Close
Faqja 21 prej 29 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 290
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Ti Xfiles dhe shume te tjere si ty armiq e kundershtare te deklaruar te Islamit nuk mund te presesh komente te tjera vec kesisoj.

Ai film nuk ishte satire por blasfemi dhe ofendim ndaj Kuranit dhe Profetit qe perfaqson mbi 1 miliard e gjysem njerez ne bote.
    PO si s'doli njeri te na shpjegoje se ku eshte "blasfemia" dhe "ofendimi", se!!!!
    A ka gje te pavertete ne ate film??!!E, edhe sikur te ishte keshtu, na mjaftoka nje veper "arti" e çfaredolloj debili qe te "nxise" kopete e egersirave "islamike" t'i tregojne dhembet botes se civilizuar e te derdhe gjakun te pafajshmeve??!! Mjaftoka nje ndyresire çfaredo per te tronditur themelet e fese me te "madherishme" e me "paqesore" ne bote??!!
    Jarigas

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ti sikur po na i lavdroje Indianet ? Apo vetem Indianet myslimane jane per tu lavdruar dhe duhen sjell ne Gjermani per informatik

Pune Indiansh i thojm ne ketej kur e katranos nje pune qe po ben

Ne Kanada e vetmja pune qe din indianet eshte o shofer taksie o dyqan xhinglash, me duket se njelloj edhe ne USA.

d.m.th Afro-Aziatiket si perfundim jan si ai malli Kinez
    duhen sjellur apo nuk duhen sjellur...... thjeshte them qe eshte shteti gjerman qe KA NEVOJE per informaticienet indian.
    ky realitet te djeg sepse kesnofobia si cdo fobi tjeter, eshte nje lloj shqetesim qe nuk ka te beje me llogjiken, por mund te kurohet.

ne kanada e ne USA????
    wow. ti me te vertete s'di c'flet.
    http://www.usadiversitylottery.com/g...uary252009.php

Data released by the U.S. Citizen & Immigration Services showed that in 2008, for the second year running, many of these visas went to Indian IT services companies that were sending engineers to the U.S. temporarily to work. In effect, a visa that had been designed for U.S. corporations to remain competitive at a time of talent shortage had become a blessing for the U.S. operations of global Indian companies, allowing them to send engineers from India, rather than hiring locally.

shteti indian ankohet per ate "brain drain" te informaticieneve kryesisht ne USA e ti thua qe merren vetem me dyqane xhinglash.
    cfare marrezie.
    informohu se le nam!
    Vasudhaiva Kutumbakam

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    PO si s'doli njeri te na shpjegoje se ku eshte "blasfemia" dhe "ofendimi", se!!!!
    A ka gje te pavertete ne ate film??!!E, edhe sikur te ishte keshtu, na mjaftoka nje veper "arti" e çfaredolloj debili qe te "nxise" kopete e egersirave "islamike" t'i tregojne dhembet botes se civilizuar e te derdhe gjakun te pafajshmeve??!! Mjaftoka nje ndyresire çfaredo per te tronditur themelet e fese me te "madherishme" e me "paqesore" ne bote??!!
    Mire ta ka venee pseudonimin Nuh ty (Mandi Nishtulles) .

Profeti Muhamed a.s ndikoi ne jeten e miliardave njerez qe prej shekullit te 6 e deri me sot e nje plehre si Sam Bacile ben Satire.

Meqe je i krishtere shko e bej Satire me emrin e Nene Terezes ne Indi dhe shiko po nuk ti hodhen trute ne ere.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    qenke i pa infromuar,lexo se perse behet fjal ne ate film pastaj fol,kjo nuk do thote se reagimet dhe derdhja e gjakut justifikohen por ku ka ekstremizem gjera te tilla do ndodhin,problemi eshte se kush e acaron kete ekstremizem dhe pse lejon te behen filma te till qe din pasojat qe do sjelle.,mos gje harrove se cfare u be pas nje filmi te Mel Gibson i cili bente rolin e Krishtin?
    ekstremizmi nga cila ane qe vjen nuk eshte gje e mire,por ne te njejten kohe nuk mund te quajm ''art'' dicka qe turperon besimin e mijra njerezve.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Mire ta ka venee pseudonimin Nuh ty (Mandi Nishtulles) .
    Sekush perdor armet qe ka:Nuhi ka gomarlleqet, ti ke zgerdhimjet(te mungon shtylla kurrizore me pas nje personalitet tendin), une kam argumentat!! Jo me kot Tunxhi dhe ti, e gjynah edhe Goni, nuk keni force t'i kunderviheni argumentave te te gjithe jomyslimaneve te forumit!!Madje, nuk keni as forcen t'i kunderviheni as argumentave qe vijne nga vete Islami, e fatkeqesisht per perpjekjet e tua, nuk ia del dot te nxjerresh veten nga bataku ne te cilin zhgerrytet Nuh Musa!!
    Profeti Muhamed a.s ndikoi ne jeten e miliardave njerez qe prej shekullit te 6 e deri me sot e nje plehre si Sam Bacile ben Satire.
    Ndikimi mbi miliarda njerez, nuk perben argument te "miresise" apo "keqesise" se atij ndikimi!! Edhe Marksi, Hitleri,etj, kane ndikuar miliarda njerez, por a i ben kjo gje te mire ata??! Paveresisht personit te ketij "Sam Bacile", ndikimi qe ky "plehra" siç e quan ti, pati mbi keta miliarda njerez qe adhurojne Muhamedin, a nuk eshte tregues se keta njerez jane shume lehtesisht te ndikueshem??!! E, kuptohet se, sa me i ndikueshme te jete nje person nga ngacmimet e jashtme, aq me i paket eshte persomaliteti i tij!!
    Ti per shembull, je shume me zgjuar dhe i hapur menderisht se Nuh Musa, por halli eshte se te mungon personaliteti per te nxjerre ne pah forcen tende dhe kenaqesh me idiotesirat qe shkruan ai, madje edhe kur ia nxjerr bojen fese tende!!!!
    Meqe je i krishtere shko e bej Satire me emrin e Nene Terezes ne Indi dhe shiko po nuk ti hodhen trute ne ere.
    Edhe kjo gje, duhet te te beje te reflektosh mbi misionin e vertete te Islamit!! Nje hoxhe shqiptar e quajti "lavire" nene Terezen, ate qe per te krishteret eshte shenjetore tashme, ate qe fale kombesise ishte motra jone shqiptare, dhe jo vetem qe turma myslimane nuk iu versul atij ndyresires per te mbrojtur nderin qe iu prek nje shqiptareje, por e mbeshteten bile, pa u kujdesur se po i preknin shenjterine nje feje tjeter; e pra, te krishteret shqiptare, protestuan ne menyre civile, ashtu siç i ka hije nje populli te civilizuar!!
    Shtazeria e nje populli eshte ne perpjestim te drejte me civilizimin e tij e ne kete drejtim, edhe njehere, Islami deshton qartazi; per 14 shekuj Islami nuk ka arritur te civilizoje beduinet e Muhamedit.....me kot çirret Nuh Musa per "mrekulline" dhe "paqen" e Islamit: Nje fè qe ka lindur me lufte, eshte e veshtire te jetoje me paqe!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    qenke i pa infromuar,lexo se perse behet fjal ne ate film pastaj fol,
    E kam pare dhe, perveç se nje paçavureje te peshtire(flas per vleren artistike), nuk kam vene re gje tjeter!! Nuk eshte e nevojshme te shikosh nej film te tille per te mesuar "bemat"(sipas vlerave bashkekohore) e profetit!!
    kjo nuk do thote se reagimet dhe derdhja e gjakut justifikohen por ku ka ekstremizem gjera te tilla do ndodhin,
    Mire pra, kur pohon se populli i thjeshte qenka ekstremist, per çfare feje te "paqes" qenkemi duke folur??!
    problemi eshte se kush e acaron kete ekstremizem dhe pse lejon te behen filma te till qe din pasojat qe do sjelle.,
    Problemi eshte se sa je iti i acarueshem dhe se sa e kerkon ti kete "acarim"!!Pse iu desh myslimaneve te shkojne e te shikojne nje paçavure te nje debili dokudo, nese kane si mision paqen dhe miresine??!!Pyete pak veten si mysliman i mire qe je dhe jepi pergjigje!!
    mos gje harrove se cfare u be pas nje filmi te Mel Gibson i cili bente rolin e Krishtin?
    NUk ishte Gibson ai qe e interpretoi, por Jim Caviezel; Gibson ishte regjizori!! Sidoqofte,protestat per filmin u bene jo per shkaqe fetare, por ndjeshmerine e publikut, meqe ne film ka skena shume mishrrenqethese!!
    ekstremizmi nga cila ane qe vjen nuk eshte gje e mire,por ne te njejten kohe nuk mund te quajm ''art'' dicka qe turperon besimin e mijra njerezve.
    Shume e drejte!! Kush tha te kunderten ??!
    Me se fundi, ti a e miraton sjelljen e myslimaneve ne te ketille raste??!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    ne asnjemenyre,nu arsyetoj as miratoj asnje llloj te tille sjedhjeje,dhe nuk thash kurre dhe as nuk pohova se populli i thjeshte eshte ekstremist,ajo qe thash dhe eshte nje gje qe e din te gjith,se ka vende qe elementet ekstremist ekzistojne dhe jane keta qe ''perfitojne'' nga qeshteje te tilla,nuk mund te vihet ne te njeten peshore nje mysliman apo i krishter i thjesht qe proteston per dicka qe i perdhunon besimin me ekstremistet te cilet bejn gjurulldira,pra mendimi im eshte qe duhet te kemi nje meter ne te tilla qeshtje,fundi fundit ''regjizori'' u arrestua,nje njeri i cili dhe ne te kaluaren kishte dhene ''provime'' per punen e tij.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Sekush perdor armet qe ka:Nuhi ka gomarlleqet, ti ke zgerdhimjet(te mungon shtylla kurrizore me pas nje personalitet tendin), une kam argumentat!! Jo me kot Tunxhi dhe ti, e gjynah edhe Goni, nuk keni force t'i kunderviheni argumentave te te gjithe jomyslimaneve te forumit!!Madje, nuk keni as forcen t'i kunderviheni as argumentave qe vijne nga vete Islami, e fatkeqesisht per perpjekjet e tua, nuk ia del dot te nxjerresh veten nga bataku ne te cilin zhgerrytet Nuh Musa!!
    Ndikimi mbi miliarda njerez, nuk perben argument te "miresise" apo "keqesise" se atij ndikimi!! Edhe Marksi, Hitleri,etj, kane ndikuar miliarda njerez, por a i ben kjo gje te mire ata??! Paveresisht personit te ketij "Sam Bacile", ndikimi qe ky "plehra" siç e quan ti, pati mbi keta miliarda njerez qe adhurojne Muhamedin, a nuk eshte tregues se keta njerez jane shume lehtesisht te ndikueshem??!! E, kuptohet se, sa me i ndikueshme te jete nje person nga ngacmimet e jashtme, aq me i paket eshte persomaliteti i tij!!
    Ti per shembull, je shume me zgjuar dhe i hapur menderisht se Nuh Musa, por halli eshte se te mungon personaliteti per te nxjerre ne pah forcen tende dhe kenaqesh me idiotesirat qe shkruan ai, madje edhe kur ia nxjerr bojen fese tende!!!!
    Edhe kjo gje, duhet te te beje te reflektosh mbi misionin e vertete te Islamit!! Nje hoxhe shqiptar e quajti "lavire" nene Terezen, ate qe per te krishteret eshte shenjetore tashme, ate qe fale kombesise ishte motra jone shqiptare, dhe jo vetem qe turma myslimane nuk iu versul atij ndyresires per te mbrojtur nderin qe iu prek nje shqiptareje, por e mbeshteten bile, pa u kujdesur se po i preknin shenjterine nje feje tjeter; e pra, te krishteret shqiptare, protestuan ne menyre civile, ashtu siç i ka hije nje populli te civilizuar!!
    Shtazeria e nje populli eshte ne perpjestim te drejte me civilizimin e tij e ne kete drejtim, edhe njehere, Islami deshton qartazi; per 14 shekuj Islami nuk ka arritur te civilizoje beduinet e Muhamedit.....me kot çirret Nuh Musa per "mrekulline" dhe "paqen" e Islamit: Nje fè qe ka lindur me lufte, eshte e veshtire te jetoje me paqe!!
    Kam bere debate me jobesimtare dhe ateiste , me te cilet edhe pse nuk ndajme te njejtat mendime ne fund biseda perfundon paqesisht.

Une kur i pergjigjem dikujt e vlersoj ate person e me pas i pergjigjem , nje person i cili nuk meriton respektin tim absolutisht nuk e meriton dhe nje pergjigje prej meje.

Postimet e tua Jarigas kane mllefe dhe inate perbrenda qe tregon haptazi moscivilizimin tend . Ne diskutimet qe ti ke bere me Nuh pa frike mund te them qe ke shpenzuar muaj te tere te jetes tende. Dhe nese ti mendon se Nuh shkruan gomarlleqe kjo do te thote qe ti kenaqesh me gomarlleqet e Nuh sot e kaq vjet?

Sa per Nene Terezen une personalisht e shikoj si nje person qe ja ka dedikuar jeten ndihmeses se njerezve nevojtare. Absolutisht nuk e shikoj si lavire dhe secili person pergjigjet vete per ate qe ben.
    Megjithate c'fare kontributi pati Nene Tereza per komunitetin Shqiptar?

C'fare bamiresie i beri ajo qindra mijerave Shqiptareve ne nevoje shume here me teper se cdo komb ne bote per kohen kur ajo ishte gjalle?

Ndaj ta solla dhe shembullin e Nene Terezes me Indine per arsye se ajo atje kontriboi dhe atje e pat impaktin dhe prej saj e mori dhe cmimin Nobel.

Sa per analogjine qe ben me Muhamedin dhe Hitlerin ketu ben gabim te madh. Ti nuk e njeh Islamin .
    Islami kurre nuk urdheron te vrasesh te pafajshem por lejon vetembrojtjen.
    Te kuptosh Kuranin nuk mjafton te marresh ca vargje e ti sjellesh ne forum duke ju shmangur qellimit te zbritjes se atij verseti Kuranor.

Me nderime,
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Kam bere debate me jobesimtare dhe ateiste , me te cilet edhe pse nuk ndajme te njejtat mendime ne fund biseda perfundon paqesisht.
    E çfare te ndalon te perfundosh debatet paqesisht edhe ketu?!
    Postimet e tua Jarigas kane mllefe dhe inate perbrenda qe tregon haptazi moscivilizimin tend .
    Kush ka mllef dhe inat, na qenka i pacivilizuar?!Mos je duke folur per myslimanet ti djali??!
    Ne diskutimet qe ti ke bere me Nuh pa frike mund te them qe ke shpenzuar muaj te tere te jetes tende. Dhe nese ti mendon se Nuh shkruan gomarlleqe kjo do te thote qe ti kenaqesh me gomarlleqet e Nuh sot e kaq vjet?
    Nese une tregoj se Nuh Musa shkruan gomarlleqe, e bej qe mezat ta kuptojne se nuk jane kerriça dhe kur te rriten do te jene kuaj dhe jo gomere!!Qarte djalosh, apo edhe ti e shikon veten te ngjashem me Nuhin?!
    Sa per Nene Terezen une personalisht e shikoj si nje person qe ja ka dedikuar jeten ndihmeses se njerezve nevojtare. Absolutisht nuk e shikoj si lavire dhe secili person pergjigjet vete per ate qe ben.
    Megjithate c'fare kontributi pati Nene Tereza per komunitetin Shqiptar?
    Nese nisesh nga pikeveshtrime te tille per te vleresuar nej person, atehere Muhamedin as qe duhet ta zeme ne goje!! Nese pastaj rreh gjoksin se je mysliman dhe si i tille ndjek shembullin e "krenarise" se gjithesise, Muhamedit, se paku duhet ta nderosh pa mase nje njeri qe u soll sipas parimeve islame, duke e çuar jeten ne lutje Zotit dhe ndihmen e nevojtareve, apo jo??! E duhet t'ia thysh hundet(figure) kujdo hoxhe qe flet edhe ne emrin tend, duke e quajtur "lavire"!!
    C'fare bamiresie i beri ajo qindra mijerave Shqiptareve ne nevoje shume here me teper se cdo komb ne bote per kohen kur ajo ishte gjalle?
    Ky sipas teje nuk eshte mllef dhe inat??!!Ah, po, kur je mysliman, keto jane cilesi dhe jo shenje "civilizimi"!!
    A nuk erdhi nder shqiptare sapo iu dha mundesia dhe beri ate qe pat mundesi per te ndihmuar te vobektet??!
    Ndaj ta solla dhe shembullin e Nene Terezes me Indine per arsye se ajo atje kontriboi dhe atje e pat impaktin dhe prej saj e mori dhe cmimin Nobel.
    Ajo ndihmoi atje ku kishte me shume nevoje, nder krijesat e Perendise, pa dallim feje, rrace apo gjuhe!! Ajo beri ate qe ju krenoheni se e ka bere Muhamedi!! As kjo gje nuk jua zbut zemren??!
    Sa per analogjine qe ben me Muhamedin dhe Hitlerin ketu ben gabim te madh. Ti nuk e njeh Islamin .
    A don te te bej nje liste me zine qe k ambjelle ISlami mbi toke??!
    Jo se, parimisht, edhe komunizmi dhe fashizmi, jane perla, por halli eshte ne praktike qe çalon gomari!!
    Islami kurre nuk urdheron te vrasesh te pafajshem por lejon vetembrojtjen.
    Varet se çfare quan Islami "faj" dhe "fajtor"!! Nese pastaj shkojme e shohim me thelle, Islami ben edhe me teper se kaq...!
    Te kuptosh Kuranin nuk mjafton te marresh ca vargje e ti sjellesh ne forum duke ju shmangur qellimit te zbritjes se atij verseti Kuranor.
    Qellimin e ka shpjeguar shume mire "mentori" yt NUh Musa, kur shpjegoi se versetet e Kuranit zbriteshin ne vartesi te perditshmerise se profetit!!
    A je akoma me Nuhin, i dashur?!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326

Vrasja e ambasadorit amerikan, dhuna ne protesta verteton ekzakt ate cfar paraqet filmi.
    Islami fe e dhunes, s'ka si te jete ndryshe, ky fare "profeti" ka qene vete kriminel, ka vrare me doren e tij dhe ka urdheruar te vrase.
    Ndryshuar për herë të fundit nga shofer : 17-09-2012 më 07:52

Faqja 21 prej 29 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •