Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 65
    ღ Ƴℓℓëʓ ღ Maska e RiGerta
    Anëtarësuar
    01-11-2010
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    946
    Citim Postuar më parë nga Illyri Lexo Postimin
    Siq e kishte vënë re Eurostar1 për ngatërrimet e shkronjave që i bëjn Gegët si në të shprehur ashtu dhe në të shkruar, gjithashtu dhe unë kam vënë re tek Toskët.
    P.s. pa prapavija urrejtje, thjeshtë mendoj se duhet diskutuar kjo qështje!

Për shembull:

Në vend të Y përdorin I, shembull; Ill (Yll), Sitë (Sytë)..
    Nuk eshte e vertete qe tosket ngaterrojne shkronjat. DY qytetet e anes time (Gostivari dhe Totova) gege jane mirepo shkonjen Y nuk e shqiptojne dot. Ja thuj nji te gostivarit te thote "Dy" ai do te pergjigjet me "Di". Nga qyteti im nje pjese e mire nuk dallojne Ç nga Q, disa tjere thojne XH ne vend te GJ-se. Asgje me shume se sa nje e folur zhargon qe nuk ka te beje me dialektin Toske-Gege
    Mɛ мιяɛ тɛ ʝɛм иɛ ɛяяɛƨιяɛ ɛ тɛ и∂ʝɛʝ αяσмɛи ɛ ∂яιтɛƨ, ƨɛƨα тɛ ʝɛм иɛ ∂яιтɛ ɛ тɛ мσƨ ɛ ƨнσн ғαяɛ✿⊱╮

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ti nuk i merr vesh bisedat e shqiptareve te Shqiperise pasi (sidomos ne Tirane) zhargoni i ka zene vendin jo vetem gjuhes letrare por edhe dialektit. Ndryshimi me ju eshte qe ne e flasim pa problem gjuhen letrare ndersa ju nuk jeni ne gjendje ta beni. Do e perzjeni me doemos me dialektin geg.
    Habitem sesi nuk i kupton kur flasin, pasi ne Tirane mbizoteron dialekti norveg i Erik the Red, i cili eshte lehtesisht i kuptueshem edhe per ata qe flasin gjuhen e Fishtes, me ne krye Kryetaren tone te nderuar te Kuvendit popullor. Dhe mbi te gjitha, kane edhe Kukazzon ne kufi.
    relata refero

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308
    Citim Postuar më parë nga RiGerta Lexo Postimin
    Nuk eshte e vertete qe tosket ngaterrojne shkronjat. DY qytetet e anes time (Gostivari dhe Totova) gege jane mirepo shkonjen Y nuk e shqiptojne dot. Ja thuj nji te gostivarit te thote "Dy" ai do te pergjigjet me "Di". Nga qyteti im nje pjese e mire nuk dallojne Ç nga Q, disa tjere thojne XH ne vend te GJ-se. Asgje me shume se sa nje e folur zhargon qe nuk ka te beje me dialektin Toske-Gege
    Dialekti cam, ne gjirokaster, arvanitasit dhe arbereshet e italise perdorin di jo dy.
    Pra ka dialekte toske qe thone di.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Plaku me kostum : 29-09-2012 më 06:19

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    ajde mendje ajde
    un nuk e di se ke quani gjuhe toske edhe nga i gjetet qe ne jug perdoret Y-I >>>
    skam degjuar ndonjehere ndonje jugor te thot site o njeri qe sdin se cflet por nejse forumi shqiptar eshte forumi i te gjitheve

sa per mua gjuha toske eshte me e paster shqip 90% te pakten
    Gjuha Gege eshte e paster po njesoj por prap duhet te rrespetojm Gjuhen LETRARE
    mos hani inat kur ju thon mesoni te shqiptoni ose te shkruani gjuhen [LETRARE]-Toske
    Ndryshuar për herë të fundit nga mario_kingu : 29-09-2012 më 09:23
    Partizoni

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga mario_kingu Lexo Postimin
    ajde mendje ajde

Haha, po mire, po kjo ajde jote, ca dialekti i bie? :P

Ca teme, konkurence cili dialekt eshte me i miri. Shume pa lidhje.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 30-09-2012 më 11:28

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Haha, po mire, po kjo ajde jote, ca dialekti i bie? :P

Ca teme, konkurence cili dialekt eshte me i miri. Shume pa lidhje.....
    Ca bane mi ca bane po ti ku mi ke ato Ç

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Ca bane mi ca bane po ti ku mi ke ato Ç
    Pervec ato "mi", dhe e-ne qe e ke shtuar....do ishte perfekt shkrimi mesiper ne dialektin tim .

C apo Ç, E apo E me kacurrela, s'ka lidhje sidomos kur shkruajme nga kompjutri. Te gjithe e kuptojme per cilen shkrojne behet fjala.

Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Habitem sesi nuk i kupton kur flasin, pasi ne Tirane mbizoteron dialekti norveg i Erik the Red, i cili eshte lehtesisht i kuptueshem edhe per ata qe flasin gjuhen e Fishtes, me ne krye Kryetaren tone te nderuar te Kuvendit popullor. Dhe mbi te gjitha, kane edhe Kukazzon ne kufi.
    LMAO!!!...............

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga mario_kingu Lexo Postimin
    gjuha toske eshte gjuha zyrtare shqiptare edhe kete gjuhe duhet ta shkruajn te gjithe
    hajde mendje hajde!!!
    Vasudhaiva Kutumbakam

Gjak Shqiptari Maska e Illyri
    Anëtarësuar
    05-05-2011
    Vendndodhja
    Në tokën shqiptare Dardani
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    LMAO!!!...............
    Nuk permenda qytete me qe ra fjala dhe nuk i perfshiva te gjithe, kshtu qe mos e merr personale, nuk e pata per qellime te ofendoja ndonjeri, aq me pak ndonje shqiptare. Kuptova se ne zona-zona dialekti toske nuk flitet njesoje ne te gjithe shqiperine, ato qe i kam ndegjuar duhet te kene qene zhargon i asaj zone...

Tema mund te mbyllet, pasi nuk keni pse me citoni me?

Ju pershendes, me te mira!
    Gegërishtja! Dialekti i të parëve tanë ILIR!

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •