Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20

Post Ku shkojne parat qe mbledhin xhamijat ?

Kam pare shume emisjone ku pasaniket ndihmojne te varferit duke ju permisuar jeten ne shume aspekte, duke ju blere shtepi, duke ju siguruar pune, duke ju lidhur nje pension e shume menyra te tjera per ti stabilizuar. Ne emisionet dhe dokumentaret e tjere qe kam pare per fen e paqes dhe te ndihmes, kam vene re se 90% e financimeve shkojne vetem per ndertimin e xhamive, apo duke shtuar lluksin , makinat apo shetitjet turistike te imamve. ( bile pa pasur aspak turp, dalin ne tv te ulur ne nje akomodim mijra eurosh , nderkohe qe jasht atij akomodimi, njerzit nuk kan te hane )

Ja nje raport i fresket

Sipas raportit tė fundit tė OKB-sė pėr uri, qė ėshtė publikuar kėtė muaj, afro 870 milionė njerėz nė botė, ose njė nė tetė vetė, nė periudhėn 2010-2012, ka vuajtur nga mungesa kronike e ushqimit.

Sipas raportit, pjesa mė e madhe e tė uriturve, qė janė afro 852 milionė, jetojnė nė vendet nė zhvillim, ndėrsa 16 milionė njerėz, qė nuk janė tė ushqyer mirė, jetojnė nė vendet e zhvilluara.

Tani une dua te diskutoj per Shqiperine dhe Shqiptaret. Kam shume deshire te di se ku ven financat e xhamive dhe xhizja e besimtarve

Per te mos folur pastaj per hadithin qe Zoti i ka caktuar rrisk kujdo (nderkohe miljona femije dhe te rritur vdesin per buke) Por le te ngelemi te ne njerzit... Ku jane besimtaret me detyrimet e tyre humane ? A po i cojne parat dem , duke ju shtuar pasurin imameve, duke shpresuar qe ato para (xhize) shkojne ne vendin e duhur ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EuroStar1 : 17-10-2012 mė 15:43
    Revolution 1848

Po ti cka je , besimtar apo jobesimtar ose dicka i trete.?
    Ndrysho Firmėn

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anėtarėsuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Ka qenė njė emision nė Gjermani nga Galileo qe thotė se nėse shpenzon 100 euro pėr njerėzit ne Afrike ishte rasti konkret. mbeten vetėm 50 euro para pėr ta. 50 euro mbulohen shpenzimet gjoja se...fjala ėshtė si funksionon ne Gjermani..

Kur jap para ne Xhami mendoj ata persona qe punojnė aty disa shpenzime i mbulojnė vet vetėm mos ti prek parat e dhuruesit. Sigurisht qe edhe pėrdoren pėr te mbuluar harxhimet qe bėhen po s'ka gajle...

Kur njė mysliman i jep parat pėr te bėrė njė te mire... s'ka lidhje si shpenzohen ato para dhuruesi i merr shpėrblimet pėr aq sa ka dhuruar...
    As qe me ka vajtur mendja ndonjėherė ku shkojnė parat e mia nėse i dhuroj pamarre parasysh ku i jap...
    Mėso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    100 % buxheti i Allahut

20 % e merr Muhamedi, 2.5% zeqat shkon per te varferit, paramendoje nje njeri merrte 20% ndersa krejt te varferit e arabise 2.5 %. Ky kishte familje te madhe, gra qe nga mosha 9 deri 99 vjecare, fusha te gjera me lule..., nuk kishte ishte shkretetire e bente vape.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    -Parat shkojn ne ndertimin e xhamiave,
    -ne pagat e hoxhallareve,
    -ne mirmbajtjen e instuticioneve arsimore sic eshte medreseja dhe universiteti,
    -ne ndertimin e shtepiave,
    -ne dhenjen e zeqatit,
    -ne vitra,
    -ka familje qe vazhdimisht ndihmohen nga kjo bashkesi,
    -parat qe grumbullohen jan sherbyer edhe per t'i ndihmuar njerezve qe te spitalizohen -jasht vendit si ne Zvicerr dhe Turqi,
    -ēdo vit me qindra bursa i sherbehen nxenesve kosovar qe te studiojn lende te -ndryshme profesionale.
    -Te tjerat sherbejn edhe per organizime te manifestimeve te ndryshme ne perhapjen e mesazhit Islam.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Ku shkojne parat qe mbledhin xhamijat ?
    Nuk ka kontroll...
    Shumicen sigurisht i ndajne hoxha dhe ata qe i dergon per mbledhjen e parave.
    Ndodhe qe Hoxha ne vend te parave kerkon dru per djegje apo mjete tjera qe i duhen...

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin
    Nuk ka kontroll...
    Shumicen sigurisht i ndajne hoxha dhe ata qe i dergon per mbledhjen e parave.
    Ndodhe qe Hoxha ne vend te parave kerkon dru per djegje apo mjete tjera qe i duhen...
    Po c'lesh parash po flisni

Pervec xhamise se Et'hem Beut ne xhamite e tjera mblidhen apo jo 10000 leke te reja ne muaj.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin

Pervec xhamise se Et'hem Beut ne xhamite e tjera mblidhen apo jo 10000 leke te reja ne muaj.
    Fjala ishte per para qe mbledhen per cdo vjet nga hoxha resp. nga te besueshmit e tij nga cdo familje muslimane...
    Tek ne i quanin para per xhami ose para per hoxhen.
    Sepse para tjera natyrisht qe nuk paguante askush, perpos pagesave vullnetare, ndihmave tjera, ndertimeve pa pagese ne xhami etj...

Varesisht nga vendi, fale ketyre te hollave dhe mjeteve tjera, mjaft hoxhallare kane jetuar ne kushte shume me te mira se mesatarja e qytetareve. Dhe , gjithashtu, nuk duhet harruar pagesat tjera per sherbimet konkrete te hoxhes ne raste te vdekjes etj...

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin

Cdo te premte kam pare une me syt e mi se si mbushej arka ne dalje te deres se xhamise.

Kohet e fundit ka filluar dhe nje biznes i fuqishem me libra, tespi, parfume, misvak, hurma arabie, far zez ne shishe dhe kokerr, sexhade, flamuj arab, DVD etj . Ku ven ato para ? Biznes i Imameve, apo parat qe fitojne i fusin per te ndihmuar te varferit ?
    Revolution 1848

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Sa nuk mbushin ca njerez.
    Kujtojne se cdo sadaka jepet ne xhami vetem.
    Muslimanet rralle here hedhin lek ne xhami ne krahesim sesa hedhin individualisht diku tjeter qe ata e zgjedhin vet.
    Une asnjehere se kam dhene zekatin ne xhami.
    Nuk ka ndonje ligj qe duhen hedh para ne xhami.
    Edhe nuk kam pare,deri me sot, ndonje hoxhe te kamur.
    Mo duket se po i ngaterroni me dervishat shqiptare barkmedhenj

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •