Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-09-2004
    Postime
    253

UPS - problem me ikjen e dritave

Pershendetje

Kam blere nje UPS 850W PowerTree para disa muajsh ku kam lidhur ekranin dhe njesine, si normalisht. Ne rast se e heq UPS-ne nga priza per prove PC nuk fiket, pra UPS kryen funksionin e saj per shume minuta. Por kur hikin dritat, per asrsye te ndryshme, PC fiket menjehere me shkeputjen e dritave...pra sikur mos kishte UPS fare.

Cfare problemi mund te jete ky?
    ....

i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Nuk besojė se mundem tė tė ndihmojė.. por disa gjėra (besojė to dobishme) mund tė them

E para ty tė duhet tė dish nė ēa gjendje ėshtė bateria. Njė mėnyrė e shpejtė ėshtė tė vendosėsh tek ups diēka qe ka kėrkesa shumė tė vogla nė wat (radio, celular etj).

Nė qoftė se p.sh radio vazhdon tė luaj atėherė kjo do tė thotė se batteria e ups nuk e pėrballon dot kompjuterin. Pra kjo tregon se ups nuk ka problem si device, thjesht bli njė bateri tjetėr dhe vendosja.

Bateria ėshtė normale tė konsumohet dhe tė dojė ndėrrim por pas pak vitesh (3-5).. jo pas disa muajsh. Me gjithė atė ambienti dhe sa shumė lodhet batteria luajnė rolin e tyre. P.sh kėtu korrenti ėshtė i fortė dhe nuk ikėn kurrė.

Diēka tjetėr..

-Ekranin ėshtė gjynah ta lidhėsh tek ups.. e vetmja qė i siguron ups ėshtė mos tė digjet nga tensioni i lartė.. por kėtė mund ta kesh dhe me njė prizė shumė tė lirė pa kosto. Kjo do bėnte qė bateria tė vritej mė pakė kur fiket me njė fjalė do rezistojė pak mė shumė minuta

-Un kam ups 400W (mė duket) dhe nuk fiket direktė

Po kėtė gjė e bėri qė nė fillim apo tani?

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Citim Postuar mė parė nga fotjon Lexo Postimin
    Pershendetje

Kam blere nje UPS 850W PowerTree para disa muajsh ku kam lidhur ekranin dhe njesine, si normalisht. Ne rast se e heq UPS-ne nga priza per prove PC nuk fiket, pra UPS kryen funksionin e saj per shume minuta. Por kur hikin dritat, per asrsye te ndryshme, PC fiket menjehere me shkeputjen e dritave...pra sikur mos kishte UPS fare.

Rele-ja e UPS nuk eshte ne rregull dhe s'ka kohe te mjaftueshme qe te aktivizohet nga ryma e UPS. Ti nuk je i shpejt sa drita per kete arsye ndodhe :P

Provo UPS duke shkeputur te gjitha lidhjet me kompjuterin. Pra vetem UPS! Vendose ne prize, ndize dhe prit 3-4 minuta. Pa fikur ups hiqe nga priza, dhe UPS do te japi nje tingull "Bip". Shiko driten e ups, nqs eshte ndezur dhe ajo BIP vashdon (pershembull nje here ne 10 sec) atehere UPS eshte ne rregull, problemin e ka bateria. Kur ti ndrosh baterine sigurohu qe ta marresh ne te njejten vlere si me te paren. Nese origjinalja eshte 12V / 10A atehere aq duhet ta marresh dhe tjetren (as me te ulet as me te larte ne te kundert djeg skemen).
    Nese te fiket direkt kur e heq nga priza (pa patur asgje te lidhur) ateher provo ta ndezesh prap por pa e vendosur ups ne prize! Vetem me bateri. Nqs nuk ndizet eshte koha ta ndrosh baterine e UPS.
    Forumi Shqiptar
    My web (hobby): www.zonajuaj.com

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-09-2004
    Postime
    253
    Citim Postuar mė parė nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Rele-ja e UPS nuk eshte ne rregull dhe s'ka kohe te mjaftueshme qe te aktivizohet nga ryma e UPS. Ti nuk je i shpejt sa drita per kete arsye ndodhe :P

Kush eshte rele-ja, ajo si tip llampe vogel nga pas? Se e kam ndryshuar dhe ate nja 2 here. Po mbas ca kohesh prap ma ben kete avaz, si ka mundesi qe ngrodh kaq shpejt :P

p.s Sa per baterine them se eshte ne rregull perdersa e mban PC pa problem kur e heq vet nga priza. Problemi eshte kur ma heq CEZ-i
    ....

Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Kush eshte rele-ja, ajo si tip llampe vogel nga pas? Se e kam ndryshuar dhe ate nja 2 here. Po mbas ca kohesh prap ma ben kete avaz, si ka mundesi qe ngrodh kaq shpejt :P

p.s Sa per baterine them se eshte ne rregull perdersa e mban PC pa problem kur e heq vet nga priza. Problemi eshte kur ma heq CEZ-i

Pikerisht ajo eshte edhe kur ta heqsh nga vendi vet e veren qe kontakti i tyre ndonjera eshte me e hapur se tjetra. Duhet ti ndrrosh prap merre origjinal haha.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-09-2004
    Postime
    253
    Citim Postuar mė parė nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Pikerisht ajo eshte edhe kur ta heqsh nga vendi vet e veren qe kontakti i tyre ndonjera eshte me e hapur se tjetra. Duhet ti ndrrosh prap merre origjinal haha.
    Ore po kam nje tuf nga keto, se kur kam instaluar ca ups, ndodhet gjithmone nje rezerve me manualin dhe duhet te keme akoma ca te futura te ndonje qese.
    Po a ka ndonje rregull kur e monton, psh. mos ta kapesh me gishta te cepat, ku e di une :P
    ....

Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Ore po kam nje tuf nga keto, se kur kam instaluar ca ups, ndodhet gjithmone nje rezerve me manualin dhe duhet te keme akoma ca te futura te ndonje qese.
    Po a ka ndonje rregull kur e monton, psh. mos ta kapesh me gishta te cepat, ku e di une :P
    Rregullat egzistojn vetem per ingjinierat :P vetem largoje nga rryma dhe fute tjetren ne vend te saj. Egzistonm edhe nje lloj spreji pikerisht per ato kontaktet ben pune per disa dite por nuk e di si i thon.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Pershendetje

Menyra se si ke lidhur UPS-esin me njesine dhe monitorin eshte e gabuar, sepse UPS-esi ka tre ose me shume porta dalese 220 volt, dhe sesila nga to ka nje funksion te vecante, ku dy porta jane POWER PROTECTION gje e cila tregon qe dy porta jane thjesht mbrojtje nga rrjeti dhe dy te tjerat jane backup battery unit gje e cila tregon daljen nga inverteri i UPS-it. mundohu te lexosh funksionin e cdo porte dhe pastaj bej lidhjen e duhur.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-09-2004
    Postime
    253
    Citim Postuar mė parė nga Dito Lexo Postimin
    Menyra se si ke lidhur UPS-esin me njesine dhe monitorin eshte e gabuar,
    Ka 3 porta dalse. 2 Output dhe 1 Output 2.3A max. Te dy portat Output kam lidh 2 qerret, monitorin dhe njesine. Eshte ne rregull keshtu apo jo? Modeli eshte S850E
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fotjon : 23-09-2012 mė 15:41
    ....

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •