KUSH DUHET ME U ZBULUE(ALHAMDULILAHI RABBIL ALAIMIN).
ASSALAM ALAIKUM WA RRAHMATULLAHI WA BARAKATUHU
Se pari SELAMU ALEJKUM
Ore djema po kjo eshte si me thene "gomari fluturon" TOKA ME 4 CEPA ha ha ha ha ha
ikni o djema e mesoni ndonje sure te re se qe Bibla ka gabime e di i madh e i vogel
Nese ke force, gjithmone ta mbroje pa cenuar,
edhe kur bot' e marre te vesh me faje plot.
Qe t'i zesh bes vetvetes se je fisnik e trim
kur bot' e tere, e ndyta, me shpifje e llum te ndot!
Ore Fierak, Bibla eshte e perkryer dhe nuk ka aspak gabime.
Ne njerezit nuk i kuptojme sic duhet...
Abigail![]()
Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.
Ndricim... tani mu kujtua Magelani
Ai i ra botes rreth e qark dhe doli ne perfundimin se toka eshte e rrumbullaket. Tani Magelani "i dyte"na e nxori katrore...
Tek Apokalipsi, Perendia do te thote per kater engjejt ne kater qoshet e dheut:
VERI
JUG
LINDJE
PERENDIM
Abigail........................................... ...................................
Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.
je e sigurte per ate qe thua se do te sjell na dy faqe me gabime dhe kontradikta ne deshiron...Postuar mė parė nga ABIGAIL
Ore Fierak, Bibla eshte e perkryer dhe nuk ka aspak gabime.
Ne njerezit nuk i kuptojme sic duhet...
Abigail![]()
o abigail:
se pari nqs nje liber te shenjte nuk e kuptojne njerezit kush duhet ta kuptoje vall????????????? apo ndoshta ufot..........
tani po te sjell disa nga kunderthenjet e bibles:
1- ne librin e dyte te samuelit kapitulli 8 paragrafi 4 thuhet: "Davidi i mori njėmijė e gjashtėqind kalorės dhe njėzet mijė kėmbėsorė. Ai u preu gjithashtu leqet e kėmbėve tėrė kuajve, por la mjaft prej tyre pėr njėqind qerre."
ndersa ne ne librin e e pare te kronikave kapitulli 18 paragrafi 4 thuhet: "Davidi i mori njė mijė qerre, i kapi shtatė mijė kalorės dhe njėzet mijė kėmbėsorė. Davidi preu gjithashtu kėrcinjtė e tėrė kuajve, por kurseu mjaft pėr njėqind qerre."
Te lutem i dashur thoma ti se une nuk e kuptoj Davidi sa kalores kapi 7 000 apo 1 600
2-ne librin 2 te mbreterve kapitulli 10 paragrafi 26 thuhet. "Ashaziahu ishte njėzet e dy vjeē kur filloi tė mbretėrojė, dhe mbretėroi njė vit nė Jeruzalem. E ėma quhej Athaliah, ishte mbesa e Omrit, mbretit tė Izraelit."
ndersa ne librin 2 te kronikave kapitulli 22 paragrafi 2 thuhet: "Ashaziahu ishte dyzet e dy vjeē kur filloi tė mbretėrojė, dhe mbretėroi njė vit nė Jeruzalem. E ėma quhej Athaliah; ishte bij e Omrit."
Tani me thuaj ti abigail sa vjec ishte Ashaziahu kur filloi te mbreteronte 22 apo 42???????????? dhe e ema e tij Athailaja ishte bija apo mbesa e omrit?????????????
3-ne librin 2 te mbreterve kapitulli 24 oaragrafi 8 thuhet: "Jehojakini ishte tetėmbėdhjetė vjeē kur filloi tė mbretėrojė, dhe mbretėroi tre muaj nė Jeruzalem. E ėma quhej Nehushta, ishte bija e Elnathanit nga Jeruzalemi."
ndersa ne librin 2 te kronikave kapitulli 36 paragrafi 9 thuhet: "Jehojakini ishte tetė vjeē kur filloi tė mbretėrojė, dhe mbretėroi tre muaj dhe dhjetė ditė nė Jeruzalem. Ai bėri atė qė ėshtė e keqe nė sytė e Zotit."
te lutem me shpjego sa vjec ishte Jehojakini kur filloi te mbreteronte 18 apo 8 vjec????????? dhe sa mbreteroj ne jeruzalem 3 muaj apo tre muaj e 10 dite (apo nuk ka problem se dhjet dit nuk eshte ndonje diference e madhe)
4-ne librin 2 te samuelit kapitulli 24 paragrafi 1 thuhet: "Zemėrimi i Zotit u ndez pėrsėri dhe ai nxiti Davidin kundėr popullit, duke i thėnė: "Shko tė bėsh regjistrimin e Izraelit dhe tė Judės".
ndersa ne librin 1 te kronikave kapitulli 21 paragrafi 1 thuhet. "Zemėrimi i Zotit u ndez pėrsėri dhe ai nxiti Davidin kundėr popullit, duke i thėnė: "Shko tė bėsh regjistrimin e Izraelit dhe tė Judės".
desha te pyesja se kush e nxiti Davidin te bente rregjistrimin e popullit Zoti apo satanai????????????
Nese ke force, gjithmone ta mbroje pa cenuar,
edhe kur bot' e marre te vesh me faje plot.
Qe t'i zesh bes vetvetes se je fisnik e trim
kur bot' e tere, e ndyta, me shpifje e llum te ndot!
Krijoni Kontakt