PEDOFILIA NE KURAN:
65:4 And (as for) those of your women who have despaired of menstruation, if you have a doubt, their prescribed time shall be three months, and of those too who have not had their courses; and (as for) the pregnant women, their prescribed time is that they lay down their burden; and whoever is careful of (his duty to) Allah He will make easy for him his affair.
INCESTI NE KURAN:
33 Suretu El Ahzab vargu 50: "O ti Pejgamber, Ne tė kemi lejuar gratė, tė cilave u ke dhėnė shpėrblimin e kurorės, dhe ato qė me ndihmėn e All-llahut hynė nė posedimin tėnd (robėreshat e luftės) dhe bijat e axhės tėnd, bijat e hallave tua, bijat e dajės tėnd, bijat e tezeve tua (tė janė lejuar, pos grave me niqah dhe tė afėrtat), tė cilat kanė migruar (kanė bėrė hixhret) si ti, dhe njė grua besimtare nėse ajo ja falė veten Pejgamberit dhe nėse Pejgamberi dėshiron tė martohet me tė (njė martesė e tillė pa shpėrblim tė niqahit) duke qenė kjo (rast) vetėm pėr ty e jo edhe pėr besimtarėt. Ne e dimė se ē'u kemi bėrė atyre obligim rreth grave tė tyre dhe rrėth atyre qė i kanė nė pronėsinė e vet, ashtu qė ti tė mos keshė vėshtirėsi, e All-llahu ėshtė qė falė shumė, ėshtė mėshirues."
En-Nisa, 23 : "U janė ndaluar juve (tė martoheni me): nėnat tuaja, bijat tuaja, motrat tuaja, hallat tuaja, tezet tuaja, bijat tuaja, bijat e motės, nėnat tuaja qė ju kanė dhėnė gji, motrat nga gjiri, nėnat e grave tuaja (vjehrrat) dhe vajzat qė janė nėn kujdesin tuaj e tė lindura (prej tjetėr babai) nga gratė tuaja me tė cilat patėt kontakt, e nėse nuk ken pasur kontakt me to (me gratė), atėherė s'ka pengesė (tė martoheni me ato vajza), dhe (janė tė ndaluara) gratė e bijve tuaj qė janė tė lindjes suaj (jo tė bijėve tė afoptuar), dhe tė bashkoni (pėrnjeherė nė njė niqah) dy motra, pėrpos asaj qė ka kaluar. Vėrtetė, All-llahu falė shumė, ėshtė mėshirues i madh.
DHUNA dhe URREJTJA NE KURAN(vetem disa sure ,nuk i sjell te gjitha se tmerroheni):
Sure 5, Fjalia 52: "O besimtare, mos merni as te krishtere e as cifute per miq"
Sure 8, Fjalia 12: "... Sigurisht ne zemrat e jobesimtareve, une hedh frike. I goditni ne qafe dhe ju keputni gishterinjte."
Sure 8, Fjalia 41: "Dini se kur te vidhni (zaptime lufte) nje e peseta i takon Allahut dhe te Deleguarit dhe kusherinjeve te tij.."
Sure 4, Fjalia 89: "Ata deshirojne qe ju te beheni jobesimtare si ata qe jane. Mos merni asnje prej tyre per mik, para se te kthehen ne rruge te Allahut. Dhe nese (pas kthimit ne rruge te Allahut) ju kthejne shpinen, i zini dhe i vritni kudo qe i takoni. ,DONI TE JU SJELL FRAGMENTE EDHE NGA HADITHET ?!!!
Natyrisht qe suret qe i sjelli ne forum i bej copy/paste ,nuk ka menyre tjeteras nuk tentoj ta luaj rolin e te ditures ,une thjesht transmetoj suret ashtu siq shkruan ,nuk ja autorja e tij
Me beso nuk i urrej muslimanet ,bile muslimanet e lindjes (sirianet ,egjiptasit ,persianet etje)me dhimsen ,kush ishin e kush jane tani ,ndersa keta muslimanet tane nuk i urrej vetem me ndjellin neveri![]()
Me gjej ne Kuran kete pedofili te Muhamedit ne se mundesh..
Kjo i perket tradites shqipetare 'deri ne shtate breza' dhe per kete ty te duket katastrofe kur ndegjon per popujt e tjere qe martohen me ata te cilet nuk i kane gjak dhe sipas shkences mjekesi kjo eshte normale, gjej ndonje shkence tjeter e cila me kundershton kete.. Vec kesaj, ke me plote e perplot europjan qe martohen keshtu, madje edhe me keq, ka ndodhur qe te jene martuar babe e vajze ne shekullin xxl e kete e kane llogaritur krejt normale!!Une nuk shpika martesat ndermjet te aferme ,ate e gjeta ne kuran e hadithe dhe ne jeten e Muhamedit(te marra nga burime islame)!
Prap, me gjej ne Kuran nje urdher vrasje pa arsye, nje jotolerance pa arsye dhe nje urrejtje pa arsye.. Sic thote (shoku jari) 'te sfidoj me kete'Une nuk shpika vrasjet ,jotoleancen e urrejtjen ,ate e gjeta ne kuran e hadithe dhe ne jeten e Muhamedit(te marra nga burime islame)
Ne ate kohe poligamia ka qene e domosdoshme per shkak te natalitetit te madh te gjinise femerore, por mashkulli nuk e ka pasur obligim te krijoj nje familje poligamike. Edhe ne kohet e sotme nataliteti feminist eshte shume i madh ne krahasim me meshkujt. Me trego tash, me mire do te preferoje te ishe murgesh duke vuajtur tere jeten, kurse Zoti te ka krijuar me ndjenja dhe nevoj per mardhenie seksuale? Me mire do te preferoje te besh kurveri gjate gjithe rinis tende dhe ne fund te ngelesh pa burr dhe te paguash koston e vetmis dhe te pasigurise, sepse burr nuk mund te gjeshe per shkak te natalitetit te vogel te tyre?? Apo do te preferoj qe te jesh nen mbrojtjen e nje mashkulli qe te kesh te gjitha te mirat qe i nevojiten nje vajze, dhe te kesh rrespekt te barabart me ortaken nga burri??!! Jo, por problemi eshte egoizmi dhe lakmija e madhe e femres, per keto arsye e kundershton ti kete ajet Kuranor..Une nuk shpika poligamine ,ate e gjeta ne kuran e hadithe dhe ne jeten e Muhamedit (te marra nga burime islame)
etj etj
Atehere, une te quaj ty qellimkeqe dhe perqarese per te tjeret, e djallezuar, e prirur te shkaktosh vetem probleme, ashtu sikur djallli qe na mesoi Zoti per te!!P.S nga mungesa e kunderargumentve lloji yt perhere kalon ne tentim fyerje ne jeten private ,por me duhet te te zhgenjej ,per merak me shkon jeta private ,ne fakt kurre me mire sme ka shku!!
Ane, ate ne anglishte nuk e kuptova. Ndersa per te tjerat, une e kam nenvizuar me te zeze, se jane Mundesi lejimi ne raste/rrethana te caktuara specifike ne jeten e njerezimit. E njerzimi ka jete te gjate, mendoj une. Per shpjegime me te hollesishme, rreth ketyre "Rasteve...", besoj qe nuk ka nevoje. Besoj, qe ke mundesi, te marresh me mend edhe vet ti.
po. dicka me te mire prita.
nuk e hapa temen per te ofenduar apo per te krijuar polemika (percolla nje lajm qe ishte prezent ne te gjitha mediat).
u diskutua normal per pak fare e me pas u futen ne teme ca personazhe te caktuara qe i dhane fund nje diskutimi konstruktiv dhe ne menyre te civilizuar...
si perfundim kaloi ne nje debat femijesh se kush eshte me i mire, Islami apo Krishterimi; Bibla apo Kurani...
pffff.
Vasudhaiva Kutumbakam
65:4. E ato nga gratė tuaja tė cilave u ėshtė ndėrprerė cikli mujor (menstruacioni) nėse nuk e keni ditur, koha e pritjes sė tyre ėshtė tre muaj, e ashtu edhe ato qė ende nuk kanė pasur menstruacion. Ndėrkaq, pėr shtatzėnat afati i pritjes sė tyre ėshtė derisa tė lindin. E kush i frikėsohet All-llahut, Ai atij ia lehtėson punėn.
Ndersa ne hadithe:
Sahih Libri 008, Numėr 3310:
Aisha (Allahu qoftė i kėnaqur me tė) dėshmoi: Apostulli i Allahut (paqa qoftė me tė) u martua me mua kur isha 6 vjeē, dhe u pranova nė shtėpinė e tij kur isha 9 vjeē.
Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numėr 64
qė profeti u martua me tė kur ajo ishte gjashtė vjeē, dhe konsumoi martesėn kur ajo ishte 9 vjeē, dhe ajo qėndroi me tė pėr nėntė vjet (dmth deri nė vdekjen e tij).
Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numėr 88
Profeti shkroi (kontratėn e martesės) me Aishen kur ajo ishte gjashtė vjeē dhe konsumoi martesėn me tė kur ajo ishte nėntė vjeē dhe ajo qėndroi me tė nėntė vjet (dmth deri nė vdekjen e tij).
Disa burime pėrpiqen tė thonė se ishte vetė babai i Aishes, Abu Bakr, ndjekėsi mė i afėrt i Muhamedit qė propozoi Muhamedit vajzėn e tij pėr martesė. Faktet thonė se ishte Muhamedi ai qė kėrkoi tė martohej me tė.
Sahih Bukhari 7.18
Profeti i kėrkoi Abu Bakr-it dorėn e Aishes nė martesė. Abu Bakr-i tha Po unė jam vėllai yt. Profeti tha, Ti je vėllai im nė fenė e Allah-ut dhe nė Librin e Tij, por ajo (Aisha) ėshtė e ligjshme pėr tu martuar me mua.
Kjo ndodhi pasi Muhamedi dhe Abu Bakr-i kishin dhėnė fjalėn njėri-tjetrit se ishin vėllezėr, prandaj ai u ēudit kur Muhamedi i kėrkoi njė gjė tė tillė. Megjithatė Muhamedi e siguroi atė se kjo vėllazėri ishte nė fe dhe jo nė mish, prandaj skishte problem me kėtė martesė.
Hadith tė tjerė qė tregojnė specifikisht moshėn e Aishės janė si mė poshtė:
Sahih Bukhari 5.236.
Kadija vdiq tre vjet para largimit tė profetit nga Medina. Ai qėndroi atje pėr rreth dy vjet dhe u martua me Aishen kur ajo ishte njė vajzė 6 vjeēare, dhe ai konsumoi martesėn kur ajo ishte nėntė vjeē.
Sahih Bukhari 5.234
Profeti mu afrua kur isha njė vajzė gjashtė vjeēare. Ne shkuam nė Medina dhe qėndruam tek shtėpia e Bani-al-Harith bin Khazraj. Pastaj u sėmura dhe mė ranė flokėt. Mė vonė flokėt mu rritėn pėrsėri dhe mamaja ime Um Ruman, erdhi tek unė, kur una isha duke luajtur nė kolovajse me disa nga shoqet e mia. Ajo mė thiri dhe unė shkova tek ajo, pa e ditur se ēdonte nga unė. Ajo mė kapi prej dore dhe mė bėri tė qėndroja tek dera e shtėpisė. Mua mė ishte marrė fryma, dhe kur frymėmarrja u normalizua, ajo mori pak ujė dhe pėrkoi fytyrėn dhe kokėn me tė. Pastaj mė futi nė shtėpi. Nė shtėpi pashė disa gra Ansari qė thanė, Urime, bekimet e Allah-ut dhe mbarėsi. Pastaj ajo mė besoi mua me to dhe ato mė pėrgatitėn (pėr martesė). Pa pritur Apostulli Allahut ardhi tek unė nė mesditė dhe mamaja ime mė dorėzoi tek ai, nė atė kohė unė isha nėntė vjeēe.
Duket qartė nga vargjet mė lart se Aisha ishte fėmijė dhe nuk po merrte vesh ēfarė po ndodhte, kur Muhamedi iu afrua.
Sahih Bukhari Volumi 7, Libri 62, Numėr 90
Kur Profeti u martua me mua, mamaja ime ardhi tek unė dhe mė bėri tė hyja nė shtėpi (tė Profetit) dhe asgjė smė ēuditi, veē ardhjes sė Apostullit tė Allah-ut nė mesditė.
Padyshim qė ka qėnė ēuditur. Ajo ishte fėmijė. Nė pasazhin mė poshtė thuhet se Aisha ishte akoma fėmijė, dhe luante me kukulla.
Sahih Bukhari Volumi 8, Libri 73, Numėr 151
Unė luaja me kukulla nė praninė e Profetit, dhe shoqet e mia luanin gjithashtu me mua. Kur Apostulli i Allahut futej (nė dhomėn time) ato fshiheshin, por Profeti i thėriste tė vinin tė luanin me mua.
Krijoni Kontakt