Close
Faqja 11 prej 41 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 405
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    Jane afer, mirepo kane ende pune , puna eshte se shkruan ne biblen e vertet per profetin e fundit (para dites se gjykimit). Kane edhe pune tjera, mirepo kjo eshte me e rendesishmja.

.... edhe ashtu Europa po pushtohet me kalimin e kohes, kane mbetur edhe disa dekada deri ne finalizim, dhe ne fund fare do festojme me Jack Daniels.
    Cfare flet mer?!!

Pse nuk i pergjigjesh pyetjes? Te takon ty si kristian qe je t'i pergjigjesh pyetjes, sepse per ty dhe te tjeret kristian eshte bere kjo pyetje e jo per mua dhe per myslimanet, leri te tjerat gjera anash. Perse i ik asaj pyetje?!

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Cfare flet mer?!!

Pse nuk i pergjigjesh pyetjes? Te takon ty si kristian qe je t'i pergjigjesh pyetjes, sepse per ty dhe te tjeret kristian eshte bere kjo pyetje e jo per mua dhe per myslimanet, leri te tjerat gjera anash. Perse i ik asaj pyetje?!
    Studiues, eshte vendi per pergjigjen e kesaj pyetjee, nuk eshte ketu.Ti duhet pergjigjur ne pyetjen se a jeni afer "zbulimit te vertetes"

"une dhe ati jemi nje"

"ne emer te atit birit dhe shpirtit shenjt"

"ai qe vjen pas meje ishte para meje"

"njeriu u krijua ne perngjasimin tone"

- Cka te te thot njeriu ty, merru me papiruse ti...
    “Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!”

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Studiues, eshte vendi per pergjigjen e kesaj pyetjee, nuk eshte ketu.Ti duhet pergjigjur ne pyetjen se a jeni afer "zbulimit te vertetes"

"une dhe ati jemi nje"

Cili do thote tani se : "bibla eshte e falsifikuar"
    “Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!”

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Jo jo, me keqekuptove, me ate 'mire' pranova se urdhersa flet vetem per nje Zot, por Luka, Mateu, Marku dhe Gjoni thone ndryshe .
    E ēfare thone?! Ti sikur u krenove se ke lexuar Biblen, por kishe harruar urdheresat!!!
    Tani prap te pyes; Jezusi ishte Profet apo Zot?
    Jezusi ishte njeri ne te cilin , sipas besimit te krishtere, ishte misheruar fjala e Zotit!!
    Kete te fundit, fjalin pyetse tenden nuk e kuptoj, cfare ke dashur te thuash?!
    Nese ben nje pyetje, mos u hidh ne nje tjeter pa sqaruar me pare ate!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

"une dhe ati jemi nje"
    Qe do te thote se Jezusi eshte Zot dhe Zoti eshte Jezus! Dhe Zoti kishte nevoj per nje gomaric, sepse nuk ishte ne gjendje ta krijoj vete nje te tille!! Pfff sa absurde mer!

Ps. 'Fjalet qe flas une, nuk jane te miat, por jane te Atit qe rri brenda meje. Ai me meson cfare te flas'

ketu po dalin dy, a kaq kontradiktore paska qene Jezusi??!! pa pa pa pa...!

Une(Perendia) do te rris per ta nje profet(Jezusi?!) si Une(Perendia!) nga mes te afermve te tyre, dhe do te ve fjalet e Mia(Perendise) ne gojen e tij(profetit Jezus!!); ai(profeti) do iu tregoje atyre te gjitha qe e urdheroj Une(Perendia. Nese cilido njeri nuk do te degjoje fjalet e Mia(te Perendise) te c ilat ai(profeti) i flet ne emrin Tim(Perendise), Une(Perendia) Vete do i kerkoj llogari!!

Dmth Perendia paska vendosur qe te rris nje njeri te ngjashem me Te, qe do te thote se Perendia qenka si njeri?! Ketu Perendia nuk po thote se 'Une dhe Jezusi jemi nje! Por po thote se 'Une(l) do t'a urdheroj ate(ll)

1. Ati-Zoti me ngjashmeri te njeriut, 2. Jezusi-biri i Zotit-njeriu me ngjashmeri te Atit-Zotit-njeri dhe 3.' Shpirti i shenjt'! Kush eshte ky shpirt i shenjt!? Ciles gjini i perket ky shpirt?! Se Jezusi ishte mashkull, edhe Ati ishte mashkull sipas jush!!

Kush?! Zoti?! Jezusi?! Adami?!

'Ne fillim ishte Fjala(dhe skishte asgje tjeter pervec saj) dhe Fjala ishte me Perėndinė(Fjala(l) dhe Perendia(ll) keto dyja rrinin bashk) dhe Fjala ishte Perėndi(Upsss! Perendia me emrin Fjala, bashk me Perendin tjeter!! Apo cdo fjale qenka Perendi??!!). Ajo ishte nė fillim me Perėndinė(po a sishte ne fillim vetem ajo?!). Tė gjitha gjėrat u bėnė me anė tė saj, dhe pa atė nuk u bė asnjė nga ato qė u bėnė."-Perendia njehere fluturonte ne erresire, por dikur u merzit dhe tha-fjalen: le te behet drita, drita u be (para se te krijohet Dielli dhe yjet), pastaj u be dita nata (para se te krijohet toka)!

Upss... harrova :'...Dhe Fjala u be mish dhe banoi nder ne..' Dhe njerezit e mbyten ate!!

Dmth te gjithe njerezit qenkemi Perendi, sepse jemi ngjashem me Jezusin dhe Zotin...

Nuk merrem une me papirusin jo...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-09-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    180
    Qe do te thote se Jezusi eshte Zot dhe Zoti eshte Jezus! Dhe Zoti kishte nevoj per nje gomaric, sepse nuk ishte ne gjendje ta krijoj vete nje te tille!! Pfff sa absurde mer!

Ps. 'Fjalet qe flas une, nuk jane te miat, por jane te Atit qe rri brenda meje. Ai me meson cfare te flas'

ketu po dalin dy, a kaq kontradiktore paska qene Jezusi??!! pa pa pa pa...!

Une(Perendia) do te rris per ta nje profet(Jezusi?!) si Une(Perendia!) nga mes te afermve te tyre, dhe do te ve fjalet e Mia(Perendise) ne gojen e tij(profetit Jezus!!); ai(profeti) do iu tregoje atyre te gjitha qe e urdheroj Une(Perendia. Nese cilido njeri nuk do te degjoje fjalet e Mia(te Perendise) te c ilat ai(profeti) i flet ne emrin Tim(Perendise), Une(Perendia) Vete do i kerkoj llogari!!

Dmth Perendia paska vendosur qe te rris nje njeri te ngjashem me Te, qe do te thote se Perendia qenka si njeri?! Ketu Perendia nuk po thote se 'Une dhe Jezusi jemi nje! Por po thote se 'Une(l) do t'a urdheroj ate(ll)

1. Ati-Zoti me ngjashmeri te njeriut, 2. Jezusi-biri i Zotit-njeriu me ngjashmeri te Atit-Zotit-njeri dhe 3.' Shpirti i shenjt'! Kush eshte ky shpirt i shenjt!? Ciles gjini i perket ky shpirt?! Se Jezusi ishte mashkull, edhe Ati ishte mashkull sipas jush!!

Kush?! Zoti?! Jezusi?! Adami?!

'Ne fillim ishte Fjala(dhe skishte asgje tjeter pervec saj) dhe Fjala ishte me Perėndinė(Fjala(l) dhe Perendia(ll) keto dyja rrinin bashk) dhe Fjala ishte Perėndi(Upsss! Perendia me emrin Fjala, bashk me Perendin tjeter!! Apo cdo fjale qenka Perendi??!!). Ajo ishte nė fillim me Perėndinė(po a sishte ne fillim vetem ajo?!). Tė gjitha gjėrat u bėnė me anė tė saj, dhe pa atė nuk u bė asnjė nga ato qė u bėnė."-Perendia njehere fluturonte ne erresire, por dikur u merzit dhe tha-fjalen: le te behet drita, drita u be (para se te krijohet Dielli dhe yjet), pastaj u be dita nata (para se te krijohet toka)!

Upss... harrova :'...Dhe Fjala u be mish dhe banoi nder ne..' Dhe njerezit e mbyten ate!!

Dmth te gjithe njerezit qenkemi Perendi, sepse jemi ngjashem me Jezusin dhe Zotin...

Nuk merrem une me papirusin jo...
    c'ka kujtove ti se Bibla asht Kurani? po vazhdove me lexu biblen sikur do vet, mos prit kot me marr pergjigje prej kujt

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-09-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    180
    Jane afer, mirepo kane ende pune , puna eshte se shkruan ne biblen e vertet per profetin e fundit (para dites se gjykimit). Kane edhe pune tjera, mirepo kjo eshte me e rendesishmja.

.... edhe ashtu Europa po pushtohet me kalimin e kohes, kane mbetur edhe disa dekada deri ne finalizim, dhe ne fund fare do festojme me Jack Daniels.
    po ku asht kjo bibla e vertete se? nqs Bibla (inxhili) ishte fjala e Zotit, a mundet fjalen qe e ka fol Zoti me e ndrysu njerzit? kurrsesi

fakti asht qe krishterimi ka i ka kalu lloj lloj akuzash si kto, vec le te vazhdojne, bajne punen e vet

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Njera prej urdhersave thote; nuk do te besh asnje skulpture apo shembelltyre te gjerave qe jane ne qiell, ne toke apo ne ujerat poshte tokes..

Cfare beni ju te krishteret sot? Si jane kishat sot? Cfare eshte ai kryq prej druri qe te krishteret e mbajne me vete dhe e puthin sot?
    Citim Postuar mė parė nga Kejsi Al Lexo Postimin
    c'ka kujtove ti se Bibla asht Kurani? po vazhdove me lexu biblen sikur do vet, mos prit kot me marr pergjigje prej kujt
    A mund te mi shpjegosh ti ne ndonje menyre tjeter keto gjera qe posedon Bibla, sepse une ndryshe nuk arrij t'i kuptoj ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-09-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    180
    A mund te mi shpjegosh ti ne ndonje menyre tjeter keto gjera qe posedon Bibla, sepse une ndryshe nuk arrij t'i kuptoj ?

po:

1- Bibla thote mos bani idhujtari
    2- Keto si po i permend ti, te krishteret nuk i adhurojne.

te krishteret nuk adhurojne ikona, dru, gur, skulpture por Zotin e nderojne shenjtoret/besimtaret qe jetuan per Zotin. Po pate dyshime, gjeje nje te krishtere aty ku je e pyete

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,050
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    Nuk kerkoj ne asnje menyre te krijoj polemika.
    Thjeshte nuk e kuptoj ku qendron problemi per kishen katolike nese Jezusi ka pasur grua? Pse nxehen shume kur flitet per nje gje te tille?
    sepse nese provohet qe ishte i martuar atehere pranohet teza qe ishte njeri i shenjte dhe jo Zot sic kuptohet ne perendim

pas kesaj bien poshte shume dogma ku ngrihet themeli i kishes ortodokse dhe katolike

prifterijte do kerkojne te martohen etj etj

pra duhet rishikuar gjithe themeli i kesaj feje,pas kesaj

Faqja 11 prej 41 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •