Close
Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 123
    . Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga Sizifi Lexo Postimin
    Më duket se po eksagjeron pak ... temat qe përmendi Rex ( dhe une e mbështes atë që ai ka shkruajt ) i kan hapur dy tre persona këtu, kështu që ata nuk përfaqësoinë shumicën. Ky forum është bërë i mërzitshëm shkaku i këtyre temave të tepruara ...
    Pikerisht!

Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    Rex, feja ngelet fiksim, por menyra se si e zbatojne dhe interpretojne persona dhe grupe te caktuara eshte pune tjeter....
    Edhe une mendoj se gjeneza e problemit eshte te interpretimet. Perderisa kemi nje harmoni te mrekullueshme fetare ne mes te krereve te institucioneve fetare, si ne Shqiperi ashtu edhe ne Kosove, mund te jene interpretimet e gabuara individuale ato qe krijojne ndarje dhe urrejtje.

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Pikerisht!

Edhe une mendoj se gjeneza e problemit eshte te interpretimet. Perderisa kemi nje harmoni te mrekullueshme fetare ne mes te krereve te institucioneve fetare, si ne Shqiperi ashtu edhe ne Kosove, mund te jene interpretimet e gabuara individuale ato qe krijojne ndarje dhe urrejtje.
    Te kishim edhe ne realitet nga keto urrejtje qe lexoj ne forume,moti e kisha braktisur Kosoven!

Sikur qe nuk te jepet te kyqesh, se me shume ka tema fetare se diqka te hajrit

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Te krishteret nuk kan arsye t'i fyejn muslimanet.
    Juve ju kerkohet nje shpjegim nese keni, se pse kaq shume ju urrejn ? Cfar thot talmudi per juve ? Per Jezus Krishtin e per Marijen ?
    E dini ju se cfar thot Kur'ani per keta dy ?
    Merrni tani shkrimet, dhe lexoni e mos u paraqituni edhe me budalla se c'ju konsiderojn çifutët !
    S'keni pune ju me çifutet!! Kurani thote te moz i zini miq e shoke, as çifutet e as te krishteret!! E ne rast se iua ze rrota bishtin fshiheni pas "ju ne fene tuaj e ne ne fene tone"!!S'keni pse te na kerkoni shpjegime per ndjenjat e te tjereve, pa dhene me pare shpjegime per ndjenjat tuaja!!

Revistadrini, eshte revist fetare katolike e cila i takon ekstremistit Ndue Uka. Ai lere qe s'ka talent per poezi qe i perkthen e shoqja, por as per histori. Dhe perderisa kemi klerik-historian, ne do t'jemi prodhues te mitologjive, keshtu qe leri kleriket anash ta predikojn fejen, dhe merru me historian (Ata qe e kan profesion, dhe i'a kan zanat !)
    Silli ti historianet ne kete forum!! A do te mohojne krimet e osmano-islamikeve??!A ka bie nene te mohoje gjakun e Shqiptareve, Grekerve, Bullgareve, Serbeve, Kroateve, Hungarezeve, Rumuneve, Spanjolleve, Siqelianeve, me nje fjale Evropianeve, nga dora gjakatare e Islamit??! Apo do te mohojne shfarosjen e popullsive te Lindjes se mesme, Lindjes se Afert, Afrikes veriore deri ne assimilimin e plote??!!
    I sillni pra dhe na tregoni se çfare ka bere Mehmet Fatihu me pak se Muhamed Mustafaja!!!

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Qe kurre eshte kisha katolike "kompetente" per historine shqiptare ???....si mund nje kishe qe perfaqeson disa dhjetra mije shqiptare dhe disa fshatra malore ku ec vec gomari te mar persiper detyren e historianit mbi popullin shqiptare ???, kur revizionizmi takohet me demagogjine, atehere mund te dale ai shkrimi i mesiperm.

Tash ulu prap, njish !
    Thote populli se "budallai nuk ka brire" dhe ti je shembulli me i mire per kete!! Qekur "kompetenca" per histori na qenka e lidhur me perfaqesimin e shumices dallkauke??!! Qekur historia na u matka me perfaqesime fetare apo idiotesira turqelinjsh??!! Historine e shkruajne ata qe kane sy e mend per te pare dhe kapacitet per te shkruar!!!
    Na sill historianet myslimane qe kane shkruar per historine e popullit Shqiptar!! Ku i ke?!
    BABA i shqiptarise jane shqiptaret musliman !!!, dhe "kompetent" jena vetem NE !!!, nga fakti i vetem dhe i thjeshte, jemi SHTETFORMUES dhe SHTETMBAJTES !!!, natyrisht se cdo shqiptare qe don te kontriboje ne te miren e popullit tone, eshte i mireseardhur mirepritur. Fatkeqsisht aman komuniteti llatin, por edhe ai orthodoks, per arsye te numrit te vogel, behen vegel e e interesseve te huaja dhe mund keshtu te keqperdoren kunder interesseve te pergjithshme te popullit shqiptare. Deri sa aman BABUSHAVE u rreh nje damare, vendi i antikombetareve si puna jote dhe e disave ketu (shih sondazhin e edvinit, 25 copa) eshte ne cepet malesore ku edhe gomari me nuk ec
    Kush jeni ju mer Tunxh??! Aho pjese e shqiptareve qe shkruajne shqipen gjysma-gjysma??!! Jeni ata qe falen ne xhamine e Mehmet Fatihut, ndryshe Mehmet gjakesorit, bishes se eger te ciles i kendohet ndyresia edhe neper vjershat e rilindesve??! Jeni ata qe mburren se kane perqafuar fene epushtuesit dhe qe per hir te kesaj feje jane gati te kthehen perseri nen Turqi?!Je ti Nuh Musa qe akoma qan per sulltanet e poshteruar nga Gjergj Kastrioti,pse jo "athleta Christi"??!!
    Baba i Shqiptarise eshte Gjergj Kastrioti!! Ndersa ju jeni produktii helmit qe osmanet na lane ne gjak nepermjet skllaverimit, perdhunimit, asimilimit!!
    .....jel ti je jasno ???

tungic
    Eh, falmeshndet Muhamedit dhe Aishes......e sa here te ndysh Forumin Shqiptar me serbishten tende te dashur, aq here çoi falmeshndet harapit!!
    .................dhe MBROJTESIT e VETEM te cifuteve, jane muslimanet..........mbaje mend kete, dhe mos derdellit pa senz e pa kuptim, vetem se sot fryn era keshtu, e neser ashtu (edhe kjo periudhe do te kaloje, sic kane kaluar periudhat e mehershme).....problemin izraelito/arab edhe VET CIFUTET nuk e shohin te gjithe njejte !!!,
    Vertet Tunxh??! Qysh i mbrojti Muhamedi, duke i shfaros prej shkretetires dhe vendeve te tyre , perfshi Meken dhe Medinen??! Apo duke i luftuar deri ne Jeruzalem??! Apo beri me shume daja i Jaser Arafatit, Myftiu i madh i Jeruzalemit, kur organizoi "Handzar Trennung", perndryshe divizionin e 21 mije SS-ve Islamike qe luftonin me britmen "Vdekje Titos, armikut te Muhamedit dhe mikut te çifuteve"??!!!E sa e sa masakra te tjera ne dem te çifuteve......po ju s'keni turp te pellisni me te madhe shpifjen dhe genjeshtren; ju jeni pasuesit e Muhamedit!!
    .....luften e humben arabet thjesht nga mendjemadhesia, ne kater anet nuk komunikonin njeri me tjetrin, ngase e kishin mare per detyre te shenjte secili per VETE ta "shkateroje" iszraelin......LEXO dhe MESO....mos u mer me sharlatanizma si cdo here.

tungi
    E na thuaj pak çfare te lexoje dhe mesoje, Kuranin apo paçavuret harape mbi çifutet dhe "pathyeshmerine" e Islamit?!
    Ngele duke pellitur mor i shkrete e nuk solle qofte edhe nje here shkrime historike per te mbrojtur tezat e tua te shpifura!!
    Tunxh!!
    Historine nuk e shkruajne harapet e as turqit!! Historine e shkruajne popujt e lire!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 03-10-2012 më 07:21
    Jarigas

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Thote populli se "budallai nuk ka brire" dhe ti je shembulli me i mire per kete!! Qekur "kompetenca" per histori na qenka e lidhur me perfaqesimin e shumices dallkauke??!! Qekur historia na u matka me perfaqesime fetare apo idiotesira turqelinjsh??!! Historine e shkruajne ata qe kane sy e mend per te pare dhe kapacitet per te shkruar!!!
    Aha, dhe ato jane kelishat e vatikanit, apo si ???

Me nje fjale ke te drejte, "budallai nuk ka brire". Kur do ta tejkaloni diskrepancen mes "turkut gjakpires dhe deflorues te nuseve te reja" verzus "95% musliman te shqiptareve" lala do ta kthej njerin vesh per te ndegjuar se cfare ke me thane.....deri ate dite, SUS....se te skuqi te beje me boje....

Na sill historianet myslimane qe kane shkruar per historine e popullit Shqiptar!! Ku i ke?!
    Kush jeni ju mer Tunxh??! Aho pjese e shqiptareve qe shkruajne shqipen gjysma-gjysma??!! Jeni ata qe falen ne xhamine e Mehmet Fatihut, ndryshe Mehmet gjakesorit, bishes se eger te ciles i kendohet ndyresia edhe neper vjershat e rilindesve??! Jeni ata qe mburren se kane perqafuar fene epushtuesit dhe qe per hir te kesaj feje jane gati te kthehen perseri nen Turqi?!Je ti Nuh Musa qe akoma qan per sulltanet e poshteruar nga Gjergj Kastrioti,pse jo "athleta Christi"??!!
    Baba i Shqiptarise eshte Gjergj Kastrioti!! Ndersa ju jeni produktii helmit qe osmanet na lane ne gjak nepermjet skllaverimit, perdhunimit, asimilimit!!
    Uuuups, ta paskam mshu forte......cka eshte kjo e piskatme ???, FAKTE per derdellitjet cirkuziane ???, ku ke ti kapacitet te "komentosh" punen e rilindaseve, dhe me se paku "rolin historik" te skenderbeut. ULU, NJISH !!!, recito 10 her kulluvallahun tash per qetesim, aman pronto.....

Eh, falmeshndet Muhamedit dhe Aishes......e sa here te ndysh Forumin Shqiptar me serbishten tende te dashur, aq here çoi falmeshndet harapit!!
    Kjo eshte edhe gjuha e skenderbeut qe e ka fole nje birre vaket....mos harro se edhe atij ja "njollos" nderin....perndryshe une ju foli ne gjuhen e nenes, qe te jeme I KUPTUESHEM, se sic e deshmon edhe ti, nuk i kuptoni ne do raste rrefimet e mia....

Vertet Tunxh??! Qysh i mbrojti Muhamedi, duke i shfaros prej shkretetires dhe vendeve te tyre , perfshi Meken dhe Medinen??! Apo duke i luftuar deri ne Jeruzalem??! Apo beri me shume daja i Jaser Arafatit, Myftiu i madh i Jeruzalemit, kur organizoi "Handzar Trennung", perndryshe divizionin e 21 mije SS-ve Islamike qe luftonin me britmen "Vdekje Titos, armikut te Muhamedit dhe mikut te çifuteve"??!!!E sa e sa masakra te tjera ne dem te çifuteve......po ju s'keni turp te pellisni me te madhe shpifjen dhe genjeshtren; ju jeni pasuesit e Muhamedit!!!!
    O dilber, FAKTET folin ketu....leri ti punet e te rriturve....SILL fakte qe e deshmojn te kunderten, se muslimanet nuk i kane mbrojt cifutet........

E na thuaj pak çfare te lexoje dhe mesoje, Kuranin apo paçavuret harape mbi çifutet dhe "pathyeshmerine" e Islamit?!
    Ngele duke pellitur mor i shkrete e nuk solle qofte edhe nje here shkrime historike per te mbrojtur tezat e tua te shpifura!!
    Tunxh!!
    Historine nuk e shkruajne harapet e as turqit!! Historine e shkruajne popujt e lire!!
    !!!![/QUOTE]

Eeeh, e sheh sa mire e din rrendin...............kush ish i lire ???, ato 10 fshatra me llatin ne malet e shqiptarise qenkan "Kompetente" me derdellitjet e vatikanit te ma shkruajn mua historine ???.........une nuk e tradhetoj baben sic e ben ti....

tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga [QUOTE
    Le dévoué;3498681]Te krishteret nuk kan arsye t'i fyejn muslimanet.
    Ti e quan fyrje kur nje plan, per shfarosjen e nje populli te terin te Mehmet Fatihut. Cili eshte dallimi me planin serbe zhdukjen e shqiptarve ku eshte dallimi ketu?

Juve ju kerkohet nje shpjegim nese keni, se pse kaq shume ju urrejn ?[/
    QUOTE]

Ti ke xhak shqiptari, apo nuk e ndjen veten si te tille? Po a shefe me large se hunda jote apo jeni nje injorante me trurin e semure te perandorise osmane, Po shpejte e paske harruar masakrate e Mehmet Fatihut ne token e Kosoves, i ka masakruar mbi 300'000 shqiptare etnuk, per vite e tera me radhe nuk arrin qe te kosulidohen dhe ti sherojne plaget e asaj kohe nga barbaret osman, po ç'ndodhe me vone kur filloj Marreveshja gjentelmente,ne mes Shkinis dhe Turqis, per shpernguljen e shqiptarve per ne Turqi 350 fshatra afer Nishit me 450'000 banor etnik shqiptar, vetem mbrenda teritorite te Kosoves, jan afer 900'000 shqiptar te zhdukur gjate sundimit te Turqis Fashiste. Kjo eshte urreitja ime !!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Pa_doreza2 : 03-10-2012 më 11:31
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Jo "xhak" por gjakë !

Un fol per lisa, ti fol per fshisa !

Për histori, mos më cito këtu shkrime të priftërinjeve, por merru me punimët shkencore të historianëve të sodit. Un s'përmenda askund perandorin osmane, s'është tema, e nëse dëshiron debat, hap nje teme ne vete.

PS: 900'000 shqiptar te zhdukur ? Më sjell dokumentacionin, emrat, mbiemrat, vendet ku jan zhdukur, nga kush ? datët e lindjes, datët e zhdukjës, emrat e prinderve,... etj,... dhe nuk e dua asnje me pak se 900'000 mijë emra e mbiemra !!!!

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    450'000 + 900'000 = 1'350'000 mijë shqiptar të zhdukur sipas klerit katolik.

Un dua emra, nëse ata nuk jan duke ja futur si kali pelës !

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Si nuk u lodhet me keto temat fetare!

Me falni per nderhyrjen por nje nga arsyet pse nuk po me shkojn gishtat me hy ne forum ma shpesh jane keto tema. Ka pasur rast kur ne 20 tema aktive, 14 apo 15 kane qene tema fetare. Shume bre, teper shume!
    Biznis jane duke bere o Illyrian

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    O Zot, jepu rruge te pa-udheve!

Offf, ca na ka gjet ne te shkreteve!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Jo "xhak" por gjakë !

Un fol per lisa, ti fol per fshisa !
    As "gjakë" nuk shkruhet, por "gjak"!Ti nuk flet per "lisa", por per nxitje urrejtjeje ndaj nje feje tjeter!!
    E, eshte pikerisht kjo gje qe iu ben te denje per perbuzje!!
    Për histori, mos më cito këtu shkrime të priftërinjeve, por merru me punimët shkencore të historianëve të sodit. Un s'përmenda askund perandorin osmane, s'është tema, e nëse dëshiron debat, hap nje teme ne vete.
    Qysh, qysh....ti vjen e hap nje teme duke cituar nje çifut qe as duam t'ia dime se ku i bie fara, si e si qe te mbjellesh helm nder te krishtere, dhe pastaj nuk dashke qe te citojme historianet shqiptare, pasi na qenkan te krishtere e si te tille, sipas mendjendriturve islamike, te padenje per te rrefyer historine e kombit te tyre??!! Plus kesaj, pa e lexuar fare artikullin qe solli pa_doreza2, ke edhe paturpesine te kerkosh punime shkencore bashkekohore, kur behet fjale pikerisht per nje te tille??!!
    PS: 900'000 shqiptar te zhdukur ? Më sjell dokumentacionin, emrat, mbiemrat, vendet ku jan zhdukur, nga kush ? datët e lindjes, datët e zhdukjës, emrat e prinderve,... etj,... dhe nuk e dua asnje me pak se 900'000 mijë emra e mbiemra !!!!
    Kjo po qe eshte "logjike" e kulluar prej butaku turqeli!!! Meqe turku dogji e shkretoi gjithçka, me kisha, manastire, fshatra e qytete te tera, e meqe s'paskemi rregjistrat e kishave qe turku dogji,na del qe s'ka pas lufte me turkun!! Paçka se aty citohet kronikani i sulltanit, pa emra e mbiemra, nuk ka te vdekur....nuk ka vrasje....nuk ka krime!! Paçka se historia e Evropes flet gjere e gjate per terrin turk, pa emra e mbiemra , s'ka te vrare per myslimanin shqiptaro-turk!!!Dhe na vjen turku pastaj e pretendon se ka qene çliruesi yne dhe duhet t'i puthim peqirin...e ta levdojme si shpetimtari yne....e te perkujtojme vdekjen e sulltaneve te embel si mjalti, aq te mire me shqiptaret saqe, lot u shkasin shqiptareve myslimane per sulltanet!!
    Sikur te gjithe kosovaret e maqedonasit ta mendonin si ti, do te shkoja zbathur e do t'i puthja kembet dom Kçires!!
    450'000 + 900'000 = 1'350'000 mijë shqiptar të zhdukur sipas klerit katolik.
    Un dua emra, nëse ata nuk jan duke ja futur si kali pelës !
    E çfare do te beje sikur te t'i sillja emrat, do te peshtyje mbi xhamine e Mehmet Fatihut e do te peshtyje mbi turqit osmanllinj me tere ate qe te laneprapa??!! E çfare do te beje ti, o mysliman i mjere e i paafte te dalesh nga zgjedha qe te ka veshur feja, nese do te te sillnin fotografite dhe filmimet e lemerise turko-islamike, a do te peshtyje mbi Islam??!!Jo, kurre!!
    Atehere, pse nuk e tregon qarte se çfare gjaku ke ne damare dhe nuk i le te qete Shqiptaret te mesojne mbi historine e tyre??!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 03-10-2012 më 14:29
    Jarigas

Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •