po mire mo besimi eshte i lire,ē'keni qe e sulmoni kaq sh njeri-tjetrin.
po mire mo besimi eshte i lire,ē'keni qe e sulmoni kaq sh njeri-tjetrin.
Epo, po te bezdisi ballafaqimi dhe venia perpara fakteve, mos shkruaj me gomarlleqe!!
"fobi e semure".??!! Po ti na hape barkun me "paanshmerine" dhe dashurine per te "verteten" duke levduar Islamin dhe harapet, gjoja per hir te se vertetes, por sapo te vene perballe fakteve, kalon ne histeri!!!Te kesh fobi ndaj nazizmit, s'eshte aspak gje e peshtire!! Te kesh fobi ndaj terrorizmit, s'eshte aspak gje e ndyre!! Te kesh fobi ndaj analfabetizmit, s'eshte aspak nje "semundje"!! Te kesh "fobi" ndaj islamikeve(edhe pse te mēefte si puna jote), qe jane misherimi i arrogances dhe fobise ndaj perendimit, s'eshte aspak gje e gabuar!!- se dyti, cdo dite e verteton ate fobine tende te semure. une nuk kam vizituar qofte edhe nje here te vetme site islamike, por edhe sikur ta kisha bere, nuk te duhet gje fare. islamike, islamike, islamike. ik shko e gje nje kure se na merzite.
Une te sfidoj qe te provosh se ke arritur ne perfundimin se Bibla na qenka ndryshuar kaq e kaq here, pa e patur lexuar as edhe njehere dhe pa e lexuar diēka te tille nga burime islamike!!
Une qenkam bere si disk i gervishtur, nderkohe qe ti je bere si ajo qyqja qe vajton gjithmone per hallin e Islamit??!!....ahahahahha.....je bere si disk i gervishur qe thote te njejten gje gjithmone.
- se treti, hap syte dhe lexo qe e kam sqaruar edhe me lart. nuk e kam lexuar akoma Biblen, por vetem kam lexuar rreth saj. shpresoj qe nje dite te me vije vullneti e ta lexoj.
- jo, jo. nuk i jane bere ndryshime Bibles...![]()
E, ku i ke gjetur kesilloj "perlash" qe t'i lexojme edhe ne??! NUk mjafton fjala e nje islamiku per te debatur rreth diēkaje, po ashtu si nuk mjafton nje shkrim si ai e ke sjelle ne hapje te temes, pa burim dhe pa referim, per te hapur nje diskutim mbi nje liber qe as e ke lexuar dhe as qe te shkon ndermend konsiderosh si te tille!!perktheje pak! do te thote:
kjo psh eshte fshire. ne Biblen italisht ka ekzistuar deri ne versionin e 1969. ne versionet e mevonshme eshte fshire. FSHIRE NGA KISHA.
po per naten e pare te marteses? ne Biblen e 1969 shkruhej:
pra, pasi ta martosh, qendro me te 3 dite ne dhome pa bere gje tjeter pervec lutjeve.
ndersa ne versionin e "modernizuar" te 2008 shkruhet:
pra ""bashkohuni"", por vetem perpara lutuni...
Atehere, meqe ti nuk qenke fetar , peshtyn mbi Islamin po ashtu si mbi Krishterimin, a na thua se cili eshte qellimi yt me hapjen e kesaj teme??!! Thjesht per te na hequr dyshimet neve qe mendojme se ti je veē nje kripto-islamik!!
Jarigas
kjo eshte nje nder fjalite e zhdukura. ke te tjera sa te duash te zhdukura ose te modifikuara. e di c'do te thote?Omnis mulier que est fornicaria quasi stercus in via ab omnibus praetereuntibus conculcabitur.
mjafton te kapesh ne dore Bibla te shtypura ne vite te ndryshme dhe ve re ndryshime.
blej kete:
http://www.ebay.it/itm/LA-SACRA-BIBB...ht_2817wt_1271
dhe krahasoje me kete:
http://www.ebay.it/itm/LA-SACRA-BIBB...ht_1481wt_1037
Vasudhaiva Kutumbakam
U kape ti .....
Ti lexon ate qe ta pelqen mendja yte e "ndritur".
Kur'ani eshte shpallur nga All-llahu xh.sh, dhe aty tregohet se ku idhujtaret dhe pabesimtaret kane bere permiresime. Tewratin, Zeburin dhe Inxhilin ne origjinal do ti gjesh ne Kur'an. Une nuk flas per keta qe i kemi sot ne perdorim, sot ka me shume se 50000000 lloj biblash e teuwratesh, une jam duke folur per ato origjinalet qe sot nuk egzistojne si te ndare por jane ne Kur'anin Famelarte.
Shko flej pak se po t'dhem kryt ...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 24-09-2012 mė 07:54
Ndrysho Firmėn
Dhe......chka na ke regue me ket ? Spaku Bibla lexohet smarit si te gjith librat tjere e jo smrapshti sikur nje tjeter. Bibla asht e perkthyeme ne te gjitha gjuhet kryesore dhe mund ta kete chdokush ne disponim me lexue, kurse "tjerat" vetem arabisht dhe pike. A mund te na tregosh pse ?
e lexon diskutimin ti apo shkruan kot?
nuk i jam futur fare krahasimit te Bibles me X apo me Y.
thjeshte diku me siper permenda qe Bibla eshte ndryshuar shume here. here pa qellim, por fale gabimeve te perkthimit. here me qellim, ku kisha ndryshonte kuptimin ose zhdukte shprehje te tera.
ai me lart me kundershtoi......
ti je dakord apo jo? ka pesuar apo jo ndryshime Bibla? kete po flisnim.
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt