Shume bukur e the:" do te ecesh rruges pa e ēare koken"!! Te njejten gje qe do te beja une dhe, mendoj, shumica absoņute e te krishtereve ne rastin e anasjellte!!
Por, ajo qe me le nje shije te hidhur, eshte ajo pjese tjeter e frazes:"ai personi nuk mund te jete kurre i shendoshe menderisht....."
Ti apo une, nuk mund te gjykojme nje njeri per veprimet qe ben, pa ditur arsyet e atij njeriu, nderkohe qe ai person, nuk ka prekur fizikisht apo menderisht, asnje person tjeter!!(perveē rastit kur konsiderojme "librin" nje idhull dhe fetaret e atij libri, idhujtare, gje qe nuk qenesohet nder myslimanet, apo jo??!)!!
Ndoshta ai person niset nga qellimet me fisnike te botes, per t'i bere mire vellezerve te tij qe besojne(gabimisht sipas tij) ne Muhamed, ndersa ti menjehere e klasifikon si te ēmendur zemerzi!! Fundja, nese une lexoj nje liber dhe i cilesoj si te "ndyre", asnje s'mund te me ndaloje ta hedh ne balte apo ta djeg!! Pse ne rastin e nje libri fetar, nuk mund t'u beka??!!
Cilat jane arsyet "logjike" qe ndalojne nje gje te tille??!!
Perpara se te komentoj nje "logjike" te tille, dua te me sqarosh nese eshte vetem mendimi yt, apo nje linje mendimi e ftilluar nga Islami!!!Do te kisha pasur deshire qe te merren masa nga shteti, te kete ndonje ligj ndeshkimi, me burgim psh, ose te dergohet separi ne ndonje spital psikiatrik per te vertetuar cfare problemi ka dhe ne se del krejtesisht normal, atehere e meriton te ndeshkohet, duke llogaritur pasojat qe kane mundur te pjellin nga ajo sjellje e tij.
Pyetja ishte tjeter:Ps. une nuk do te reagoja fizikisht, por dikush tjeter do ta bente. Njesoj do te ndodhte edhe ne se nje mysliman do te digjte Biblen ne mes te krishtereve...ti vete Gon, si do te reagoje ndaj nje individi te tille dhe ēfare do t'u keshilloje te tjereve??!
Ose, qe te kuptohemi me mire, sipas Islamit, atij te pastertit qe ndjek ti, cili do te ishte reagimi me i pershtatshem?!
Krijoni Kontakt