Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 104
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Eci rruges time more burre i dheut, nuk caj koken, vetem per mua ai person nuk do te jete kurr i shendoshe menderisht dhe shpirterisht, ai ka nje zemer te zeze korb dhe nje mendje te prishur.
    Shume bukur e the:" do te ecesh rruges pa e ēare koken"!! Te njejten gje qe do te beja une dhe, mendoj, shumica absoņute e te krishtereve ne rastin e anasjellte!!
    Por, ajo qe me le nje shije te hidhur, eshte ajo pjese tjeter e frazes:"ai personi nuk mund te jete kurre i shendoshe menderisht....."
    Ti apo une, nuk mund te gjykojme nje njeri per veprimet qe ben, pa ditur arsyet e atij njeriu, nderkohe qe ai person, nuk ka prekur fizikisht apo menderisht, asnje person tjeter!!(perveē rastit kur konsiderojme "librin" nje idhull dhe fetaret e atij libri, idhujtare, gje qe nuk qenesohet nder myslimanet, apo jo??!)!!
    Ndoshta ai person niset nga qellimet me fisnike te botes, per t'i bere mire vellezerve te tij qe besojne(gabimisht sipas tij) ne Muhamed, ndersa ti menjehere e klasifikon si te ēmendur zemerzi!! Fundja, nese une lexoj nje liber dhe i cilesoj si te "ndyre", asnje s'mund te me ndaloje ta hedh ne balte apo ta djeg!! Pse ne rastin e nje libri fetar, nuk mund t'u beka??!!
    Cilat jane arsyet "logjike" qe ndalojne nje gje te tille??!!
    Do te kisha pasur deshire qe te merren masa nga shteti, te kete ndonje ligj ndeshkimi, me burgim psh, ose te dergohet separi ne ndonje spital psikiatrik per te vertetuar cfare problemi ka dhe ne se del krejtesisht normal, atehere e meriton te ndeshkohet, duke llogaritur pasojat qe kane mundur te pjellin nga ajo sjellje e tij.
    Perpara se te komentoj nje "logjike" te tille, dua te me sqarosh nese eshte vetem mendimi yt, apo nje linje mendimi e ftilluar nga Islami!!!
    Ps. une nuk do te reagoja fizikisht, por dikush tjeter do ta bente. Njesoj do te ndodhte edhe ne se nje mysliman do te digjte Biblen ne mes te krishtereve...
    Pyetja ishte tjeter:
    ti vete Gon, si do te reagoje ndaj nje individi te tille dhe ēfare do t'u keshilloje te tjereve??!
    Ose, qe te kuptohemi me mire, sipas Islamit, atij te pastertit qe ndjek ti, cili do te ishte reagimi me i pershtatshem?!
    Jarigas

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Interior Affairs.....mos u lodh me keto pune..... miru me ate qe ish ne synym, mos na shpalo panderprere prirjen per subjektiven (sa kohe te shkoj ta gjejsh ne rrjet ate foto ???)....
    Don te thote ceshtje e mbrendshme ?!...dhe lejohet djegja e bibliotekave te sufisteve sepse eshte ceshtje mbrenda Islamit !
    Ku te mbeti fjalija qe Muslimanet nuk djegin libra,e sheh ata i djegin edhe te tyret e lere me librat religjioze te te tjereve.

Nuk je ne gjendje te denosh kete KULTUROCID qe eshte duke ndodhur momentalisht ne boten sunite Islame ne shume vende,ndaj sufisteve,bektashi
    shiiteve,krishtereve..... Ndersa ke fetyre ketu te shperndash moral,tolerance fetare etj....Kukuvajk e vetmuar je ti,asgje me shume !
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Nese nje njeri djeg Biblen ose Kuranin ai person ne kete moment eshte duke kryer nje akt jotolerant , atehere si mund te pretendoje per tolerance prej te tjereve?
    Nje person ka te drejte te djege ēfaredo lloj libri ne zoterimin e vet, pa u dashur t'i jape llogari kerrkujt!! Perderisa nuk ben cenon apo kercenon fizikisht askend, eshte i lire te beje ē'te doje ......
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Nje person ka te drejte te djege ēfaredo lloj libri ne zoterimin e vet, pa u dashur t'i jape llogari kerrkujt!! Perderisa nuk ben cenon apo kercenon fizikisht askend, eshte i lire te beje ē'te doje ......
    Pse te digjet nje liber, ore Jarigas & Co.? Cfare Logjike eshte kjo?

Gjyshja ime para 30 e ca viteve (ne kushtet e atehershme), kishte nevoje per nje flet fletoreje, per ta ndezur zjarrin dhe nga respekti qe kishte per ate fletore ku une shkruaja dhe mesoja, me pyste dy apo tre here nese mund ta merrte nje flete te vetme, ndersa ti dhe deine Co. sot ne shek. 21 "i logjikshem", "i shkolluar" etj. thua "...cfardo libri..."

E bene kete vetem per shkakun se tema idiote, eshte per djegien e kuranit?

Kesaj i thone, si e di une: "...per inat te rejes me vdekt djali..."

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Ore ti nese e djeg ate ne shtepine tende je ne rregull por nese e ben ate perpara nje komuniteti apo jashte shtepise tende atehere ti hyn ne telashe sepse bota ka rregulla.

Ketu ku jetoj une rrezikon te futesh ne burg deri ne 1 vit vetem per nje peshtyme ne rruge apo sepse hedh nje leter ne rruge. Nese do guzosh te djegesh nje liber te cfaredoshem ne rruge jep pergjigjsi pasi ndot ambjentin ne rradhe te pare e mos te flasim per blasfemi qe rrezikon deri ne 10 vjet burg.

Kur ben nje veprim pyete menderen mire sepse ligjet prandaj vendosen per te parandaluar persona me aftesi t kufizuara mendore si ty qe mendojne random.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    O @Nesti 55...ja cka ndodh neqoftese digjet Kurani publikisht:

Ne Maqedoni do te lincojne (vrasje pa gjyq).
    Ne Kosove do te rrahin deri ne alivanosje.(Do kalosh me mire se ne Maqedoni )
    Ne Shqiperi ,se di po me siguri do thonin "Lere,futja budallait".

(Edhe 3 postime dhe arrita ne numrin 1000 ,do me uroni jubileun ? hahah)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 11-09-2012 mė 12:44
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Pse te digjet nje liber, ore Jarigas & Co.? Cfare Logjike eshte kjo?

Gjyshja ime para 30 e ca viteve (ne kushtet e atehershme), kishte nevoje per nje flet fletoreje, per ta ndezur zjarrin dhe nga respekti qe kishte per ate fletore ku une shkruaja dhe mesoja, me pyste dy apo tre here nese mund ta merrte nje flete te vetme,
    E pra, askush nuk mund t'i thote gjyshes tende se sillej mire apo keq; thjesht ajo merrte leje per diēka qe s'e kishte te veten, pasi pa dyshim ishte zonje grua!!
    ndersa ti dhe deine Co. sot ne shek. 21 "i logjikshem", "i shkolluar" etj. thua "...cfardo libri..."
    E bene kete vetem per shkakun se tema idiote, eshte per djegien e kuranit?

Kesaj i thone, si e di une: "...per inat te rejes me vdekt djali..."
    Besoj se s'ka nevoje per koment, nderkohe qe te kam pahezuar kunderthenien ne shkrimin tend!! Une flas per ēfaredo lloj libri, qofte Bibla, Kurani apo Manifesti komunist, Main kampf apo Rubbayrat!!! Pse ndjeheni te prekur se nje person dokudo, vendos te djege nje tufe fletesh te shtypura, sikur t'iu kishin prekur ne trup??! Ku eshte "logjika" e kesaj sjelljeje??!!

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Ore ti nese e djeg ate ne shtepine tende je ne rregull por nese e ben ate perpara nje komuniteti apo jashte shtepise tende atehere ti hyn ne telashe sepse bota ka rregulla.
    Po bre, nese rregullat e kesaj bote nuk te ndalojne te djegesh nje liber, qofte edhe perpara nje komuniteti, pse ketij komuniteti na i hyka zekthi??!!
    Ketu ku jetoj une rrezikon te futesh ne burg deri ne 1 vit vetem per nje peshtyme ne rruge apo sepse hedh nje leter ne rruge. Nese do guzosh te djegesh nje liber te cfaredoshem ne rruge jep pergjigjsi pasi ndot ambjentin ne rradhe te pare e mos te flasim per blasfemi qe rrezikon deri ne 10 vjet burg.
    Shume mire, i lumte Singaporit per ligjet qe ka.....ama, nuk besoj se guxon kushdoqofte aty, te ngrihet turme dhe te beje ligjin vete, apo jo??!!
    Kur ben nje veprim pyete menderen mire sepse ligjet prandaj vendosen per te parandaluar persona me aftesi t kufizuara mendore si ty qe mendojne random.
    Kjo eshte "urtesi" islamike apo thjesht e jotja?!! Nuk me prekin dokrrat e tua me shume se sa do te me prekte nje qen qe leh rruges apo nje person qe djeg Biblen, prandaj mund edhe te kursesh pellitjet se s'kane efekt!!
    Sidoqofte, pas gjithe kesaj "urtesise" qe na shpalose pa thene asgje per temen, na trego pakez se ē'keshille do t'i jepje ti vellezerve te tu shqiptare ne rast se do te dilte ndonje i "menēur" ne mes te sheshit duke djegur Kuranin apo Biblen!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    E shoh qe je ne veshtiresi dhe me vjen keq per gjendjen , por nuk eshte faji im, por vete ja ke dhuruar vetes gjendje te tille. Per tipa si ty eshte veshtire te kurohen dhe me programin "Z" .faleminderit per pjesmarrjen ne teme.
    Sa per ate c'ka shkruan me siper (por qe ne sjellje je ndryshe), por te them, dakord me barazine , por tolerancen ku e ke?Me duket se shume derdellisim ne shqipatret per kete "term".
    Ku ke me tolerant se myslimanet shqipetare more i verber?! Jeni vetem nje 25% dhe llomotitni nate e dite, shani e mallkoni ata mysliman, prap nuk iu gjen asgje, sepse jane njerez tolerant dhe ecin perapara nuk qajne koken me papagallet.

Perse nuk iu pergjigje pyetjeve te mia, a deshiron t'ia hedhim nefytyre tani gjerat njeri tjetrit, a deshe te diskutosh keshtu me kosovaret, ec pra... qarkullo...

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    na trego pakez se ē'keshille do t'i jepje ti vellezerve te tu shqiptare ne rast se do te dilte ndonje i "menēur" ne mes te sheshit duke djegur Kuranin apo Biblen!!
    Jo vetem Kuranin dhe Bilblen qe jane libra te shenjta por edhe nje liber te thjeshte ku permendet fjala e zotit do mundohesha ta parandaloja.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Shume bukur e the:" do te ecesh rruges pa e ēare koken"!! Te njejten gje qe do te beja une dhe, mendoj, shumica absoņute e te krishtereve ne rastin e anasjellte!!
    Por, ajo qe me le nje shije te hidhur, eshte ajo pjese tjeter e frazes:"ai personi nuk mund te jete kurre i shendoshe menderisht....."
    Ti apo une, nuk mund te gjykojme nje njeri per veprimet qe ben, pa ditur arsyet e atij njeriu, nderkohe qe ai person, nuk ka prekur fizikisht apo menderisht, asnje person tjeter!!(perveē rastit kur konsiderojme "librin" nje idhull dhe fetaret e atij libri, idhujtare, gje qe nuk qenesohet nder myslimanet, apo jo??!)!!
    Ndoshta ai person niset nga qellimet me fisnike te botes, per t'i bere mire vellezerve te tij qe besojne(gabimisht sipas tij) ne Muhamed, ndersa ti menjehere e klasifikon si te ēmendur zemerzi!!
    Fundja, nese une lexoj nje liber dhe i cilesoj si te "ndyre", asnje s'mund te me ndaloje ta hedh ne balte apo ta djeg!! Pse ne rastin e nje libri fetar, nuk mund t'u beka??!!
    Cilat jane arsyet "logjike" qe ndalojne nje gje te tille??!!
    Perpara se te komentoj nje "logjike" te tille, dua te me sqarosh nese eshte vetem mendimi yt, apo nje linje mendimi e ftilluar nga Islami!!!
    Pyetja ishte tjeter:
    I dashur Jarigas, bindu te lutem se ke hyre ne nje rruge pa dalje 'qorr sokak', sepse kjo teme eshte e tille dhe goxha shume po i perdredh gjerat, me beso qe me ke lodhur mua dhe ke lodhur edhe veten. Shiko cfare ke shkruar atje larte dhe ke harruar se cfare ke shkruar me heret, ja po ta sjell ketu:

Mire, tani ta zeme se del nje person i shendoshe nga mendja dhe djeg nje liber fetar ne mes te sheshit, thjesht per provokim!!
    E ke fjalen per provokim apo per keshille te mire, nuk po te kuptoj?!
    Vec asaj, perse nuk e ke shtuar edhe ne Jezus, por vetem ne Muhamed? A besimtaret mysliman besojne ne Muhamed? Edhe ne se e bejne kete, e bejne ne menyre te paqellimt dhe pa paramendim, kurse te krishteret eshte fakt qe besojne ne Jezus. Vec ketyre tregon edhe njeanesi te pafund! Perse nuk gjykon veten separi e pastaj te gjykosh te tjeret?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 11-09-2012 mė 13:29

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •