Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 108
    i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    Ti Klajdi wolf, si gjithmone i pasakte me theniet e tuaja. Ja se si mbyllet Bibla, e mendoje sesa e 'profetizon' ardhjen e muhamedit Ajo:

18 Unë i dëshmoj secilit që i dëgjon fjalët e profecisë së këtij libri: » Atij që do t’i shtojë ndonjë gjë, Hyji do t’ia shtojë plagët e përshkruara në këtë libër.

19 Atij që do ta heqë ndonjë fjalë nga ky libër i profecisë, Hyji do t’ia heqë pjesën në pemën e jetës dhe në qytetin e shenjtë - të përshkruar në këtë libër«.

Kaq, e t'a sqarojme nje here e mire kete pune!
    "... Në qoftë se dikush do të shtojë ndonjë gië tjetër (ose do të heqë), Zoti do ti shtojë atij mundimet eshkruara në këtë libër." (Revelata 22: 18-19)

Por, kush çan kokën! -thotë Deedati- Protestantët plotë trimëri kanë hequr plot 7 libre nga Libri i tyre i Zotit. Të hequrit janë: -Libri i Xhudithit i Tobiasit i Barukut i Esterit, etj.

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    E ti ku e di qe eshte ndryshuar Bibla, ku na qenke aq ekspert i madh ti? E verteta ne zemren time, dhe ne zemren e milionave te krishtereve qe kane qene dhe jane ne bote e verteton vertetesine e atyre qe thuhen ne Bibel, une kam besimin qe m'a perligj si te vertete cdo gje qe thuhet ne te! Po ti cfare ke? Tani eshte momenti per te vendosur vargjet qe Devoue ia kishte vendosur argumentit tim te meparshem....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Diella1 : 24-10-2012 më 11:42

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    "... Në qoftë se dikush do të shtojë ndonjë gië tjetër (ose do të heqë), Zoti do ti shtojë atij mundimet eshkruara në këtë libër." (Revelata 22: 18-19)

Por, kush çan kokën! -thotë Deedati- Protestantët plotë trimëri kanë hequr plot 7 libre nga Libri i tyre i Zotit. Të hequrit janë: -Libri i Xhudithit i Tobiasit i Barukut i Esterit, etj.

E kush tha qe protestantet jane ne rruge te drejte nje here?!!

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    E cfare do te thuash me kete? Ti me sjell vargje te Bibles, per te kundershtuar po vargje te Bibles?!!, per te vertetuar idete e shtremberuara te Kuranit!!!!.....
    Desha ta lexosh me syt e tu, e mos te klithesh ketu an-e-kend forumit "shtremberime-genjeshtra-kuranore" !

Ja ku e ke tesktin ne shqip, po lexoje edhe nje here : http://www.albkristian.com/bibla_shqip/b43c016.htm

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga klajdi wolf Lexo Postimin
    Izraelitet ishin ne fillim te zgjedhur por kjo nuk do te thote qe ata e ruajten besnikerine ndaj zotit dhe fese se tyre.

O Izraelitë! Kujtone dhuntinë time që ju kam dhuruar dhe plotësoni besën që ma dhatë, t’ju plotësoj edhe unë besën time. Frikësohmuni vetëm mua!
    Besoni asaj që po ua shpallë, e cila ua vërteton atë çka e keni ju, dhe mos jinni të parët që nuk i besoni! Dhe mos bleni fundrrina me fjalët e mia dhe frikësohmuni vetëm mua! “ (El-Bekaretu, 40-41).
    “Falne namazin dhe jepni zekatin dhe përkuluni me ata që përkulen.” (El-Bekaretu, 43).
    “Ata që pasojnë Pejgamberin, ferrëfyes analfabet (ummij), të cilin e gjejnë të paralajmëruar në librat e veta, në tevrat dhe Inxhil …”. (El-A’raf, 157
    ).

Zoti, nga mëshira e Tij, në fund nuk lidhi kontratë me hebraikët, por zgjodhi ta dërgojë pejgamberin e fundit, por jo vetëm hebraikëve, por tërë njerëzisë, që rrjedh nga loza e Ibrahimit a.s.(Abrahamit).

Në librin e Dhjatës së vjetër Kantiku i Kantikëve (5, 16) është teksti vijues (i transkribuar nga gjuha hebraike):
    “Hikko mamittadim vikullo Mahamadim zehdudi vezem raai benute yapus halam.”
    Përkthimi:
    “Goja e tij është vetë ëmbëlsia; po, ai është Muhammedi, më i dashuri. Ky është i dashuri im, ky është miku im, o bija të Jerusalemit.” [14]
    .[
    Edhe ne kenge dasmash e kendoni hebrenjet Muhamedin
    Normalisht ore e gjeni Mashamadinin(te dashurin) tek hebrejet se gjuha hebreje dhe ajo arabe vijne nga e njejta famijle gjuhesore .Siq e kane edhe pershendetjen gati te njejte (shalom-salam) kane edhe shume fjale tjera te perbashketa .

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Edhe une po t'a perseris edhe nje here, qe ti nuk mund te me sjellesh vargje te Bibles per te kundershtuar po vargje te Bibles!!!!! shume llogjike e calet, e kjo e gjitha per te vertetuar shtremberimet qe ju i beni mesazhit te Zotit....

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Nuk jam fajtor per keto "shtremberime", un te solla fakte si kunderpergjigje. Un s 'jam autor i bibles,

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Eshte Bibla, pastaj vijne shtremberimet - gjeje ti kush i ben ato....

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Cila bibël, t'u shtru pyetja ? E vjetra ?! E reja ?! Nese e reja, cila prap nga te rejat ??!

Shqip po te flasim me duket.

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Kur’ani i thërret njerëzit që të besojnë se Zoti është Një i vetëm, nuk lind dhe nuk është i lindur. Është Një dhe i pashoq, etj. Allahu në Kur’an thotë:

“Hebrenjtë dhe të krishterët thanë: "Ne jemi bijtë e Allahut dhe të dashurit e Tij". Thuaju: "Atëherë, përse Ai ju dënon për shkak të gjynaheve tuaja?" Jo, ju jeni njerëz që Ai ju krijoi. Ai fal kë të dojë dhe dënon kë të dojë. Sundimi i qiejve, i tokës dhe i gjithë asaj që gjendet mes tyre është vetëm e Allahut dhe vetëm tek Ai është e ardhmja”. (El Maide 18)

“E, Allahu tha: “Mos adhuroni dy të adhuruar, sepse Ai është vetëm një Zot, pra vetëm Mua ma kini drojën”. (Nahl 51)

“Ai është i pari që s'ka fillim dhe i fundit që s'ka mbarim, i dukshmi dhe i padukshmi, dhe Ai është më i Dijshmi për çdo gjë”. (Hadid 3)

“Thuaj: Ai, Allahu është Një! Allahu është Ai të cilit i drejtohet (i mbështetet) çdo krijesë për çdo nevojë. As s'ka lindur kë, as është i lindur. Dhe Atij askush nuk i është i barabartë”. (El Ihlas 1-4)

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •