Close
Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 168
    Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    RIPPR

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn Lexo Postimin
    E 'bukura' eshte se Talibanet dhe Al Kaidah pretendojne qe kush nuk eshte me ta I bjen te jete kundra tyre dhe e thene ndryshe ata qe nuk I bashkohen Jane te humbur, devijuar, shtremberuar me nje fjale te humbur ne zjarr!

Dmth bir Selmani nenes cte te qaj me pare!!!
    pse ore eshari per ju esharit adhures varresh nuk vlen e njejta gje??

a nuk eshte per ju i humbur cilido nuk pason besimin e prishur te esharive??

a nuk eshte i humbur per ju kush nuk ndjek besimin e degjeneruar filozofik eshari ???

ik selman qaj veten tende me pare.

sidoqe te jet ,fjala e dijetareve(te ehli sunetit)mund te jet e ndryshme per sa i perket gjykimit mbi nje individ te caktuart apo grupe te caktuara nga njera tjera ,pasi cilido flet per ate qe din, nje njeri vjen tek nje dijetar dhe e mashtron ate ,duke i treguar nje relalitet i cili eshte i rrem dhe dijetari gjykon per ate qe shikon.nderkohe nje tjeter dijetar e njeh gjendjen e ketij individi apo grupi dhe gjykon , ne kete menyre cilido qe vjen me argumente atij i miret fjala.thene ndryshe sic thonte imam Maliku-cilitdo i miret dhe i lihet fjala pervec banuesit te ketij varri,dhe beri me gisht nga varri i Muhamedit salAllahu alejhi ue selem.

un deri me sot nuk kam degjuar dijetar te ehli sunetit te lavderojne metidologjine apo besimin e al kaides apo talibaneve,po edhe nese ka ndodhur ,kjo nuk e cenon aspak fene apo nderin e tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mint : 17-07-2012 më 04:00

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Dijetaret e juaj jetojne ne kohen e gurit akoma dhe mashtrohen shpejt. Nje njeri mashtroka dijetarin. Paramendo ca kane bere anglezet me gjithe ate aparat mashtrimi

Ti individualisht do e ndiqje Talebanin dhe Al Kaiden apo actually e ndjek?

Muslimani e din ti qe nuk genjen???
    RIPPR

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Ne videon me lart ajo qe duhet te shikohet eshte se:

1- sheikh Xhibrini thote qe Ibn Bazi nuk ka dhene fetwa ku Bin Ladeni quhet 'shkaterrues ne toke' (qe do te thote i humbur vete e terheqes ne humbje), por kjo i eshte veshur Ibn Bazit

2- sheikh Feuzani thote qe ata qe thone qe Ibn Bazi nuk ka dhene nje fetwa te tille jane genjeshtare. Dmth qe sheikh Xhibrini genjen.

Tashti kush genjen? Xhibrini? Feuzani? Ibn Bazi? Kush eshte mashtruar? Prej Kujt? Xhibrini nuk e di se cfare ka thene Ibn Bazi dhe thote qe dicka te tille ( quajta e Bin Ladenit dhe ndjekesve te tij shkaterrues ne toke) nuk mund te jete thene nga Ibn Bazi, Feuzani thote qe e ka degjuar Ibn Bazin ta thote nje gje te tille dhe ata qe pretendojne se nuk e ka thene genjejne.

Ne fund Konkluzioni del qe:

Rregulli eshte: Qe kush ngrihet kundra prijesit musliman, ai/ata jane Khawarixh (te dale)!

Une pajtohem me kete te fundit sepse ne te vertete ky eshte rregulli. Tani cfare dispozite i jep kjo Ibn Abdul Wehabit dhe Al Saudeve qe luftuan kundra Prijesit Te Ummetit ne kohen e tyre?

A e dini ju qe ata masakruan Taifin? A e dini qe ndaluan Haxhin njeren prej shtyllave te fese? Dhe pikerisht kjo lloj attitude eshte baza mbi te cilen ka mbire Talebani dhe Al Kaideja!!

Jeni te zgjuar vete dhe i beni 1+ 1 = 2 apo jo?
    RIPPR

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Acid mos u nxito te hidhesh ne konkluzione.
    Dijetaret njerez jane, s'jane fallxhore te dine se kush i genjen apo jo.
    Mirepo nje gje ta dish, se sjane idiota ne pergjigjet e tyre.
    Besoj se e lexove ate diskutimin qe beri albani me nje pyetes qe deshte te dilte tek pika e tij, mirepo albani e korrigjonte shpesh duke i thene se menyra e te pyeturit ishte e gabuar. Diskutimin ne fjale e solli ramazan_it pak me larte. Aty shihet qarte se cfare urtesie dhe diturie i ka dhene Allahu ketyre njerezve qe te mos binin preh e pyetjeve qe u drejtohen ne menyre te parregullt apo edhe te rreme ndonjehere.
    Mirepo sic e permenda me lart, ata sjane fallxhora e ndonjehere bien preh e dashakeqeve.
    Ka ndodhur perhera ky fenomen ne historine islame,seshte hera e pare.

Sa per abdyl wahhabin, ti prape po permend cfare kane bere gjeneratat mbas tij, pra ndjekesit e tij. Te gjithe e dine qe ndjekesit e tij nuk ishin te gjithe te kulluar e shume prej tyre ishin pak ekstremista ne veprimet e tyre,por mos te harrojme qe edhe khilafeti nuk ishte ne majat e besimit ne ato vite. Psh, sulejmani i madh vendosi nje kushtetute jo-islamike te co-ekzistonte me kushtetuten islamike. Ca dijetare thone qe kjo eshte kufr i hapur, edhe nje prijes i tille smund te ndiqet. Pra, eshte me e mira qe te ndricosh te dyja anet e monedhes para se te gjykosh njeren pale vetem.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    Ne videon me lart ajo qe duhet te shikohet eshte se:

1- sheikh Xhibrini thote qe Ibn Bazi nuk ka dhene fetwa ku Bin Ladeni quhet 'shkaterrues ne toke' (qe do te thote i humbur vete e terheqes ne humbje), por kjo i eshte veshur Ibn Bazit

2- sheikh Feuzani thote qe ata qe thone qe Ibn Bazi nuk ka dhene nje fetwa te tille jane genjeshtare. Dmth qe sheikh Xhibrini genjen.

Tashti kush genjen? Xhibrini? Feuzani? Ibn Bazi? Kush eshte mashtruar? Prej Kujt? Xhibrini nuk e di se cfare ka thene Ibn Bazi dhe thote qe dicka te tille ( quajta e Bin Ladenit dhe ndjekesve te tij shkaterrues ne toke) nuk mund te jete thene nga Ibn Bazi, Feuzani thote qe e ka degjuar Ibn Bazin ta thote nje gje te tille dhe ata qe pretendojne se nuk e ka thene genjejne.

Ne fund Konkluzioni del qe:

Rregulli eshte: Qe kush ngrihet kundra prijesit musliman, ai/ata jane Khawarixh (te dale)!

Une pajtohem me kete te fundit sepse ne te vertete ky eshte rregulli. Tani cfare dispozite i jep kjo Ibn Abdul Wehabit dhe Al Saudeve qe luftuan kundra Prijesit Te Ummetit ne kohen e tyre?

A e dini ju qe ata masakruan Taifin? A e dini qe ndaluan Haxhin njeren prej shtyllave te fese? Dhe pikerisht kjo lloj attitude eshte baza mbi te cilen ka mbire Talebani dhe Al Kaideja!!

Jeni te zgjuar vete dhe i beni 1+ 1 = 2 apo jo?
    un tu pergjigja ne pyetjen tende ,ndersa ti jo .

shejkh Iben Bazi ALlahu e meshirofte ka thene nje fjale te madhe .gjuetar ne ujra te turbullta.

po ne ate video qe solle i ke fjalet e shejkh Iben Bazit,dhe 1puls 1 bejne 2.

gjithsesi ti je njeri shume i lige dhe nje i humbur qe humb.

po ta perseris se kur te flasesh duhet te sjellesh argumente ,silli argumentet e pastaj flasim.

na trego si e masakruan taifin??cfare plehre njeri ,taifi u rrethua dhe u dorzua.

gjithsesi na sill argumentet e tuja e flasim,e jo me filozofin e atij qe i lepin prapanicen qafirave.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    Dijetaret e juaj jetojne ne kohen e gurit akoma dhe mashtrohen shpejt. Nje njeri mashtroka dijetarin. Paramendo ca kane bere anglezet me gjithe ate aparat mashtrimi

cfare don te thote jetojne ne kohen e gurit?????

na e spjego takuptojme edhe ne xhahilat ,pasi eshte e veshtire per ne te kuptojme llafollogjine tuaj filozofike qafirollogjike.

e pse me duhet te genjej me siper tu pergjigja èer al kaiden dhe talibanet,porse ti ben sikur nuk kupton,ti deshiron qe un te theme ate qe ti deshiron ne menyre qe te me kunderpergjigjesh.

hape nje teme dhe bej nje monolog tendin ,kerkoi moderatorit qe askush te mos flasi dhe kenaqu aty.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Të kuptojmë se për kë mundemi me thanë se është prej të devijuarve:

Personi mund t’i bëjë sexhde një idhulli dhe ky akt, prej dhe në veten e vet është kufër që përjashton nga feja. Vendimi i tekfirit (të bërit jobesimtar dikë) mund të bëhet mbi një person më kusht që pengesat parandaluese të hiqen (siç është injoranca, interpretimi i gabuar, detyrimi, gabimi). Mirëpo, s’është kusht që personi “ të ketë për qëllim kufrin ” me këtë akt, para se ai të gjykohet si jobesimtar, meqë mushrikët të cilët i adhurojnë të vdekurit dhe u luten atyre, duke besuar se i vdekuri i furnizon dhe i mbron ata, ata kurrë “se kanë pasur për qëllim kufrin” me këto akte, madje ata i konsiderojnë ato adhurime dhe afrim ndaj Allahut, ndonëse ato janë aktet më të mëdha të shirkut dhe femohimit.

Ibn el-Kajjim ka thënë: “ Ka paraprirë se ai cili tha, kur e gjeti devenë e tij të humbur: “ O Allah, Ti je robi im dhe unë jam Zoti yt ” ka gabuar për shkak të gëzimit të madh dhe ai nuk ka mohuar me këto fjalë, edhe nëse ai ka shprehur kufër të pastër dhe të qartë. Kjo sepse ai nuk e ka pasur për qëllim ta thotë atë. Ai që është i detyruar të bëjë kufër, vërtet ka folur me fjalë të kufrit, por ai nuk bëhet jobesimtar meqë ai nuk ka dashur ta thotë këtë fjalë, në kundërshtim me atë që e përqesh apo tallet (me Allahun, të Dërguarin, apo fenë). Në këtë rast, një thënie e tillë doemos do të nënkuptonte mosbesim dhe ndarje, edhe nëse ai vetëm është tallur, meqë ai ka dëshiruar të thotë këto fjalë (kasidun littekellum bil-lefdh). Edhe pse ai vetëm është tallur, kjo s’do të ishte arsyetim për të, në kundërshtim me rastin e atij që detyrohet, apo gabon, apo ka qenë harrestar. I tilli arsyetohet...”

Të devijuar quhen ata që ju kanë ardhur argumentet nga Kur'ani dhe Sunneti, kurse ata i mohojnë ato ( qoftë edhe ai që e quan vehten SELEFI ), ata që e bëjnë harramin hallall dhe të kundërtën, kush kundërshton besimin e ehli sunnetit dhe xhematit, hynë në këto shtatëdhjetë e dy grupe…kush thërret në pasimin e bidatit është nga këto shtatëdhjetë e dy grupe, e që në mesin e këtyre grupeve ka kafira, mëkatarë dhe pasues të bidateve.

Esselamu alejkum ue rahmetull-llahi ue berekatuhu
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774

Mbasi thue se dijetarët tanë jetojnë në kohën e gurit, ne po të pyesim ti Acid se, ku jetojnë dijetarët e tu, në cilën kohë?

Pastaj na trego se kush ju dha ju atë akide që të shkruani armalia për të shëruar njerëzit?

Kush ju dha të besoni se Mevludi ju mbron për tërë vitin ( nëse e bën njiher mevlud për atë vit )?

Kush ju tha ju që mundet me i varrosë të vdekurit nëpër xhamija?

Këto gjëra duhet të të interesojnë më së shumti, kurse çështjet tjera ti lamë për dijetarët që të përgjigjen.

Këto janë ato që na i ntereojnë më së shumti, gjërat që po ndodhin në vendet tona, kurse ajo pyetja jote është vetëm se provokuese dhe nuk do të kemi asnjë dobi prej asaj.

Esselamu alejkum ue rahmetull-llahi ue berekatuhu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ramazan_it : 17-07-2012 më 08:17

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774

Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •