Come, on Adna. Mos i justifiko shume atje ku nuk duhet. Sa per djeni vetem budallenjte nuk kane stress.Lexova dicka per Arabine. Sado qe jane vendi i peste ne bote ne te ardhurat per fryme, ka nje numer te madh analfabetesh, mbi 65milion, dhe trecereku dihet ajo jane femra. Mos me thuaj qe me mire keshtu se jane me te lumtur. hahahah Nejse dua te dal te: Ato qe duhen kritikuar duhen kritikuar dhe jo anashkaluar apo justifikuar. Ne kritikojme dhe budalleqet qe kemi ne shqiptaret. Justifikimi nuk eshte zgjidhja e problemeve ndryshe nuk kemi per tu zhvilluar.
Ti vet ke qene andej?
Trajtim princeshe per mua eshte qe ti te dalesh si te doje qejfi , te besh ligjin, dhe te gjithe te trajtojne me respekt.![]()
Feelings change - memories don't.
Ta dish se sa i kritikoj une edhe ato! (Ama jo pse mbulohen e gjera te tilla, ka vend per kritika te tjera tek ato po ska rendesi te ceken te kjo teme).
Jo, mia gabim je se femrat ne Arabi gezojne respekt te madh, besom.
Pos qate leje per vozitje qe nuk ua japin bre, edhe mire jua bajne!![]()
Paqë
Kot sa mereni me kete lajm. Nuk ka asgje te re me Arabine Saudite, si te jet IKEA apo dicka tjeter. Nuk eshte se do i ndryshoj dikush. Kan mentalitetin e tyre edhe pse familja mbreterore e mban popullin te shtypur dhe injorant me qellim. Nga ana tjeter bejn jeten me stil nga perendimi.
Familja mbreterore gjasme sikur perdor ligjet fetare per te mbajtur traditat fetare, por ne realitet e mban popullin ashtu sepse po u hapen shume duke liberalizuar ligjet, atehere rrezikojn pushtetin, sic ndodhi ne Bahrain.
Aq kollaj eshte ti mbash Arabet te shtypur, vetem nga besimet fetare, qe nuk e ben dote ne asnji vend/rajon tjeter te botes. Keta me shume shtypen nga familjet mbreterore dhe diktatoret sesa nga perendimi. Keto familje mbreterore dhe diktatore perdorin fene per te mbajtur pushtetin, dmth, duke hequr vemendjen nga gjerat me te rendesishme si varferia/liria/te drejtat e njeriut...duke perdorur fene si arsye per me shume shtypje.
Nuk kane faje, Arabet jan popull i prapambetur sepse ne cdo vende te tjera, demokracia dhe liria jan perdorur dhe jan ven ne eksperiment, edhe pse nuk ka funksionuar sic ka ndodhur nga disa vendet me te sukseshme rreth demokracise, te pakten sot ndodhen me mire. Ne popujt Arabe, asnjehere nuk eshte pordur demokracia dhe liria, dhe per keto popuj eshte e veshtire qe te kuptojn cesht diferenca ndermjet fese me qeverine/pushtetin.
Kur gruaja ne shekullin-21 akoma nuk ka te drejtat me themelore dhe minimale, qe ndodhen qe ne shekullin-19 eshte nje nga prapambetjet me te madhe. Edhe pse u dhan te drejt per te votuar, e gjitha u be vetem per te mbajtur pushtetin, jo se e ben se ju dhimset.
Ndryshuar për herë të fundit nga niku-nyc : 04-10-2012 më 22:37
Il Club Più Titolato Al Mondo
Admiral e googlove me vrap? Rrofsh per korrigjimin. Ishte per rajonin jo vetem per Arabine Saudite.![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 05-10-2012 më 09:45
Feelings change - memories don't.
Si kjo do me u be ti?
Aktorja amerikane dhe këngëtarja, Xhenet Xhekson planifikon të martohet me të fejuarin saj, biznesmenin dhjetë vjet më të ri se ajo Uisama Al Mana. Ceremonia do të mbahet sipas zakoneve islame, përderisa Xhekson tashmë e ka p
ranuar fenë islame. Të dashuruarit planifikojnë të martohen në Doha, në vendlindjen e Uisam Al Mana. Mendohet se martesa e tyre do të jetë njëra ndër martesat më ekstravagante. "Martesa është caktuar për vitin 2013, por edhe më tutje detajet tjera nuk janë caktuar, përfshirë dhe datën e saktë të martesës”,
Ndryshuar për herë të fundit nga Xhemis : 05-10-2012 më 10:40
Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.
E si eshte kjo problem nderkombetar?No girls allowed: Gruaja e fshirë nga katalogu i IKEA's në Arabinë Saudite![]()
Hapeni tek tema shoqerore >.>
Krijoni Kontakt