Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 108
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Kur’ani i thërret njerëzit që të besojnë se Zoti është Një i vetëm, nuk lind dhe nuk është i lindur. Është Një dhe i pashoq, etj. Allahu në Kur’an thotë:

[B]“Hebrenjtë dhe të krishterët thanë:
    Hebrenjët janë të parët qe besuan ne nje ZOT. Aty gabohesh nese etiketon ata.

Te krishterët besojnë ne një ZOT por ne tri vetje hyjnore, jo ne dy apo me shume ZOTA, por ne nje ZOT te vetmin - atë qe krijoj gjithesine, eshte dicka qe Islami nuk arrin ta kupton dhe per ata eshte edhe dallimi.

Zoti është Ati qiellor - njeriu nuk eshte bir i Zotit ne kuptimin material por ftymor. DMTH në shpirt e jo ne mish e eshtra sepse Zoti (large qofte ajo) Ai nuk ka femij as grue sepse eshte Zoti i gjithsesise - Mbret i qiejve dhe tokes, por në frymë njeriu rilindë.
    Krishti eshte Bir i Hyjit te gjallë në frymë, kete ju myslimanët nuk arrini ta kuptoni, por pse dikush nuk arrine te kupton dicka ajo nuk do te thote se nuk eshte e VERTETE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 25-10-2012 më 07:44
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin

Te krishterët besojnë ne një ZOT por ne tri vetje hyjnore, jo ne dy apo me shume ZOTA, por ne nje ZOT te vetmin - atë qe krijoj gjithesine, eshte dicka qe Islami nuk arrin ta kupton dhe per ata eshte edhe dallimi.

Zoti është Ati qiellor - njeriu nuk eshte bir i Zotit ne kuptimin material por ftymor. DMTH në shpirt e jo ne mish e eshtra sepse Zoti (large qofte ajo) Ai nuk ka femij as grue sepse eshte Zoti i gjithsesise - Mbret i qiejve dhe tokes, por në frymë njeriu rilindë.
    Krishti eshte Bir i Hyjit te gjallë në frymë, kete ju myslimanët nuk arrini ta kuptoni, por pse dikush nuk arrine te kupton dicka ajo nuk do te thote se nuk eshte e VERTETE.
    Keshtu mendon ti pa shikoe pak kete .. A e shpjegon dot?

djemtë e Perëndisë panë që vajzat e njerëzve ishin të bukura, dhe morën për gra të gjitha ato që i zgjodhën vetë.
    Kishte gjigantë mbi tokë në ato kohë, madje edhe më vonë, kur bijtë e Perëndisë iu afruan bijave të njerëzve dhe këto u lindën atyre fëmijë. Ata janë heronjtë që jetuan në kohët e lashtësisë, janë njerëzit e famshëm të këtyre kohëve.(Zanafilla 6)

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Keshtu mendon ti pa shikoe pak kete .. A e shpjegon dot?

djemtë e Perëndisë panë që vajzat e njerëzve ishin të bukura, dhe morën për gra të gjitha ato që i zgjodhën vetë.
    Kishte gjigantë mbi tokë në ato kohë, madje edhe më vonë, kur bijtë e Perëndisë iu afruan bijave të njerëzve dhe këto u lindën atyre fëmijë. Ata janë heronjtë që jetuan në kohët e lashtësisë, janë njerëzit e famshëm të këtyre kohëve.(Zanafilla 6)
    Kujdes, ti po shkruan duke lakue realitetin. Nuk thuhet "djemt e Perendise" sic thua ti por thuhet ; "bijtë e Hyjit" dhe pastaj thuhet se "Shpirti im nuk do të qëndrojë përherë në njeriun" qe do te thote ashtu sic e kam thene - raportet Atë dhe bir janë frymnisht në shpirt e jo ne materie lendore - mish dhe gjak.
    Gjithmonë ka ekzistue marredhneja ne mes Zotit dhe njeriut nepermes frymës - Shpirtit të Shenjt, dhe te krishterët e kan në deshmi te besimit kete thenje ku nder te tjera thuhet:
    "Besoj ne Shpirtin e Shenjt - i cili foli nepermes profetëve.." - keshtu qe në Shpirtin e Zotit - frymisht eshte raporti Atë dhe bir ne mes te Zotit dhe njeriut.

Të bijtë e Hyjit jan quajtur ata qe kishin besim dhe degjesë ndaj Zotit nepermes FRYMES - SHPIRTIT të Zotit, ndersa të bijt e njerezve ishin ata qe nuk i jane neshtruar as nuk i kan besuar Zotit. Keshtu qe ka ndodhur martesa ne mes tyre dhe jane çorientuar dhe kan humbur besimin - dhe thuhet; Atëherë Zoti tha: “Shpirti im nuk do të qëndrojë përherë në njeriun,

ZANAFILLA: 6. BIJTË E HYJIT E BIJAT E NJERËZVE
    6
    1 Kur njerëzit filluan të shtohen e të përhapen përmbi tokë dhe u lindën vajza, 2 bijtë e Hyjit, kur i panë bijat e njerëzve se ishin të bukura, zunë t’i marrin për gra të gjitha ato që u pëlqenin. 3
    Atëherë Zoti tha: “Shpirti im nuk do të qëndrojë përherë në njeriun, sepse ai s’është tjetër, por mish; ditët e jetës së tij do të jenë njëqind e njëzet vjet”.
    4 Në atë kohë ‑ po edhe më vonë ‑ kishte mbi tokë viganë, kur bijtë e Hyjit lidhnin martesë me bijat e njerëzve dhe ato u lindin fëmijë: këta janë kreshnikët e kohëve të lashta, njerëz të përmendur.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Cka po flet ore ? Jehudet thon pikerisht se pse te krishteret besojn se njeriu ishte "zot", ne e vram Jezusin. Keshtu thot dhjata e vjeter, s'ke cfar t'i besh !

Duke e personifikuar Zotin, ju e beni ate te dobet, te paaft, te kontradiktshem ! Sipas bibles, Zoti edhe harron, edhe ushqehet, edhe lodhet, edhe semuret, edhe kryen nevoje, edhe ka ndihme per njeriun, edhe pushon, flen, lahet e cka tjeter ?!

Per ju, Zoti eshte njeri.

Per ne, Zoti eshte Zot !

Ky eshte dallimi mes Krishterimit dhe Islamit.

a nuk e kuptoj une ..apo nuk eshte e kuptueshme???

te njejten mund te ma thote edhe nje Budist ne lidhje me Buden...dmth qe une nuk e kuptokam ..por qe e verteta eshte ashtu sic thote ai...
    kjo eshte e paarsyeshme dhe nje gje e paarsyeshme nuk eshte e kuptueshme per askend ..as per ty Toni...
    Hipoteza nuk e zevendeson te verteten ,
    Iluzioni nuk e zevendeson realitetin
    kurse e verteta eshte ajo qe kuptohet lehte nga te gjithe ...
    dhe e verteta sipas logjikes se thjeshte eshte qe Zoti eshte NJe dhe gjithperfshires, Krijues i gjithckaje dhe ka ne dore gjithcka ...i perjetshem ..pa fillim dhe pa fund ...Hyjnor..i pakuptueshm per ne, i mbinatyrshem ...krijon nga hici dhe ka autoritet te plote mbi cdokend...
    ky eshte Zoti dhe ti Toni e din shume mire kete ..prandaj te lutem leri perrallat dhe iluzionet ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 26-10-2012 më 11:07
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin

kurse e verteta eshte ajo qe kuptohet lehte nga te gjithe ...
    dhe e verteta sipas logjikes se thjeshte eshte qe Zoti eshte NJe .
    E VERTETA eshte JEZUSI qe ti asnjeher nuk arrite ta kuptosh, ky eshte problemi.

ban, me thuaj se me cfar llogjike e kupton ti Zotin? e ke pa ti Zotin? e ke prekë ti Zotin? ke bisedue me të? e njeh si person? nese jo, atëher ku mbeti llogjika islamo pagane qe mendon se ja arriti pse shkon si turme pas nje shkrimi te perralave arabo-pagane, ju perdorni fjalen "llogjike" dhe kjo del shume qesharake, hajde pash Zotin mos shit perralla ketu. Zoti eshte jasht cdo llogjike, ai kuptohet frymisht dhe adhurohet frymisht - në sh[irte dhe zemer e jo nga mendja - edhe pse natyrisht se edhe mendja hyn ne funksion. Gjithcka qe ka lidhje me Zotin dhe per Zotin eshte jasht llogjike por ajo arrihet me BES-im. Zoti eshte mbi llogjiken tone te kufizuar sepse Ai eshte ZOT dhe njeriu eshte aq i kofizuaer sa asnjeher nuk mund ta pershrkuaj Zotin.
    Zoti eshte nje ZOT - te krishterët besojnë dhe shpallin nje ZOT - por ne tri vetje hyjnore. Askush nuk po te thote beso apo mos beso por ky eshte besimi i krishter. Ti rri aty ku je me ato matematikat magjike te verbuara qe terbojne mendjen e nejriut dhe asgje ma shume.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

ban, me thuaj se me cfar llogjike e kupton ti Zotin? e ke pa ti Zotin? e ke prekë ti Zotin? ke bisedue me të? e njeh si person? nese jo, atëher ku mbeti llogjika islamo pagane qe mendon se ja arriti pse shkon si turme pas nje shkrimi te perralave arabo-pagane, ju perdorni fjalen "llogjike" dhe kjo del shume qesharake, hajde pash Zotin mos shit perralla ketu. Zoti eshte jasht cdo llogjike, ai kuptohet frymisht dhe adhurohet frymisht - në sh[irte dhe zemer e jo nga mendja - edhe pse natyrisht se edhe mendja hyn ne funksion. Gjithcka qe ka lidhje me Zotin dhe per Zotin eshte jasht llogjike por ajo arrihet me BES-im. Zoti eshte mbi llogjiken tone te kufizuar sepse Ai eshte ZOT dhe njeriu eshte aq i kofizuaer sa asnjeher nuk mund ta pershrkuaj Zotin.
    Zoti eshte nje ZOT - te krishterët besojnë dhe shpallin nje ZOT - por ne tri vetje hyjnore. Askush nuk po te thote beso apo mos beso por ky eshte besimi i krishter. Ti rri aty ku je me ato matematikat magjike te verbuara qe terbojne mendjen e nejriut dhe asgje ma shume.
    Si mund te quhet hyjnore baba dhe bir , me njerezore se kaq nuk ka!

Jam i sigurte qe dhe ti vete e ve ne dyshim si shume te krishtere te tjere packa se per inerci te pseudo Bes-imit tend e perdor si element argumentues.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin

njeriu ishte "zot", ne e vram Jezusin. Keshtu thot dhjata e vjeter, s'ke cfar t'i besh !

.
    Jo, njeriu nuk eshte zot, por Zoti u be njeri - duke marr natyren njerezore. Per Zotin qe unë i besoj nuk asgje te pa mundur.

ju e beni ate te dobet, te paaft, te kontradiktshem ! .
    Jo, ishte njerzorja ajo qe ti e sheh por HYJNINE e JEZUSIt ti nuk po e sheh, keshtu qe kjo nuk po te le ta shijosh Zotin e lavdisë. Jezusi Zot nuk ishte "i pa fuqishem" sepse Ai ngadhnjeu nga vdekja, dmth e mundi boten dduke e ngjalle njerezoren - trupin e njeriut te vdekshem - duke kthye ADAM - njerezoren ne lavdi te veten hyjnore.

Per ju, Zoti eshte njeri.
    .
    Ti po thua, une spo them ashtu. Zoti eshte ZOT dhe per Zotin qe une e besoj - nuk ka asgje te pa mundur, keshtu qe Zoti nuk eshte njeri por Zoti e ka zbritur natyren e vet hyjnore ne njeri - personin JEZUS keshtu qe neper kete ngjarje Ai e ka shpetue njerezoren nga vdekja duke ja dhene atij JETEN. Zoti eshte ZOT, njeriu eshte njeri. Por Zoti ne personin JEZUS e ka zbrutur natyren e vet duke mos humbur asgje sepse Ai eshte i plofuqishem keshtu qe ajo qe ti e sheh eshte natyra e njeriut - por ti nuk po gjurmon qe ta shihesh natyren hyjnore ne personin JEZUS i cili e ngjalli trupin e njeriut - Krisht duke e ngritur ne LAVDI.

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591

C'fare jane keto perralla arabo-pagane qe ke thene.A e ke degjuar historine e Horusit ti dhe 25 dhjetorin?shikoe pak kete videon.

http://www.youtube.com/watch?v=wfBsBy3ajBY
    Ndryshuar për herë të fundit nga klajdi wolf : 26-10-2012 më 11:48

e une cfare thash???...a thash qe Zoti eshte i kuptueshem ...apo thashe qe Zoti eshte i pakuptueshem per ne..sepse eshte i mbinatyrshem...
    une nuk kam folur me Zotin e as te tjerat qe thua aty ...por kam konkluduar mbi faktet dhe shenjat qe shikoj dhe qe jane te pakundershtueshme..
    kurse ti po ben nje shpifje te pabaze dhe te paargumentuar...
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •