Close
Faqja 54 prej 108 FillimFillim ... 444525354555664104 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 531 deri 540 prej 1077
    i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Shaqiri: Nuk kam marrė ftesė nga Shqipėria

Xherdan Shaqiri edhe njė herė ka folur pėr dashurinė e tij pėr vendlindjen, pavarėsisht se ka zgjedhur ta ndėrtojė karrierėn ndėrkombėtare me pėrfaqėsuesen e Zvicrės.
    Mesfushori kosovar sė fundi ėshtė sharė nga tifozėt e flaktė tė kombėtares kuqezi pėr shkak se ka zgjedhur tė luajė pėr fanellėn e Zvicrės.

Por nė njė intervistė tė fundit pėr Gazetėn Shqiptare ai shpjegon se, pėrveē qė nuk ka marrė ftesė dhe as qė ėshtė kontaktuar nga drejtues tė Federatės Shqiptare, ka zgjedhur Zvicrėn pasi mundėsitė me Shqipėrinė janė tė zbehta.

“Kam parė komentet e gazetave dhe nuk mė kanė pėlqyer. Gazetat kanė folur para kohe. Ata qė na kanė quajtur tradhtarė mua dhe shokėt e mi, nuk e dinė realitetin’.

“Fakti qė ne jemi pjesė e kombėtares zvicerane nuk do tė thotė qė jemi tradhtarė. Dashuria pėr vendlindjen nuk ka lidhje me futbollin. Unė luaj pėr Zvicrėn, sepse mundėsitė. Shqipėria nuk mė ka bėrė kurrė asnjė lloj oferte. As edhe njė telefonatė nuk kam marrė nga kombėtarja shqiptare”.

“Nuk e njoh fare Armando Dukėn dhe nuk kam komunikuar asnjėherė me tė. Kėto ditė nga gazetat kam marrė vesh se ėshtė ai presidenti i FSHF-sė”
    , ka thėnė ylli i Bayernit tė Munichut. /Telegrafi/

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga AryanArber Lexo Postimin
    ai flet me ironi po nuk e kuptove
    ndoshta.
    sdq jam i bindur se marrezira te tilla qendrojne ne koken tende.
    90% te shkrimeve te tuat jane kundra kosoves dhe banoreve te kosoves.
    nje si ti duhet perjashtuar menjehere nga forumiSHQIPTAR...
    hap nje forum dhe quaje www.forumi-antishqiptar.com
    ja perlat e tua vetem me date 14/09/2012:

1. mjeranet islamike te kosoves, maqedonise dhe sa te infiltruar ne Shqiperi duhen debuar me force nga Ballkani. Jane bastarde dhe kopila te perandorise Osmane.
    2. mjeranet islamike te kosoves, maqedonise dhe sa te infiltruar ne Shqiperi duhen debuar me force nga Ballkani. Jane bastarde dhe kopila te perandorise Osmane.
    3. Sotir Nini si dhe Pirro Dhima jane minoritare Greke dhe nuk na prish punen neve ne Shqiperi. Po nuk duan te perfaqsojne vendlindjen e tyre nuk ka problem sepse tregojne fytren e tyre. Kosovaret si Xhaka, Behrami, Shaqiri, etj hiqen si atdhetare dhe patriota por tregohen te pabese dhe mosmirenjohes te Shiperise.
    Kemi sa mjerane kosovare ketu qe na shesin pordha ketu qe pa kosovaret kombetarja shqiptarja do ishte zero lol. Ne nuk na interson asnje kosovare ne ekip sepse te terre jane mbrojtesa dhe mesfushor te paafte. Ne Zvicer ishte paaftesia e mbrojtesve kosovare ta etiketojme ne thonjza qe i dha Zvicres fitoren 2-0.
    Golshenuesit(Bogdani, Salihi, Sadiku,Cani) jane nga Shqiperia dhe ne si nivel jemi akoma ku kemi qene te parafundit gjithmone me dhe pa kosovare ne ekip.

4. Po ti mo derri i Kosoves pse te intereson kaq shume ti se cfare bejen qytetaret e Shiperise. Ik hape nje forum kosovare edhe mos na shit lotet e krokodilit. Ne nuk na intereson Kosova dhe nuk kemi fare interes per te(pjesa dermuese e popullsise te Shqiperise).
    Shqiptaret e dine kush jane Kosovaret ta dish mire ti. Ju duhet te jeni mirenjohes i Shqiperise por hiqeni si patriota ne nje ane kur tju leverdiset dhe njerez te pabese nga ana tjeter.

5. Dole dhe ti mo lumeziu i Kosoves. Ju korraket ne Kosove si mbijetoni me 40 perqind papunesi dhe ne vendin me te varfer te Evropes?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 15-09-2012 mė 07:36
    Vasudhaiva Kutumbakam

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-05-2009
    Vendndodhja
    Thorolld ON
    Postime
    224
    Ky xherdani bravo i qofte qe po i sqaroka dhe stersqaroka shqiptaret, se po te jeshte ndonje tjeter do tju thoshte f*** of .
    tradhtar nuk eshte dhe mos e akuzoni kote, cfar te bente te vente te merej me brekgrisurit e shqiperis. as piro dhima nuk eshte tradhtar sepse ai eshte minoritar grek, por tradhtar jane luan shabani xhelili e shume shqiptar te tjere, qe mohuan shqiperin dhe ngriten flamurin e hell-assit

Bravo xherdan qe se mohon origjinen dhe sukse me bajernin
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Labiiiii : 15-09-2012 mė 21:29

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    26 futbollistet shqiptar qe luajne per Perfaqesuesen e Zvicres nga U-15 deri U-21.
    http://www.aol.al/idx/lajme/art/ja-d...rren_5004.html

U-21
    Xhimshiti Berat
    Xhaka Taulant
    Abrashi Amir
    Basha Vullnet
    Kasami Pajtim
    U-20
    Ajeti Arlind
    Veseli Frederik
    Kryeziu Hekuran
    U-19
    Avdijaj Albion
    Selmani Edmond
    U-18
    Kastrati Artian
    Mazreku Gent
    Sulejmani Shpėtim
    U-17
    Bytyqi Meriton
    Selmani Lumturim
    Arifi Shpėtim
    Ajeti Albian
    Susuri Dardan
    U-16
    Ajeti Adonis
    Sadrijaj Albin
    Cani Arxhend
    Selmanaj Alban
    U-15
    Imeri Edin
    Pepsi Gėzim
    Ramadani Edmond
    Mushkolaj Luftėtar
    FSHF duhet te rrije gati sidomos ketyre qe jane ne U15, U16 deri U17 se eshte me kollaj te ftohen se sa keta qe jane U19, U20 dhe U21.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fishtani1 : 17-09-2012 mė 01:40

Citim Postuar mė parė nga fattlumi Lexo Postimin

Xherdan Shaqiri edhe njė herė ka folur pėr dashurinė e tij pėr vendlindjen, pavarėsisht se ka zgjedhur ta ndėrtojė karrierėn ndėrkombėtare me pėrfaqėsuesen e Zvicrės.
    Mesfushori kosovar sė fundi ėshtė sharė nga tifozėt e flaktė tė kombėtares kuqezi pėr shkak se ka zgjedhur tė luajė pėr fanellėn e Zvicrės.

Por nė njė intervistė tė fundit pėr Gazetėn Shqiptare ai shpjegon se, pėrveē qė nuk ka marrė ftesė dhe as qė ėshtė kontaktuar nga drejtues tė Federatės Shqiptare, ka zgjedhur Zvicrėn pasi mundėsitė me Shqipėrinė janė tė zbehta.

“Kam parė komentet e gazetave dhe nuk mė kanė pėlqyer. Gazetat kanė folur para kohe. Ata qė na kanė quajtur tradhtarė mua dhe shokėt e mi, nuk e dinė realitetin’.

“Fakti qė ne jemi pjesė e kombėtares zvicerane nuk do tė thotė qė jemi tradhtarė. Dashuria pėr vendlindjen nuk ka lidhje me futbollin. Unė luaj pėr Zvicrėn, sepse mundėsitė. Shqipėria nuk mė ka bėrė kurrė asnjė lloj oferte. As edhe njė telefonatė nuk kam marrė nga kombėtarja shqiptare”.

“Nuk e njoh fare Armando Dukėn dhe nuk kam komunikuar asnjėherė me tė. Kėto ditė nga gazetat kam marrė vesh se ėshtė ai presidenti i FSHF-sė”
    S'ka rendesi fare. Rendesi ka qe zgjodhi Zvicren. Mori apo jo ftese, nese donte te luante per Shqiperine mund ta deklaronte. E imagjinon dot se cfare zhurme do behej sikur nje lojtar si Shaqiri te thoshte dua Shqiperine dhe pastaj FSHF mos ta therriste?

Ai luan me Zvicren sepse ka dashur te luaj me Zvicren

Citim Postuar mė parė nga Fishtani1 Lexo Postimin
    26 futbollistet shqiptar qe luajne per Perfaqesuesen e Zvicres nga U-15 deri U-21.
    http://www.aol.al/idx/lajme/art/ja-d...rren_5004.html

FSHF duhet te rrije gati sidomos ketyre qe jane ne U15, U16 deri U17 se eshte me kollaj te ftohen se sa keta qe jane U19, U20 dhe U21.
    Meqe Granit Xhakes ja kishte fajin Duka, atehere te dali taulanti vllai vet te thote dua Shqiperine po s'me merr Duka

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar mė parė nga fattlumi Lexo Postimin

Eshte e drejta e cdo kushi te ndertoi jeten sa me mire , te zgjedhi ate rruge per te bere karrier dhe te ngjitet sa me larte :-)

POR nuk e di si i beri zemra me e gjujt topin , nuk mund ta conte ick stremet ( icik me marifet ) apo i ra per shkurt direkte ne rrjete .

ps. Ndeshjet po shiten per pune bastesh lol
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Izadora : 17-09-2012 mė 10:20
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Jupi: Ja e verteta per Shaqirin e Xhaken

Ai flet me kompetencė kur vjen puna tek afrimi i talenteve tė reja nė ekipet tona pėrfaqėsuese. Nė gati dy vjet, zyra qė ai drejton nė FSHF ka bėrė shumė testime dhe tratativa, duke afruar njė duzinė me lojtarė nga diaspora. Pėrpos kėsaj ambienti futbollistik, ka qenė i ngėrthyer gjatė kėtyre ditėve mė sė shumti mbi debatin nėse talente si Xhaka e Shaqiri duhet tė luanin apo jo pėr Shqipėrinė.

Pikėrisht kėtu hyn “nė lojė” Redi Jupi, i cili qartėson gjithēka lidhur me tratativat me kėta lojtarė dhe jo vetėm. Jupi tregon edhe problematikėn qė federata ka hasur gjatė kėsaj kohe mė sė shumti me lojtarė shqiptarė, tė cilėt sipas tij jo vetėm qė kanė ndryshuar emra e kanė harrur shqipen, por as qė duan t’ia dinė pėr Kombėtaren shqiptare, duke iu referuar mė sė shumti lojtarėve qė aktivizohen nė Greqi.

Nisur nga ajo ēka nėnvizonte pak ditė mė parė nė opinionin e tij presidenti Duka lidhur me afrimin e talenteve nga diaspora, do doja tė dija nėse kėta lojtarė kanė pasur dėshirė vetė tė luajnė pėr Shqipėrinė apo janė bindur nga federata?
    Shikoni, pavarėsisht debatit shterpė qė u akumulua para, gjatė dhe pas ndeshjes me Zvicrėn, duke marrė nė dorė gjoja flamurin e nacionalizimit, pėr mua jo vetėm qė nuk ėshtė bėrė dhe analizuar nga ekspertė tė fushės, por kjo gjė nuk e ndihmon aspak futbollin shqiptar. Thėnė kėtė duhet tė kuptojmė sesi flitet pėr lojtarė qė s’kanė pranuar tė luajnė pėr Shqipėrinė kur puna jonė, paēka se mundėsitė i kemi pasur tė limituara, ėshtė mė se e dukshme. Jo se aty nė atė drejtori jam unė qė punoj, por ua them me bindje tė plotė se gjatė kėtyre dy viteve ėshtė bėrė njė punė kolosale, natyrisht edhe me mbėshtetjen e presidentit, nė afrimin e talenteve nė ekipet tona kombėtare.

Ju thoni se ėshtė shumė punė, por fakt ėshtė ama se lojtarė si Xhaka, Shaqiri sot luajnė pėr kombėtare tė tjera…
    Unė personalisht nuk merrem me median, pasi kam vėrejtur se ėshtė shkruar shumė gjatė kėtyre ditėve pėr kėta lojtarė. Unė di t’ju them se me Xhakėn dhe familjen e tij kam punuar personalisht mė shumė se 2 muaj pėr ta sjellė nė ekipet tona kombėtare. Kam folur me babanė e tij jo vetėm pėr Granitin, por edhe pėr Taulantin dhe ata nuk donin qė tė vinin tė luanin pėr Shqipėrinė.

Pėrse, cila ishte arsyeja qė nxirrnin nė kėtė mes?
    Pikė sė pari nuk kishin mundėsi ligjore, e kam fjalėn nuk kishin as pasaporta kosovare dhe as shqiptare, ndėrkohė qė kishin luajtur pėr ekipet zinxhir tė Zvicrės dhe zviceranėt po punonin intensivisht pėr t’i mbajtur. Tentuam me anė tė mamasė, e cila kishte prejardhje nga njė fshat i Kukėsit nė kufirin Kosovė-Shqipėri. Punuam shumė me avokatin e familjes, por nė fund nuk u zgjidh asgjė. Tani unė nuk di t’ju them me saktėsi, nėse kjo ishte edhe dėshirė e Xhakės dhe e familjes sė tij pėr tė luajtur pėr Zvicrėn dhe jo pėr Shqipėrinė, pasi e kam tė vėshtirė tė futem nė mendjen e njerėzve.

Po pėr Shaqirin?
    Ėshtė pak a shumė i njėjti gjykim. Xherdani ka luajtur me ekipet zinxhir tė Zvicrės qė nė moshė fare tė vogėl, me U-16, U-17 dhe u rrit nė ato skuadra. Natyrisht, federata zvicerane punoi shumė edhe nėpėrmjet klubit tė Bazelit qė njė lojtar si Shaqiri tė luante pėr ta. Por kjo nuk duhet ngatėrruar me nacionalizmin dhe me demagogjitė qė kam dėgjuar gjatė kėtyre ditėve. Duhet tė kuptojmė se njė lojtar si Xhaka e Shaqiri, por edhe gjithė tė tjerėt nuk kanė asnjė detyrim ndaj kombėtareve. Ata nuk paguhen financiarisht pėr tė luajtur me Zvicrėn, por thjesht me dėshirėn e tyre kanė zgjedhur tė luajnė pėr kėtė vend. Po ju ilustroj njė shembull: Bosnja para 15 vitesh vinte nė Tiranė dhe ne e mundim 2-0. Kur erdhėn te hotel “Dajti” ne u dhamė edhe kėpucė e palestrina se nuk kishin me ēfarė tė luanin, duke qenė se ishte kohė lufte. Por qė atėherė ata kishin njė lojtar qė luante me Barcelonėn dhe pranonte tė vinte tė mbronte ngjyrat e Bosnjės. Duke hequr ndonjė rast shumė specifik, si Ibrahimoviē, nė pjesėn mė tė madhe duhet tė kuptojmė se lojtarėt boshnjakė mė tė mirėt nė qarkullim ka dashur dhe luajnė pėr Bosnjėn, po ashtu i njėjti arsyetim edhe pėr serbėt e kroatėt. Pra, nė fund tė fundit, ėshtė dėshira e njė lojtari mbi ēdo gjė tjetėr.

Pra, ju thoni se mė sė shumti ėshtė ēėshtje vullneti?
    Po, sigurisht. E thashė edhe mė lart se nė Kombėtare nuk merr shpėrblim kur luan, nuk ka pagesė, por vihet nėse e ndjen se duhet t’i mbrosh ngjyrat e vendit tėnd, prandaj them se ēfarėdolloj gjėje qė tė bėjė federata, nėse njė lojtar nuk dėshiron tė vijė, ėshtė e kotė qė pastaj kėtė e kthen edhe nė njė ēėshtje nacionalizmi.

Dakord, por mund tė na thoni se ēfarė ndodh kur njė ditė, ndoshta edhe shumė shpejt, Kosova do tė lejohet qė tė luajė ndeshje ndėrkombėtare si ne? A nuk ekziston mundėsia qė edhe njė pjesė e lojtarėve aktualė kosovarė tė ikin nga kombėtarja jonė?
    E para njėherė ne si federatė jemi shumė tė interesuar qė Kosova t’ia arrijė kėsaj dite dhe kjo mė sė pari lidhet me shqiptarizimin qė gjithkush duhet ta ndjejė, pra kjo ēėshtje shkon shumė mė larg sesa kėndvėshtrimi personal ose futbollistik. Sė dyti, ne kemi lojtarė qė nuk mund tė luajnė pėr kombėtare tė tjera. Ne kemi lojtarė tė fashės sė dytė, tė cilėt luajnė pėr ne edhe se nuk kanė pasur mundėsi, alternativė tjetėr. U morėm shumė me Xhakėn dhe Shaqirin qė, nė fund tė fundit, e kishin shumė tė vėshtirė pėr ēka iu shpjegova qė tė luanin pėr Shqipėrinė, por kjo mua nuk mė shqetėson mė shumė sesa fakti se lojtarė shqiptarė, kryesisht nė Greqi, nuk duan qė tė luajnė pėr ne. Kanė ndryshuar emra, kanė harruar gjuhėn dhe nuk duan t’ia dinė fare pėr ne. Pra, kanė pasaporta shqiptare dhe sėrish nuk duan tė luajnė pėr ne, megjithėse ne si federatė kemi bėrė gjithēka qė na lejohet, kuptohet, qė t’i afrojmė.

Gjithsesi, ashtu sikundėr Kosova mund t’i marrė lojtarėt e vet qė luajnė nė kombėtare tė tjera, tė njėjtėn gjė mund tė bėjė edhe me ne?
    Jo, pasi ua thashė se ne kemi kryesisht lojtarė tė fashės sė dytė dhe Kosova nė Evropė ka tė paktėn 500 lojtarė mė tė mirė se kėta qė kemi inkuadruar ne nė ekipet tonė kombėtare, ndaj e sigurt qė nuk do tė kenė nevojė pėr futbollistėt qė aktualisht luajnė nė ekipet tona. Sakaq, Kosova ka mundėsi reale pėr tė pasur nė organikėn e saj gjithė kėta lojtarė si: Xhaka, Shaqiri, Behrami etj., tė cilėt nuk kanė nevojė qė t’i futen “valles” sė pajisjes me nėnshtetėsi e gjėra tė kėtij lloji. Gjithsesi, ėshtė e rėndėsishme pėr ne qė Kosova tė pranohet nė FIFA dhe tė luajnė ndeshje zyrtare. Pastaj unė jam i sigurt se shumė shpejt, njė dhjetėvjeēar ose mė shumė, Shqipėria dhe Kosova do tė jenė njė realitet unik tė bashkuar dhe s’do kemi nevojė tė flasim mė pėr tema tė tilla.

Sakaq, nėse vėrejmė rezultatet e ekipeve tė moshave duket se ato nuk janė nė pėrputhje me punėn qė ėshtė bėrė pėr afrimin e elementit tė ri…
    Nuk jam totalisht dakord me ju. Le t’i marrim me radhė: Kombėtarja U-17 bėri njė hap tė madh nė kualifikimin nė “Elite Round”, pra nė grupin e skuadrave mė tė mira tė Evropės, ēka ėshtė shumė pėr njė skuadėr si kjo e jona, pasi ishte hera e parė qė arrinim njė rezultat tė tillė. U-19 vetėm pėr njė gol nuk arriti tė bėnte tė njėjtėn gjė nė grupin e vet, ndėrsa U-21 ka zhvilluar ndeshje mjaft tė mira dhe rezultati i vetėm negativ, por totalisht i pranueshėm, ėshtė humbja me Moldavinė. Megjithėse, duhet tė kujtojmė se ne kemi skuadrėn mė tė re nė Evropė. Nėse homologėt tanė luajnė me lojtarė tė datėlindjeve ’91, ne luajmė me ata tė datėlindjeve ’93, ēka tė bėn tė besosh te ky ekip.

“Rekrutėt” e rinj tė kuqezinjve

Dymbėdhjetė lojtarė me origjinė nga Kosova ose Maqedonia janė pajisur nė dy vitet e fundit me pasaporta shqiptare dhe aktivizohen nė pėrfaqėsueset tona, nga U-17 deri te U-21: Imran Bunjaku, Arbnor Fejzullahu, Agonit Sallaj, Mėrgim Bajraktari, Leotrim Gashi, Shpend Matoshi, Lorik Aliu, Almedin Murati, Fabian Lokaj, Fatlum Ramadani, Gjelbrim Taipi dhe Berat Beqiri. Qė tė gjithė kėta janė rekrutuar nga zyra e talenteve tė FSHF-sė.

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Kam pershtypjen se 20.000 €urot do t'i kete kerkuar baba Xhakes qe djali tij te luante per Shqiprine.
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Nga ajo tha Redi Jupi, Xhakes i eshte bere oferta ndersa Shaqirit jo. Tentative e lodhur e Redi Jupit per te ndryshuar kahjen e pyetjes per Shaqirin eshte e dukshme. Sa i perket Xhakes, eshte mire qe te intervistohet nga ndonje gazetar profesionist edhe babai i Xhakes..per arsyen e thjeshte qe te kuptohet mire kjo puna e 20.000 eurove. Eshte mire te shiqohen te dyja anet e medaljes.

Edhe pse pajtohem me shumicen e pergjigjeve te tjera te Redi Jupit, gjithashtu i kam edhe rezervat e mia. Une, thjeshte, nuk pres qe dikush te deklaroj per vetveten se ai paguhet por nuk e kryen punen si duhet. Secili do te thot se e jep maksimumin per punen qe e ben. Duhet arsyetuar rroga, udhetimet, shpenzimet e tjera...

Kur Redi Jupi thote se jane mbi 500 lojtare kosovare qe luajne ne Europe dhe qe jane me te mire se keta kosovaret qe luajne momentalisht me kombetaren e Shqiperise, atehere le ti kontaktoj ata sepse per ate pune edhe paguhet. Jam i bidur se minimum 10% prej tyre do te pranojne qe te mbrojne ngjyrat e Shqiperise.

Apo do te provojne ti kontaktojne pasi qe ata te behen yje?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga illyrian rex : 17-09-2012 mė 13:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •